LATEST NEWS
 
Κόσμος /ΗΠΑ - ΚαναδάςΔημοσίευση: 28 Οκτωβρίου 2018 13:27

Πίτσμπουργκ: 29 κατηγορίες κατά του δράστη του μακελειού στην Συναγωγή

Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων. Ποιος είναι ο Ρόμπερτ Μπάουερς και πως είχε… προειδοποιήσει για την τραγωδία. Μεσίστιες οι σημαίες, με εντολή Τραμπ.

Συναγωγή - ΗΠΑ - Πιτσμπουργκ - πυροβολισμοί - μακελειο

Κατηγορίες για 29 κακουργήματα με βάση την ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ απαγγέλθηκαν στον δράστη της επίθεσης σε συναγωγή του Πίτσμπουργκ, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις Αρχές, δεν υπάρχουν παιδιά μεταξύ των νεκρών, ενώ από τους έξι τραυματίες, οι τέσσερις είναι αστυνομικοί.

Κάποιοι από τους νεκρούς ήταν συγγενείς, αδέλφια ή ζευγάρια, ενώ οι ηλικίες τους ήταν από 54 έως 97 ετών, σύμφωνα με τις Αρχές.

Το FBI έκανε γνωστό ότι ο ύποπτος χρησιμοποίησε τρία πιστόλια και ένα αυτόματο τουφέκι.

O εισαγγελέας Σκοτ Μπρέιντι, δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο βασικός ύποπτος της δολοφονικής επίθεσης είχε κι άλλους συνεργάτες.

Ο ειδικός πράκτορας του FBI Ρόμπερτ Τζόουνς δήλωσε ότι το αιματηρό ξέσπασμα του δράση πρέπει να διήρκησε περίπου 20 λεπτά.

Ο ίδιος, είπε επίσης, ότι οι αρχές δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο ο δράστης επέλεξε την συγκεκριμένη συναγωγή.

“Έπεσαν πολλοί πυροβολισμοί και υπάρχουν κάλυκες παντού,” δήλωσε ο Καρλ Γουίλιαμς, ιατροδικαστής από την αστυνομία της τοπικής κομητείας.

Σύμφωνα με τον πράκτορα Τζόουνς, σοροί εντοπίστηκαν σε τρεις διαφορετικούς χώρους εντός της συναγωγής.

Ποιος είναι «ο μακελάρης της Συναγωγής»

Ο άνδρας που έχει συλληφθεί για την ένοπλη επίθεση, ο 46χρονος Ρόμπερτ Μπάουερς, έχει πλούσιο ιστορικό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσεις, σε αναρτήσεις αντισημιτικού χαρακτήρα και μηνυμάτων γεμάτων από υβριστικές εκφράσεις και θεωρίες συνωμοσίας.

Δύο ώρες πριν εισβάλει στη συναγωγή και ανοίξει πυρ, ο Μπάουερς έκανε μια ανάρτηση σε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σχετικά με την Hebrew Immigrant Aid Society (HIAS), μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά Εβραίους πρόσφυγες να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ. «Στη HIAS αρέσει να φέρνει εισβολείς για να σκοτώσουν το λαό μας. Δεν μπορώ να κάθομαι άπραγος και να βλέπω τον λαό μου να σφαγιάζεται. Στα τσακίδια οι απόψεις σας, μπουκάρω» έγραψε ο Μπάουερς.

Συναγωγή - ΗΠΑ - Πιτσμπουργκ - πυροβολισμοί - μακελειο

Ο Μπάουερς είχε άδεια οπλοφορίας σε ισχύ και προέβη σε τουλάχιστον έξι αγορές, γνωστές στις αρχές, όπλων από το 1996, όπως είπε ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας στο CNN. Δεν είχε ποινικό μητρώο και δεν είχε απασχολήσει την αστυνομία, είπαν οι Αρχές.

Στο ιστορικό των αναρτήσεων του Μπάουερς από τότε που εγγράφθηκε στο μέσο, τον Ιανουάριο, μπορεί κανείς να διακρίνει έναν οργισμένο άνδρα, με αντισημιτικές απόψεις, που έγραφε μηνύματα όπως: «Καθημερινή Υπενθύμιση: η πολυπολιτισμικότητα σημαίνει να διωχθεί ο τελευταίος λευκός άνθρωπος». Πριν από έναν μήνα, ο 46χρονος, που κατάγεται απο την περιοχή, ανήρτησε φωτογραφίες όπου απεικονίζονταν οι επιδόσεις του κατά την εξάσκησή του στο στόχο σε ένα σκοπευτήριο και μια συλλογή από τρία πιστόλια τα οποία αποκαλούσε «η οικογένειά των Glock» (σημ: όνομα εταιρείας κατασκευής όπλων)

Συναγωγή - ΗΠΑ - Πιτσμπουργκ - πυροβολισμοί - μακελειο

Ο Μπάουερς είναι καταχωρημένος ως ψηφοφόρος «χωρίς κομματική ταυτότητα» στην κομητεία Αλεγκίνι στην Πενσιλβάνια είχε στραφεί σε ένα μήνυμα και κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι υπέρμαχος της παγκοσμιοποίησης, που δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την «εισβολή» των Εβραίων στις ΗΠΑ. «Για την ιστορία, δεν τον ψήφισα ούτε έχω στην κατοχή μου, έχω φορέσει ή καν αγγίξει ένα καπέλο με το σύνθημα MAGA» (Make America Great Again), που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μεσίστιες οι σημαίες των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ καταδίκασε την φονική επίθεση στην συναγωγή, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να επιδειχθεί "καμία ανοχή" προς τον αντισημιτισμό. «Ο αντισημιτισμός και οι διώξεις εναντίον των εβραίων αντιπροσωπεύουν ένα από τα σκοτεινότερα κι ειδεχθέστερα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης ιστορίας. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή απέναντι στον αντισημιτισμό ή σε οποιαδήποτε μορφή θρησκευτικού μίσους», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί το Πιτσμπουργκ, έδωσε εντολή οι σημαίες των ΗΠΑ να κυματίζουν μεσίστιες ως την Τετάρτη, στον Λευκό Οίκο, στα δημόσια κτίρια, στα στρατόπεδα, στις ναυτικές βάσεις και στα πολεμικά πλοία, ως ένδειξη τιμής στα θύματα της επίθεσης.

Μήνυμα Μάτις από την Πράγα: Ο δράστης είναι ένας δειλός

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε σήμερα ότι ο ένοπλος ήταν ένας δειλός κι “ένας άνθρωπος με την πιο φτωχή πρόφαση που θα μπορούσε να επικαλεστεί.”

“Εάν υπάρχει ένας άνθρωπος υπεύθυνος γι’ αυτό, αυτόν τον ίδιο, δεν θα τον αποκαλούσα άνθρωπο, καθώς είχε την πιο φτωχή πρόφαση που θα μπορούσε να επικαλεστεί ένας άνθρωπος, που θα χρησιμοποιούσε όπλο σε έναν τόπο λατρείας, κατά άοπλων και αθώων ανθρώπων,” δήλωσε ο Μάιτς σε μία ομάδα δημοσιογράφων που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του, στην Πράγα.

“Είναι ένας δειλός και δεν είναι άνθρωπος, σύμφωνα με τον ορισμό του ανθρώπου που χρησιμοποιούμε στο υπουργείο Άμυνας.” τόνισε ο ίδιος.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των θυμάτων από την κυβέρνηση του Ισραήλ

Η κυβέρνηση του Ισραήλ τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των 11 θυμάτων από την ένοπλη επίθεση, κατά της συναγωγής.

“Όλο το έθνος του Ισραήλ θρηνεί μαζί με τις οικογένειες των δολοφονημένων στην αποτρόπαια σφαγή στην συναγωγή στο Πίτσμπεργκ,” δήλωσε ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Η επίθεση του Σαββάτου, “είναι το μεγαλύτερο αντισημιτικό έγκλημα” στα χρονικά των ΗΠΑ, είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, απευθύνοντας έκκληση σε παγκόσμιο επίπεδο για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, όπου κι αν αυτός εκδηλώνεται.

“Είναι δύσκολο να περιγράψω ακριβώς τον τρόμο της δολοφονίας των Εβραίων που συναθροίστηκαν το Σάββατο και οι οποίοι δολοφονήθηκαν, επειδή ήταν Εβραίοι,” τόνισε ο ίδιος.

Η Άνγκελα Μέρκελ καταδικάζει “το τυφλό αντισημιτικό μίσος”

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ καταδίκασε σήμερα το “τυφλό αντισημιτικό μίσος” μετά την επίθεση στο Πίτσμπουργκ.

“Πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας με αποφασιστικότητα κατά του αντισημιτισμού. Παντού” υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος σε μια σύντομη ανάρτηση στο Twitter, από τον εκπρόσωπο τύπου της γερμανικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε:

“Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου και τη στήριξή μου στον αμερικανικό λαό”.

Πάπας Φραγκίσκος : "μία πράξη απάνθρωπης βίας” η επίθεση

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε με έμφαση την επίθεση κατά μιας συναγωγής στο Πίτσμπεργκ ως "μία πράξη απάνθρωπης βίας” και προσευχήθηκε για την εξάλειψη “των εστιών μίσους,” αλλά και για την ανάγκη πιο δυνατών ηθικών και πολιτικών αξιών.

Μιλώντας σε πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι η χθεσινή επίθεση, στην οποία δολοφονήθηκαν 11 Εβραίοι, ενώ τραυματίστηκαν έξι άλλοι, ήταν “τρομερή,” προσθέτοντας ότι: “Όλοι μας, στην πραγματικότητα, έχουμε τραυματιστεί.”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕρντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μαςΣήμερα 18:14 | Ειδήσεις

Σε ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο η Χαμάς να εγκαταλείψει το Κατάρ και να εγκατασταθεί στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι «αυτό που έχει σημασία δεν είναι το πού βρίσκονται οι ηγέτες της Χαμάς, αλλά η κατάσταση στη Γάζα».

Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα ΔικαιώματαΣήμερα 12:56 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται στην έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Τουρκία.

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση “πυρηνικής αντεπίθεσης”Σήμερα 06:40 | Ειδήσεις

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εξέφρασε τη «μεγάλη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της άσκησης».

Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)Σήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Τραγωδία στη Μαλαισία με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα. Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τη σύγκρουση στον αέρα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Εμβόλια: Εβδομάδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58
00:00:14Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος22-03-2019 09:43 
00:02:21 
Θρήνος, οργή και αποκαλύψεις για τα μακελειά σε Ολλανδία και Νέα Ζηλανδία20-03-2019 13:59
00:01:20 
Σεισμός στην Τουρκία20-03-2019 09:50
00:01:35 
Σύντομες ειδήσεις από όλον τον κόσμο20-03-2019 20:55
00:00:44 
Η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ ψεκάζεται με το άρωμα «φασισμός»20-03-2019 07:28
00:02:10 
Πλήθος ομογενών έδωσε το παρών στην εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου19-03-2019 20:46
00:02:09 
Το παιχνίδι των προκλήσεων παίζει και ο Ιβάνοφ19-03-2019 20:12
00:03:10 
Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ερντογάν, αποκαλώντας την Κωνσταντινούπολη πόλη του Ισλάμ19-03-2019 20:11
00:02:37 
Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης στην Ουτρέχτη19-03-2019 20:51
00:00:54 
Συναγερμός για επίθεση σε σχολείο σήμανε στις αρχές της Νορβηγίας19-03-2019 20:52
00:01:41 
Ο γύρος του κόσμου «με μια ματιά»19-03-2019 13:42
00:03:00 
Θλίψη και οργή από τις αποκαλύψεις για τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας19-03-2019 13:40
00:02:35 
Έλληνες της Ουτρέχτης περιγράφουν στον ΑΝΤ1 τον τρόμο που βίωσαν 18-03-2019 20:07
00:01:58 
Συνελήφθη ο Τούρκος που σκότωσε τους επιβάτες του τραμ στην Ουτρέχτη 18-03-2019 20:06
00:02:09 
Βήμα-βήμα ψάχνουν τα ίχνη του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας ανά την υφήλιο 18-03-2019 20:05
00:01:32 
Σύντομες ειδήσεις από όλον τον κόσμο18-03-2019 14:07
00:02:38 
Νέα Ζηλανδία: μέσω …διαδικτύου αγόραζε όπλα ο μακελάρης18-03-2019 13:31
00:01:46 
Επεισοδιακές διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία και Γαλλία 17-03-2019 20:45
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο