LATEST NEWS
 
Κόσμος /ΓενικάΔημοσίευση: 14 Μαρτίου 2017 18:11

Στα άκρα η αντιπαράθεση της Τουρκίας με Ολλανδία και ΕΕ

Οι δηλώσεις Ερντογάν για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα έριξαν «λάδι στη φωτιά». Τι απάντησε ο Ρούτε. Μέτωπο και με τη Μέρκελ άνοιξε ο Ερντογάν.

 Τουρκία - Ολλανδία - ΕΕ - Ρούτε - Μέρκελ - Ερντογάν

Με νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ολλανδίας αλλά και της Γερμανίας, επανήλθε σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέ Ταγίπ Ερντογάν, ανεβάζοντας και πάλι στα ύψη το «θερμόμετρο» της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ «επιτίθεται στην Τουρκία όπως η ολλανδική αστυνομία που χρησιμοποίησε σκύλους και άλογα κατά των Τούρκων διαδηλωτών», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος από την Άγκυρα.

Η δήλωση αλληλεγγύης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προς την Ολλανδία «δείχνει πως δεν διαφέρει από την Ολλανδία», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως υπάρχει περιθώριο για «περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ολλανδίας» και πως οι ενέργειες της Ολλανδίας δεν μπορούν να διορθωθούν «με μια συγγνώμη».

Η Τουρκία γνωρίζει «την Ολλανδία και τους Ολλανδούς από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Γνωρίζουμε πόσο σάπιος είναι ο χαρακτήρας τους από τη σφαγή των 8.000 Βοσνίων εκεί», είπε, αναφερόμενος σε ολλανδικό τάγμα κυανόκρανων του ΟΗΕ, που δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη σφαγή Μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα από Σερβοβόσνιους το 1995.

AP - Επεισόδια - Τουρκία - Ολλανδία - Ερντογάν

 Παράλληλα, είπε πως «κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν γίνει όμηροι ρατσιστικών και φασιστικών κομμάτων» και κάλεσε τους Τούρκους μετανάστες να μην ψηφίσουν «την κυβέρνηση και τους ρατσιστές» στις επερχόμενες εκλογές στην Ευρώπη.

Ρούτε: ο Ερντογάν γίνεται ακόμα πιο υστερικός

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε σήμερα «αποκρουστική παραποίηση της Ιστορίας» τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη σφαγή 8.000 Μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο 1995 από τις σερβικές δυνάμεις της Βοσνίας.

«Ο τόνος του Ερντογάν έχει γίνει ακόμη πιο υστερικός», αντέδρασε ο Ρούτε μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL Nieuws. «Είναι ασυνήθιστο και απαράδεκτο».

Ενώ η διπλωματική κρίση ξέσπασε το περασμένο σαββατοκύριακο ανάμεσα στη Χάγη και την Άγκυρα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε σήμερα σ' αυτή τη σφαγή, την οποία οι ολλανδοί Κυανόκρανοι, που είχαν σταλεί για να υπερασπιστούν τον θύλακο που βρισκόταν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, δεν είχαν καταφέρει να εμποδίσουν.

Βρυξέλλες - Σύνοδος Κορυφής - Προσφυγικό - Μαρκ Ρούτε - δηλώσεις

Η ιστορία αυτή συνεχίζει να στοιχειώνει την Ολλανδία, όπου μια έρευνα είχε προκαλέσει το 2002 την παραίτηση της κυβέρνησης και όπου, τον Σεπτέμβριο 2013, έπειτα από απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου, η χώρα έγινε το πρώτο κράτος στον κόσμο που θεωρήθηκε υπεύθυνο για πράξεις των στρατιωτών του που τελούσαν υπό την εντολή του ΟΗΕ.

Οι ολλανδικές αρχές εμπόδισαν το Σάββατο δύο τούρκους υπουργούς να συμμετάσχουν σε πολιτικές συγκεντρώσεις στην Ολλανδία υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου που έχει στόχο την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου.

Ο Τούρκος πρόεδρος καταφέρθηκε κατά των αποφάσεων αυτών, μιλώντας επανειλημμένα για «ναζιστικές» ή «φασιστικές» πρακτικές.

AP - Μέρκελ - Ρούτε - Ερντογάν

Περίπου 8.000 Μουσουλμάνοι, άνδρες και αγόρια, σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας στον θύλακα της Σρεμπρένιτσα μέσα σε διάστημα μερικών ημερών τον Ιούλιο του 1995.

Ο Ερντογάν «συνεχίζει να δηλητηριάζει την κατάσταση», συνέχισε ο Μαρκ Ρούτε σε αυστηρό τόνο. «Είμαι θυμωμένος και πρέπει να έχω μια συζήτηση με τα πρόσωπα αυτά. Αλλά δεν θα πέσουμε σ' αυτό το επίπεδο».

Μετωπική Τουρκίας - Κομισιόν

Καμία αξία δεν έχει για την Τουρκία η ανακοίνωση της Ε.Ε για στήριξη της Ολλανδίας, δηλώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με γραπτή του ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας ωστόσο πολύ σοβαρή τη στάση αυτή της Ε.Ε.. Την ίδια ώρα, το Βερολίνο απαντά στα χθεσινά πυρά του Ταγίπ Ερντογάν κατά της Μέρκελ και ο Μαρκ Ρούτε στις κυρώσεις που ανακοίνωσε η Άγκυρα ότι επιβάλει στην Ολλανδία.

«Αυτή η μυωπική ανακοίνωση της Ε.Ε. δεν έχει καμιά αξία για την Τουρκία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και προστίθεται ότι «πρέπει να αντιληφθούν ότι η στάση αυτή πριμοδοτεί την εχθρότητα εναντίον των ξένων και τον αντιτουρκισμό».

«Οι συνομιλητές μας της Ε.Ε. εφαρμόζουν επιλεκτικά τις δημοκρατικές αξίες, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες», υπογραμμίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων και από την Αυστρία

 «Για τη δημόσια ασφάλεια…» μετά τη Γερμανία και την Ολλανδία, άλλη μία ευρωπαϊκή χώρα απαγορεύει τις ομιλίες Τούρκων πολιτικών ενόψει δημοψηφίσματος.

Ο πρωθυπουργός της Αυστρίας, Κρίστιαν Κερν, δήλωσε μετά από ερώτηση δημοσιογράφων τι θα πράξει αν Τούρκοι υπουργοί θελήσουν να πάνε στην Αυστρία για προεκλογική καμπάνια, «θα προσπαθήσω να εμποδίσω κάτι τέτοιο για χάρη της δημόσιας ασφάλειας».

AP - Τσαβούσογλου - Γαλλία

Απειλές από Τσαβούσογλου και Κουρτουλμούς

Αναφερόμενος στην Ολλανδία, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι ούτε επί της εποχής των Ναζί δεν έγιναν τέτοια πράγματα, όπως αυτό που έκανε η Ολλανδία, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν θα το αφήσει έτσι και θα κάνει αυτά που πρέπει. Ανέφερε επίσης ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα εναντίον της Ολλανδίας, χωρίς ωστόσο να έχουν στόχο τους Ολλανδούς πολίτες οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα, όπως είπε.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, δεν απέκλεισε σήμερα και οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ολλανδίας, σε συνέντευξή του στο CNN Türk.

Είπε ότι περιμένουν η Ολλανδία να επανορθώσει, προσθέτοντας ότι θέλουν να λυθεί η κρίση πριν γίνει μεγαλύτερη. «Τα μέτρα που πήραμε είναι αντίποινα. Ό,τι έκαναν αυτοί κάνουμε κι εμείς το αντίστοιχο. Κι ελπίζουμε ότι μετά από αυτά τα πολιτικά μέτρα θα επανορθώσουν», ανέφερε.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι δεν θα ανακαλέσουν τον πρέσβη τους από το Ρότερνταμ.

Αντιδράσεις Βερολίνου και Χάγης

Στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ χαρακτήρισε τις αιτιάσεις Ερντογάν «εμφανώς εσφαλμένες» και πρόσθεσε ότι «η καγκελάριος δεν έχει την πρόθεση να συμμετάσχει σε αγώνα δρόμου προκλήσεων».

Ο Ερντογάν ωστόσο «ξαναχτύπησε» σήμερα, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην Μέρκελ, για την οποία είπε ότι, «η αλληλεγγύη της προς την Ολλανδία την κάνει να μην διαφέρει με αυτήν» , ενώ παρομοίασε την «επίθεση» που κάνει η Μέρκελ στην Τουρκία με αυτές που έκανε η ολλανδική αστυνομία στους Τούρκους διαδηλωτές.

 AP - Επεισόδια - Ολλανδία

Σημείωσε ότι δεν  θα προχωρήσει σε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ολλανδίας, όμως τόνισε ότι, «οι πράξεις της δεν θα συγχωρεθούν με μια συγγνώμη».

Τέλος, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν γίνει όμηροι των ρατσιστικών και φασιστικών κομμάτων».

Ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, από την πλευρά του, δήλωσε ότι οι τουρκικές κυρώσεις κατά της ολλανδικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της διπλωματικής σύγκρουσης των δύο χωρών «δεν είναι πολύ άσχημες», αλλά απλώς ανάρμοστες, αφού η Ολλανδία έχει περισσότερους λόγους για να είναι εξοργισμένη.

«Από την άλλη πλευρά, συνεχίζω να βρίσκω παράξενο ότι στην Τουρκία κάνουν λόγο για κυρώσεις όταν βλέπουμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε λόγους για να είμαστε πολύ οργισμένοι με όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο».

AP - Επεισόδια - Ολλανδία

«Η κρίση Τουρκίας – Ολλανδίας τρόμαξε την Ελλάδα»

Πιο πολύ τρόμαξε την Ελλάδα η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ολλανδίας, μεταδίδει ο τουρκικός τύπος αναφερόμενος στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι αν συνεχιστεί αυτή η διαμάχη με την Ε.Ε. θα έρθει μια μέρα που η Άγκυρα θα ακυρώσει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες και τότε υπάρχει κίνδυνος να περάσουν στα ελληνικά νησιά 200 χιλιάδες πρόσφυγες.

Την ίδια στιγμή Το Ποτάμι σε ανακοίνωση του σχολιάζει ότι «η Τουρκία του Ερντογάν διολισθαίνει προς τον αυταρχισμό. Ο δρόμος αυτός την απομακρύνει συνεχώς από την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως οφείλει να αντιμετωπίσει την Τουρκία με βάση τις δικές της σταθερές ευρωπαϊκές αρχές. Και αυτές οι αρχές δεν επιδέχονται εκπτώσεων».

Το σφάξιμο της κίτρινης αγελάδας!

72 ώρες διορία έδωσε στην Ολλανδία μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Κων/λης αλλιώς θα σφάξει την «κίτρινη» αγελάδα

Αν μέχρι την Παρασκευή η Ολλανδία δεν απολογηθεί, τότε θα σφάξει μια αγελάδα Holstein, θα την κάνει καβουρμά και θα την μοιράσει στο δημοτικό συμβούλιο, δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Κων/λης, Χιουσεϊν Αβνί Σιπαχί, όπως μεταδίδει η ανταποκρότρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο δήμαρχος Μπεσικτάς, Μουράτ Χαζίνενταρ, είχε πει προ ημερών πως «ούτε καν την ουρά εκείνης της αγελάδας δεν θυσιάζει για την εσωτερική πολιτική της χώρας του ή για την Ολλανδία που φασιστοποιείται».

Ωστόσο, ένας από τους δημοτικούς συμβούλους του φαίνεται να έχει άλλη άποψη και δηλώνει ότι θα σφάξει μια από τις 20 αγελάδες που έχει στο κτήμα του.

«Σκέφτομαι να στείλω ένα οπτικό μήνυμα στους συμπολίτες μας, που τους πάτησαν τα άλογα και τους δάγκωσαν τα σκυλιά, σφάζοντας την κίτρινη αγελάδα. Σήμερα δεν προλάβαμε αλλά την Παρασκευή θα την σφάξουμε και θα μοιράσουμε το κρέας της. Μόνο αν η ολλανδική κυβέρνηση απολογηθεί μπορεί να γλιτώσει η κίτρινη αγελάδα μας τη σφαγή», δήλωσε ο Χιουσείν Αβνί Σιπαχί.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την ΤουρκίαΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την Τουρκία.

Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην ΙερουσαλήμΧθες 21:17 | Ειδήσεις


Εκεί όπου κάποτε η ευλάβεια και η κατάνυξη βασίλευαν, σήμερα ρουκέτες και πυροβολισμοί ταράζουν τον ιερό τόπο.

Μέση Ανατολή: Επίθεση της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ - Τραυματίες στρατιώτες (βίντεο)Χθες 19:48 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει ο ισραηλινός στρατός για την επίθεση στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Πλημμύρες στο Ντουμπάι από τις σφοδρές νεροποντές - Το αεροδρόμιο μετατράπηκε σε λίμνη (εικόνες)Τρίτη 16 Απριλίου 2024 19:38 | Ειδήσεις

Έχουν σαρώσει τους δρόμους στο Ντουμπάι οι σφοδρές νεροποντές. Στο γειτονικό Ομάν δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17
00:00:14Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος22-03-2019 09:43 
00:02:21 
Θρήνος, οργή και αποκαλύψεις για τα μακελειά σε Ολλανδία και Νέα Ζηλανδία20-03-2019 13:59
00:01:20 
Σεισμός στην Τουρκία20-03-2019 09:50
00:01:35 
Σύντομες ειδήσεις από όλον τον κόσμο20-03-2019 20:55
00:00:44 
Η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ ψεκάζεται με το άρωμα «φασισμός»20-03-2019 07:28
00:02:10 
Πλήθος ομογενών έδωσε το παρών στην εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου19-03-2019 20:46
00:02:09 
Το παιχνίδι των προκλήσεων παίζει και ο Ιβάνοφ19-03-2019 20:12
00:03:10 
Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ερντογάν, αποκαλώντας την Κωνσταντινούπολη πόλη του Ισλάμ19-03-2019 20:11
00:02:37 
Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης στην Ουτρέχτη19-03-2019 20:51
00:00:54 
Συναγερμός για επίθεση σε σχολείο σήμανε στις αρχές της Νορβηγίας19-03-2019 20:52
00:01:41 
Ο γύρος του κόσμου «με μια ματιά»19-03-2019 13:42
00:03:00 
Θλίψη και οργή από τις αποκαλύψεις για τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας19-03-2019 13:40
00:02:35 
Έλληνες της Ουτρέχτης περιγράφουν στον ΑΝΤ1 τον τρόμο που βίωσαν 18-03-2019 20:07
00:01:58 
Συνελήφθη ο Τούρκος που σκότωσε τους επιβάτες του τραμ στην Ουτρέχτη 18-03-2019 20:06
00:02:09 
Βήμα-βήμα ψάχνουν τα ίχνη του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας ανά την υφήλιο 18-03-2019 20:05
00:01:32 
Σύντομες ειδήσεις από όλον τον κόσμο18-03-2019 14:07
00:02:38 
Νέα Ζηλανδία: μέσω …διαδικτύου αγόραζε όπλα ο μακελάρης18-03-2019 13:31
00:01:46 
Επεισοδιακές διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία και Γαλλία 17-03-2019 20:45
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο