LATEST NEWS
 
Κόσμος /Μέση Ανατολή /

Ισλαμικό Κράτος

Δημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2014 07:44

Νέος αποκεφαλισμός από τους τζιχαντιστές-Θύμα ένας Βρετανός όμηρος

Ακόμη ένας κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα των αποκεφαλισμών από τους αδίστακτους τζιχαντιστές. Θύμα αυτή τη φορά ένας Βρετανός υπήκοος.

Ντέιβιντ Χέινς - Τζιχατνιστές - εκτελεστής

Ανήμπορη να σταματήσει την κτηνωδία των τζιχαντιστών μοιάζει η διεθνής κοινότητα που παρακολούθησε έναν ακόμη αποκεφαλισμό . Θύμα αυτή τη φορά ο Βρετανός υπήκοος Ντέιβιντ Χέινς, τον οποίο οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν με τον απεχθή τρόπο που συνηθίζουν, προκαλώντας και πάλι αποτροπιασμό.

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τα ξημερώματα της Κυριακής, μαχητές της ισλαμιστικής, εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), οι οποίοι πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία, αποκεφαλίζουν τον Βρετανό Ντέιβιντ Χέινς, ο οποίος είχε πάει στη Συρία ως μέλος ανθρωπιστικής βοήθειας και τον έπιασαν όμηρο. Ο άτυχος Βρετανός είχε το ίδιο τέλος με τους αμερικανούς δημοσιογράφους Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ, αλλά και με έναν λιβανέζο στρατιώτη.

Στο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών και 27 δευτερολέπτων, με τίτλο "Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής", η τζιχαντιστική οργάνωση επικρίνει τη Βρετανία για την προσχώρησή της στο συνασπισμό των ΗΠΑ, οι οποίες πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ στο Ιράκ.

"Προσχωρήσατε εθελοντικά σε ένα συνασπισμό με τις ΗΠΑ εναντίον του ΙΚ, όπως ο προκάτοχός σας Τόνι Μπλερ έκανε πριν από εσάς, ακολουθώντας μια τάση μεταξύ των βρετανών πρωθυπουργών που δεν μπορούν να βρουν το θάρρος να πουν όχι στους Αμερικανούς", λέει ο δήμιος που έχει καλυμμένο το πρόσωπο, απευθυνόμενος στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Το πρόσωπο αυτό, που μπορεί να είναι το ίδιο με αυτό στα βίντεο που δείχνουν τις εκτελέσεις των Σότλοφ και Φόλεϊ, προσθέτει ότι η συμμαχία αυτή "θα επιταχύνει την καταστροφή σας" και να βυθίσει τους βρετανούς πολίτες σε έναν "άλλον πόλεμο αιματηρό και ανίκητο".

 

Στο τέλος, ο μασκοφόρος παρουσιάζει έναν άλλον άνδρα λέγοντας ότι πρόκειται να θανατωθεί εάν ο Κάμερον συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Χέινς, πατέρας δύο παιδιών, απήχθη το 2013, ενώ εργαζόταν για λογαριασμό της γαλλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Acted, για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Πραγματοποιούσε την πρώτη αποστολή του για λογαριασμό της γαλλικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Acted ως υπεύθυνος διαχείρισης υλικού στον προσφυγικό καταυλισμό του Ατμεχ, ενός συριακού χωριού κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η οικογένειά του είχε απευθύνει έκκληση στους απαγωγείς του να τον απελευθερώσουν.

Ο αδελφός του, ο Μάικ Χέινς, απέτισε φόρο τιμής στον "καλό αδελφό ... που πρόσφατα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ. Αγαπιόταν και αγαπιέται από όλη την οικογένειά του, θα μας λείψει τρομερά", αναφέρει σε ανακοίνωση.

Για σατανική πράξη έκανε λόγο ο Κάμερον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε το Σάββατο ότι η δολοφονία του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς από την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ήταν μια καθαρά σατανική πράξη και υποσχέθηκε ότι θα φέρει τους δολοφόνους ενώπιον της δικαιοσύνης, όσο διάστημα κι εάν χρειαστεί.

«Είναι αποτρόπαιο και φρικτό η δολοφονία ενός αθώου φιλανθρωπιστή. Η καρδιά μου βρίσκεται με την οικογένεια του Ντέιβιντ Χέινς, ο οποίος είχε επιδείξει εξαιρετικό θάρρος και σθένος σε όλη αυτή τη δοκιμασία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να κυνηγήσουμε τους δολοφόνους και να τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης, για όσο διάστημα χρειαστεί».

 

Για βάρβαρη δολοφονία μίλησε ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε σε έντονο ύφος τη «βάρβαρη δολοφονία» του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς από μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, λίγο αφότου η ομάδα δημοσιοποίησε ένα βίντεο το οποίο δείχνει τον αποκεφαλισμό του 44χρονου άνδρα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται σήμερα δίπλα στο στενό μας φίλο και σύμμαχο σε αυτή τη θλιβερή στιγμή», δήλωσε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του. «Θα συνεργαστούμε με το Ηνωμένο Βασίλειο και με μια ευρεία συμμαχία εθνών από την περιοχή και από όλο τον κόσμο, ώστε να φέρουμε τους δράστες αυτής της αποτρόπαιης πράξης ενώπιον της δικαιοσύνης και να καταστρέψουμε αυτή την απειλή προς τους λαούς των χωρών μας, την περιοχή και όλο τον κόσμο».

Ο Ομπάμα έχει κάνει έκκληση για τη δημιουργία μιας συμμαχίας μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Μέσης Ανατολής για την αντιμετώπιση της απειλής που προβάλει το ΙΚ. Τον περασμένο μήνα η οργάνωση ανάρτησε δύο βίντεο όπου μέλη του ΙΚ αποκεφαλίζουν εν ψυχρώ δύο Αμερικανούς δημοσιογράφους.

Παγκόσμια κινητοποίηση κατά των τζιχαντιστών

Η εκτέλεση του Χέινς ανακοινώνεται την ώρα που το Λονδίνο εντείνει τις προσπάθειες κατά της απειλής του ΙΚ. Την Τρίτη την αποστολή βαρέων πυροβόλων και πολεμοφοδίων ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ στις κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές. Πριν από την ανακοίνωση αυτή, η Βρετανία είχε στείλει ανθρωπιστική βοήθεια και όπλα που προέρχονταν από τρίτες χώρες στο Ιράκ.

Ο Κάμερον δεν "αποκλείει τίποτα", όσον αφορά τις αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του.

Το ΙΚ ανακήρυξε "χαλιφάτο", στο τέλος Ιουνίου με επικεφαλής τον αρχηγό του, τον Ιρακινό Αμπου Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι. Το "χαλιφάτο" εκτείνεται σε μεγάλες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας τα οποία κατέλαβαν οι τζιχαντιστές.

Για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών, η Ουάσιγκτον επιδιώκει τη δημιουργία μεγάλου διεθνούς συνασπισμού. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ζήτησε χθες από την Αίγυπτο να ενταχθεί στον "πόλεμο" που οι ΗΠΑ κήρυξαν κατά του ΙΚ. Στο Κάιρο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι η Αίγυπτος είναι στην "πρώτη γραμμή" στη μάχη "κατά της τρομοκρατίας", στο τέλος ενός διπλωματικού μαραθωνίου που τον οδήγησε στη Βαγδάτη, το Αμάν, τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και την Άγκυρα.

Ο Κέρι ολοκληρώνει την αποστολή του στην περιοχή που είχε στόχο να λάβει υποστήριξη για τη δημιουργία του παγκόσμιου συνασπισμού ο οποίος στοχεύει στην "αποδυνάμωση" και τέλος την "καταστροφή" του ΙΚ.

Στον μαραθώνιο των διπλωματικών επαφών, ο Κέρι απέσπασε τη Πέμπτη στη Τζέντα τη δέσμευση, ενδεχομένως στρατιωτική, δέκα αραβικών χωρών, μεταξύ τους η Σαουδική Αραβία.

Ύστερα από μακροχρόνιες επιφυλάξεις, ο πρόεδρος Ομπάμα αναγκάστηκε να αναλάβει δράση παρουσιάζοντας στις 10 Σεπτεμβρίου τη στρατηγική του κατά του ΙΚ, μετά τον αποκεφαλισμό των δύο αμερικανών δημοσιογράφων από τους τζιχαντιστές.

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε την επέκταση της αμερικανικής αεροπορικής επιχείρησης στο Ιράκ, όπου 1.600 αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν συνολικά για να υποστηρίξουν τις ιρακινές δυνάμεις σε εξοπλισμό, εκπαίδευση και παροχή πληροφοριών. Δήλωσε επίσης έτοιμος να πλήξει το ΙΚ στη Συρία και δεσμεύτηκε να ενισχύσει τη στρατιωτική βοήθεια προς τους μετριοπαθείς σύρους αντάρτες που πολεμούν ταυτόχρονα το ΙΚ και το καθεστώς της Δαμασκού.

Ένα πρώτο σχέδιο του διεθνούς συνασπισμού θα καταρτισθεί αύριο στο Παρίσι, όπου πραγματοποιείται διεθνής διάσκεψη για το Ιράκ και την καταπολέμηση της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της διάσκεψης, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετέβη την Παρασκευή στο Ιράκ και υποσχέθηκε να βοηθήσει "ακόμη περισσότερο στρατιωτικά" αυτή τη χώρα, τα στρατεύματα της οποίας υποστηρίζονται εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα από τους κούρδους και τους σιίτες μαχητές και τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνοΧθες 20:55 | Ειδήσεις

Ποτε αναμένεται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος, που υποβάλλεται σε θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΧθες 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της ΧαμάςΠέμπτη 25 Απριλίου 2024 17:46 | Ειδήσεις

Ανάμεσά στις χώρες που κάνουν έκκληση βρίσκονται οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ουγγαρία. Τι απαντά ηγεσία της Χαμάς

Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο)Χθες 22:53 | Ειδήσεις

Ένα παρόμοιο περιστατικό με αυτό του Τζορτζ Φλόιντ που τον είχε σκοτώσει αστυνομικός έγινε στο Οχάιο. Ο μαύρος άνδρας που ήταν υπο κράτηση φώναζε ότι δεν μπορεί να πάρει ανάσα στους αστυνομικούς και μετά από λίγο πέθανε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
00:00:14Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος22-03-2019 09:43 
00:02:21 
Θρήνος, οργή και αποκαλύψεις για τα μακελειά σε Ολλανδία και Νέα Ζηλανδία20-03-2019 13:59
00:01:20 
Σεισμός στην Τουρκία20-03-2019 09:50
00:01:35 
Σύντομες ειδήσεις από όλον τον κόσμο20-03-2019 20:55
00:00:44 
Η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ ψεκάζεται με το άρωμα «φασισμός»20-03-2019 07:28
00:02:10 
Πλήθος ομογενών έδωσε το παρών στην εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου19-03-2019 20:46
00:02:09 
Το παιχνίδι των προκλήσεων παίζει και ο Ιβάνοφ19-03-2019 20:12
00:03:10 
Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ερντογάν, αποκαλώντας την Κωνσταντινούπολη πόλη του Ισλάμ19-03-2019 20:11
00:02:37 
Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης στην Ουτρέχτη19-03-2019 20:51
00:00:54 
Συναγερμός για επίθεση σε σχολείο σήμανε στις αρχές της Νορβηγίας19-03-2019 20:52
00:01:41 
Ο γύρος του κόσμου «με μια ματιά»19-03-2019 13:42
00:03:00 
Θλίψη και οργή από τις αποκαλύψεις για τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας19-03-2019 13:40
00:02:35 
Έλληνες της Ουτρέχτης περιγράφουν στον ΑΝΤ1 τον τρόμο που βίωσαν 18-03-2019 20:07
00:01:58 
Συνελήφθη ο Τούρκος που σκότωσε τους επιβάτες του τραμ στην Ουτρέχτη 18-03-2019 20:06
00:02:09 
Βήμα-βήμα ψάχνουν τα ίχνη του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας ανά την υφήλιο 18-03-2019 20:05
00:01:32 
Σύντομες ειδήσεις από όλον τον κόσμο18-03-2019 14:07
00:02:38 
Νέα Ζηλανδία: μέσω …διαδικτύου αγόραζε όπλα ο μακελάρης18-03-2019 13:31
00:01:46 
Επεισοδιακές διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία και Γαλλία 17-03-2019 20:45
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο