LATEST NEWS
 
Αθλητικά /ΜπάσκετΔημοσίευση: 19 Ιουλίου 2018 11:03

Παπαπέτρου: Θέλω να παίξω με 20.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ

Δίπλα στα τρόπαια του Παναθηναϊκού πόζαρε ο Παπαπέτρου. Γιατί έφυγε από τον Ολυμπιακό, τι ρόλο επαιξαν οι Παππάς και Πασκουάλ, τι είπε για Σπανούλη - Πρίντεζη.

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που πήρε τη μεγάλη απόφαση και άλλαξε "στρατόπεδο", πηγαίνοντας από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, επισκέφτηκε τα γραφεία της ΚΑΕ και έκανε την πρώτη του φωτογράφιση με μπλούζα της ομάδας, ποζάροντας δίπλα στα τρόπαια των “πρασίνων”.

Στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης των "πράσινων" έδειξε συνειδητοποιημένος. Μιλώντας στην εφημερίδα "Η Πράσινη", ο διεθνής φόργουορντ αναφέρθηκε στους λόγους της απόφασής του, τον ρόλο που έπαιξαν σε αυτή οι Παππάς και Πασκουάλ, τους Πρίντεζη και Σπανούλη, ενώ τόνισε πως ξέρει τι να περιμένει στο ΣΕΦ.

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξής του:


Για το τι περιμένει να ζήσει στο ΣΕΦ, αλλά και τα συναισθήματα που θα του "γεννήσει" το ΟΑΚΑ ως γηπεδούχο σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
: "Είναι μοναδικό συναίσθημα να παίζεις με 20.000 κόσμο από πίσω σου. Δεν το έχω ζήσει και περιμένω πώς και πώς. Όσο για την επιστροφή μου στο ΣΕΦ, ξέρω τι να περιμένω. Σίγουρα πολύς κόσμος πληγώθηκε και πήρε την απόφασή μου πιο βαριά αλλά εγώ από εδώ και πέρα θα κοιτάξω το μέλλον μου και να δίνω τα πάντα για τον Παναθηναϊκό, είτε μέσα στο ΣΕΦ, είτε μέσα στο ΟΑΚΑ".

Για τους λόγους της αποχώρησής του από τους "ερυθρόλευκους": "Κατακτήσαμε 2 πρωταθλήματα, παίξαμε σε 2 τελικούς Ευρωλίγκας και η συνεισφορά μου πιστεύω πως δεν θα διαγραφεί. Ό,τι και να πει ο κόσμος εγώ ξέρω ότι πάλευα κι έδινα το 100%. Θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερες επιτυχίες αλλά και αποτυχίες. Στα πέντε αυτά χρόνια έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου και κοιτάω μπροστά. Διοικητικά δεν είχα ποτέ παράπονο. Οι προπονητές κάνουν επιλογές και ο καθένας κρίνεται γι’ αυτές. Φέτος άρχισε η σεζόν χωρίς να έχω πολύ χώρο στην ομάδα και έφτασα να είμαι με τον Παπανικολάου στο "3" μοιρασμένα προς το τέλος της σεζόν. Δημιουργεί μια πικρία ότι δεν μπορούσα να ξεκινήσω μια σεζόν με έναν βασικό ρόλο, αλλά μέσα στη σεζόν πάντα έβρισκα έναν τρόπο να παίξω. Υπήρχαν μερικά πράγματα που δεν μου άρεσαν, δεν με χαροποιούσαν και γι’ αυτό έφυγα".

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Για τους λόγους που επέλεξε τον Παναθηναϊκό ως επόμενη ομάδα του: "Από μικρός μεγάλωσα σε ένα σπίτι που οι περισσότεροι ήταν Παναθηναϊκοί. Έκανα μια επιλογή στη ζωή μου και τώρα που είμαι ελεύθερος επέλεξα να έρθω στον Παναθηναϊκό, που νομίζω ότι είναι το καλύτερο. Ο πατέρας μου μεγάλωσε Παναθηναϊκός, έπαιξε στον Παναθηναϊκό και μην κρυβόμαστε, είναι Παναθηναϊκός. Δεν μίλησα καθόλου με τον πατέρα μου, ξέρω την καλύτερη επιλογή για μένα, το έκανα συνειδητά και είμαι χαρούμενος. Θέλω να βγάλω τον πατέρα μου ασπροπρόσωπο, αλλά και τον κόσμο του Παναθηναϊκού που με στηρίζει πριν καν παίξω για την ομάδα".

Για τον ρόλο του Πασκουάλ, αλλά και του Παππά στην απόφασή του: "Η ομιλία που είχα με τον κόουτς Πασκουάλ ήταν πολύ κομβική. Μίλησα με 2-3 προπονητές από ομάδες που είχα προτάσεις το καλοκαίρι, και με τον Μπλατ (Ολυμπιακό) και με τον Αταμάν (Εφές), νομίζω ότι είναι διαφορετικό να μιλάς με έναν προπονητή και να σου δείχνει ξεκάθαρα ότι σε θέλει, πέρα του ότι και ο Παναθηναϊκός σαν σωματείο μου έδειξε πόσο με θέλει. Ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ επαγγελματικός. Με σεβάστηκε απόλυτα σαν αθλητή και ότι θα χρειαστώ χρόνο για να το σκεφτώ. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση και όσο περνούσαν οι μέρες η απόφασή μου γινόταν πιο ξεκάθαρη. Μίλησα με τον Παππά, τον Βουγιούκα και τον Μήτογλου. Ο Νίκος μού πιπιλούσε λίγο τα αυτιά και το μυαλό (γέλια), ήθελε πολύ να έρθω γιατί έχουμε καλή σχέση και ήθελε να έχει κάποιον Έλληνα για να κάνει πιο πολύ παρέα".

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Για την σχέση του με τον Πρίντεζη: "Με τον Γιώργο είμαστε κουμπάροι. Ένα εξαιρετικό παιδί, ο κόσμος του Παναθηναϊκού τον συμπαθεί γιατί είναι αυθεντικός. Δεν έχει τίποτα κατά του Παναθηναϊκού, απλά μεγάλωσε ως Ολυμπιακός από μικρό παιδάκι και ήταν όνειρό του να παίξει στον Ολυμπιακό και είναι απολύτως σεβαστό. Εντάξει, ο Γιώργος το έμαθε αφότου πήρα την απόφασή μου και υπέγραψα στον Παναθηναϊκό. Ήταν πολύ χαρούμενος για μένα. Νομίζω κι απ' τις δηλώσεις που έκανε παρεξηγήθηκε, αλλά πραγματικά έτσι πρέπει να κάνουν οι φίλοι, να είναι χαρούμενοι με τη χαρά του φίλου τους και ξέρει ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα κι αυτό που ήθελα να κάνω",

Για τον Βασίλη Σπανούλη που είχε πάρει μία παρόμοια απόφαση, κάνοντας το αντίθετο δρομολόγιο πριν από χρόνια: "Εγώ είχα τη φανέλα του Σπανούλη με τον Παναθηναϊκό. Ήταν κάτι πολύ περίεργο γιατί ήταν μία τεράστια αλλαγή, ακολούθησαν αυτά που ακολούθησαν, δεν φαντάστηκα την καριέρα μου έτσι. Νομίζω ότι δεν είναι τίποτα εύκολο για έναν αθλητή, αλλά, τώρα που το ζω, νιώθω ευλογημένος γιατί είναι μία πρόκληση μπροστά μου. Όπως την αποδέχθηκε ο Βασίλης και πέτυχε αυτά που πέτυχε, έτσι κι εγώ κοιτάζω μπροστά στην καριέρα και θέλω να πετύχω παραπάνω με τον Παναθηναϊκό"

Για το αν αισθάνθηκε ποτέ ότι κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα στο ΟΑΚΑ όταν ήταν παίκτης του Ολυμπιακού: "Σωματικά ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι κινδυνεύω στο ΟΑΚΑ. Τουλάχιστον σε αυτά τα πέντε χρόνια που είμαι εγώ, έχει αλλάξει πολύ η κατάσταση. Σίγουρα μερικά πράγματα δεν είναι σωστά, σίγουρα σε κάνουν να νιώθεις πως είναι μια κατάσταση που θα σε φοβίσει, αλλά αυτό είναι και το νόημα να κάνεις τον αντίπαλο λίγο να διστάσει, πάντα όμως μέσα στα όρια".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιωάννινα: Κρατούμενος στις φυλακές Σταυρακίου έκρυβε δεκάδες αυτοσχέδιες συσκευασίες με ναρκωτικά08:32Σεισμός στην Κεφαλονιά08:17Σύβοτα Λευκάδας: Τουριστικό σκάφος πήρε φωτιά και βυθίστηκε08:02ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 19 Σεπτεμβρίου07:48Πάτρα: Συνελήφθη συμμορία ανηλίκων, για τον ξυλοδαρμό 14χρονου07:34Αγία Σοφία - Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη: Τα φριχτά βασανιστήρια και ο συγκλονιστικός βίος07:20"Ελευθέριος Βενιζέλος": Συνελήφθη 30χρονος που επιχείρησε να εισάγει παραπάνω από 8 κιλά ηρωίνης (εικόνες)07:05Γιάννης Αντετοκούνμπο – Αλπερέν Σενγκούν: Μαθήματα ήθους από τον Έλληνα διεθνή06:51Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου06:37Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τιμητικές δηλώσεις από δεκάδες μέλη του Κογκρέσου06:23Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:09Κοζάνη: Τροχαίο με αγριογούρουνο - Θανάσιμος τραυματισμός του ζώου (εικόνες)23:59Γιώργος Μαζωνάκης: Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις "κρυφές" κάμερες στο σπίτι του23:43Champions League: Πρεμιέρα με «βόμβα» και... φυσιολογικό «τρίποντο» η πρώτη αγωνιστική23:36Αγρίνιο: Επιτέθηκε άγρια σε γιατρό στα επείγοντα του νοσοκομείου - Αναζητείται από τις αρχές23:22Ανακοίνωση των παικτών του Παναθηναϊκού: Η εικόνα μας δεν ήταν αυτή που αρμόζει ως ποδοσφαιριστές του συλλόγου23:05Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε την ίδρυση του Ελληνικού Ταμείου Καινοτομίας και Υποδομών22:48Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Παλαιόπολη Άνδρου - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις22:31Champions League-Ολυμπιακός: Η αποστολή για την πρεμιέρα του με την Πάφο – «Μέσα» κι ο Ροντινέι22:14Ηράκλειο: Επιβάτης υπέστη ανακοπή σε πτήση κατά τη διάρκεια της προσγείωσης21:57
00:01:02«Ανεβάζει στροφές» η Εθνική για το EURO 202021-03-2019 13:50 
00:01:27 
“Δάκρυσε” το ΟΑΚΑ για τον Θανάση Γιαννακόπουλο21-03-2019 13:50
00:01:04 
Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο ο ΠΑΟ για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ20-03-2019 14:03
00:01:28 
Εκδήλωση για την εργασιακή αποκατάσταση των κορυφαίων αθλητών20-03-2019 14:04
00:01:36 
IRONMAN: για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο κορυφαίος αγώνας τριάθλου στον κόσμο19-03-2019 13:45
00:02:52 
Τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός19-03-2019 20:47
00:01:21 
Σοβαρός τραυματισμός φιλάθλου στα επεισόδια στο ΟΑΚΑ19-03-2019 19:57
00:03:40 
«Ο νόμος των χούλιγκανς» κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο 18-03-2019 20:08
00:01:28 
Γκολ και …θέαμα από τα ευρωπαϊκά γήπεδα 18-03-2019 21:02
00:02:21 
Οργή για την νέα «μαύρη σελίδα» στον χώρο του ποδοσφαίρου 18-03-2019 20:09
00:01:58 
Οι πρωταγωνίστριες του Ημιμαραθώνιου Αθηνών μιλούν στον ΑΝΤ1 για τα όνειρα τους 18-03-2019 21:01
00:01:04 
Με ποιες ποινές απειλείται ο Παναθηναϊκός για τα έκτροπα στο ΟΑΚΑ 18-03-2019 20:09
00:01:00 
“Εξωπραγματικός” Αντετοκούνμπο: ρεκόρ καριέρας με …52 πόντους!18-03-2019 14:10
00:01:32 
Αποθέωση για τον Μέσι από τους οπαδούς της… Μπέτις18-03-2019 14:09
00:04:47 
Η Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτη που θριάμβευσε στον αγώνα δρόμου 5χλμ, στο "Καλημέρα Ελλάδα"18-03-2019 08:51
00:00:23 
Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ έκλεισε το φύλλο αγώνα του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 17-03-2019 20:49
00:01:11 
Νικηφόρα συνέχισαν στο πρωτάθλημα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ 17-03-2019 20:48
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο