LATEST NEWS
 
Αθλητικά /ΜπάσκετΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2018 18:48

ΚΑΕ Ολυμπιακός σε ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ: Η διακωμώδηση του αθλήματος συνεχίζεται

Συνέχεια στην κόντρα της με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δίνει η "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ, με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να δίνει την δική της απάντηση.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος - ΚΑΕ Ολυμπιακός

Κατά μέτωπο επίθεση στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, εξαπέλυσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα της με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. 

Οι «ερυθρόλευκοι» υπογραμμίζουν ότι ο πρόεδρος της λίγκας «αποποιείται κάθε ευθύνης που απορρέει από την έμμισθη θέση που κατέχει», ενώ τον καλεί να πάρει θέση για τον αποκλεισμό των διεθνών διαιτητών από τους τελικούς της Α1 Ανδρών και για την στάση της ΕΟΚ μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Παράλληλα, ζητά από τον κ. Γαλατσόπουλο να αποσυρθεί «αν δεν έχετε το σθένος να αντεπεξέλθετε στις σοβαρότατες ευθύνες που φέρει η θεσμική σας θέση».

Επίσης, η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ υποστηρίζει ότι τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου δεν είχαν ενημερωθεί για τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, ενώ επισημαίνουν ότι επιβεβαιώνεται η επιτακτική ανάγκη, ώστε να υπάρξει παρέμβαση της Πολιτείας στον χώρο του μπάσκετ. 

Κλείνοντας, η ανακοίνωση υπογραμμίζει... «η διακωμώδηση του αθλήματος από την κρατικά επιχορηγούμενη ΕΟΚ συνεχίζεται ανεξέλεγκτα» μετά την επιστολή που εστάλη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός: 

«Μετά από πολλούς μήνες εκκωφαντικής σιωπής, ο ΕΣΑΚΕ και η ΕΟΚ επιχείρησαν, χθες, να τοποθετηθούν - κατά σύμπτωση σχεδόν ταυτόχρονα (sic) - επί συμπεριφορών και πρωτόγνωρων καταστάσεων που έφεραν την Ελληνική καλαθοσφαίριση στο έσχατο σημείο της ιστορίας της.

Συγκεκριμένα, η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ - η οποία εκδόθηκε χωρίς την παραμικρή ενημέρωση και έγκριση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (!) -, επιβεβαιώνει την επιτακτική ανάγκη για την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας στο χώρο της Ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Είναι, τουλάχιστον, λυπηρό ο εκλεγμένος Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Γαλατσόπουλος να αποποιείται δημόσια κάθε ευθύνης που απορρέει από την έμμισθη θέση που κατέχει, ενώ, την ίδια στιγμή, υποβαθμίζει την ίδια την υπόσταση της μόνης διοργανώτριας αρχής του Πρωταθλήματος, ισχυριζόμενος ότι ο ρόλος του ΕΣΑΚΕ έγκειται ουσιαστικά στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος των εθνικών ομάδων.

Να ενημερώσουμε, λοιπόν, τον κ. Γαλατσόπουλο ότι ο ΕΣΑΚΕ δεν είναι "όχημα" για την επίτευξη των επιδιώξεων του κ. Βασιλακόπουλου και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων της ΕΟΚ. Αντιθέτως, είναι η εκ του νόμου αρμόδια διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος και ως εκ τούτου, κύριος υπεύθυνος για τη διασφάλιση ενός καθεστώτος ισονομίας και την εξάλειψη κάθε μορφής παρατυπιών.

Καλούμε, λοιπόν, και δημόσια τον Πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ να λάβει άμεσα θέση και να απαντήσει, επιτέλους, χωρίς περιστροφές τα εξής:

- Είναι νόμιμος ο αποκλεισμός των τεσσάρων διεθνών διαιτητών ή όχι;
- Είναι νόμιμη η μη συμμόρφωση της ΕΟΚ στις αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ ή όχι;

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ, κ. Γαλατσόπουλε ... Ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δεν είναι τοποτηρητής της ΕΟΚ ... Εάν δεν έχετε το σθένος να αντεπεξέλθετε στις σοβαρότατες ευθύνες που φέρει η θεσμική σας θέση και δεν προτίθεστε να προστατέψετε έμπρακτα τα εκατομμύρια που επενδύουν οι ιδιοκτήτες των Κ.Α.Ε. που εκπροσωπείτε, καλείστε να αποχωρήσετε άμεσα, πριν να είναι πολύ αργά ...

Όλα τα παραπάνω, φυσικά, ισχύουν και για την ΕΟΚ, η οποία αποποιήθηκε, επίσης, κάθε ευθύνης, όπως κατέστη γνωστό μέσω διαρροής (!!!).

Τί πληροφορηθήκαμε (sic) πάλι από τους περίφημους "κύκλους" του κ. Βασιλακόπουλου;

- Ότι αυτή που αποφασίζει για τους ορισμούς των διαιτητών και ευθύνεται για την παραβίαση των αποφάσεων του ΑΣΕΑΔ δεν είναι η Ε.Ο.Κ., αλλά η Κ.Ε.Δ. Δηλαδή, ΝΑΙ μεν υπάρχει παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων (!!!), αλλά αυτοί που πρέπει να διωχθούν ποινικά είναι τα μέλη της Κ.Ε.Δ. και όχι ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος είναι εκ του νόμου υπεύθυνος για τον ορισμό των μελών της ΚΕΔ και τη συγκρότησή της (!!!).

- Ότι, σύμφωνα με την αξιολόγηση της ΕΟΚ και της ΚΕΔ, διαιτητές που στερούνται οιασδήποτε διεθνούς αναγνώρισης και παραστάσεων είναι πιο ικανοί να διευθύνουν τους αγώνες των τελικών του Πρωταθλήματος από τους πολύπειρους διεθνείς διαιτητές κ.κ. Γκόντα, Παπαπέτρου, Φούφη και Κορομηλά (!!!).

- Ότι ο διεθνής διαιτητής κ. Κορομηλάς ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα του μικρού τελικού του Πρωταθλήματος και όχι τους κρίσιμους αγώνες με τον Παναθηναϊκό, επειδή διεύθυνε τον μικρό τελικό του FINAL 4 της Euroleague (!!!).

Έχουν ήδη παρέλθει σαράντα οκτώ ώρες από την επιστολή των κυρίων Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου προς τον  Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και η διακωμώδηση - υποβάθμιση του αθλήματος από την κρατικά επιχορηγούμενη ΕΟΚ συνεχίζεται, δυστυχώς, ανεξέλεγκτα.

Η αποκατάσταση της έννομης τάξης στον ελληνικό αθλητισμό είναι πλέον, πιο επιτακτική από ποτέ». 

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Πλέον, όλοι απλά γελάνε... » 

Δημήτρης Γιαννακόπουλος - Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν άφησε... αναπάντητες τις ανακοινώσεις του Ολυμπιακού, υπογραμμίζοντας σε δική της ότι η «ερυθρόλευκη» διοίκησή... «προσπαθεί με κάθε τρόπο να δυναμιτίσει το κλίμα» ενόψει των τελικών της Α1. 

Οι «πράσινοι» επισήμαναν στην ανακοίνωση τους ότι... «η σιωπή μας και η συνεχής διάθεση απο πλευράς μας για "ήσυχους" αγώνες, εκλαμβάνεται ως αδυναμία», ενώ αναφερόμενοι στον Ολυμπιακό, τόνισαν ότι... «έχουν έτοιμο άλλοθι στην διαφαινόμενη νέα χρονιά χωρίς κάποια επιτυχία». 

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός καταλήγει: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στον Αθλητικό Εισαγγελέα. Έχουν αποδείξει πολλάκις ότι τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές και δυσφημιστικά για το άθλημα παραληρήματα δεν περνάνε ατιμώρητα». 

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός: 

«Φαίνεται ότι στον αντίπαλό μας στους φετινούς τελικούς, η σιωπή μας και η συνεχής διάθεση απο πλευράς μας για "ήσυχους" αγώνες, εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Για ακόμα μια φορά, λίγο πριν τους τελικούς, η διοίκησή τους προσπαθεί με κάθε τρόπο να δυναμιτίσει το κλίμα. 

Πάλι, φέτος, πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα προς πάσα κατεύθυνση, προσπαθώντας να επηρεάσουν την διαιτησία υπέρ τους, αλλά ταυτόχρονα να οπλίσουν με περισσότερο μίσος τους οπαδούς τους. Όλοι θυμόμαστε πόσοι τελικοί έχουν διακοπεί στο ΣΕΦ από επεισόδια... 

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο, έχουν έτοιμο άλλοθι στην διαφαινόμενη νέα χρονιά χωρίς κάποια επιτυχία. Ας καταλάβουν ότι για το προσωπικό τους μικροσυμφέρον, διώχνουν κόσμο αλλά και χορηγούς από το άθλημα που υποτίθεται ότι αγαπάνε.

Αρχικά, οσοι δεν ήξεραν σας έβλεπαν με συμπάθεια... Στην συνέχεια, άρχισαν να καταλαβαίνουν οι πολλοί... Πλέον, όλοι απλά γελάνε... 

Υ.Γ.: Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στον Αθλητικό Εισαγγελέα. Έχουν αποδείξει πολλάκις ότι τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές και δυσφημιστικά για το άθλημα παραληρήματα δεν περνάνε ατιμώρητα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαYouth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκωνΣήμερα 17:18 | Ειδήσεις

Μια ιστορική πρόκριση πέτυχαν τα  “χρυσά παιδιά” του Ολυμπιακού, που επικράτησαν της Ναντ στην διαδικασία των πέναλτι.

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοιΣήμερα 22:18 | Ειδήσεις

Το Περιστέρι, μετά τον Ολυμπιακό, κοίταξε στα μάτια και τον Παναθηναϊκό, αλλά στο τέλος έφυγε με άδεια χέρια από το ΟΑΚΑ.

ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)Σήμερα 06:54 | Ειδήσεις

Φίλαθλοι των Πειραιωτών περίμεναν επί ώρες να επιστρέψουν τα μέλη της αποστολής, μετά την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία της ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμαΣήμερα 21:33 | Ειδήσεις

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να σώσει 2 match ball του Φακούντο Ντίαζ Ακόστα, πριν πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Open της Βαρκελώνης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
00:01:02«Ανεβάζει στροφές» η Εθνική για το EURO 202021-03-2019 13:50 
00:01:27 
“Δάκρυσε” το ΟΑΚΑ για τον Θανάση Γιαννακόπουλο21-03-2019 13:50
00:01:04 
Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο ο ΠΑΟ για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ20-03-2019 14:03
00:01:28 
Εκδήλωση για την εργασιακή αποκατάσταση των κορυφαίων αθλητών20-03-2019 14:04
00:01:36 
IRONMAN: για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο κορυφαίος αγώνας τριάθλου στον κόσμο19-03-2019 13:45
00:02:52 
Τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός19-03-2019 20:47
00:01:21 
Σοβαρός τραυματισμός φιλάθλου στα επεισόδια στο ΟΑΚΑ19-03-2019 19:57
00:03:40 
«Ο νόμος των χούλιγκανς» κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο 18-03-2019 20:08
00:01:28 
Γκολ και …θέαμα από τα ευρωπαϊκά γήπεδα 18-03-2019 21:02
00:02:21 
Οργή για την νέα «μαύρη σελίδα» στον χώρο του ποδοσφαίρου 18-03-2019 20:09
00:01:58 
Οι πρωταγωνίστριες του Ημιμαραθώνιου Αθηνών μιλούν στον ΑΝΤ1 για τα όνειρα τους 18-03-2019 21:01
00:01:04 
Με ποιες ποινές απειλείται ο Παναθηναϊκός για τα έκτροπα στο ΟΑΚΑ 18-03-2019 20:09
00:01:00 
“Εξωπραγματικός” Αντετοκούνμπο: ρεκόρ καριέρας με …52 πόντους!18-03-2019 14:10
00:01:32 
Αποθέωση για τον Μέσι από τους οπαδούς της… Μπέτις18-03-2019 14:09
00:04:47 
Η Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτη που θριάμβευσε στον αγώνα δρόμου 5χλμ, στο "Καλημέρα Ελλάδα"18-03-2019 08:51
00:00:23 
Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ έκλεισε το φύλλο αγώνα του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 17-03-2019 20:49
00:01:11 
Νικηφόρα συνέχισαν στο πρωτάθλημα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ 17-03-2019 20:48
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο