LATEST NEWS
 
Αθλητικά /Ευρωμπάσκετ 2015Δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2015 09:14

Ευρωμπάσκετ 2015: Ισπανία-Λιθουανία για τον “θρόνο” της Ευρώπης

Σύγκρουση «τιτάνων» στον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ (20:00) – Γαλλία-Σερβία για το χάλκινο μετάλλιο (15:00). Ζωντανά στον ΑΝΤ1 και τον ΑΝΤ1news.gr

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2015 - ΙΣΠΑΝΙΑ - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - Pau Gasol - Jonas Valanciunas

Συναρπαστικός αναμένεται ο μεγάλος τελικός του Ευρωμπάσκετ, όπου δύο υπερδυνάμεις συγκρούονται για το ποια θα κατακτήσει το «θρόνο».

Η Λιθουανία προκρίθηκε σε τελικό Ευρωμπάσκετ για δεύτερη διαδοχική φορά, με στόχο το 2ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της.

Η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2013 (και χάλκινη το 2007) θα αντιμετωπίσει στις 8 το βράδυ την χάλκινη το 2013 και back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης (2009 & 2011) Ισπανία, σε ένα remake του τελικού του 2003 στη Στοκχόλμη, όταν η Λιθουανία ανέβηκε για πρώτη και τελευταία φορά μέχρι σήμερα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Οι παίκτες «κλειδιά»: Πάου Γκασόλ v Γιόνας Βαλαντσιούνας

Ο Γκασόλ πέτυχε κάτι απίστευτο στον ημιτελικό με τη Γαλλία, σκοράροντας τους μισούς από τους 80 πόντους της ομάδας του, σε μία αναμέτρηση «θρίλερ», η οποία κρίθηκε στην παράταση.

Ήταν μία «μαγική» βραδιά για τον Ισπανό σέντερ, ο οποίος φιγουράρει στην κορυφή των σκόρερ της διοργάνωσης με 26,5 πόντους, ενώ έχει και  8,4 ριμπάουντς και 2,3 κοψίματα ανά παιχνίδι.

Ο Λιθουανός σέντερ Βαλαντσιούνας έχει πετύχει 4 νταμπλ-νταμπλ στη διοργάνωση, έχοντας για μέσο όρο 16,9 πόντους, 8,3 ριμπάουντς και 1,6 κοψίματα.

«Είναι ένας πολύ ταλαντούχος και ογκώδης παίκτης, που έχει ικανότητα να σκοράρει από το low post και με τα δύο χέρια. Μπορεί να μας κάνει μεγάλη ζημιά, αν δεν τον προσέξουμε», δήλωσε ο άσος των Σικάγο Μπουλς.

Στον τελικό της παρηγοριάς Γαλλία-Σερβία

Η Σερβία που ήλπιζε να επιστρέψει σε τελικό για πρώτη φορά από το 2009 (ασημένιο μετάλλιο) θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό το μεσημέρι της Κυριακής (15:00) απέναντι στην οικοδέσποινα του Ευρωμπάσκετ, Γαλλία, για το χάλκινο μετάλλιο (το είχαν κατακτήσει ως Σερβία/Μαυροβούνιο το 1999) κι ενώ αμφότερες θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας και του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς έχασε την ευκαιρία να γίνει ο δεύτερος στην ιστορία που κατακτά χρυσό μετάλλιο ως παίκτης (1995, 1997 με τη Σερβία/Μαυροβούνιο) και ως Ομοσπονδιακός προπονητής, μετά τον Παναγιώτη Γιαννάκη (1987 ως παίκτης, 2005 ως προπονητής). Οι Σέρβοι είχαν έναν ακόμη στόχο, να γίνουν η δεύτερη ομάδα στην ιστορία, μετά τη Λιθουανία του 2003 που κατακτά το χρυσό μετάλλιο χωρίς ήττα στο τουρνουά.

Κυριακή-“γιορτή” με εκλογές και Ευρωμπάσκετ στον Ant1news.gr

Μείνετε συντονισμένοι, από το άνοιγμα της κάλπης ως το Εxit Poll και το θρίλερ των αποτελεσμάτων. Ενδιάμεσα, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την κορύφωση της μεγάλης γιορτής του ευρωπαϊκού μπάσκετ, παρακολουθώντας ζωντανά τον μικρό και τον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ.

Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Σήμερα 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο