LATEST NEWS
 
Αθλητικά /Europa League /

Τελικός

Δημοσίευση: 27 Μαΐου 2015 23:38

Σήκωσε ξανά το Europa League η Σεβίλλη (βίντεο)

Η Σεβίλλη θριάμβευσε και στη Βαρσοβία, νίκησε με 3-2 την Ντνίπρο και κατέκτησε το τρόπαιο για 2η διαδοχική χρονιά, φθάνοντας τις 4 κατακτήσεις.

Europa League - Σεβίλλη - κύπελλο - πανηγυρισμοί

Το βαρύτιμο τρόπαιο του Europa League κατέκτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά και 4η φορά στην ιστορία της η Σεβίλλη. Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, οι Σεβιγιάνοι «λύγισαν» με 3-2 την αξιόμαχη Ντνίπρο στη Βαρσοβία και υπερασπίστηκαν επιτυχώς τον τίτλο τους, παίρνοντας ταυτόχρονα το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου.

Βέβαια, για να το πετύχουν έπρεπε πρώτα να κάμψουν την σθεναρή αντίσταση των διψασμένων για διάκριση Ουκρανών. Η πρωτάρα σε ευρωπαϊκό τελικό Ντνίπρο, μόνο φοβισμένη δεν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις της, ενώ το ίδιο έπραξε και ο σύλλογος της Ανδαλουσίας, με αποτέλεσμα να προσφέρουν ένα άκρως συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο.

Europa League - τελικός - Σεβίλλη - Ντνίπρο

Μόλις στο 7ο λεπτό, ο Κάλινιτς έκανε το 1-0 για την ουκρανική ομάδα, βάζοντας τη σε ρόλο οδηγού, όμως σιγά-σιγά η Σεβίλλη ανέβασε ρυθμούς, άρχισε να πιέζει και μέσα σε τρία λεπτά έφερε τα πάνω-κάτω, αλλάζοντας τα εις βάρος της δεδομένα. Στο 28΄ ο Κριχόβιακ ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 31΄ ο Μπάκα με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-2 για τους Ανδαλουσιανούς. Παρά την αρχική "παγωμάρα", οι Ουκρανοί προσπάθησαν να απαντήσουν και το έκαναν λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ισοφαρίζοντας με την τρομερή εκτέλεση φάουλ του Ροτάν στο 44΄.

Europa League - τελικός - Σεβίλλη - Ντνίπρο

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες "έσφιξαν" περισσότερο τις άμυνές τους, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι πιο κλειστό σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Εντούτοις, ένα λάθος στο 73΄ από την πλευρά των Ουκρανών, έδωσε την ευκαιρία στον Μπάκα να κάνει το 3-2 για τη Σεβίλλη, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα. Από κει και έπειτα, η ομάδα της Ανδαλουσίας κράτησε κλειστούς τους χώρους και διατήρησε μέχρι τέλους το υπέρ της σκορ, κατακτώντας ξανά το τρόπαιο.

Europa League - τελικός - Σεβίλλη - Ντνίπρο - Μπάκα - πανηγυρισμοί

Στη συνέχεια ακολούθησαν τα πανηγύρια των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού επιτελίου της Σεβίλλης και η απονομή του τροπαίου.

Europa League - Σεβίλλη - κύπελλο - πανηγυρισμοί

Europa League - Σεβίλλη - κύπελλο - πανηγυρισμοί

Europa League - Σεβίλλη - κύπελλο - πανηγυρισμοί

Europa League - Σεβίλλη - κύπελλο - πανηγυρισμοί

Europa League - Σεβίλλη - κύπελλο - πανηγυρισμοί


Οι συνθέσεις:

Ντνίπρο: Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντούγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κανκάβα (85' Σακόφ), Φέντορτσουκ (68' Μπέζους), Ροτάν, Ματέους, Κονοπλιάνκα, Κάλινιτς (78' Σελεζνιόφ).

Σεβίλλη: Ρίκο, Βιδάλ, Καρίσο, Κολοντζιετζάκ, Τρεμουλινάς, Κριχόβιακ, Εμπιά, Μπανέγα (87' Ιμπόρα), Βιτόλο, Ρέγες (58' Κόκε), Μπάκα (82' Γκαμερό).

 

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του τελικού:



Δείτε την απονομή του τροπαίου και τους πανηγυρισμούς της Σεβίλλης:



Δείτε ολόκληρο το παιχνίδι:



Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο