LATEST NEWS
 
Αθλητικά /Ποδόσφαιρο /

Ολυμπιακός

Δημοσίευση: 07 Ιανουαρίου 2015 15:32

Από τον Senior Μίτσελ στο «δράκο» Περέιρα

Ο Ολυμπιακός έλυσε την συνεργασία του μετά από 23 μήνες με τον δακρυσμένο αλλά κύριο μέχρι την τελευταία στιγμή Μίτσελ, επισημοποιώντας το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου.

Vitor Pereira - Βίτορ Περέιρα

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο Καραϊσκάκη στις 6 Δεκεμβρίου. Οι τελευταίες ενστάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη κάμφθηκαν και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να αναζητήσουν τη διάδοχη κατάσταση. Η εμφατική νίκη στη Μυτιλήνη «πάγωσε» την αντικατάσταση, χωρίς ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν στροφή 180 μοιρών στο θέμα του προπονητή.

Δεκάδες ονόματα τεχνικών έκαναν καθημερινά «παρέλαση» από την «Πλατεία Αλεξάνδρας». Αν και η περίπτωση του Στάικου Βεργέτη εξετάστηκε σοβαρά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε ο διάδοχος του Μίτσελ να είναι «μεγάλο» όνομα από το εξωτερικό. Οι καλοί «φίλοι» των «ερυθρολεύκων» έπιασαν αμέσως δουλειά, με τον Κριστόφ Ενροτό να προτείνει τον Βίτορ Περέιρα και τον Μίνο Ραϊόλα τον Μάρτιν Γιολ. Ο ατζέντης των Μιραλάς, Μαζουάκου και Μιλιβόγεβιτς κέρδισε τη «μάχη» από τον μάνατζερ των Αφελάι, Κασάμι και Γκαζαριάν, καθώς ο πρόεδρος έχει αδυναμία στους Ίβηρες.

Οι επαφές με τον Περέιρα ξεκίνησαν εδώ και 10 ημέρες, αφού ο Μίτσελ εκτός από τους αντιπάλους, έπρεπε να «κερδίσει» και τους παίκτες. Η διοίκηση γνώριζε πως δεν ήταν πλέον ο «άρχοντας» των αποδυτηρίων και ο «παροπλισμένος» Αφελάι δεν ήταν ο μόνος που είχε παράπονα από τον Ισπανό.

Η «κλεψύδρα» του 52χρονου στον πάγκο του Ολυμπιακού «άδειασε» στο ματς με τον Πλατανιά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης «τρελάθηκε» βλέποντας τους Κρητικούς να κάνουν περισσότερες ευκαιρίες από τους πρωταθλητές και ο Βίτορ Περέιρα ειδοποιήθηκε να βρίσκεται στην Ελλάδα τη Δευτέρα. Οι αντιδράσεις του κόσμου υπέρ του Ισπανού στα social media καθυστέρησαν το «διαζύγιο» για 24 ώρες.

Το πρωί της Τρίτης ο Μίτσελ ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς του κυπέλλου με τον Φωστήρα και κάλεσε τους αρχηγούς. «Σας άφησα εκτός αποστολής για το ματς του Κυπέλλου γιατί πρέπει να είστε φρέσκοι στην Ξάνθη. Εγώ μπορεί να φύγω την Δευτέρα από την ομάδα. Όπως και να ‘χει, πρέπει να κερδίσουμε στην Ξάνθη για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα», τους είπε ο Ισπανός. Ακολούθησε το τηλεφωνικό «αντίο» του Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΜΙΤΣΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο διοικητικός ηγέτης των πρωταθλητών ευχαρίστησε τον 52άχρονο τεχνικό για την προσφορά του στο σύλλογο, λέγοντάς του μεταξύ άλλων "... Σε αγαπώ και σε εκτιμώ. Είσαι φίλος μου. Σε ευχαριστώ για όλα, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός".

Αμέσως ο Μίτσελ κάλεσε τους παίκτες στο Ρέντη για να τους χαιρετήσει. Ήταν πολύ συγκινημένος, δακρυσμένος, όταν τους αποχαιρετούσε και τους έλεγε να κατακτήσουν τον τίτλο και να πάνε όσο καλύτερα γίνεται. Ο μόνος από τους ποδοσφαιριστές που δεν εθεάθη στο Ρέντη σ’ αυτόν τον αποχαιρετισμό ήταν ο Αφελάι…

Λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός έριχνε και επίσημα τους «τίτλους τέλους», με τον Ρομπέρτο να ευχαριστεί τον άνθρωπο που τον έφερε στην Ελλάδα και αναγέννησε την καριέρα του μέσω του λογαριασμού του στο facebook: "Είναι μια στενάχωρη μέρα. Και το μόνο που μπορώ να πω είναι Ευχαριστώ. Όχι μόνο στον προπονητή που μου άλλαξε την καριέρα και με έκανε να είμαι ανάμεσα στους καλύτερους αλλά και στον άνθρωπο που με βοήθησε στις κακές στιγμές και έφτιαξε την αυτοπεποίθηση μου με σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Για όλα αυτά, Μίτσελ, σήμερα θα σου πω Ευχαριστώ και θα σου ευχηθώ τα καλύτερα για τις προκλήσεις που θα έρθουν στον μέλλον. Ήταν πολύ ευχάριστο που δουλέψαμε μαζί και σίγουρα οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά. Από τώρα θα παλέψουμε σαν ομάδα και θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας για να κάνουμε τον Ολυμπιακό ακόμα μεγαλύτερο"

Ακολούθησε το πρωί της Τετάρτης το συγκινητικό «χτύπημα» του Τσόρι Ντομίνγκεζ στο instagram: "Η αποχώρηση σου κλείνει έναν κύκλο που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα και γι αυτό θέλω να εκφράσω την συμπάθεια μου και να σε ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξες Μίτσελ!!! Θέλω να σε ευχαριστήσω για το χρόνο που περάσαμε μαζί και σημάδεψε την καριέρα μου. Το κουράγιο που μας έδινες σε κάθε παιχνίδι μιλούσε κατευθείαν στην καρδιά γιατί το έκανες με πάθος!! Θέλω να ευχηθώ το καλύτερο δυνατό όπου κι αν πας. Σήμερα αρχίζει μία νέα περίοδος και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό όπως έκανα μέχρι σήμερα".

Ο Ρομπέρτο και ο Ντομίνγκεζ ετοιμάζονται για την εποχή Περέιρα, την ώρα που ο Πορτογάλος εξετάζει τις λίστες της διοίκησης για τις 3 μετεγγραφές (Ντιγκάρ, Ρικάρντο Κόστα, Ρολάντο, Κάμπελ, Κουαρέσμα, Ροζίτσκι, Νιανγκ και φυσικά Αβραάμ Παπαδόπουλος), ο Μίτσελ ετοιμάζει τις βαλίτσες για τη Μαδρίτη και ο κόσμος κατηγορεί τους ποδοσφαιριστές, τον Καρεμπέ και τους συνεργάτες του Μαρινάκη γιατί «έφαγαν» τον αγαπημένο του προπονητή.

Μήπως όμως ο Μίτσελ «έφαγε» μόνος το κεφάλι του; Ο «θρύλος» της Ρεάλ έπρεπε να πει και ένα «όχι» τόσο στις προσθαφαιρέσεις του περασμένου καλοκαιριού όσο και στο ταξίδι στην Αμερική, που τόσο πολύ στοίχισε σε θέματα φυσικής κατάστασης. Το μεγαλύτερο λάθος όμως του Μαδριλένου που τελικά του στοίχισε τη θέση στον πάγκο του Ολυμπιακού έχει ονοματεπώνυμο. Βίκτορ Σάντσεθ!!! Ο πρώην συνεργάτης του Μίτσελ, ο οποίος αποχώρησε στο τέλος της περσινής σεζόν μετά την διαφωνία των δύο ανδρών για την τακτική του Ολυμπιακού στον επαναληπτικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Βίκτορ ήταν… μανούλα στο διάβασμα των αντιπάλων και την τακτική προσέγγιση του ματς όχι μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και εντός των συνόρων. Σε αντίθεση με τον διάδοχο του Ράφα Αλκόρτα, ο οποίος ήταν περισσότερο συμπαθής και ψυχολόγος παρά ποδοσφαιράνθρωπος. Ο Ολυμπιακούς ήταν άριστα στημένος στο Τσάμπιονς Λιγκ, διότι ο Μίτσελ ανέλυε τους αντιπάλους, αλλά απογοητευτικός στην Σούπερ Λίγκα. Τρανό παράδειγμα το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Σαλπιγγίδης πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Ολυμπιακος δεν προσπάθησε ούτε μία φορά να «χτυπήσει» από το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Οι χαμηλές «πτήσεις» στην Σούπερ Λίγκα είναι ο λόγος που έφυγε ο Μίτσελ και ήρθε ο Περέιρα… ο Mr πρωτάθλημα… Σε δύο σεζόν στην Πορτογαλία με την Πόρτο, ο 46χρονος έχει κατακτήσει ισάριθμα πρωταθλήματα με μόλις μία ήττα. Απομένει να δούμε αν ο Ολυμπιακός με τον «δράκο» στο τιμόνι του αρχίσει να πετάει «φωτιές» και στην Ελλάδα. Άλλωστε το πρωτάθλημα είναι πάντα ο πρώτος στόχος των «ερυθρολεύκων».

Μίτσελ - Ολυμπιακός

Το μήνυμα του Μίτσελ

Ο Μίτσελ «έγραψε» τον επίλογο της καριέρας του στον Ολυμπιακό, με ένα συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας και όχι μόνο…

Η δήλωση του Μίτσελ:

“Φεύγω απ’ το Ρέντη για τελευταία φορά, μόλις αποχαιρέτησα τους παίκτες μου και τους εργαζομένους στον σύλλογο οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια με έκαναν να νιώσω σαν στο σπίτι μου, μου ήταν αδύνατον να συγκρατήσω κάποια δάκρυα. Θα μου λείψετε. Το ποδόσφαιρο ποτέ δε σε ειδοποιεί για το πότε έρχεσαι και το πότε φεύγεις. Φεύγω για το σπίτι μου, αλλά ένα κομμάτι μου θα μείνει εδώ. Απολύτως φυσιολογικό. Εδώ ήμουν ευτυχισμένος και παίρνω μαζί μου μεγάλες αναμνήσεις. Η πρώτη για τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ο οποίος με εμπιστεύτηκε για να έρθω να προπονήσω τον Ολυμπιακό. Αξέχαστος. Φεύγω εντυπωσιασμένος από το μέγεθος αυτού του ΣΥΛΛΟΓΟΥ, από αυτή τη θαυμάσια ΠΟΛΗ κι απ’ αυτή τη ΧΩΡΑ η οποία με αγκάλιασε και με έκανε να νιώσω κομμάτι της.

Με ευγνωμοσύνη για τη στήριξη που μου έδειξαν όλοι οι άνθρωποι που ήταν μαζί μου και που έκαναν τη ζωή μου στον Πειραιά πιο εύκολη και πιο άνετη. Συγκινημένος επίσης και με την ανάμνηση των βραδιών στο Καραϊσκάκη και των οπαδών όπου με απίστευτο πάθος ωθούσαν τους παίκτες προς τις νίκες. Ακόμα τρέμουν τα πόδια μου με τα τραγούδια τους. Με αμείωτη ένταση κάθε μέρα.

Τους ίδιους που χθες σηκώθηκαν όρθιοι και με χειροκρότησαν, καθώς έπινα έναν καφέ κοντά στο σπίτι μου και συζητούσα με τη γυναίκα μου. Ούτε εσάς δεν πρόκειται να ξεχάσω. Όπως δε θα μπορέσω να ξεχάσω ποτέ και όλους εκείνους που συνεργάστηκαν, εργάστηκαν και κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να μη μου λείψει ούτε στιγμή η οικογένειά μου. Θα έχετε πάντα μια θέση στην καρδιά μου.

Η λίστα θα ήταν τόσο μεγάλη που δε θα μπορούσα ποτέ να την ολοκληρώσω… Στέλλα, Ρομπέρτο, Ελβίρα, Μαρίνα, εργαζόμενοι στον σύλλογο και μέλη του επιτελείου μου, προσωπικό της ΠΑΕ και του Ρέντη: σας ευγνωμονώ όλους. Και φυσικά τον αιώνιο Κούλη Δουρέκα, ο οποίος με την πνοή και τη στήριξή του σημείωσε κι αυτός σημαντικά γκολ. Όλοι εκείνοι μου έμαθαν πώς αγαπάμε έναν Σύλλογο. Μπορεί η περιπέτεια να τελείωσε αλλά δεν την ξεχνώ.

Ζήτω ο Θρύλος για πάντα”.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)Σήμερα 06:54 | Ειδήσεις

Φίλαθλοι των Πειραιωτών περίμεναν επί ώρες να επιστρέψουν τα μέλη της αποστολής, μετά την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία της ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚΧθες 23:55 | Ειδήσεις

Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε απέναντι στην Μπριζ ο ΠΑΟΚ, που αποχαιρέτισε το..ευρωπαϊκο όνειρο.

Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!Χθες 20:38 | Ειδήσεις

Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε το σερί του στις χωμάτινες επιφάνειες και πήρε την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα ΜπαρτσελόναΧθες 19:37 | Ειδήσεις

Στον Ολυμπιακό «καρδιοχτύπησαν», όταν τραυματίστηκε στον αστράγαλο ο Τόμας Ουόκαπ σε προσπάθεια να μαρκάρει τον Μπράις Χάμιλτον.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28
00:01:02«Ανεβάζει στροφές» η Εθνική για το EURO 202021-03-2019 13:50 
00:01:27 
“Δάκρυσε” το ΟΑΚΑ για τον Θανάση Γιαννακόπουλο21-03-2019 13:50
00:01:04 
Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο ο ΠΑΟ για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ20-03-2019 14:03
00:01:28 
Εκδήλωση για την εργασιακή αποκατάσταση των κορυφαίων αθλητών20-03-2019 14:04
00:01:36 
IRONMAN: για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο κορυφαίος αγώνας τριάθλου στον κόσμο19-03-2019 13:45
00:02:52 
Τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός19-03-2019 20:47
00:01:21 
Σοβαρός τραυματισμός φιλάθλου στα επεισόδια στο ΟΑΚΑ19-03-2019 19:57
00:03:40 
«Ο νόμος των χούλιγκανς» κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο 18-03-2019 20:08
00:01:28 
Γκολ και …θέαμα από τα ευρωπαϊκά γήπεδα 18-03-2019 21:02
00:02:21 
Οργή για την νέα «μαύρη σελίδα» στον χώρο του ποδοσφαίρου 18-03-2019 20:09
00:01:58 
Οι πρωταγωνίστριες του Ημιμαραθώνιου Αθηνών μιλούν στον ΑΝΤ1 για τα όνειρα τους 18-03-2019 21:01
00:01:04 
Με ποιες ποινές απειλείται ο Παναθηναϊκός για τα έκτροπα στο ΟΑΚΑ 18-03-2019 20:09
00:01:00 
“Εξωπραγματικός” Αντετοκούνμπο: ρεκόρ καριέρας με …52 πόντους!18-03-2019 14:10
00:01:32 
Αποθέωση για τον Μέσι από τους οπαδούς της… Μπέτις18-03-2019 14:09
00:04:47 
Η Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτη που θριάμβευσε στον αγώνα δρόμου 5χλμ, στο "Καλημέρα Ελλάδα"18-03-2019 08:51
00:00:23 
Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ έκλεισε το φύλλο αγώνα του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 17-03-2019 20:49
00:01:11 
Νικηφόρα συνέχισαν στο πρωτάθλημα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ 17-03-2019 20:48
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο