LATEST NEWS
 
Αθλητικά /Ποδόσφαιρο /

Ελληνικό ποδόσφαιρο

Δημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2014 17:57

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Με απίστευτες κατηγορίες και βαρείς χαρακτηρισμούς συνεχίζεται ο «μύλος» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

super league - ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου - σεισμός

Εξαιρετικά τεταμένο παραμένει το κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον άγριο πόλεμο μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, Δημήτρη Μελισσανίδη και Βαγγέλη Μαρινάκη, να οδηγείται στα άκρα.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα, και προχώρησε σε βαριές καταγγελίες για πρόσωπα και «ύποπτες» καταστάσεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο κ. Μελισσανίδης αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση Ζωγράφου και ζήτησε από τον εισαγγελέα να επισπεύσει την κλήση του, καθώς και να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κ. Ζωγράφου ώστε - όπως είπε - «να μάθουμε ποιός είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης».

Με σκληρή γλώσσα απάντησε στις δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, χαρακτηρίζοντάς τον «γελωτοποιό», ενώ προανήγγειλε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του για όσα ανέφερε σε βάρος της ομάδας και του προέδρου της, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη:

«Ας με βγάλουν ένοχο, ας με στήσουν στον τοίχο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να μείνει στα ίδια χέρια. Άλλον υπεύθυνο για τα εγκλήματα που έχουν κάνει δεν θα βρουν. Ξεκίνησαν πόλεμο, θα τον έχουν (…) Αυτοί που κατέστρεψαν και συντηρούνται από το ποδόσφαιρο, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη, όχι τον Μελισσανίδη. Εγώ όταν ήμουν πρόεδρος, η ΑΕΚ πήρε πρωταθλήματα και έπαιξε στο Champions League. Η διαφορά είναι πως κερδίσαμε την εκτίμηση όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Αυτή την ΑΕΚ θέλουμε να ξαναφτιάξουμε, αλλά για να γίνει αυτό θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο».

Υπόθεση Ζωγράφου:

«Ό,τι και να έκανα κι ό,τι και να είπα, μπορείτε να μου πείτε πώς ο κύριος Μαρινάκης τα γνωρίζει όλα, χαρτί και καλαμάρι; Πώς είναι δυνατό να του τα μεταφέρει αυτά ο κ. Ζωγράφος; Τί είναι, υπάλληλός του; Πώς είναι δυνατόν από το κρεβάτι του πόνου να τηλεφωνεί στον κύριο Μαρινάκη και σε χρόνο ρεκόρ να πηγαίνει στο νοσοκομείο κι εκείνος και ο κύριος Σαρρής; Ζητώ από τους εισαγγελείς να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κύριου Ζωγράφου για μάθουμε ποιός είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης».

«Το θέμα του κ. Ζωγράφου είναι μια πολύ ωραία ιστορία. Δεν σηκώνει τηλέφωνο από απόκρυψη. Τον πήρα δύο φορές τηλέφωνο, μία όταν ανέλαβε και του ευχήθηκα καλή επιτυχία λέγοντας πως η ΑΕΚ δεν θέλει καμία βοήθεια και μου είπε ‘μείνε ήσυχος’. Τη δεύτερη φορά μιλήσαμε όταν παίζαμε με τον Αχαρναϊκό. Τον πήρα από το προσωπικό μου τηλέφωνο, δεν το σήκωσε, τον ξαναπήρα και του είπα ‘βλέπω κάτι μυστήριες διαιτησίες, δεν θέλουμε χάρες’. Η ΑΕΚ δεν θέλει χάρες από τη διαιτησία. Παίξαμε τέσσερα παιχνίδια και νικήσαμε. Όλες οι διαιτησίες ήταν καλές. Ποιός ο λόγος να ασχοληθούμε με τη διαιτησία;»

«Ο κ. Ζωγράφος χτυπήθηκε αλλού, όχι στο σπίτι του. Αν οι εισαγγελείς ανοίξουν τα τηλέφωνά του, θα καταλάβουν τι ακριβώς έγινε. Ο κ. Ζωγράφος πήγε και κατέθεσε πως τον πήρε κάποιος από ανώνυμο τηλέφωνο κι ότι έμοιαζε η φωνή του με τον Μελισσανίδη και τον απείλησε. Τον κ. Ζωγράφο σαν άνθρωπο δεν τον ξέρω. Ξέρω μόνο πως είχε κάποια οικονομικά προβλήματα και τον πήραν εκεί και του έβγαλαν ένα μισθό και τώρα τον έβαλαν να πει αυτά τα πράγματα. Εγώ γιατί να τον απειλήσω; Δεν έχουμε κανένα θέμα με τη διαιτησία Ξέρει κανένας πόσοι πέφτουν και πόσοι ανεβαίνουν; Τα αφήνουν επίτηδες για να βάλουν τους δικούς τους. Έστειλα φαξ στον αθλητικό εισαγγελέα και τον κάλεσα να επισπεύσει την κλήση μου για να του τα πω και του ιδίου».

Ύποπτα ματς:

«Υπήρχε ενημέρωση από την UEFA για κάποια ύποπτα ματς. Υπάρχουν αρχές, ας το ερευνήσουν. Ήδη η ΕΠΟ το έστειλε στον εισαγγελέα. Πρώτο ματς, Ολυμπιακός-Βέροια, στοιχηματισμός 3 εκατομμύρια στο σκορ 3-0. Το παιχνίδι παίζεται, στο δεύτερο ημίχρονο άλλα 3 εκατομμμύρια, πάλι στο 3-0, με το σκορ στο 1-0. Μέχρι το 90’ το σκορ έγινε κατά σύμπτωση 3-0. Τι έπαιζε; Η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ; Υπάρχουν σήμερα Έλληνες που να μπορούν να παίξουν τέτοιο στοίχημα; Ευτυχώς δεν παίχτηκαν αυτά στον ΟΠΑΠ, αλλά στις Μαλαισίες και αλλού. Άλλωστε έχουν τέτοια τηλέφωνα κι έχουν συνηθίσει. Υπήρχαν κι άλλα παιχνίδια, το Ολυμπιακός-Πανθρακικός και το Εργοτέλης-Ολυμπιακός. Ρωτάω εσάς, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη; Να μας πουν πού ανήκει μια off-shore εταιρεία από την οποία χρηματοδοτείται η ΠΑΕ Εργοτέλης».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο σε επίπεδο ανυποληψίας και το βλέπουμε στα διεθνή ΜΜΕ. Σε κάποια, παρουσιάζουν τον κ. Μαρινάκη πρωταγωνιστή σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Για παράγοντες και επιθέσεις:

«Μήπως ξέρετε ποιος παράγοντας έπαιρνε τηλέφωνο για να βάλει προπονητή τον Ελευθερόπουλο στον Πανιώνιο; Ποιός ασχολήθηκε με τον Τύρναβο και τον Εθνικό Γαζωρού; Ποιός παράγοντας υποσχέθηκε δανεικούς παίκτες σε ΠΑΕ αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για επιβράβευση; Ποιός ασχολήθηκε με τις εκλογές της ΕΠΟ; Ποιός έδωσε χρήματα σε δύο αθλητικές εφημερίδες που όλοι τις ξέρουμε; Ποιός παράγοντας έχει πολιτική εφημερίδα; Ποιοί παράγοντες εμπλέκονται στη σύσταση των πινάκων των διαιτητών; Ποιός παράγοντας έδωσε εντολή να ξυλοκοπηθεί ο Νικόλας Βασιλαράς; Ποιός ευθύνεται για τις βιοπραγίες κατά του Άρη Ασβεστά και του Δημήτρη Τομαρά; Θέλετε ένα πρόσφατο; Ο δημοσιογράφος Κοντός πήγε στο Καραϊσκάκη και ήρθε αυτός ο… Καραπαπάρας πως τον λένε μαζί με μπράβους και τον έδιωξαν. Ποιός εμπλέκεται στην βομβιστική επίθεση κατά του Κωσταντινέα; Ποιός παράγοντας ζήτησε τις απολύσεις των Βασιλαρά και Παπαθεοδώρου; Έχω να λέω μέχρι το πρωί».

«Αυτοί είναι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο και πάνε στη Σούπερ Λίγκα και θέλουν να φιμώσουν τον Τύπο. Είναι πρωτοφανές. Ο κ. Μαρινάκης με λέει ‘λαθρέμπορο’, ενώ έχω αθωωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη και είμαι από τους λίγους επιχειρηματίες στην Ελλάδα με λευκό ποινικό μητρώο. Δεν ντρέπεται, γιατί έτσι έχει μάθει, Κατίνα ήταν και Κατίνα θα παραμείνει. Εγώ μπορώ να πω πιο σκληρά πράγματα».

«Αν δεν τελειώσει ούτε τώρα η βρώμα στο ποδόσφαιρο, δεν θα τελειώσει ποτέ. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα. Ζητάμε από την Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες κάθαρσης. Είναι υπερεπείγον, γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάμε να διώξουμε τους υγιείς ανθρώπους, σαν τον κ. Βελλή, από το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν είναι πολλοί, 3-4 είναι. Αυτοί που μιλάνε για κάθαρση στο ποδόσφαιρο, είναι τόσο αστεία αυτά που λένε που και μικρό παιδί να είσαι, δεν τα πιστεύεις».

Για τα περί επενδυτών: «Τι καραμέλα είναι αυτή συνέχεια, οι επενδύσεις κι οι επενδύσεις. Ε βέβαια, αν βγάζουμε κάθε χρόνο 60-70 εκατομμύρια από το ποδόσφαιρο, 30 από το Champions League, πουλάμε και 2-3 παίκτες, παντελονιάζουμε και λέμε ότι είμαστε κι επενδυτές».

Για τη δικαιοσύνη: «Πιστεύω πως η δικαιοσύνη θα το τελειώσει αυτό. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Περιμένουμε και τα πορίσματα του κ. Κορέα. Είμαστε σε ένα κράτος οργανωμένο. Τους φτύνεις και νομίζουν ότι βρέχει».

Για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Δεν διαβάζετε κάθε μέρα τι γράφουν τα Μέσα τους; Όλα τα θέλουν δικά τους. Έτσι έμαθαν στη ζωή τους. Είπα και θα το ξαναπώ. Η ΑΕΚ θα κάνει γήπεδο, τέλος».

Η επίσημη θέση του Ολυμπιακού για τις δηλώσεις Μελισσανίδη: Γελωτοποιός σε κατάσταση πανικού

«Aκούσαμε προσεκτικά τον γελωτοποιό Δημήτρη Μελισσανίδη στην τελευταία του παράσταση και διαπιστώσαμε ότι με τα όσα είπε διευκολύνει το έργο των εισαγγελέων, αφού ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ότι μίλησε με το θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης, Χριστόφορο Ζωγράφο, όχι μόνο μια φορά αλλά επαναλαμβανόμενα και πριν απο παιχνίδι της ομάδας του.

Επίσης ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό ότι μιλάει πολύ συχνά και με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή.

Έτσι, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα και το περιεχόμενο της έγκλησης (μήνυσης) του Χρ. Ζωγράφου αλλά και το περιεχόμενο της κατάθεσης του Προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή στον Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου.

Γέλιο προκάλεσε επίσης και το αίτημα του να «ανοίξουν» τα τηλέφωνα όλων εκτός απο το δικό του και τα τηλέφωνα των γραφείων του.

Και ας είναι αυτός που σύμφωνα με τον Τύπο φέρεται από όλους τους εμπλεκόμενους να είναι το πρόσωπο που απείλησε το θύμα πριν δεχθεί τη δολοφονική επίθεση και αυτός που είχε το θράσος, εκτός όλων των άλλων, να ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΠΟ τον ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών για παιχνίδι της ομάδας του.

Κατά τα άλλα, ο κύριος Μελισσανίδης κορύφωσε την παράσταση του με την αναφορά του στο λευκό ποινικό του μητρώο (με αυτό πρέπει να γέλασαν τα δικαστήρια και τα κάγκελα στις φυλακές της χώρας που τον έχουν φιλοξενήσει κατ’ επανάληψη) και πέταξε και πάλι την ίδια λάσπη που εξαπολύει συστηματικά ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.

Σε αυτό, προφανώς, βοήθησε το χθεσινό ραντεβού (προετοιμασίας) στα γραφεία της εταιρείας του με τον κύριο Θωμαίδη, με τον οποίο έχουν στενή συνεργασία. Φωτογραφίες για τα τετ α τετ τους υπάρχουν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Είναι προφανές ότι για όλες τις παραληρηματικές του αναφορές στην ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και στον Πρόεδρο κ. Μαρινάκη θα μηνυθεί, αν και ο κύριος Μελισσανίδης θα έχει να ασχοληθεί τις επόμενες μέρες με πολύ σοβαρότερες κατηγορίες απο την «συκοφαντική δυσφήμιση». Κυρίως δε, με την ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ, του Χριστόφορου Ζωγράφου που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)Σήμερα 06:54 | Ειδήσεις

Φίλαθλοι των Πειραιωτών περίμεναν επί ώρες να επιστρέψουν τα μέλη της αποστολής, μετά την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία της ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚΧθες 23:55 | Ειδήσεις

Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε απέναντι στην Μπριζ ο ΠΑΟΚ, που αποχαιρέτισε το..ευρωπαϊκο όνειρο.

Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!Χθες 20:38 | Ειδήσεις

Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε το σερί του στις χωμάτινες επιφάνειες και πήρε την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα ΜπαρτσελόναΧθες 19:37 | Ειδήσεις

Στον Ολυμπιακό «καρδιοχτύπησαν», όταν τραυματίστηκε στον αστράγαλο ο Τόμας Ουόκαπ σε προσπάθεια να μαρκάρει τον Μπράις Χάμιλτον.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59
00:01:02«Ανεβάζει στροφές» η Εθνική για το EURO 202021-03-2019 13:50 
00:01:27 
“Δάκρυσε” το ΟΑΚΑ για τον Θανάση Γιαννακόπουλο21-03-2019 13:50
00:01:04 
Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο ο ΠΑΟ για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ20-03-2019 14:03
00:01:28 
Εκδήλωση για την εργασιακή αποκατάσταση των κορυφαίων αθλητών20-03-2019 14:04
00:01:36 
IRONMAN: για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο κορυφαίος αγώνας τριάθλου στον κόσμο19-03-2019 13:45
00:02:52 
Τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός19-03-2019 20:47
00:01:21 
Σοβαρός τραυματισμός φιλάθλου στα επεισόδια στο ΟΑΚΑ19-03-2019 19:57
00:03:40 
«Ο νόμος των χούλιγκανς» κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο 18-03-2019 20:08
00:01:28 
Γκολ και …θέαμα από τα ευρωπαϊκά γήπεδα 18-03-2019 21:02
00:02:21 
Οργή για την νέα «μαύρη σελίδα» στον χώρο του ποδοσφαίρου 18-03-2019 20:09
00:01:58 
Οι πρωταγωνίστριες του Ημιμαραθώνιου Αθηνών μιλούν στον ΑΝΤ1 για τα όνειρα τους 18-03-2019 21:01
00:01:04 
Με ποιες ποινές απειλείται ο Παναθηναϊκός για τα έκτροπα στο ΟΑΚΑ 18-03-2019 20:09
00:01:00 
“Εξωπραγματικός” Αντετοκούνμπο: ρεκόρ καριέρας με …52 πόντους!18-03-2019 14:10
00:01:32 
Αποθέωση για τον Μέσι από τους οπαδούς της… Μπέτις18-03-2019 14:09
00:04:47 
Η Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτη που θριάμβευσε στον αγώνα δρόμου 5χλμ, στο "Καλημέρα Ελλάδα"18-03-2019 08:51
00:00:23 
Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ έκλεισε το φύλλο αγώνα του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 17-03-2019 20:49
00:01:11 
Νικηφόρα συνέχισαν στο πρωτάθλημα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ 17-03-2019 20:48
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο