LATEST NEWS
 
Αθλητικά /Διεθνείς διοργανώσεις /

Europa League

Δημοσίευση: 19 Φεβρουαρίου 2014 16:16

Μάχη «αετών» στην Τούμπα

Με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την Μπενφίκα, σε μια αναμέτρηση που θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΑΝΤ1 αρχίζει η «φάση των 32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Συνέντευξη τύπου ΠΑΟΚ - Στέφενς - Λίνο

Ο Χούουμπ Στεφενς, που δέχεται κριτική για τις επιλογές του και τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας, αναμένεται να παρατάξει ενισχυμένη μεσαία γραμμή, καθώς πρώτιστο μέλημα είναι το «μηδέν» στην άμυνα.

Από την πλευρά τους, οι «αετοί της Λισαβόνας» είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τότε που αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Προηγούνται και είναι το φαβορί για τον τίτλο στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και θα παίξουν στην Τούμπα, έχοντας την «πολυτέλεια» των δύο αποτελεσμάτων, έστω κι αν θα παραταχθούν με σημαντικές απουσίες.

 

«Είναι σπουδαίος σύλλογος η Μπενφίκα και πολύ καλή ομάδα και για να πετύχεις κάτι απέναντί της πρέπει να έχεις, όχι μόνο μία καλή μέρα, αλλά και στα δύο ματς να είσαι έτοιμος. Και πρέπει και οι παίκτες να είναι αφοσιωμένοι στη δουλειά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός τεχνικός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

 

Για το πόσο δύσκολο είναι να ετοιμάζει άλλη ομάδα για την Ελλάδα και άλλη για την Ευρώπη τόνισε: «Το ξέραμε αυτό όταν κάναμε τις μεταγραφές, δεν είναι δύσκολο. Πήραμε και παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Ευρώπη. Χρειάζεται διαχείριση και από εμάς και από τους παίκτες, ίσως κάποιοι δεν το έχουν συνηθίσει ακόμη. Πιστεύω θα γίνει στην πορεία».

Για τα αίτια των μεταπτώσεων της ομάδας, δήλωσε: «Έχω εξηγήσεις, αλλά δεν θα τις αποκαλύψω. Υπάρχουν, σας το είχα πει και πριν εβδομάδες, δυσκολίες στο εγχείρημα με τόσους πολλούς νέους παίκτες. Υπάρχουν και άλλα πράγματα, όμως, που δεν θέλω να τα συζητήσω με τους δημοσιογράφους, αλλά με τους παίκτες μου».

Για την παράδοση του ΠΑΟΚ να παίζει καλά κόντρα στις μεγάλες ομάδες και αν το όνομα του αντιπάλου βγάλει τον καλό εγωισμό των παικτών του έκανε την εξής σκέψη: «Αν ένας αντίπαλος σαν τη Μπενφίκα δεν δίνει κίνητρο, δεν μπορώ να καταλάβω τι θα δώσει».

Για το αν το sold out δημιουργεί την υποχρέωση για το καλύτερο πρόσωπο του ΠΑΟΚ για να μείνει ο κόσμος στο γήπεδο, είπε: «Ελπίζω να είναι ένα μεγάλο παιχνίδι που πιστεύω ότι ο κόσμος θα το απολαύσει και οι παίκτες μου θα το χαρούν».

Για το πώς σκέφτεται να παρατάξει τον ΠΑΟΚ, επιθετικά ή με "σφιχτή" άμυνα για να μη δεχθεί γκολ: «Αυτό είναι... έκπληξη. Ένα είναι σίγουρο, ότι θα αρχίσουμε με έντεκα παίκτες. Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Όταν δεν έχεις τη μπάλα αμύνεσαι και όταν την πάρεις εσύ πρέπει να κάνεις επίθεση».

Για την κριτική μετά τις τελευταίες ήττες και το πόσο ήρεμος αισθάνεται ο ίδιος και οι παίκτες του: «Στο τελευταίο ματς παίξαμε αρκετά καλά και δεν κερδίσαμε. Και ο αντίπαλος είχε τύχη που δεν είχαμε εμείς και πρέπει να μας δημιουργεί εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας το γεγονός ότι μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Για το αν θεωρεί πως έχει πλεονέκτημα έναντι του Ζόρζε Ζεσούς, επειδή κέρδισε δύο φορές το Γιουρόπα Λιγκ (ως προπονητής και ως παίκτης): «Όχι, τον γνωρίζω πολύ καιρό και τον σέβομαι...».

Για την παρουσία Πλατινί στην Τούμπα και αν επίσης η παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ είναι μία καλή ευκαιρία να δείξει ο ΠΑΟΚ ότι δεν είναι η διαφορά του με τον Ολυμπιακό, όπως αποτυπώνεται στο πρωτάθλημα, τόσο μεγάλη: «Δεν είναι σημαντικό ποιος θα παρακολουθεί το ματς. Οι παίκτες θέλουν να παίζουν σε όλα τα ματς καλά, ειδικά σε ένα μεγάλο ματς. Και έχουν την ευκαιρία να το κάνουν αύριο».

Για το ποιο θα είναι το καλύτερο σκορ για τον ίδιο: «Δεν πρέπει να προδικάσεις τώρα, να πεις μετά τον αγώνα. Τώρα μπορείς να πεις ότι το 1-0 είναι καλό, αλλά αν έχεις χάσει πολλές ευκαιρίες μετά το ματς να λες ότι δεν είναι έτσι».

Για τα σενάρια που γράφονται από ορισμένους που δεν ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ, ότι μπορεί να φύγει από την ομάδα: «Δεν διαβάζω τις εφημερίδες και μάλλον θα συνεχίσω να το κάνω. Αφοσιώνομαι στη δουλειά μου, τώρα στα παιχνίδια με την Μπενφίκα. Αυτοί που γράφουν, αυτό είναι που έχουν μάθει να κάνουν».

Για το αν είναι ικανοποιημένος μετά από οκτώ μήνες δουλειάς στον ΠΑΟΚ κι αν μπορεί να κάνει σκέψεις για το μέλλον: «Ελεγα πάντα ότι είναι δύσκολο στην Ελλάδα να παίζεις ως φαβορί κόντρα σε ομάδες που σε περιμένουν. Νομίζω ότι έχουμε βελτίωση σ' αυτό τον τομέα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Λίνο: Δύσκολο το ματς με την Μπενφίκα
Συνέντευξη τύπου ΠΑΟΚ - Στέφενς - Λίνο

Την άποψή του για το αυριανό σημαντικό ευρωπαϊκό ραντεβού της ομάδας του απέναντι στη Μπενφίκα εξέφρασε εκ μέρους των παικτών του ΠΑΟΚ ο Βραζιλιάνος Αλβες Λίνο, που είπε μεταξύ άλλων: «Είναι δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες, δεν υπάρχουν φαβορί. Η Μπενφίκα είναι δυνατή και σε καλή φάση. Θα είναι δύο ματς ισορροπημένα, και οι δύο ομάδες παίζουν καλό ποδόσφαιρο».

Για το αν οι αλλοπρόσαλλες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ θα πρέπει λογικά να καθιστούν φαβορί τη Μπενφίκα είπε: «Tα φαβορί πρέπει να το αποδεικνύουν σε κάθε ματς και ο ΠΑΟΚ παίζει καλά παρά τα άσχημα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό ότι παίζουμε στο γήπεδό μας, δεν υπάρχουν νικητές πριν τα ματς. Και όποιος είναι να νικήσει, πρέπει να το αποδείξει στην Τούμπα».

Γα το ότι τις δύο προηγούμενες φορές ο ΠΑΟΚ έχασε την πρόκριση στους "16" στην Τούμπα, σχολίασε: «Πρέπει να έχουμε τη μέγιστη προσοχή όσον αφορά τον αντίπαλο αύριο. Δεν θέλουμε να αποκλειστούμε εξαιτίας του εντός έδρας παιχνιδιού. Αυτό δεν περνά από το μυαλό μας. Όλα κρίνονται από τη σκέψη που θα έχουμε στο γήπεδο και εμείς θα έχουμε το μυαλό μας στο μέλλον και όχι στο τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια. Παίζω για πολλοστή φορά σ' αυτή τη διοργάνωση με τον ΠΑΟΚ, έχουμε εμπειρία και αυτό είναι σημαντικό για το αποτέλεσμα».

Για το αν κάτι αλλάζει και ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται γενικώς καλύτερος στην Ευρώπη, τόνισε: «Το άλμα στη βαθμολογία της Ευρώπης σχετίζεται με την καλή δουλειά και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Τα εντός έδρας παιχνίδια είναι σημαντικά, αλλά όχι αποφασιστικά, πρέπει να παίξουμε καλά και στα δύο ματς».

Για το αν το πιο σημαντικό είναι να μη δεχθεί γκολ αύριο ο ΠΑΟΚ και πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό, όταν δέχεται τόσο "φθηνά" γκολ στο πρωτάθλημα τελευταία: «Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει μία ομάδα στα παιχνίδια αυτά είναι να μείνει πίσω και να περιμένει μία ομάδα δυνατή όπως η Μπενφίκα πίσω στην άμυνα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ξέροντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί η Μπενφίκα να μας κάνει ζημιά. Πρέπει, όμως, να δούμε και το πώς εμείς θα επιτεθούμε, μαζί με τα μαρκαρίσματα στους παίκτες των αντιπάλων».

Για το αν η Μπενφίκα ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, δήλωσε: «Μπορεί να μην είναι και η πιο δύσκολη, έχουμε αντιμετωπίσει την Τότεναμ, αλλά σίγουρα είναι πολύ δύσκολη».

Για το γεγονός ότι ο ίδιος έχει παίξει και στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα και αν θέλει να κάνει μία σύγκριση απάντησε: «Δεν βλέπω πολλές διαφορές, και στις δύο χώρες υπάρχουν καλοί παίκτες. Η διαφορά είναι ότι οι πορτογαλικές ομάδες έχουν περισσότερες οικονομικές δυνατότητες για να πάρουν καλύτερους παίκτες. Έπαιξα τρία χρόνια στην Πορτογαλία, θαύμασα το ποδόσφαιρο εκεί και τώρα είμαι στην Ελλάδα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαYouth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκωνΣήμερα 17:18 | Ειδήσεις

Μια ιστορική πρόκριση πέτυχαν τα  “χρυσά παιδιά” του Ολυμπιακού, που επικράτησαν της Ναντ στην διαδικασία των πέναλτι.

Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του ΟλυμπιακούΣήμερα 10:12 | Ειδήσεις

Ποιες χώρες είναι πάνω από την Ελλάδα στην βαθμολογία της UEFA. Πόσες ομάδες θα “βγάλουμε” στην Ευρώπη τη σεζόν 2024/25 και 2025/26.

ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)Σήμερα 06:54 | Ειδήσεις

Φίλαθλοι των Πειραιωτών περίμεναν επί ώρες να επιστρέψουν τα μέλη της αποστολής, μετά την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία της ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!Χθες 20:38 | Ειδήσεις

Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε το σερί του στις χωμάτινες επιφάνειες και πήρε την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35
00:01:02«Ανεβάζει στροφές» η Εθνική για το EURO 202021-03-2019 13:50 
00:01:27 
“Δάκρυσε” το ΟΑΚΑ για τον Θανάση Γιαννακόπουλο21-03-2019 13:50
00:01:04 
Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο ο ΠΑΟ για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ20-03-2019 14:03
00:01:28 
Εκδήλωση για την εργασιακή αποκατάσταση των κορυφαίων αθλητών20-03-2019 14:04
00:01:36 
IRONMAN: για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο κορυφαίος αγώνας τριάθλου στον κόσμο19-03-2019 13:45
00:02:52 
Τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός19-03-2019 20:47
00:01:21 
Σοβαρός τραυματισμός φιλάθλου στα επεισόδια στο ΟΑΚΑ19-03-2019 19:57
00:03:40 
«Ο νόμος των χούλιγκανς» κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο 18-03-2019 20:08
00:01:28 
Γκολ και …θέαμα από τα ευρωπαϊκά γήπεδα 18-03-2019 21:02
00:02:21 
Οργή για την νέα «μαύρη σελίδα» στον χώρο του ποδοσφαίρου 18-03-2019 20:09
00:01:58 
Οι πρωταγωνίστριες του Ημιμαραθώνιου Αθηνών μιλούν στον ΑΝΤ1 για τα όνειρα τους 18-03-2019 21:01
00:01:04 
Με ποιες ποινές απειλείται ο Παναθηναϊκός για τα έκτροπα στο ΟΑΚΑ 18-03-2019 20:09
00:01:00 
“Εξωπραγματικός” Αντετοκούνμπο: ρεκόρ καριέρας με …52 πόντους!18-03-2019 14:10
00:01:32 
Αποθέωση για τον Μέσι από τους οπαδούς της… Μπέτις18-03-2019 14:09
00:04:47 
Η Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτη που θριάμβευσε στον αγώνα δρόμου 5χλμ, στο "Καλημέρα Ελλάδα"18-03-2019 08:51
00:00:23 
Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ έκλεισε το φύλλο αγώνα του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 17-03-2019 20:49
00:01:11 
Νικηφόρα συνέχισαν στο πρωτάθλημα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ 17-03-2019 20:48
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο