LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2019 17:14

Στο έλεος της “Ωκεανίδας” η χώρα (εικόνες)

Προβλήματα σε όλη τη χώρα έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που την πλήττει. Ποιες περιοχές είναι στα λευκά.

χιόνια - Ωκεανίς - κακοκαιρία

Στο έλεος της κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Ωκεανίδα» βρίσκεται η χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου, με τα προβλήματα να εντοπίζονται κυρίως στις μετακινήσεις, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, των κατά τόπους παγετών και των ισχυρών ανέμων, που συνοδεύονται με ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις.

Στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από τα ξημερώματα, λόγω των θυελλωδών ανέμων που σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φτάνουν κατά τόπους τα 8 και9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά και τα 10.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Από και προς Αργοσαρωνικό, επίσης δεν εκτελούνται δρομολόγια, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

απαγορευτικό απόπλου - κακοκαιρία - πλοία - λιμάνι

To πρωί δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο από Βόλο για Σποράδες. Κλειστές παραμένουν και οι γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Μικροπροβλήματα στην Αττική

Στην Αττική, όπου ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση από αύριο, τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στη Πάρνηθα, όπου όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, διακόπηκε λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων, στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω.

Και η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης έκλεισε λόγω χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στα λευκά η Θεσσαλονίκη

χιόνια - Θεσσαλονίκη - Ωκεανίς

χιόνια - Θεσσαλονίκη - Ωκεανίς

Λευκό τοπίο είδαν όσοι ξύπνησαν το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, όπου το χιόνι έχει για τα καλά…στρωθεί.

χιόνια - Θεσσαλονίκη - Ωκεανίς

Τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ διεξάγονται κανονικά σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού, καθώς τα προβλήματα που προκλήθηκαν νωρίτερα σε χωριά και σε περιοχές της Άνω Πόλης λόγω της χιονόπτωσης αντιμετωπίστηκαν. Στο κέντρο της πόλης παρατηρείται αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

χιόνια - Τούμπα - γήπεδο

χιόνια - Τούμπα - γήπεδο

Λόγω της κακοκαιρίας παραμένει στον «αέρα» και το αυριανό τοπικό ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη στην Τούμπα, αφού το γήπεδο έχει καλυφθεί από χιόνια.

χιόνια - Τούμπα - γήπεδο



Έντονη χιονόπτωση και στη Θεσσαλία

χιόνια - Μετέωρα

Έντονη είναι η χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά των δήμων Πύλης και Μετεώρων στο νομό Τρικάλων, όπου το χιόνι σε ορισμένα σημεία έχει φτάσει τα 20 εκατοστά.

χιόνια - Μετέωρα

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ωστόσο, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις μετακινήσεις των οδηγών.

Το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία έχει φτάσει στα 20 εκατοστά, ενώ στα λευκά είναι και το κέντρο της πόλης των Τρικάλων.

χιόνι - Τρίκαλα - Ωκεανίς

χιόνι - Τρίκαλα - Ωκεανίς

Χιονόπτωση σημειώνεται και στο νομό Καρδίτσας όπου το ύψος του χιονιού, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου ξεπερνά τα 20 εκατοστά. Σύμφωνα με τον ίδιο οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Έφτασε στην Φθιώτιδα και την Ευρυτανία η «Ωκεανίδα»

Έντονη χιονόπτωση παρατηρείται και στις περιοχής της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας, στη μεγαλύτερη έκταση των οποίων είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

χιόνια - Ωκεανίς - Ευρυτανία

Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Μπίκα, Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ευρυτανίας δεν έχει αποκλειστεί κανένα χωριό, μέχρι στιγμής, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να βρίσκονται επί ποδός.

χιόνια - Ωκεανίς - Ευρυτανία

χιόνια - Ωκεανίς - Ευρυτανία

Στα λευκά είναι και τα χωριά του Δομοκού.

χιόνια - Ωκεανίς - Ευρυτανία

Σοβαρά προβλήματα και στην Εύβοια


Χιόνια στη Θράκη, προβλήματα στη Σαμοθράκη

Αισθητή έκανε την παρουσία της, από τις πρώτες πρωινές ώρες η «Ωκεανίδα» και στη Θράκη. Το νέο κύμα κακοκαιρίας που ακολούθησε την καλοκαιρία των προηγούμενων ημερών, εισέβαλλε με θυελλώδεις ανέμους, θερμοκρασίες υπό του μηδενός και χιονοπτώσεις.

Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται κατά διαστήματα σε όλους τους δήμους του νομού Έβρου και οι μηχανισμοί των δήμων προχωρούν σε ρίψη αλατιού στα σημεία όπου λόγω του παγετού υπάρχει πρόβλημα ολισθηρότητας. «Το χιόνι δεν ξεπερνά τους λίγους πόντους αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες, -2 βαθμούς Κελσίου, σε συνδυασμό και με τους ισχυρούς βοριάδες, έντασης έως και 6 μποφόρ, δημιουργούν ολισθηρότητα στο οδόστρωμα και ενώ το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, οι οδηγοί θα πρέπει να κινούνται με αυξημένη προσοχή. Ο μηχανισμός του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και τα μηχανήματά μας ρίχνουν από νωρίς αλάτι όπου κρίνεται αναγκαίο», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης.

χιόνια - Ωκεανίς - Πέπλος

Στην Ξάνθη λόγω της κακοκαιρίας αναβλήθηκε το παιχνίδι της τοπικής ομάδας της Σούπερ Λίγκα με το Λεβαδειακό, για την 22η Αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ στην Εγνατία Οδό μία νταλίκα ντεραπάρισε, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματίας.

χιόνια - Ωκεανίς - Πέπλος

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το νησί της Σαμοθράκης, το οποίο έχει ντυθεί στα λευκά.

«Προετοιμαστήκαμε καθώς είχαμε προειδοποίηση από χθες βράδυ από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά η όλη κατάσταση ξεφεύγει των συνηθισμένων. Ζητήσαμε εγκαίρως βοήθεια, από τον στρατό που μας έστειλε ένα μηχάνημα, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που μίσθωσε δύο ιδιωτικά μηχανήματα, ώστε μαζί με τα τέσσερα μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος ν' αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα. Ήταν μία καλή δύναμη για συνηθισμένες όμως καταστάσεις, απ' τις οποίες ξεφεύγουμε όσο περνάει η ώρα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης ταυτόχρονα με την ανησυχία του για την περαιτέρω εξέλιξη της κακοκαιρίας, εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την αγωνία του για τα έργα αποκατάστασης που είναι σε εξέλιξη στο νησί, το οποίο παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από την τελευταία θεομηνία που είχε δεχθεί, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού. «Έχω στείλει ήδη ενημερωτικό σημείωμα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας τη συνδρομή τους γιατί η κατάσταση ξεφεύγει πάρα πολύ. Όχι σήμερα, γιατί λόγω της έντασης των καιρικών φαινομένων είναι αδύνατη, αλλά από αύριο και εφ' όσον κοπάσουν τα φαινόμενα», λέει χαρακτηριστικά.

Η ενημέρωση της Τροχαίας για τα προβλήματα στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της χώρας (ώρα 19:00)

Φωτογραφίες, βίντεο: tvstar.gr, trikalaola.gr, evros-news.gr, evros24.gr, stagonnews.gr

Ο Τάσος Αρνιακός για την εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχοΣήμερα 13:53 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε  δήλωση του ο δήμαρχος Νίκαιας, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης για το περιστατικό

Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)Σήμερα 10:20 | Ειδήσεις

Η «καταδίωξη» διήρκεσε περίπου μισή ώρα, και συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, ενώ τουρίστες και ντόπιοι απαθανάτιζαν με τα κινητά τους.

Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιοΣήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες βόμβες εντοπίστηκαν στην περιοχή που γίνονται τα έργα ανάπλασης του πρώην αεροδρομίου Αθηνών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:15Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο