LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 13 Φεβρουαρίου 2019 15:05

Συλλήψεις για την δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη

Στα χέρια των Αρχών οι δολοφόνοι του 52χρονου επιχειρηματία.

Αλέξανδρος Σταματιάδης - επιχειρηματίας - ληστεία - Κηφισιά - σπίτι

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τα μέλη της συμμορίας που τον περασμένο Απρίλιο τραυμάτισαν θανάσιμα τον 52χρονο επιχειρηματία, Αλέξανδρο Σταματιάδη, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, κατά τη διάρκεια ληστείας. 

Οι δυο δράστες είχαν εισβάλει ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας στο σπίτι του επιχειρηματία. Αρχικά χτύπησαν τον 52χρονο με ένα διαρρηκτικό εργαλείο. Στη συνέχεια τον πυροβόλησαν τρεις φορές.

Ο Σταματιάδης νοσηλεύθηκε για ημέρες σε νοσοκομείο, αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματα του.

Οι ληστές διέφυγαν στο εξωτερικό. Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών σχημάτισαν εικόνα για τους δράστες από το καλοκαίρι. Έχουν προχωρήσει στη σύλληψη οκτώ μελών, ενώ έδωσαν πληροφορίες στις βέλγικες αρχές για τη σύλληψη ενός από τους δολοφόνους του 52χρονου.

Στο περιστατικό συμμετείχαν αλλά τρία άτομα. Τα δυο έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται στο εξωτερικό.

Ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Κανέλλος δήλωσε για την υπόθεση:

Την υπόθεση χειρίσθηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, η οποία κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές και ληστείες, κατά κύριο λόγο σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ιδίως στην Αττική, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα.

Μέλη αυτής της οργάνωσης είχαν διαπράξει τη ληστεία και ανθρωποκτονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, εντός της οικίας του στην Κηφισιά τον Απρίλιο του έτους 2018.

Μετά από πολύμηνη και επισταμένη έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εξακριβώθηκαν οι τόποι διαμονής τους και προσδιορίστηκε όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Πρόκειται για δέκα υπηκόους Αλβανίας και μία  υπήκοο Ρουμανίας. Στην οργάνωση συμμετέχει και ένα επιπλέον άγνωστο άτομο.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την 7-2-2019 οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής και Κορινθίας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν οκτώ από τα μέλη της οργάνωσης.

Επιπλέον, η συνεργασία μας με τις Βελγικές αστυνομικές Αρχές, απέφερε τη σύλληψη, στις 6-2-2019, στις Βρυξέλλες, ακόμη ενός μέλους της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα άλλα δύο ταυτοποιημένα μέλη βρίσκονται εκτός Ελλάδας και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, σε συνεργασία με τις Αρχές Ευρωπαϊκών Χωρών.

Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώθηκε ότι στη διάπραξη της ληστείας και ανθρωποκτονίας του ημεδαπού επιχειρηματία συμμετείχε ο συλληφθείς στο Βέλγιο, τα άλλα δύο ταυτοποιημένα άτομα, που βρίσκονται εκτός Ελλάδας καθώς και το μη ταυτοποιημένο μέλος της οργάνωσης.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκε η διάπραξη επιπλέον μίας ληστείας σε οικία, πενήντα πέντε  κλοπών και εννέα περιπτώσεων απόπειρας κλοπών σε οικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις καθώς και μία απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ Τράπεζας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, δήλωσε:

Όπως προέκυψε από την έρευνα η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2018 και εκτείνονταν σε διάφορες περιοχές και κυρίες σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Λακωνία, Άρτα, Φωκίδα, Αρκαδία, Ηλεία.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης εισέρχονταν στις οικίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παραβιάζοντας παράθυρα, μπαλκονόπορτες ή κύριες πόρτες εισόδου, ενώ στις περιπτώσεις των ληστειών, ακινητοποιούσαν τους ενοίκους με την απειλή όπλων.

Τόσο στις ληστείες, όσο και στις διαρρήξεις, ερευνούσαν τους χώρους των οικιών και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα των ενοίκων, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως οχήματα μετάβασης και διαφυγής, από και προς τα σημεία διάπραξης των αξιόποινων πράξεων.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά, με πλέον χαρακτηριστική περίπτωση την υπόθεση ανθρωποκτονίας 52χρονου ημεδαπού επιχειρηματία, που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2018 σε περιοχή της Αττικής.

Σημειώνεται ότι μετά τη διάπραξη της προαναφερόμενης ανθρωποκτονίας, οι δράστες διέφυγαν από τη χώρα, τα λοιπά δε μέλη της οργάνωσης άλλαξαν τη μεθοδολογία δράσης τους, συνεχίζοντας τη δράση τους εκτός Αττικής.

Μάλιστα, επέλεγαν περιοχές όπου πραγματοποιούνταν κοινωνικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα τοπικά πανηγύρια, κατά τη διάρκεια των οποίων απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες των οικιών ή καταστημάτων.

Μετά τον εντοπισμό της οικίας-«στόχου» τα μέλη της οργάνωσης χωρίζονταν σε φυσικούς αυτουργούς και τσιλιαδόρους. Οι φυσικοί αυτουργοί έχοντας προμηθευτεί τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία, εισέρχονταν στις οικίες, ενώ ο τσιλιαδόρος αναλάμβανε την ευθύνη να ειδοποιεί τους συνεργούς του για την κίνηση αστυνομικών δυνάμεων, την τυχόν επιστροφή ενοίκων στις οικίες, καθώς και για την πορεία της κοινωνικής εκδήλωσης.

Μετά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων και την επιστροφή τους στην Αθήνα, τα μέλη της οργάνωσης και κυρίως 34χρονη συλληφθείσα, αναλάμβαναν τη διοχέτευση των κλοπιμαίων σε ενεχυροδανειστήρια, αυξάνοντας τα κέρδη τους.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στην κατοχή και τις οικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας,
  • μεγάλος αριθμός κοσμημάτων (δαχτυλίδια, βραχιόλια, αλυσίδες κ.α.),
  • ηλεκτρονικές συσκευές, όπως φωτογραφικές μηχανές, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α.,
  • συσκευή taser,
  • δύο (2) πτυσσόμενα μαχαίρια,
  • φορητός ασύρματος με βάση φόρτισης και
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου εντοπίστηκε σακίδιο με διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο