LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 05 Ιανουαρίου 2019 10:48

Χάος με τις πτήσεις στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες ταξιδιώτες. Πολλές πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν. Ξαναβγήκαν στους δρόμους τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Χιόνια - Θεσσαλονίκη - Αεροδρόμιο Μακεδονία

Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Έντεκα πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο "Μακεδονία" δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω της χαμηλής νέφωσης και της χιονόπτωσης, που επικρατεί από χθες το βράδυ.

Οι πτήσεις ήταν από Λάρνακα, Αθήνα, από Ηράκλειο, Άμστερνταμ και από Λονδίνο.

Πτήσεις από Αθήνα και Ηράκλειο που δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο επέστρεψαν πίσω, ενώ δύο πτήσεις προσγειώθηκαν σε Σόφια και Ρουμανία.

Συγκεκριμένα, 184 επιβάτες μιας πτήσης από το Λονδίνο, αντί της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, με το αεροπλάνο αμέσως μετά να αναχωρεί και την εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα δρομολογήσει λεωφορεία για να μεταφέρει τους επιβάτες στην Θεσσαλονίκη. Τελικά με μέριμνα του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών δόθηκε λύση, στέλνοντας πτήση άλλης αεροπορικής εταιρείας (Aegean) να τους παραλάβει.

Ρουμανία - επιβάτες Rynair - ταλαιπωρία

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 182 ενήλικες και δύο παιδιά. Η πτήση της επιστροφής  των 89 επιβατών με προορισμό το αεροδρόμιο Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15:00 μ.μ.  από την Τιμισοάρα της Ρουμανίας προς τα αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Οι άλλοι 88 επιβάτες μεταφέρονται  στην Ελλάδα με πούλμαν και οι υπόλοιποι 7 επιβάτες πιθανότατα κανόνισαν την μεταφορά τους προσωπικά με άλλες πτήσεις, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργού Μεταφορών, ο οποίος βάλλει κατά της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, καθώς όπως σημειώνει ο κ. Σπίρτζης "αντί να δηλώσει ως πρώτο εναλλακτικό αεροδρόμιο ένα από τα δεκάδες αεροδρόμια της Ελλάδας και αρκετά σε μικρή απόσταση από την Θεσσαλονίκη, δήλωσε το αεροδρόμιο της Τιμισοάρας χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό των επιβατών". 

Και άλλο αεροπλάνο της Ryanair ξεκίνησε για Θεσσαλονίκη και καθηλώθηκε στην Κρήτη

Ωστόσο, δεν έχει τέλος η ταλαιωρία για τους ταξιδιώτες, καθώς ακόμα ένα αεροπλάνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, τελικά προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. 

Το αεροπλάνο της Ryanair από την Μπολόνια της Ιταλίας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με 171 επιβάτες το πρωί του Σαββάτου και βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα εκεί.

Εν τω μεταξύ, μεγάλες ήταν από το πρωί και οι καθυστερήσεις στις πτήσεις στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" .

Ωστόσο, δύσκολη ήταν και η απομάκρυνση των ταξιδιωτών από το αεροδρόμιο καθώς τα αστικά λεωφορεία δεν κυκλοφορούσαν στους δρόμους μέχρι το μεσημέρι λόγω του χιονιού που είχε καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της πόλης και της ολισθηρότητας των δρόμων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου αποχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν το αεροδρόμιο από το χιόνι συνεχώς και έχει ομαλοποιηθεί η λειτουργία του.

Η ανακοίνωση της Fraport 

Με αφορμή τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες 48 ώρες στη Βόρεια Ελλάδα, η Fraport Greece ενημερώνει ότι:

  • Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στο Αεροδρόμιο Μακεδονία έχουν παραμείνει ανοικτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της έντονης χιονόπτωσης.
  • Χάρη στην πλήρη αξιοποίηση διευρυμένου στόλου 9 αποχιονιστικών μηχανημάτων, αποπαγοποιητικού εξοπλισμού αλλά και της πρόσφατης άσκησης ετοιμότητας που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2018, οι διάδρομοι παρέμειναν και θα παραμείνουν ανοικτοί.
  • Οι όποιες καθυστερήσεις, εκτροπές ή ακυρώσεις πτήσεων παρουσιάστηκαν, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε χαμηλή νέφωση που επικρατεί στο αεροδρόμιο και ήταν αποτέλεσμα αποφάσεων των αεροπορικών εταιριών σύμφωνα με τις επιχειρησιακές τους διαδικασίες και ανάγκες.
  • Παρουσιάζεται σταδιακή εξομάλυνση του πτητικού προγράμματος και αναμένεται πως τις επόμενες ώρες θα έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Η Fraport Greece ευχαριστεί τους επιβάτες για την κατανόηση τους και τους καλεί πριν την επίσκεψή τους στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των πτήσεων είτε επικοινωνώντας με την αεροπορική τους εταιρία ή τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, είτε από την επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου www.skg-airport.gr.

H ανακοίνωση της Ryanair

«Η πτήση από το Λονδίνο Στάνστεντ προς τη Θεσσαλονίκη (4 Ιανουαρίου) εκτράπηκε προς την Τιμισοάρα εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά στην Τιμισοάρα και οι πελάτες μας είτε μεταφέρθηκαν με λεωφορείο που οργανώθηκε άμεσα προς τη Θεσσαλονίκη ή οι πελάτες μπορούσαν να περιμένουν να οργανωθεί μια εναλλακτική πτήση. Όσοι επέλεξαν να μην επωφεληθούν από τη μεταφορά με πούλμαν, τους προσφέρθηκε διαμονή σε ξενοδοχείο στην Τιμισοάρα. Έκτοτε οι πελάτες αποχώρησαν αεροπορικώς ή επωφελήθηκαν από την εναλλακτική μεταφορά που οργανώθηκε και θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη αργότερα σήμερα το απόγευμα. Η Ryanair ζητά ειλικρινά συγγνώμη για την εκτροπή της πτήσης αυτής, η οποία ήταν εξ ολοκλήρου εκτός ελέγχου μας ».

Επαναλειτουργούν οι γραμμές λεωφορείων του ΟΑΣΘ

Σε κυκλοφορία τέθηκαν λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ  που εξυπηρετούν τις βασικές γραμμές στην Θεσσαλονίκη.

Λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν λειτουργούσαν από το πρωί και ο Οργανισμός περίμενε να καθαρίσουν τους δρόμους από τα χιόνια και τον πάγο οι δήμοι και η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να τα θέσει στην κυκλοφορία.

Θεσσαλονίκη - Χιόνια

Ωστόσο, την οργή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα προκάλεσε νωρίτερα η απόφαση του ΟΑΣΘ να μην κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία.

Μάλιστα σε σχόλιό του στο Twitter αναφέρει πως «η απόφαση του ΟΑΣΘ να μην κυκλοφορήσουν λεωφορεία μέχρι το μεσημέρι είναι αποκλειστικά του Οργανισμού. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έδωσε ποτέ εντολή να μην κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία».

Τζιτζικώστας - ΟΑΣΘ - Twitter

Ομαλοποιείται η κυκλοφορία στους δρόμους 

Οι δρόμοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ανοιχτοί και η κυκλοφορία σε κάπιες περιπτώσεις γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης η κυκλοφορία στις κεντρικές αρτηρίες γίνεται κανονικά. 

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση - παγετός), με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων αίρονται λόγω ύφεσης των καιρικών φαινόμενων, ως ακολούθως:

- Από 13.00 ώρα σήμερα (5 Ιανουαρίου 2019) αίρεται εν μέρει, η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου βάρους άνω των 3,5 τόνων ως εξής :

  • Στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. από την Χ/Θ 484+000, Σ.Δ.Ν. Μαλγάρων εώς την Χ/Θ 474+000, όρια με Ημαθία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. (Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ευζώνων), από την Χ/Θ 485+000 έως την Χ/Θ 516+000, όρια με Κιλκίς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Στην Εγνατία Οδό και στον Κάθετο Άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά- Σέρρες- Προμαχώνα, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Από 13.00 ώρα σήμερα (5 Ιανουαρίου 2019) αίρεται η υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για οχήματα παντός τύπου σε όλο το οδικό δίκτυο (εθνικό-επαρχιακό-δημοτικό) της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τα οποία θα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες όταν και όπου οι συνθήκες το επιβάλλουν (χιόνι, παγετός) .

Φωτογραφίες: voria.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΆγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Χθες 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Το πρωινό".

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζιΧθες 13:07 | Ειδήσεις

Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεάσουν οι καιρικές συνθήκες πού θα διαμορφωθούν τις επόμενες ημέρες και ώρες.

Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτεςΧθες 17:17 | Ειδήσεις

Πήρε άδεια από κατάστημα κράτησης, αλλά δεν γύρισε πίσω κι αποφάσισε να εμπλουτίσει το βιογραφικό του με «μαϊμού» ενοικιάσεις διαμερισμάτων.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνοΧθες 16:48 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 35χρονου αλλοδαπού, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ασέλγεια σε ανήλικη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο