LATEST NEWS
 
Κοινωνία /Αστυνομικό ΔελτίοΔημοσίευση: 27 Δεκεμβρίου 2018 09:49

“Τυφλό” το τρομοκρατικό χτύπημα στο Κολωνάκι (βίντεο)

Πρωτοφανές χτύπημα χωρίς προειδοποίηση και με στόχο εκκλησία. Δύο τραυματίες. Τα πρώτα στοιχεία των ερευνών.Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο.

έκρηξη - Κολωνάκι - πυροτεχνουργοί

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας, από το οποίο ως εκ θαύματος δεν υπήρξε θύμα, αφού δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί, μέσα στο οποίο βρισκόταν ρολόι και άγνωστης προέλευσης υγρό, μαζί με υλικό πυρίτιδας.

Το κουτί ήταν μπροστά στην κεντρική είσοδο του Αγίου Διονυσίου, στο Κολωνάκι και όταν ο νεωκόρος άνοιξε την εκκλησία στις 7, το μετέφερε στην πλαϊνή, αφού στις 7:30 θα άρχιζε η λειτουργία, όπως δήλωσε ένας εκ των ιερών στο Καλημέρα Ελλάδα.

Ο νεωκόρος ενημέρωσε την Αστυνομία και περιπολικό από τα Εξάρχεια έσπευσε στο σημείο.

Αστυνομικός που πήγε να ελέγξει το κουτί τραυματίστηκε από την έκρηξη, ευτυχώς ελαφρά στο πρόσωπο και τα χέρια και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ ο νεωκόρος που υπέστη εκδορές στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στον Ευαγγελισμό και λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο.

έκρηξη - Κολωνάκι - πυροτεχνουργοί

Αυτόπτης μάρτυρας, που βρισκόταν στο καφέ δίπλα στην εκκλησία, δήλωσε πως η έκρηξη ήταν μεγάλη, αλλά όχι και πολύ ισχυρή, είχε ωστόσο μεγάλη λάμψη.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία και εντύπωση είναι το γεγονός ότι, της έκρηξης δεν προηγήθηκε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά.

Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που εκκλησία γίνεται στόχος τρομοκρατών.

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΑΓ .ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, ο Σ.Κρικέτος, δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ότι, το γεγονός πως δεν υπήρξε προειδοποίηση δείχνει πως «ήθελαν νεκρό».

«Η Αθήνα είναι και πρέπει να παραμείνει μια ασφαλής πόλη. Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους θυλάκους πολιτικής βίας, που εξακολουθούν να αμαυρώνουν την εικόνα της πρωτεύουσας και να πλήττουν το θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Όσο οι δράστες και οι ηθικοί αυτουργοί τρομοκρατικών επιθέσεων παραμένουν ασύλληπτοι και δεν λογοδοτούν στη δικαιοσύνη, τόσο οι λίγοι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες εκφοβισμού των πολλών. Την αμέριστη συμπαράστασή μου στους δυο τραυματίες, στους οποίους εύχομαι ταχεία ανάρρωση», συμπλήρωσε.

Γ. Καμίνης - tweet - έκρηξη - Κολωνάκι

Γ. Καμίνης - tweet - έκρηξη - Κολωνάκι

Έκτακτη σύσκεψη της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΑΓ .ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Εκτάκτως συνεδριάζει το αρχηγείο της Αστυνομίας, υπό την Κατερίνα Παπακώστα – καθώς η Όλγα Γεροβασίλη βρίσκεται εκτός Αθηνών – μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ο αρχηγός και επιτελικοί αρχηγοί.

Το χτύπημα έχει προκαλέσει προβληματισμό στην Αστυνομία, αφενός γιατί δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αφετέρου λόγω του στόχου που επελέγη, αφού η έκρηξη έγινε λίγο προτού ξεκινήσει η λειτουργία στην εκκλησία.

Επιπλέον προβληματισμός υπάρχει και για το περιεχόμενο του μηχανισμού.

Παπακώστα: συστήνω αυτοσυγκράτηση σε όσους έχουν απύλωτο στόμα

Αυτοσυγκράτηση όσον αφορά τη βομβιστική ενέργεια στο Κολωνάκι συστήνει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Όπως σημειώνει η ίδια σε ανάρτησή της στο Facebook: «Συστήνω αυτοσυγκράτηση σε όσους έχουν απύλωτο στόμα. Με αφορμή την έκρηξη, λένε πράγματα τα οποία ποτέ δεν θα έλεγαν αν πλήρωναν φόρο για αυτά...», έγραψε.

Παπακώστα - facebook

Μητσοτάκης: πρωτόγνωρο το αίσθημα ανασφάλειας

«Μια βόμβα έξω από εκκλησία¨, σε πυκνοκατοικημένο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, είναι τυφλό χτύπημα κατά των πολιτών. Είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα», έγραψε στο twitter ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δυστυχώς το αίσθημα ανασφάλειας γίνεται πια πρωτόγνωρο όσο η Κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία», σημείωσε.

Μητσοτάκης - έκρηξη - tweet

Η Φώφη Γεννηματά, σε ανάρτηση της στα social media, αναφέρει «δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση. Απειλήθηκαν ζωές. Υπάρχει ζήτημα ασφαλείας στη χώρα. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της».

 Tweet - Γεννηματά - Κολωνάκι - Έκρηξη

ΣΥΡΙΖΑ: αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία

«Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τον Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που οδήγησε μάλιστα και στον τραυματισμό δύο ανθρώπων, είναι μια αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναμένουμε από τις έρευνες των αρμόδιων Αρχών να φωτιστεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τραυματισμένο αστυνομικό που πήγε να ελέγξει το περιστατικό, καθώς και στον νεωκόρο της εκκλησίας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΑΓ .ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Κικίλιας: Μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χειρίζονται τα θέματα τρομοκρατίας

Την έντονη ανησυχία του για το τρομοκρατικό χτύπημα στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος και μετέβη άμεσα στην περιοχή. Ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ, σε δήλωσή του, τόνισε πως πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η υγεία του αστυνομικού, τον οποίο, όπως είπε, θα επισκεπτόταν αμέσως μετά στο νοσοκομείο.

«Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως, ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας, της ωμής τρομοκρατικής βίας πρέπει να σταματήσει. Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι το συγκεκριμένο χτύπημα έγινε σήμερα, χωρίς καν προειδοποιητικό τηλεφώνημα και δείχνει την τροπή που παίρνουν τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας στην Αθήνα και στη χώρα μας. Θέλω να πω ότι όλοι αυτοί, οι οποίοι με τη ρητορική του μίσους στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή βία, στην τυφλή τρομοκρατική βία, κάνουν μεγάλο κακό στη χώρα και θα πρέπει να το ξανασκεφτούν πολύ προσεκτικά. Ως Νέα Δημοκρατία μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χειρίζεται τα θέματα τάξης και ασφάλειας» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της εκκλησίας με στόχο τον κόσμο που θα πήγαινε στη λειτουργία, ο κ. Κικίλιας είπε πως πάγια θέση του, ως πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι να μη σχολιάζει τις παραμέτρους του οποιουδήποτε χτυπήματος και περιστατικού, πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.

«Πρέπει, όμως, να τονίσω για μία ακόμη φορά ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θέλει να ζει σε μία χώρα ασφαλή, όπου οι πόλεις μας, οι γειτονιές μας να μπορούν να λειτουργήσουν ειρηνικά, όπου οι πολίτες να μπορούν να κινηθούν χωρίς να φοβούνται. Η ελευθερία είναι βασικό κομμάτι της Δημοκρατίας. Και κανείς δε μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος αν δεν είναι ασφαλής Για μία ακόμη φορά, κάνω έκκληση σε όλους αυτούς οι οποίοι επενδύουν στη ρητορική του μίσους για μικροπολιτικά οφέλη να το ξανασκεφτούν» δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

Χριστοφιλοπούλου: Η Κυβέρνηση ας πάψει να είναι έρμαιο των ιδεοληψιών

«Μέρες εορτών είχαμε έκρηξη βόμβας, χωρίς καμία προειδοποίηση, στον Πολιούχο των Αθηνών Αγ. Διονύσιο και μάλιστα την ώρα προσέλευσης πιστών», δήλωσε η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, του Κινήματος Αλλαγής, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Καταδικάζουμε την αποτρόπαια αυτή πράξη και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συνανθρώπους μας που τραυματίστηκαν», είπε και επεσήμανε: «δεν αρκούν όμως οι λεκτικές καταδίκες. Τα αλλεπάλληλα διαφορετικά περιστατικά καταδεικνύουν το πρόβλημα Ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα. Χρειάζεται επειγόντως σχέδιο εξάρθρωσης των απειλών αυτών απ’ όπου κι αν προέρχονται».

«Η κυβέρνηση ας πάψει να είναι έρμαιο των ιδεοληψιών της και ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της», υπογράμμισε.

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΑΓ .ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΚΚΕ: να αποκρουστεί αποφασιστικά το κλίμα αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας

Την πλήρη διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στο Κολωνάκι ζητάει το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει αποφασιστικά να αποκρουστεί το κλίμα αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας».

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος, αναφέρεται ότι:

«Το ΚΚΕ ζητά να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στον Αγ. Διονύσιο, που θα μπορούσε να είχε ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες κι εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Πρέπει αποφασιστικά να αποκρουστεί το κλίμα αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας, που αντικειμενικά προωθείται μέσα από τις συνεχόμενες τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι “βούτυρο στο ψωμί” όλων όσοι θέλουν να φοβίσουν τον λαό και να επιβάλουν “άκρα του τάφου σιωπή”».

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΑΓ .ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Το Ποτάμι: αδίστακτοι και δειλοί

«Το χτύπημα στο κέντρο της πόλης και μάλιστα έξω από έναν από τους μεγαλύτερους ναούς της Αθήνας έχει ένα διπλά ανησυχητικό μήνυμα. Τα θύματα θα μπορούσαν να ήταν περισσότερα, θα μπορούσαν να ήταν παιδιά – ο προαύλιος χώρος του Αγίου Διονυσίου είναι συνήθως γεμάτος με παιδιά και μητέρες με καρότσια», υπογραμμίζει το Ποτάμι και συμπληρώνει:

«Αλλά, αυτές οι σκέψεις προφανώς δεν απασχολούν τους αδίστακτους βομβιστές. Με οδηγό το τυφλό μίσος - για ποιόν άραγε; - καταφεύγουν σε μια εγκληματική πράξη δειλίας.

Η Πολιτεία οφείλει να τους βρει και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον νεωκόρο και τον αστυνομικό».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟλυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό ΣτάδιοΧθες 18:34 | Ειδήσεις

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί σήμερα στους Γάλλους διοργανωτές, θα διανυκτερεύσει στη γαλλική πρεσβεία και αύριο θα ''επιβιβασθεί'' στο τρικάταρτο ''Belem''.

Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεωνΧθες 18:14 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την εισήγηση, για τις καθυστερήσεις της υπήρχαν διαμαρτυρίες Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά και διαδίκων, ενώ οι καθυστερήσεις είχαν αυξητικό ρυθμό.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικάΧθες 18:28 | Ειδήσεις

Δέκα κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στην ανακρίτρια. Οι υπόλοιποι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΧθες 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο