LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΔικαιοσύνηΔημοσίευση: 08 Δεκεμβρίου 2018 18:44

Σε διαφορετικές φυλακές οι νεαροί για τον φόνο της φοιτήτριας στην Ρόδο

Πως και που γίνεται η μεταγωγή τους. Τι είπαν στις απολογίες και την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση τους για το έγκλημα.

Τοπαλούδη Ελένη - πόδια - δέσιμο - κατηγορούμενοι - Ρόδος - δολοφονία

Κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας και υπό άκρα μυστικότητα οδηγούνται στις φυλακές οι φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», οι δύο κατηγορούμενοι, που κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, μεταφέρονται προσωρινά σε ξεχωριστά σωφρονιστικά ιδρύματα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. 

Ειδικότερα, ο 19χρονος Αλβανός οδηγείται στις φυλακές του Αυλώνα, ενώ ο 21χρονος Ροδίτης στα Γρεβενά. Η μεταγωγή τους πραγματοποιείται υπό άκρα μυστικότητα, καθώς ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει η οργή της τοπικής κοινωνίας για το στυγερό έγκλημα που φέρονται να έχουν διαπράξει και η οποία εκφράστηκε και χθες έξω από τα δικαστήρια της Ρόδου.

Οι νεαροί κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι την Παρασκευή, μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακτρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου οι δύο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού της 21χρονης φοιτήτριας,  Ελένης Τοπαλούδη.

Το κατηγορητήριο 

Σύμφωνα με την «Δημοκρατική», στο κατηγορητήριο που κλήθηκαν χθες να αντικρούσουν οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται κατόπιν συναπόφασης και από κοινού να μετέβησαν τις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου 2018 με μικρό φορτηγό όχημα (βαν χρώματος λευκού), μάρκας Daihatsu, ιδιοκτησίας του πατέρα του 21χρονου, στην οικία της φοιτήτριας, προκειμένου να την παραλάβουν και να μεταβούν σε εξοχική κατοικία του πατέρα του 21χρονου, στην περιοχή των Πεύκων, ώστε να συνευρεθούν ερωτικά, με την συναίνεσή της.

Ωστόσο, όπως τους αποδίδεται στο κατηγορητήριο, κατά την συνεύρεση των ανωτέρω στην παραπάνω οικία, προκλήθηκε διαπληκτισμός μεταξύ τους, καθώς η φοιτήτρια δεν επιθυμούσε την ερωτική επαφή με τους κατηγορούμενους και με πρόθεση οι τελευταίοι από κοινού και κατόπιν συναπόφασης, την εξανάγκασαν με απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου σε ασελγή πράξη που ανάγεται στην γενετήσια σφαίρα και που αντικειμενικά προσβάλλει το κοινό αίσθημα της αιδούς, ενώ υποκειμενικά κατευθύνεται στην διέγερση και ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής και επιθυμίας και συγκεκριμένα, απειλώντας την ότι δεν θα φύγει από την οικία αν δεν προβούν σε γενετήσια επαφή μαζί της, την εξανάγκασαν σε ερωτική πράξη.

Ακολούθως κι ενώ η φοιτήτρια είχε ακόμα τις αισθήσεις της, την μετέφεραν, σε κοντινή βραχώδη θαλάσσια περιοχή και την πέταξαν στη θάλασσα όπου και ανευρέθη η σορός της πρωινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2018.

Η απολογία του 21χρονου

Ο 21χρονος απολογήθηκε πρώτος ενώπιον της κ. Ανακρίτριας εκφράζοντας εισαγωγικά την λύπη του και λέγοντας ότι έχει μετανιώσει για την συγκάλυψη των πράξεων του συγκατηγορουμένου του, υποστηρίζοντας ότι ψεύδεται ασυστόλως και ότι του αποδίδει πράξεις που ο ίδιος τέλεσε. Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι την 27η Νοεμβρίου 2018 ο 19χρονος τον ρώτησε εάν είχε ελεύθερο το σπίτι του στους Πεύκους κι αν ήθελε να πάρουν εκεί μια φίλη του.

Προφυλάκιση κατηγορουμένων - Ρόδος

Αφού την παρέλαβαν από την οικία της υποστήριξε ότι ο 19χρονος οδηγούσε το όχημα, η 21χρονη κάθισε στη θέση του συνοδηγού και ο ίδιος στην καρότσα. Στο σπίτι στους Πεύκους, όπως ισχυρίστηκε, ήπιε ένα ποτό με την 21χρονη ενώ ο 19χρονος δεν ήπιε και ακολούθως άρχισαν να ερωτοτροπούν. Ισχυρίστηκε ότι είχαν επαφή και ότι η 21χρονη προσέβαλε μετά την πράξη τον 19χρονο. Ο 21χρονος ισχυρίζεται ότι γέλασε και τότε ο 19χρονος έπαθε υστερία, την έβρισε και ακολούθως την χτύπησε στο πρόσωπο με μπουνιές. Ισχυρίστηκε ότι ενώ η 21χρονη ήταν στο έδαφος την έπιασε ο 19χρονος από τον λαιμό, έπιασε το ηλεκτρικό σίδερο και την κτύπησε με μανία στο πρόσωπο.

Διατείνεται ότι ο ίδιος ήταν σε κατάσταση σοκ, ότι φοβήθηκε και ότι η 21χρονη δεν αντιδρούσε, ενώ όταν του είπε να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο εκείνος πίστευε ότι είχε πεθάνει και του είπε να ξεφορτωθούν το πτώμα απειλώντας τον ότι αν ενημέρωνε κάποιον τότε θα είχε αντίποινα.

Ο 21χρονος υποστήριξε ότι πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ότι ο 19χρονος έβαλε στη θέση του συνοδηγού την 21χρονη και εκείνος του έδινε κατευθύνσεις από την καρότσα. Ενώ, όπως είπε, πίστευε ότι θα άφηνε το άψυχο σώμα της στο δρόμο ο 19χρονος την πέταξε από τον δρόμο κάτω στη θάλασσα.

Ισχυρίστηκε ότι επειδή ο 19χρονος είναι γνώστης πολεμικών τεχνών φοβήθηκε. Αιτήθηκε εξάλλου να εξεταστεί το ηλεκτρικό σίδερο για δακτυλικά αποτυπώματα και εξέταση DNA όσο και να υποβληθεί ο συγκατηγορούμενός του σε τοξικολογικές εξετάσεις. Επίσης πρότεινε ως μάρτυρα υπεράσπισής του μια πρώην σύντροφό του, που ζει εκτός Ρόδου.

21χρονη - Ρόδος - δολοφονία - τοποθεσία - δράστες

Η απολογία του 19χρονου

Απολογούμενος ενώπιον της κ. Ανακρίτριας ο 19χρονος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας εισαγωγικά ότι προέρχεται από μια φιλήσυχη οικογένεια και ουδέποτε έχουν δώσει την παραμικρή αφορμή για οποιαδήποτε αρνητικό σχόλιο εις βάρος τους.

Τόνισε ότι φοιτεί στην δεύτερη τάξη της Επαγγελματικής Σχολής του ΟΑΕΔ στην ειδικότητα των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων ότι εργάζεται με τον πατέρα του κι ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο. Ισχυρίστηκε ότι γνώρισε την φοιτήτρια μια εβδομάδα πριν το μοιραίο συμβάν και κατόπιν ανταλλαγής λογαριασμών στο Facebook και μιας πρώτης συνάντησής τους κατά την διάρκεια της οποίας είχαν έρθει σε επαφή, συμφώνησαν να πάνε εκδρομή στη Λίνδο και να μείνουν στην οικία του 21χρονου φίλου του τον οποίο γνώρισε στο γυμναστήριο όπου αθλείται.

Ισχυρίστηκε ότι τύγχανε ζευγάρι με το θύμα και ότι ο 21χρονος φίλος του ήθελε να συνευρεθεί μαζί της και μεθόδευσε την μετάβασή τους στην οικία του εν αγνοία του για το σκοπό του αυτό. Υποστήριξε ότι όταν μετέβησαν στην οικία στους Πεύκους ο 21χρονος έγινε προκλητικός και επιτακτικός στο να συνευρεθεί ερωτικά με την 21χρονη. Διατείνεται ότι όταν η τελευταία αρνήθηκε υπήρξε μεταξύ τους διαπληκτισμός που εξελίχθηκε σε χειροδικία και στην απειλή ότι δεν θα την άφηνε να φύγει από το σπίτι. Υποστηρίζει ότι η 21χρονη προειδοποίησε τον συγκατηγορούμενό του ότι θα ενημέρωνε τις αρχές και τότε εκείνος, που τελούσε, όπως και ο ίδιος, υπό την επήρεια αλκοόλ, της επιτέθηκε και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι.

Υποστήριξε ακόμη ότι ενώ η 21χρονη αιμορραγούσε ο ίδιος τον εκλιπαρούσε να την μεταφέρουν σε νοσοκομείο ή στο κέντρο υγείας και ότι εκείνος τον προέτρεψε να την βάλουν στο αυτοκίνητο χωρίς να τον ενημερώσει για τον τελικό προορισμό.

21χρονη - Ρόδος - δολοφονία - τοποθεσία - δράστες

Ισχυρίζεται ότι όταν έφτασαν σε μια βραχώδη περιοχή και ο ίδιος βρισκόταν σε κατάσταση «σοκ» αντιλήφθηκε τις προθέσεις του, υποστηρίζοντας παραπέρα, ότι απειλούσε και τον ίδιο και ότι χωρίς την συμμετοχή του πέταξε το σώμα της στην θάλασσα λέγοντάς του «τώρα θα το τελειώσουμε, γιατί αυτή θα με στείλει φυλακή».

Σημειώνεται ότι προσέβαλε επιπλέον ως απολύτως άκυρη την προανακριτική του ομολογία, όπως είχαν προαναγγείλει οι συνήγοροί του.

δολοφονία - 21χρονη - Ρόδος - δράστες


Η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση

Κατά τη διάρκεια της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασής τους οι δύο κατηγορούμενοι δεν απέκλιναν από τα όσα υποστήριξαν απολογούμενοι μόνοι τους, επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλο την ευθύνη για το έγκλημα τόσο στο πρώτο στάδιο αυτού όσο και στο δεύτερο.

Επικράτησαν στιγμές μικρής έντασης και ο ένας απεκάλεσε τον άλλο ψεύτη χωρίς όμως η διαδικασία να διαφωτίσει πτυχές της υπόθεσης αλλά και να ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς έλαβε χώρα στο εξοχικό. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΆγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Χθες 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Το πρωινό".

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζιΧθες 13:07 | Ειδήσεις

Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεάσουν οι καιρικές συνθήκες πού θα διαμορφωθούν τις επόμενες ημέρες και ώρες.

Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτεςΧθες 17:17 | Ειδήσεις

Πήρε άδεια από κατάστημα κράτησης, αλλά δεν γύρισε πίσω κι αποφάσισε να εμπλουτίσει το βιογραφικό του με «μαϊμού» ενοικιάσεις διαμερισμάτων.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνοΧθες 16:48 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 35χρονου αλλοδαπού, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ασέλγεια σε ανήλικη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο