LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 23 Νοεμβρίου 2018 12:58

Η Πυροσβεστική αρνείται να δώσει στοιχεία στην Βαρβάρα Φύτρου που έχασε την οικογένειά της στο Μάτι

Ερωτηματικά «γεννά» η άρνηση της Πυροσβεστικής- παρά την εισαγγελική παραγγελία- να δώσει στοιχεία στην χήρα του άτυχου Γρηγόρη Φύτρου που έχασε και τα δυο της παιδιά στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Φύτρου - θύματα - Μάτι - στοιχεία - Πυροσβεστική

Σε μια ενέργεια που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, το Πυροσβεστικό Σώμα αρνείται να δώσει στην Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα του άτυχου Γρηγόρη Φύτρου που έχασε και τα δυο της παιδιά στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μια σειρά στοιχείων που αφορούν τις ενέργειες της «Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος» (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.) την κρίσιμη μέρα της τραγωδίας.

Η διπλή άρνηση παροχής των στοιχείων έρχεται έπειτα από εισαγγελική παραγγελία με την οποία διατάσσεται το Πυροσβεστικό Σώμα να παραδώσει τα στοιχεία αλλά τελικά αρνείται να συμμορφωθεί. Χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο αίτημα το Πυροσβεστικό Σώμα απάντησε πως αυτά τα έγγραφα πρέπει να αναζητηθούν, «σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από την αρμόδια εισαγγελική αρχή».

Ο δικηγόρος της χήρας Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος, σύμφωνα με το dikastiko.gr, προσέφυγε στην εισαγγελία και πήρε το υπ’ αριθμ. 45248/19-10-2018 σχετικό εισαγγελικό έγγραφο, το οποίο, έκανε δεκτή την αίτηση και διατάχθηκε η διαβίβαση του, στον Αντιστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειο Ματθαιόπουλο.

Αρνείται για δεύτερη φορά

Για δεύτερη φορά το Πυροσβεστικό Σώμα έστειλε στις 06.11.2018 έγγραφο του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, με θέμα «Αιτήματα ιδιωτών – παροχή στοιχείων» απαντώντας ότι «…κατόπιν εκτίμησης των διαλαμβανόμενων στο έγγραφο σας, κατά τα οριζόμενα στην παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δεν είναι δυνατή η χορήγηση των αιτούμενων εγγράφων, ως αποτελούντα μέρος της ποινικής δικογραφίας που βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης».

Όπως εκτιμά η πλευρά Φύτρου, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, αφού έλαβε υπ’ όψιν του, το αίτημα και την εισαγγελική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έκρινε, ότι δεν θα συμμορφωθεί σ’ αυτήν.

Τα επίσημα απαντητικά-απορριπτικά έγγραφα προς την Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα Γρηγόρη Φύτρου

Τι ζητεί από την ηγεσία της Πυροσβεστικής

Η Βαρβάρα Βουκάκη έχασε στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου , τον σύζυγό της Γρηγόρη Φύτρο, 53 ετών, την κόρη της Εβίτα Φύτρου, 13 ετών και τον γιο τη Ανδρέα Φύτρο, 11 ετών. Ήδη έχει υποβάλει μήνυση και παρίσταται στη διαδικασία ως πολιτικώς ενάγουσα. Από τις 27.9.2018 έχει υποβάλλει συγκεκριμένα ερωτήματα και αιτήματα προς την ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος σχετικά με τις ενέργειες της «Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος» (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.), που έχει κύριο έργο και αποστολή τον συντονισμό των πέντε ελικοπτέρων, την ώρα που επιχειρούν, είχε ή έπρεπε να έχει καθοριστικό ρόλο στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ζητεί να μάθει:

Το ελικόπτερο ΒΚ που κατέφθασε στο Μάτι από την Κινέττα και εκεί διαπίστωσε την έλλειψη καυσίμων επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, προφανώς για ανεφοδιασμό, γιατί δεν επέστρεψε για να επιχειρήσει στο ΜΑΤΙ; Το αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από το σχετικό ημερολόγιο της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. με τις σχετικές κινήσεις του εν λόγω ελικοπτέρου ΒΚ-117.

Τα άλλα δύο ελικόπτερα ΒΚ-117 τα οποία, συντηρημένα, έτοιμα και ικανά προς επιχείρηση, γιατί έμειναν αδρανή; Γιατί παρέμεναν «καρφωμένα» συνεχώς επί του εδάφους καθ’ όλη τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς, αφού με τις ίδιες καιρικές συνθήκες επιχειρούσαν τα άλλα τρία (2 Super Puma και το άλλο ΒΚ-117) στην Κινέτα;

Αν υπήρχε έλλειψη πιλότων εκείνη τη στιγμή γιατί δεν ανακλήθηκαν στην υπηρεσία, αμέσως, με την διαπίστωση της πυρκαγιάς στη περιοχή Νταού Πεντέλης για να επιχειρήσουν;

Σε κάθε περίπτωση αν οι διαθέσιμοι πιλότοι δεν επαρκούσαν, γιατί δεν επιχειρούσαν τουλάχιστον το ένα, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής (αφού απαιτείται πλήρωμα δύο ατόμων για κάθε ελικόπτερο) όπου ευρίσκοντο ούτως ή άλλως στην Υ.Ε.Μ.Π.Σ. λόγω επιφυλακής;

Να αποτελέσουν τμήμα της δικογραφίας, αντίγραφα όλων των αδειών εισόδου επισκεπτών στην Υ.Ε.Μ.Π.Σ. εκείνης της ημέρας και –κυρίως- της επισκέπτριας, με το ονοματεπώνυμο και ιδιότητά της, η οποία εισήλθε την 18.20 με άδεια επισκέπτη, δηλαδή την ώρα που καταστρέφονταν η περιοχή μαζί με 99 άτομα μεταξύ των οποίων και η οικογένεια μου.

Να κλητευθεί ως μάρτυρας, προκειμένου να ερωτηθεί για τους λόγους που επισκέφθηκε τον χώρο των ελικοπτέρων και τι συζήτησε με όλους όσους είχαν υπηρεσία εκείνη την ώρα, όπως και για το πόσες ώρες απουσίαζαν μαζί με τον Διευθυντή Πύραρχο, έτσι ώστε να διακριβωθεί, πόσες ώρες, στο κρίσιμο εκείνο καταστροφικό διάστημα έμεινε χωρίς διοικητή – συντονιστή των ελικοπτέρων η υπηρεσία αυτή, με τα καθηλωμένα ελικόπτερα.

Περαιτέρω, πρέπει να διαφωτίσει στην ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, και να ενημερώσει, τι συζήτησε κατά την ξενάγηση της στα καθηλωμένα ελικόπτερα που της έγινε εκ μέρους του Δ/ντη Πυράρχου της ΥΕΜΠΣ, με τον οποίον εν τέλει έφυγαν με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο περί ώρα 18.30 προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ ταυτοχρόνως η πυρκαγιά ήταν ανεξέλεγκτη.

Να χορηγηθεί έγγραφο, με το οποίο θα βεβαιώνεται η ακριβής ώρα εξόδου και επιστροφής του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, από την πύλη 12 του αεροδρομίου, στο οποίο επέβαινε ο Διοικητής.

Να χορηγηθεί το υλικό των καμερών οι οποίες έχουν καταγράψει όλες τις κινήσεις ανθρώπων εισερχομένων και εξερχομένων, καθώς και όλων των αυτοκινήτων, τα οποία άλλωστε υπάρχουν στο τμήμα Ασφαλείας (γραφείο SDS)

Να χορηγηθούν όλα τα έγγραφα επικοινωνίας, κατά την ημέρα της 23ης Ιουλίου 2018, μεταξύ του Αρχηγού του Π.Σ. και του Διοικητού της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. για να διαπιστωθούν οι λόγοι και να αποδειχθούν τα αίτια της καθήλωσης των δύο (2) ελικοπτέρων στο «Ελ. Βενιζέλος».

Να χορηγηθεί επίσημο σχετικό έγγραφο ότι πράγματι τα ελικόπτερα αυτά ήταν, συντηρημένα και πλόιμα από την NSPA (Aeroservices SA), σε σχέση με τα υψηλότατα ετήσια κόστη συντήρησης τους.

Να χορηγηθούν αντίγραφα των επίσημων συνομιλιών, όπως καταγράφηκαν την τραγική ημέρα, μεταξύ της Πυροσβεστικής (199) και του Ε.Σ.Κ.Ε. (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων – Μικράς Ασίας 1 και Ριζαρείου, Χαλάνδρι Αττικής) μέσω ασυρμάτων και μηνυμάτων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι εντολές που δόθηκαν (σαφώς και η ακριβής ώρα που δόθηκαν οι σχετικές εντολές) και εν τέλει να εξακριβωθεί πως προχώρησε επιχειρησιακά το σχέδιο που οδήγησε στο να παραμείνουν ακινητοποιημένα και απολύτως ανενεργά τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία έπρεπε να συμβάλλουν στην κατάσβεση της θανατηφόρας πυρκαγιάς».

Προστατεύουν κάποιον;

Η πολιτική αγωγή με όσα αναφέρει δια του κ. Καπερνάτου (έχει υποβάλλει σχετική αναφορά στον εισαγγελέα η οποία κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) ουσιαστικά περιγράφει μια προσπάθεια κάλυψης –κατά την εκτίμησή της- κάποιων ενεργειών και προσώπων. Αναφέρει δε ευθέως την ύπαρξη μιας μυστηριώδους γυναίκας- επισκέπτριας στην αρμόδια υπηρεσία την ημέρα, τα στοιχεία της οποίας ζητούν από τις Αρχές.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή23:59Champions League: Πρωταθλήτρια η "διαστημική" Παρί για πρώτη φορά στην ιστορία της23:49Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σπάτα και Ασπρόπυργο23:39Βάλερι Μαχάφεϊ: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός του "Desperate Housewives"23:24Βουλή: Την Τρίτη αρχίζει η επεξεργασία του νέου ΚΟΚ23:10Κυλλήνη: Πολυτελές αυτοκίνητο τράκαρε με τρακτέρ (εικόνες)22:55Στον Λευκό Οίκο ο Μερτς την Πέμπτη – Πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ ως καγκελάριος22:41Πύργος: Καταδίωξη και προσαγωγές μετά από άγριο καβγά ανηλίκων 22:25Γάζα: Η Χαμάς λέει ότι απάντησε στην πρόταση εκεχειρίας του Γουίτκοφ22:11Αυτό είναι το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ (βίντεο)21:56Υγεία - ΗΠΑ: Αύξηση των θανάτων από καρκίνο λόγω αλκοόλ21:40Βέλγιο: Οδοντίατρος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 55 ασθενών του21:26Ασπρόπυργος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά21:12Μονή Σινά: Την Δευτέρα η ελληνική αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο 20:58Champions League: Άγρια συμπλοκή στο μετρό του Μονάχου μεταξύ οπαδών της Ίντερ και της Παρί (βίντεο) 20:41Βόλος: Καθάρα τα νερά σε όλες τις πολυσύχναστες ακτές20:27Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Δεν έχω μεγάλη πίστη στο Ιράν αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία διαπραγματευτική ισχύ του Τραμπ20:11ΗΠΑ: Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι ανακάλυψαν πλανήτη νάνο στα όρια του ηλιακού μας συστήματος19:57ΝΒΑ: Ο Γουίλιαμσον αρνείται την κατηγορία για βιασμό19:40Νιγηρία: Στους 151 ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές πλημμύρες19:23
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο