LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 13 Νοεμβρίου 2018 18:47

“Κραυγή” απόγνωσης από τους γονείς διαβητικού μαθητή στην Καλαμάτα (βίντεο)

Το δικό της δράμα βιώνει η οικογένεια ενός 9χρονου που διαγνώστηκε με διαβήτη το καλοκαίρι. Οι ελλείψεις και η δύσκολη καθημερινότητα.

Το δικό της δράμα βιώνει η οικογένεια του Γεράσιμου και της Ηλιάδας Βεναρδή που έχουν τον εννιάχρονο γιό τους με διαβήτη. Ο μικρός μαθητής της Δ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου Ι, το καλοκαίρι, και από τότε όλη η οικογένεια και κυρίως ο μικρός Παρασκευάς προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους καθημερινότητα.

Δυστυχώς, την κατάσταση κάνει ακόμα πιο δύσκολη η παρουσία μόνο για 2 ώρες σχολικού νοσηλευτή στο συγκεκριμένο δημοτικό, με αποτέλεσμα όπως μας καταγγέλλουν από τις 10 το πρωί και μέχρι τη λήξη του σχολικού ωραρίου, να μην υπάρχει σχολική νοσηλεύτρια στο σχολείο, καθώς πηγαίνει να καλύψει ανάγκες και στο 24ο Δημοτικό, όπου και εκεί υπάρχει διαβητική μαθήτρια.

Ο πατέρας κάθεται έξω από την αίθουσα όταν φεύγει η σχολική νοσηλεύτρια

Η έλλειψη αυτή αναγκάζει τον Γεράσιμο, πατέρα του μικρού Παρασκευά, να κάθεται ο ίδιος στο σχολείο, έξω από τη σχολική τάξη, για να κάνει τις απαιραίτητες μετρήσεις στο παιδί ή μήπως συμβεί οτιδήποτε, ώστε άμεσα να παρέμβει. Αυτό όμως στοιχίζει και οικονομικά στον ίδιο, καθώς έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να εργαστεί, με αποτέλεσμα να παραμένει άνεργος. Όπως δήλωσε στο messinialive.gr, επειδή το καλοκαίρι διαγνώστηκε ο μικρός Παρασκευάς με διαβήτη, δεν έχει ακόμα ρυθμιστεί αυτός, ούτε και ο μικρός έχει ακόμα συνηθίσει αυτή την κατάσταση, οπότε για παν ενδεχόμενο ο πατέρας αναγκάζεται να βρίσκεται έξω από την αίθουσα όλες αυτές τις ώρες.

Η καθημερινότητά τους είναι δύσκολη όπως εξομολογήθηκε η μητέρα του μικρού Παρασκευά, Ηλιάδα Καργάκου, και το παιδί το παρακολουθεί παιδοψυχολόγος, προκειμένου να προσαρμοστεί και να αποδεχτεί την κατάσταση αυτή της υγείας του. Ο σύζυγός της που συνοδεύει κάθε μέρα το παιδί και κάθεται μαζί του στο σχολείο, δεν μπορεί να εργαστεί. Η καθημερινότητά τους έχει επιδεινωθεί με την ίδια ουσιαστικά μόνο να δουλεύει για να υπάρχει ένα εισόδημα στο σπίτι.

Ο μικρός Παρασκευάς δεν μπορεί να πάει ούτε εκδρομή! 

Ο διαβητικός μαθητής είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να συμμετάσχει άνευ συνοδού σε σχολική εκδρομή ή ακόμα και στο ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου, συμμετέχοντας και αυτός, όπως όλα τα παιδιά, στις δραστηριότητες του σχολείου τις μεσημεριανές ώρες. Έτσι στερείται τις πολυτιμες γνώσεις και δραστηριότητες, αλλά και την περαιτέρω κοινωνικοποίηση και τις συναναστροφές με τους συμμαθητές του.

Νοσοκομείο - κρεβάτι - Ιατρείο - διαβήτης

Οι γονείς του, απευθύνθηκαν και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας για να βρεθεί μια λύση, αλλά ζήτησαν και τη βοήθεια της προέδρου των Διαβητικών Μεσσηνίας, Αθανασίας Καρούνου. Ο Σύλλογος των Διαβητικών Μεσσηνίας έκανε τις ενέργειές του και ενημέρωσε το Υπουργείο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και άλλες οικογένειες με διαβητικά παιδιά, και από το Υπουργείο τη διαβεβαίωσαν ότι μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχει αποκατασταθεί το προβλημα, με την πρόσληψη επιπλέον σχολικών νοσηλευτών.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Παναγιώτη Πετρόπουλου, προσλήφθησαν και τοποθετήθηκαν 11 σχολικοί νοσηλευτές για το διδακτικό έτος 2018-2019, για τις ανάγκες των σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ωστόσο, κάποιοι εξ αυτών προκειμένου να καλύψουν ανάγκες περισσότερων σχολείων, διατίθενται για το ήμισυ του εργασιακού τους ωραρίου, σε δύο διαφορετικά σχολεία ώστε να καλυφθούν τα κενά. Έτσι, η σχολική νοσηλεύτρια που υπηρετεί στο 9ο Δημοτικό Σχολείο πηγαίνει κάποιες ώρες και στο 24ο Δημοτικό, στο οποίο φοιτά διαβητική μαθήτρια. Ή η σχολική νοσηλεύτρια στο Δημοτικό Βαλύρας πηγαίνει τις μισές ώρες εργασίας της και στο Δημοτικό Εύας, για να καλυφθούν οι ανάγκες, παρά το γεγονός ότι για κάθε σχολείο όπου υπάρχει ανάγκη απαιτείται και ένας νοσηλευτής.

Πάντως, πρόσφατα σε ανάλογη περίπτωση μικρού μαθητή με διαβήτη σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της Καλαμάτας, ο Δήμος είχε παρέμβει με το διορισμό νοσηλεύτριας στον συγκεκριμένο Παιδικό Σταθμό. Ωστόσο, για τη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς πρόκειται για Δημοτικό Σχολείο, αρμόδιο είναι το Υπουργείο.

Οι γονείς του μικρού Παρασκευά ευελπιστούν να βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημά τους, ώστε να έχει το παιδί τους την απαιτούμενη νοσηλευτική φροντίδα, και μια όσο το δυνατόν φυσιολογική σχολική ζωή, και να απεγκλωβιστεί έτσι και ο άνεργος πατέρας του, ώστε να μπορέσει να βρει δουλειά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒυθισμένη στο πένθος η Κρήτη για την οικογένεια που χάθηκε στον ΓεροπόταμοΣήμερα 15:31 | Κοινωνία

Σε κλίμα οδύνης αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι την μητέρα και την μια της κόρης στις Αρχάνες. Στο Λασίθι η δεύτερη πράξη του δράματος.

Συγκλονιστικές καταθέσεις στην δίκη για την δολοφονία του καρδιολόγου στην Σητεία (βίντεο)Σήμερα 20:34 | Κοινωνία

Τι είπε η αδελφή του θύματος εναντίον της συζύγου του και του φερόμενου ως εραστή της. Τι είπαν κυνηγοί που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του φονικού.

Η γρίπη “θερίζει”, όμως τα εμβόλια… αργούν και οι παιδίατροι του Δημοσίου “σπανίζουν” (βίντεο)Σήμερα 20:46 | Κοινωνία

Σε περισσότερους από 25 νομούς δεν υπάρχουν παιδίατροι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Χωρίς κάλυψη 180 παιδιά στους Λειψούς.

Αστυνομικός όρμησε στη φωτιά κι έσωσε πολίτη που είχε τυλιχτεί στις φλόγες!Σήμερα 19:48 | Κοινωνία

Οι άνδρες της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο πριν την Πυροσβεστική και ο υπαστυνόμος με κίνδυνο της ζωής του έσωσε τον 63χρονο άντρα.

Pοή στη κατηγορία: Κοινωνία
Αποκαλυπτικός ο Θανάσης Πατριαρχέας στο Πρωινό (βίντεο)21:13Απόδραση κρατουμένων μέσα από περιπολικό στο κέντρο της Αθήνας20:59Η γρίπη “θερίζει”, όμως τα εμβόλια… αργούν και οι παιδίατροι του Δημοσίου “σπανίζουν” (βίντεο)20:46Συγκλονιστικές καταθέσεις στην δίκη για την δολοφονία του καρδιολόγου στην Σητεία (βίντεο)20:34“Μαυροντύθηκε” η Κρήτη για το “τελευταίο αντίο” στα θύματα της τραγωδίας του Γεροπόταμου (βίντεο)20:21Σοφός στον ΑΝΤ1: ποινικό αδίκημα ακόμη και η απλή δημοσιοποίηση μιας ιδιωτικής συνομιλίας (βίντεο)20:10Τηλεφώνημα για βόμβα στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη19:59Αστυνομικός όρμησε στη φωτιά κι έσωσε πολίτη που είχε τυλιχτεί στις φλόγες!19:48Το Κογκρέσο “πάγωσε” την παράδοση των F-35 στην Τουρκία19:34Ο Παπανδρέου τελειώνει το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ19:22Άντρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς στη Μασσαλία19:11Παναθηναϊκός: στο “ψυγείο” ο Εμμανουηλίδης18:59Τελευταίο χειροκρότημα στην Νίκη Λειβαδάρη18:46ΠΟΕΔΗΝ: νέα κρούσματα ξυλοδαρμού εργαζομένων σε νοσοκομεία18:34Επέστρεψε η “παγκόσμια” ΑΕΚ (εικόνες)18:22Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε σκιέρ στις Άλπεις (εικόνες)18:09Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: έγιναν, αλλά είναι… σαν να μην έγιναν!17:55Στα “κάγκελα” Κοτζιάς – Καμμένος για τον… Σόρος17:42Ο καιρός για τους αγρότες17:28Αδιέξοδο μετά και τη νέα συνάντηση με τον Γαβρόγλου για την μισθοδοσία του κλήρου17:16
00:04:24Σοφός στον ΑΝΤ1: ποινικό αδίκημα ακόμη και η απλή δημοσιοποίηση μιας ιδιωτικής συνομιλίας Σήμερα 19:56 
00:03:52 
“Μαυροντύθηκε” η Κρήτη για το “τελευταίο αντίο” στα θύματα της τραγωδίας του Γεροπόταμου Σήμερα 20:04
00:01:06 
Απόδραση κρατουμένων μέσα από περιπολικό στο κέντρο της ΑθήναςΣήμερα 20:22
00:02:09 
Ο πατέρας του 12χρονου με σύνδρομο Ασπεργκερ μιλά στον ΑΝΤ1 για τον «Γολγοθά» της οικογένειας Σήμερα 20:23
00:01:55 
Δεκάδες τα χτυπήματα της συμμορίας ανηλίκων σε σπίτια και μαγαζιά Σήμερα 20:34
00:01:39 
Οργιάζει το εμπόριο ναρκωτικών μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου Σήμερα 20:22
00:01:56 
Συμβόλαια θανάτου με εντολείς από την «μαφία των φυλακών» Σήμερα 20:21
00:01:48 
Η γρίπη “θερίζει”, όμως τα εμβόλια… αργούν και οι παιδίατροι του Δημοσίου “σπανίζουν” Σήμερα 20:05
00:01:17 
“Σιβηρικό ψύχος” θα… χτυπήσει την χώρα από την Παρασκευή Σήμερα 20:10
00:01:27 
Θρήνος και οδυρμός για τα νεκρά ξαδελφάκια στην Αλίαρτο Σήμερα 20:05
00:02:19 
Αυτοψία του ΑΝΤ1: σημεία του οδικού δικτύου που γίνονται «παγίδες» από τα όμβρια ύδατα Σήμερα 20:04
00:01:41 
Συγκλονιστικές καταθέσεις στην δίκη για την δολοφονία του καρδιολόγου στην Σητεία Σήμερα 20:23
00:34:23 
Ο Ιερός Λόχος αναγεννάται στην Ιερή ΠόληΣήμερα 19:39
00:01:43 
“Μαφία των φυλακών”: Ο “ψήστης” και το συμβόλαιο θανάτου των 30.000 ευρώΣήμερα 13:58
00:00:48 
Βίντεο από καταδίωξη για κατοχή ναρκωτικώνΣήμερα 11:01
00:01:10 
Ξεκίνησαν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.Σήμερα 13:59
00:03:28 
“Καμπανάκι” από την Εταιρεία Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδος: “τοξική πρωτεύουσα” η Αθήνα Σήμερα 20:24
00:01:38 
Υπερπανσέληνος στο ΝαύπλιοΣήμερα 21:10
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο