LATEST NEWS
 
Κοινωνία /Παιδεία-ΘρησκείαΔημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2018 18:16

“Βράζουν” τα Πανεπιστήμια για τα φαινόμενα βίας και την διακίνηση ναρκωτικών

Εισβολή κουκουλοφόρων στο Πάντειο. Επίθεση σε φοιτητές στο ΟΠΑ. "Κραυγή αγωνίας" για την διακίνηση ναρκωτικών. Κόντρα Γεροβασίλη-Σπυράκη

Ρουβικωνας - φιλοσοφική - ΑΣΟΕΕ - ΑΠΘ

Καταστροφές προκάλεσαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κουκουλοφόροι, το απόγευμα της Δευτέρας, μετά την ολοκλήρωση του μαθητικού συλλαλητηρίου. Οι δράστες ισοπέδωσαν με κλομπ και καδρόνια χώρο φοιτητικής παράταξης στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου.

Ανάλογη επίθεση επιχειρήθηκε και χθες στο Πάντειο από κουκουλοφόρους, όπως αναφέρει η Καθημερινή, εκεί όπου ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος πριν από περίπου δυο χρόνο είχε δεχθεί επίθεση επειδή έκανε παρατήρηση σε κάποιους που έγραφαν συνθήματα σε φρεσκοβαμμένο τοίχο του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Επίσης, εισβολή και επίθεση κατά φοιτητών έγινε τη Δευτέρα και στο οικονομικό Πανεπιστήμιο.

ΟΠΑ: Δραματική η κατάσταση με τα ναρκωτικά γύρω από το ίδρυμα

Δραματική χαρακτηρίζει η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών την κατάσταση που επικρατεί γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος με την παρουσία τοξικοεξαρτημένων ατόμων.

Συγκεκριμένα, στο ψήφισμά της η Σύγκλητος του ΟΠΑ αναφέρει ότι «αφού επανεξέτασε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους γύρω από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του ιδρύματος, εξαιτίας της παρουσίας εμπόρων-διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών, διαπίστωσε ότι οι συνθήκες που περιγράφει το Ψήφισμα της Συγκλήτου της 18ης Οκτωβρίου 2018, εξακολουθούν να υφίστανται.

Η Σύγκλητος με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει τις προσπάθειες της με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, και καλεί, για μια ακόμα φορά, τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να δράσουν συντονισμένα και αποτελεσματικά για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Σύγκλητος -σε συνεργασία με τους φοιτητές, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος και με την υποστήριξη των αποφοίτων του, των οικογενειών των φοιτητών του και των πολιτών που ενδιαφέρονται για το Πανεπιστήμιο- θα εντείνει τις προσπάθειές της για την εξασφάλιση συνθηκών ανεμπόδιστης λειτουργίας του Ιδρύματος. Προς το σκοπό αυτό αναθέτει στις Πρυτανικές αρχές να ενημερώσουν τους θεσμικούς φορείς της Πολιτείας για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και να ζητήσουν τη συνδρομή αυτών για την άμεση αντιμετώπισή της».

«Μαγνήτης για τους διακινητές ναρκωτικών Ο ΟΚΑΝΑ εντός του ΑΠΘ» καταγγέλλουν φοιτητές

Την ίδια ώρα, παρόμοια φαίνεται πως είναι η κατάσταση και στο ΑΠΘ. Συγκεκριμένα, ο Δαμιανός Μπαλασούλης, φοιτητής του ΑΠΘ και μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος, έκανε λόγο, για προσπάθεια σύνδεσης του προβλήματος της διακίνησης ναρκωτικών εντός της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ με το θεσμό του ασύλου. 

ΑΠΘ


Μιλώντας στον Αlpha 96,5 Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπαλασούλης επισήμανε ότι «το άσυλο δεν εμποδίζει σε κάτι τις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν για συλλήψεις», ιδίως όταν διαπράττονται κακουργήματα, και υπενθυμίζει ότι τα προηγούμενα χρόνια αν και «η αστυνομία έχει μπει μέσα στο ΑΠΘ για να συλλάβει εμπόρους κλπ», εντούτοις, «δεν έχει λύσει αυτό το πρόβλημα». Σύμφωνα με τον ίδιο, η λειτουργία του κέντρου χορήγησης υποκατάστατων ναρκωτικών του ΟΚΑΝΑ, που λειτουργεί στο ΑΧΕΠΑ εντός του ΑΠΘ, «λειτούργησε ως μαγνήτης» για τους διακινητές ναρκωτικών και ως εκ τούτου, προτείνει τη μετεγκατάσταση της δομής σε άλλο σημείο της πόλης. 

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΝΔ: Καθημερινότητα οι καταστροφές και η ανομία στα πανεπιστήμια

«Οι καταστροφές και η ανομία στα πανεπιστήμια εξελίσσονται πλέον σε καθημερινότητα. Μέσα Μεταφοράς καίγονται. Εγκληματίες ξεκαθαρίζουν λογαριασμούς στα κέντρα των πόλεων. Χιλιάδες πολίτες πέφτουν θύματα κλοπής ή ληστείας», τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Παράλληλα, η κ. Σπυράκη σημειώνει ότι «η κυβέρνηση με τις επιλογές, τις ιδεοληψίες  και  τις εσωτερικές της ίντριγκες, αντί να υποστηρίξει υπονομεύει την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ασφάλεια είναι δημόσιο αγαθό και προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία θα αποκαταστήσει την ασφάλεια για όλους τους πολίτες».

Η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη και κυρίως η ερώτηση της στην Ευρωβουλή, στην οποία αναφερόταν και στα ευρωπαϊκά κονδύλια με τα οποία γίνεται έρευνα στο ΑΠΘ, η οποία λόγω των φαινομένων βίας τίθεται εν αμφιβόλων, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία επιτέθηκε στην ΝΔ.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: 81 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας και το τέλος της μακράς νύχτας της Γερμανικής Κατοχής11:02Καλλιθέα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός που έπεσε πάνω σε οχήματα, τραπεζοκαθίσματα και τζαμαρία10:48Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η προστασία του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη10:34Θεσσαλονίκη: Οδηγός ταξί παρέσυρε αστυνομικό με μηχανή και τον εγκατέλειψε10:20Τις επόμενες μέρες η δημοσιοποίηση των μειωμένων τιμών σε περίπου 1.000 κωδικούς των σούπερ μάρκετ10:06Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα (βίντεο)09:52Συναγερμός στο Ηράκλειο: Φωτιά σε δύο νταλίκες στο λιμάνι (βίντεο)09:38Μεξικό: Συνελήφθη ο "Έλληνας" αρχηγός σουηδικής συμμορίας έπειτα από επιχείρηση της Europol09:24Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι επέστρεψαν στο βόρειο τμήμα της Γάζας09:10Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Οκτωβρίου 08:56Στεγαστικό: 8+1 νέα μέτρα στήριξης ύψους 450 εκατ. ευρώ για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές08:42Χαμάς: Εκτός συζήτησης ο αφοπλισμός που ζητάει ο Ντόναλντ Τραμπ08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Συγγρού: Έκρηξη έξω από το παράρτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης23:59Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε ξεκινούν οι καταβολές τους από τον e-ΕΦΚΑ23:45ΗΠΑ: Έφυγε από την ζωή η εμβληματική ηθοποιός Νταϊάν Κίτον23:29Αποσύρθηκε έκθεση της ΕΕ που αναγνώριζε ψευδοκράτος και τουρκολυβικό μνημόνιο23:14ΠΑΟΚ-Ηρακλής: Νικητής ο ΠΑΟΚ στο επεισοδιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης22:59Νέος σεισμός 6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες22:45Καλαμάτα: 21χρονος συνελήφθη με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα22:29
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο