LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2018 10:19 | Ανανέωση: 01 Οκτωβρίου 2018 17:01

Βρέθηκε ζωντανός ο 27χρονος αγνοούμενος στην Εύβοια

Ο άντρας εντοπίστηκε εξαντλημένος. Συνεχίζονται οι έρευνες για τους άλλους τρεις αγνοούμενους. Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία.

27χρονος - εγκωβισμένος - ποταμός -  Προκόπι - Μαντούδι - Ζορμπάς - κακοκαιρία

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τον 27χρονο άνδρα που αγνοούνταν από το βράδυ του Σαββάτου από το Μαντούδι στην Εύβοια, μετά την παράσυρση του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε από ορμητικά νερά, λόγω της κακοκαιρίας.

Ο νεαρός εντοπίστηκε σήμερα το πρωί εξαντλημένος πάνω σε νησίδα, στην περιοχή του Μαντουδίου από πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ αρχικά δεν μπορούσαν να τον προσεγγίσουν, λόγω των καταστροφών από τις πλημμύρες και έστησαν επιχείρηση διάσωσης για τον απεγκλωβισμό του από το συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους πυροσβέστες ο 27χρονος ήταν αν ζει η κοπέλα του. Μόλις έμαθε το ευχάριστο νέο η χαρά του ήταν τεράστια,, ενώ ανάλογες στιγμές διαδραματίστηκαν και στην απέναντι όχθη του ποταμού που εντοπίστηκε ο 27χρονος με την κοπέλα του και τον πατέρα του, ο οποίος πίστευε ότι ο γιος του θα τα καταφέρει.

Εύβοια - Μαντούδι - Ζορμπάς

Ο 27χρονος αφού απεγκλωβίστηκε μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο Περιφερειακός Διοικητής των ΠΥ Στερεάς Αρχιπύραρχος Νίκος Σπαής συντονίζοντας τις προσπάθειες διάσωσης.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Εν ζωή εντοπίστηκε και διασώθηκε από πυροσβεστικές δυνάμεις ο Ι.Τ. 27 χρονών, ο οποίος αγνοείτο από χθες 30/09/2018 στην περιοχή Μαντουδίου – Προκοπίου του δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού, στο νομό Εύβοιας. Η προσέγγισή και η μεταφορά του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το σημείο στο οποίο βρέθηκε ήταν νησίδα δέντρων ανάμεσα σε δυο  χείμαρρους.

Οι έρευνες εντοπισμού των άλλων δύο ατόμων που αγνοούνται στην περιοχή, συνεχίζονται και σήμερα  από τις πυροσβεστικές δυνάμεις των : Π.Υ. Ιστιαίας, Π.Υ. Χαλκίδας, Π.Κ. Μαντουδίου, Π.Κ. Λίμνης, 1ης και 7ης Ε.Μ.Α.Κ., με τη συνδρομή ενός μη επανδρωμένου Α/Φ τύπου πολυκοπτέρου και ενός Ε/Π Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ενός  Ε/Π  και δυτών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής για έρευνα στην παράκτια περιοχή.

Συνεχίζονται οι έρευνες για το ζευγάρι

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός άνδρα και μιας γυναίκας που αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου, επίσης από το Μαντούδι. Το ζευγάρι βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στο Μετόχι, εν μέσω σφοδρής καταιγίδας. Τις έρευνες, οι οποίες εστιάζονται κυρίως στην περιοχή όπου εντοπίστηκε ο 27χρονος, συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και δύτες. 

Εύβοια - Μαντούδι - Ζορμπάς - κακοκαιρία - πτώση δρόμου

Εν τω μεταξύ, το πέρασμα της κακοκαιρίας άφησε πίσω του μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμους, αγροτικές καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια και μελίσσια κατά μήκος όλου του δήμου Λίμνης, Μαντουδίου, Αγίας Άννας.

Εύβοια - Μαντούδι - Ζορμπάς - κακοκαιρία - πτώση δρόμου

Εύβοια - Μαντούδι - Ζορμπάς - κακοκαιρία - πτώση δρόμου

Ωστόσο, συναγερμός έχει σημάνει και στον Αλμυρό Μαγνησίας, για τον εντοπισμό 73χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν μαζί με τον βοηθό του έσπευσαν να προστατεύσουν από την κακοκαιρία τα ζωντανά του και κατόπιν στην πορεία χάθηκαν. Ο βοηθός επέστρεψε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων. 

Ζορμπάς - πυροσβέστες - πυροσβεστική

Στη δίνη του «Ζορμπά» βρίσκεται η Μαγνησία, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην Σκιάθο.  

Σκιάθος - Ζορμπάς

Στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας η βροχή έπεφτε με σφοδρή ένταση, όμως ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που συγκεντρώθηκαν εκεί μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ύφεση των καιρικών συνθηκών για να αντλήσουν νερά από επικίνδυνα σημεία, σπίτια και καταστήματα.  

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί για σήμερα Δευτέρα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή τους. 

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί από το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας στους δήμους Κιάτου και Βέλου - Βόχας Κορινθίας, όπως ανέφεραν με δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δήμαρχοι Σπύρος Σταματόπουλος και Αννίβας Παπακυριάκος αντίστοιχα. Επίσης, σήμερα και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και στους δύο δήμους.

Εικόνες καταστροφής στην Αργολίδα 

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρατηρούνται σε πολλά σημεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών από το πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά. Συγκεκριμένα, υπερχείλισε ο ποταμός Ξεριάς με συνέπεια τα ορμητικά νερά «πνίξουν» την πόλη. H υπερχείλιση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ ντόπιοι βγήκαν με σκούπες στους δρόμους για να απομακρύνουν τα νερά, ενώ χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητο.

Άργος - κακοκαιρία - Ζορμπάς

Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, οι περιοχές που επλήγησαν από την θεομηνία θα κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

Βούλιαξαν σκάφη στην Καλαμάτα

Δεκατέσσερα συνολικά σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην Καλαμάτα, λόγω των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών, ενώ από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε σώα μία γυναίκα ηλικίας 54 ετών από Θαλαμηγό σημαίας Γερμανίας, που βρισκόταν στον λιμένα Καλαμάτας.

Καλαμάτα - κακοκαιρία

Πυροσβεστική: Περίπου 2000 κλήσεις για βοήθεια μέσα σε δυο ημέρες

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από το περασμένο Σάββατο έως σήμερα και έπληξαν μεγάλο μέρος της ελληνικής Επικράτειας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, έχει δεχτεί συνολικά 1.983 κλήσεις για παροχή βοηθείας  (κοπές δένδρων, αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα).

Τα συνεργεία που έχουν συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση των συμβάντων παραμένουν και συνεχίζουν να επιχειρούν.   

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιοΣήμερα 11:00 | Ειδήσεις

Μια απίστευτη κλοπή σημειώθηκε στην περιοχή της Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας 40χρονος έκλεψε τη μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο. 

Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγόΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη το τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας. Ποια είναι η κατάσταση του οδηγού του δικύκλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο