LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 28 Αυγούστου 2018 12:28

Θρήνος για τον νεκρό πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας (εικόνες)

Νεκρός ο επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου. Ζωντανός ο συγκυβερνήτης. Το χρονικό της νέας τραγωδίας της Πολεμικής Αεροπορίας.

κυβερνήτης -Νικόλαος Βασιλείου - πτώση αεροσκάφους Τ2

Τραγωδία με εκπαιδευτικό αεροπλάνο που κατέπεσε στις 8:50 στην περιοχή μεταξύ Τρίπολης και Σπάρτης και συγκεκριμένα στο χωριό Κολλίνες Αρκαδίας.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίστηκε νεκρός δύο ώρες μετά την πτώση του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας Τ2 Buckeye, που είχε απογειωθεί από την 120 ΠΕΑ Καλαμάτας για ειδική άσκηση (περιδίνηση).

Αντιθέτως, σώος εντοπίστηκε ο συγκυβερνήτης επισμηναγός, ο οποίος δεν φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Ο ίδιος, ωστόσο, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας για προληπτικούς λόγους.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΑ, το οποίο κάνει λόγο για δύο Ιπτάμενους μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.

Ο 39χρονος πιλότος, πατέρας δύο παιδιών, που καταγόταν από το χωριό Ζάρκα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, βρέθηκε εντός του αεροσκάφους, κάτι που δείχνει ότι δεν πρόλαβε να κάνει χρήση του συστήματος εκτίναξης καθισμάτων, όπως έκανε ο συγκυβερνήτης.

Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και κάθεται στην πίσω θέση.

κυβερνήτης -Νικόλαος Βασιλείου - πτώση αεροσκάφους Τ2

Με την σύζυγο του εκλιπόντος επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας   

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τη σύζυγο του επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου.

Κατά την επικοινωνία, της εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του για την απώλειά του κατά την επιτέλεση του εθνικού καθήκοντος.

Επιπλέον, της παρέσχε την διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία θα πράξει το καθήκον της στο ακέραιο.

Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία

Πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κηρύσσσοντας τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία.

«Σήμερα είναι μια θλιβερή ημέρα για την πατρίδα μας. Ένας Ίκαρος, ένας μαχητής του Αιγαίου, ο Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου έφυγε την ώρα του καθήκοντος, υπέρ πίστεως και πατρίδος, μπαίνοντας πλέον στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας. Εκφράζουμε τη βαθειά μας οδύνη και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, στα δύο παιδιά του και στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας», τονίσει σε δήλωση του ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης. Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ. 

κυβερνήτης - Νικόλαος Βασιλείου - πτώση αεροσκάφους Τ2

“Ο άδικος χαμός του άξιου και πολύπειρου επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλαου Βασιλείου, την ώρα του καθήκοντος, μας γεμίζει βαθιά θλίψη. Η πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πιλότου μας”, αναφέρει σε συλλυπητήρια δήλωση του ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

πτώση αεροπλάνου - Τ2 - tweet -  Αλ. Τσίπρας

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρει «με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον άδικο χαμό του κυβερνήτη, επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου, πατέρα ανήλικων παιδιών, και στην Πολεμική Αεροπορία που έχασε έναν άξιο κι έμπειρο πιλότο, εν ώρα καθήκοντος».

Tη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και την οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Με ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως «η  τόσο άδικη απώλειά του υπογραμμίζει τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται καθημερινά προκειμένου να υπερασπίζονται την ασφάλεια της πατρίδας μας».

πτώση αεροπλάνου - Τ2 - tweet - Κυρ. Μητσοτάκης

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει: «εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του επισμηναγού Ν. Βασιλείου  που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.  Στην οικογένεια του εκλιπόντα εν ώρα καθήκοντος, και στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια». 

«Έπεσε πάνω στο καθήκον. Ανείπωτη θλίψη για τον ελληνικό λαό και την Πολεμική Αεροπορία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ν. Βασιλείου. Η πατρίδα τον τιμά», έγραψε στο Twitter η Φώφη Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά - επισμηναγός - Νικόλαος Βασιλείου

Συλλυπητήρια δήλωση εξέδωσε ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών και  Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, για τον θάνατο του επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου. «Τιμούμε τον Επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου που έπεσε ευόρκως κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και απευθύνουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και την οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας» αναφέρει ο κ. Λοβέρδος.

Και το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του κυβερνήτη του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε στη Σπάρτη. Εκφράζει επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και ζητά να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.

«Θρηνούμε την απώλεια του χειριστή Επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου και εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον έτερο χειριστή που ευτυχώς διασώθηκε», αναφέρει μεταξύ άλλων το Ποτάμι και προσθέτει ότι «ο Τομέας Άμυνας επιθυμεί να ενημερωθεί για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους και για τη λειτουργικότητα του συστήματος των καθισμάτων λόγω της παλαιότητάς του».

«Με βαθειά θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε έναν ήρωα μας. Ο Επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου προστίθεται στο Πάνθεον των ηρώων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Νίκος θα συνεχίσει να μας προστατεύει «κάτω από τα φτερά του», όπως έκανε μέχρι σήμερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εκφράζει «τα συλλυπητήριά της για τον αδόκητο θάνατο του επισμηναγού της πολεμικής αεροπορίας Νικόλαου Βασιλείου, ο οποίος έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους του επισμηναγού μας.»

αεροπλάνο Τ2 - πτώση - Σπάρτη - αλεξίπτωτο

αεροπλάνο Τ2 - πτώση - Σπάρτη - αλεξίπτωτο

αεροπλάνο Τ2 - πτώση - Σπάρτη - αλεξίπτωτο

αεροπλάνο Τ2 - πτώση - Σπάρτη - αλεξίπτωτο

αεροπλάνο Τ2 - πτώση - Σπάρτη - αλεξίπτωτο

πτώση αεροσκάφους - εκπαιδευτικό Τ2 - Μπουκοβίνα  - έρευνες

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχοΣήμερα 13:53 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε  δήλωση του ο δήμαρχος Νίκαιας, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης για το περιστατικό

Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)Σήμερα 10:20 | Ειδήσεις

Η «καταδίωξη» διήρκεσε περίπου μισή ώρα, και συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, ενώ τουρίστες και ντόπιοι απαθανάτιζαν με τα κινητά τους.

Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της ΑθήναςΤρίτη 23 Απριλίου 2024 21:32 | Ειδήσεις

Σε ποιες οδούς και πλατείες θα απαγορεύεται η διέλευση αλλά και η στάση και η στάθμευση οχημάτων. Πόσες ώρες θα διαρκέσει η κάθε απαγόρευση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο