LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 31 Ιουλίου 2018 19:55

Συνεχίζεται η ταυτοποίηση των νεκρών - Νέα στοιχεία από την Πυροσβεστική

Ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Πόσοι είναι οι αγνοούμενοι. Βρέθηκε νέα σορός.

Εθνική τραγωδία - πυρκαγιά - Αττική - καμμένα - θύματα

Μέσα σε κλίμα οδύνης οδηγούνται στην τελευταία τους κατοικία τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική. Νέες συγκλονιστικές εικόνες από τις προσπάθειες διάσωσης στις πληγείσες περιοχές έρχονται διαρκώς στο φως, ενώ εννέα ημέρες μετά την τραγωδία, άλλη μια σορός με εγκαύματα εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Γλυφάδας.

Έξι νέες ταυτοποιήσεις απανθρακωμένων σορών, που είχαν περισυλεγεί απο την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, ολοκληρώθηκαν σήμερα, απο την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των απανθρακωμένων που έχουν ταυτοποιηθεί απο την έρευνα γενετικού υλικού, είναι 76, σύμφωνα με νέα ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μαζί με τους τέσσερις τραυματίες που άφησαν την τελευταία τους πνοή, ο συνολικός αριθμός των αναγνωρισμένων νεκρών απο την τραγωδία ανέρχεται πλέον στους 80, ενώ συνεχίζεται το μακάβριο έργο της ταυτοποίησης και των υπολοίπων σορών, που έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο. Μετά τις νέες ταυτοποιήσεις οι αγνοούμενοι, πλέον, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε οκτώ άτομα.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στον Περισσό, απέναντι από το σπίτι τους, εκεί που όλα τα μέλη της οικογένειας βαφτίστηκαν και παντρεύτηκαν, ο Μάρκος Κατσουλάκης, η σύζυγός του Κάτια Αβραμίδου, ο πρωτότοκος γιος του Πάρης Κατσουλάκης και η πεθερά του Λίτσα Αβραμίδου κηδεύτηκαν το μεσημέρι. Τραγική φιγούρα ο δεύτερος γιος της οικογένειας που αποχαιρέτησε τους ανθρώπους του. Φίλοι και Κρητικοί με παραδοσιακές πένθιμες ενδυμασίες ήταν μαζί τους.

Εξάλλου, ο πατέρας Δωρόθεος, που θα βάφτιζε το έξι μηνών αγοράκι που πέθανε στο Μάτι, ενημερώθηκε με λυγμούς από τον πυροσβέστη πατέρα του βρέφους, που έχει τη γυναίκα του στο νοσοκομείο, ότι αντί για βάπτιση θα γίνει αύριο κηδεία…

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η αδερφή του Παναγιώτη Χαμηλοθώρη. Σε ανάρτησή της στο Facebook ανακοίνωσε ότι ο νέος με το πλατύ χαμόγελο ταυτοποιήθηκε ως νεκρός. Η οικογένειά του τον αναζητούσε από το βράδυ της Δευτέρας. Είχαν βρει το αυτοκίνητο. Οι ελπίδες τους όμως εξανεμίστηκαν το μεσημέρι.

Παράλληλα, ανεβαίνουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης γύρω από την ενημέρωση του πρωθυπουργού, για τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι, ενώ αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη που επιχείρησε να δικαιολογήσει τον Αλέξη Τσίπρα, επικαλούμενος το νεαρό της ηλικίας του.

Πάντως, η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί τα όσα νομοθετικά προβλέπονται για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και τις ακτές.

Προσωπικές ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, καταλόγισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε τις παραιτήσεις των αρμόδιων υπουργών και της Ρένας Δούρου, μιλώντας για προσπάθεια συγκάλυψης της τραγωδίας.

"Πυρά" στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει από την πλευρά της η κυβέρνηση, με αφορμή τα όσα ο ίδιος δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Σε μία συνέντευξη όπου ο κ. Μητσοτάκης φαινόταν να διαβάζει τις απαντήσεις που του είχαν ετοιμάσει οι επικοινωνιολόγοι του, επιχείρησε για άλλη μία φορά να βγάλει πολιτική υπεραξία, εκμεταλλευόμενος τον πόνο από την απώλεια δεκάδων συμπολιτών μας» αναφέρει, χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Συνεχίζεται όμως και το πίνγκ πόνγκ των ευθυνών για την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Ο Δήμαρχος Ραφήνας καταγγέλλει ακόμα και πλαστογράφηση εγγράφων, για να μην αποκαλυφθούν όπως λέει, οι ένοχοι. Πυροσβεστική, Περιφέρεια και Δήμοι αποτινάσσουν την ευθύνη από επάνω τους, ενώ φαίνεται πως επιχείρησαν να συντονιστούν μετά τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Κι όλα αυτά, ενώ έγγραφα που υποδεικνύουν ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε «ασφαλή πληροφορία» για την ανάσυρση σορών θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική στις 19:08 δημοσιεύονται από τον Ελεύθερο Τύπο. Όπως φαίνεται στο σήμα που δόθηκε από τα πληρώματα έντεκα σκαφών του Λιμενικού, από το ημερολόγιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας προς το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, τη συγκεκριμένη ώρα  «πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν λιμένα Ραφήνας έως και Ν.Ο. Μάτι Αττικής καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα23:59Σοβαρή ξηρασία πλήττει την Ευρώπη – Σε κατάσταση πίεσης πάνω από το 50% της ηπείρου23:50Ιράν: Πρώτη εμφάνιση του Χαμενεΐ ενώπιον κοινού μετά τον πόλεμο των 12 ημερών 23:37Εύβοια: Πρόστιμο άνω των 8.000 ευρώ στον 52χρονο που συνελήφθη για την πυρκαγιά 23:23Αμαλιάδα: Προσωρινά κρατούμενη η 48χρονη που κάρφωσε γυναίκα με ψαλίδι23:08Ζελένσκι: Η καλύτερη και πιο παραγωγική συνομιλία μου με Τραμπ22:50Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κατάρ - Συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας 22:33Ελευσίνα: Συνελήφθη 31χρονος που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη22:17Μουντιάλ Συλλόγων: Η Παρί στους ημιτελικούς μετά την νίκη κόντρα στη Μπάγερν22:02Ζέττα Μακρή: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη του δημοσιογράφου – Ποια κατηγορία αντιμετωπίζει21:47Αργοστόλι: Άγριος ξυλοδαρμός διανομέα - Τέσσερις συλλήψεις21:32Κρήτη: Φωτιά στην Καρκαδιώτισσα Ηρακλείου 21:15Πειραιάς: Συνελήφθησαν μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο (βίντεο)20:59Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"20:45Πλημμύρες στο Τέξας: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών (εικόνες)20:29ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο