LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 22 Δεκεμβρίου 2017 16:44 | Ανανέωση: 23 Δεκεμβρίου 2017 00:26

Στα “λευκά” η χώρα: “Αδιάβατη” η εθνική οδός χωρίς αλυσίδες (βίντεο)

"Γολγοθάς" για χιλιάδες ταξιδιώτες στην Αθηνών - Λαμίας. Εγκλωβίστηκαν για ώρες στα αυτοκίνητά τους. Που χρειάζονται αλυσίδες και που έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

μποτιλιάρισμα - ΕΟ Αθηνών Λαμίας

Προβλήματα παρουσιάζονται σε αρκετές περιοχές της χώρας εξαιτίας των χιονοπτώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες. Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ αλλού σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες από τα 400-500 μέτρα και πάνω σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές, καθώς χιονίζει ακόμα και σε πεδινές περιοχές της νότιας Θεσσαλίας, στην Ήπειρο, την Στερεά, αλλά και την Πελοπόννησο και τα πολύ ορεινά της Κρήτης.

Στην Αττική, λόγω χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, από τη θέση Ανατολή μέχρι και τον Διόνυσο, καθώς και στην επαρχιακή οδό Καπανδριτίου από το ύψος της εισόδου της Εθνικής. Στη λεωφόρο Πάρνηθος, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς το καζίνο. 

"Οδύσσεια" στην χιονισμένη Εθνική

Άνοιξε μετά τις 5.30 το απόγευμα, ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του 126ου χλμ, μετά τα διόδια της Τραγάνας, όπου είχαν διπλώσει δύο νταλίκες, εγκλωβίζοντας και ένα τουριστικό λεωφορείο.

μποτιλιάρισμα - ΕΟ Αθηνών Λαμίας

Ωστόσο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Νέας Οδού, Γεράσιμος Μονοκρούσος, είχε δημιουργηθεί πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα, από το 117ο έως το 131ο χλμ και χρειάστηκε πολλές ώρες να αποκατασταθεί η κίνηση των αυτοκινήτων, δεδομένης της εξόδου για τις γιορτές, όπως είπε.

μποτιλιάρισμα - ΕΟ Αθηνών Λαμίας

Εγκλωβισμένοι μεσ΄ τα χιόνια στην Εθνική Οδό στην περιοχή του Μαρτίνου παρέμειναν για ώρες εκατοντάδες ΙΧ, ιδιαίτερα αυτοί που κινούνταν από Αθήνα προς Λαμία.

μποτιλιάρισμα - ΕΟ Αθηνών Λαμίας

Χιόνια - Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας

Πριν προλάβει η αστυνομία να κλείσει την εθνική οδό και να διακόψει την κυκλοφορία έτσι ώστε να καθαριστεί το οδόστρωμα, οι οδηγοί που βρίσκονταν μέσα στο τμήμα της ΠΑΘΕ πριν και μετά τον κόμβο του Μαρτίνου εγκλωβίστηκαν με συνέπεια να παραμένει κλειστό το ρεύμα προς Λαμία και με μεγάλη δυσκολία να γίνεται η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα. Στην περιοχή μεταφέρθηκαν γερανοφόρα της Πυροσβεστικής και άρχισαν τον απεγκλωβισμό, καθώς τα ΙΧ ακινητοποιήθηκαν σε τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και δεν μπορούσαν να περάσουν ούτε τα εκχιονιστικά μηχανήματα. 

Χιόνια - Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τις 3.00 το μεσημέρι, όταν υπήρξε μεγάλης έντασης χιονόπτωση χωρίς να προλάβουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να απομακρύνουν τους όγκους του χιονιού από το οδόστρωμα. Στην περιοχή του Κάστρου της Βοιωτίας ακινητοποιήθηκαν επίσης εκατοντάδες αυτοκίνητα, ενώ η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων. 

ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΧΙΟΝΙΑ

Στο ρεύμα καθόδου από την Λαμία προς την Αθήνα εγκλωβίστηκαν ΙΧ σε ένα μήκος 3 χιλ μετά τα διόδια της Τραγάνας, ενώ στη συνέχεια η αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία στα διόδια και δεν επέτρεπε την διέλευση. Εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα όταν υπήρξε ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Χιόνια - Λαμία

Διακοπή της κυκλοφορίας από την αστυνομία υπήρχε και στο δρόμο Λαμία-Καρπενησίου, στο 48ο χιλιόμετρο, καθώς η έντονη χιονόπτωση στην περιοχή δεν επέτρεπε στα εκχιονιστικά να διατηρήσουν καθαρό το οδόστρωμα. Έτσι μπροστά στον κίνδυνο να εγκλωβιστούν οι οδηγοί στα χιόνια, που ξεπερνούν τα 50 εκατοστά, διεκόπη η κυκλοφορία.

Επίσης, παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθήνας-Θήβας προς Θήβα από τη διασταύρωση Βιλλίων.

Μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα ΙΧ αλλά και με πολλά προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία και από Λαμία προς Άμφισσα και προς Δομοκό. 

Στις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους δρόμους, επέρριψε την ευθύνη για τα κυκλοφοριακά προβλήματα, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, που είχε επικοινωνία μαζί του.

Χιονοθύελλα στο όρος Δίρφυς 

Πολλά είναι τα προβλήματα και στα ορεινά της Εύβοιας. Μάλιστα στο όρος Δίρφυς εγκλωβίστηκαν τουλάχιστον 15 αυτοκίνητα μετά από χιονοθύελλα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της τροχαίας, λόγω του χιονιού, έχει κλείσει ο δρόμος από την Στενή και επάνω. Το ίδιο συμβαίνει στην διαδρομή από τον Άγιο Αθανάσιο και επάνω, στην ίδια περιοχή του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Ταλαιπωρία για οδηγούς στα Καλάβρυτα

Με ασφάλεια απεγκλωβίστηκαν , το λεωφορείο, τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά που είχαν ακινητοποιηθεί νωρίτερα στην περιοχή της Πούντας Καλαβρύτων, όπως είπε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης.

Χιόνια - Καλάβρτυτα

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, ο Νίκος Γυφτάκης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι επικρατεί πυκνή χιονόπτωση και τα μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι από Πούντα προς Καλάβρυτα και από Χαλανδρίτσα προς Καλάβρυτα.

Χιόνια - Καλάβρτυτα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, απαγορεύθηκε μέχρι τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, η κυκλοφορία όλων των βαρέων οχημάτων, με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων και στις δύο κατευθύνσεις της επαρχιακής οδού Διακοπτού-Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, ενώ η κίνηση των επιβατηγών αυτοκινήτων θα επιτρέπεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Χιόνια - Καλάβρτυτα

Χιόνια - Καλάβρτυτα

Τσουχτερό κρύο και χιόνια στο Πήλιο

Το κρύο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό στις κορυφές του Πηλίου και στα Χάνια τα θερμόμετρα έδειξαν το πρωί -4 βαθμούς και στον Βόλο μόλις 2.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί στο Πήλιο και κυρίως ο οδικός άξονας Βόλου-Ζαγοράς, αφού εργάζονται συνεχώς και αποχιονίζουν το οδόστρωμα, από την Πορταριά μέχρι το Καράβωμα, 6 εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού για να μη παγώσουν οι δρόμοι.

Οι οδηγοί που κινούνται με τα αυτοκίνητά τους στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς, υποχρεώνονται από την Τροχαία Βόλου να χρησιμοποιήσουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες, λίγο μετά την Πορταριά.

Χιονοθύελλα - Πήλιο

Άφθονο χιόνι έχει πέσει και στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, όπου το ύψος του ξεπέρασε τα 50 εκατοστά και σύμφωνα με τον Γρηγόρη Ιγγλέση, της εταιρίας «Κενταύρων Ορος», θα ανοίξει το Σαββατοκύριακο για να υποδεχθεί, για πρώτη φορά φέτος, όσους θελήσουν να κάνουν το αγαπημένο τους άθλημα στο χιόνι.

Πυκνό χιόνι έπεσε και στην Οθρυ και σε όλα τα ορεινά του Αλμυρού από χθες το πρωί και στην Ανάβρα ξεπέρασε τα 20 εκατοστά, αλλά ο δρόμος Αλμυρού-Ανάβρας-Δομοκού παραμένει ανοιχτός, λόγω του συνεχούς αποχιονισμού.

Μερικός αποκλεισμός στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Στο μεταξύ, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στον Πατραϊκό και Κορινθιακό κόλπο υπάρχει μερικός αποκλεισμός της κίνησης στην γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου. Συγκεκριμένα, απαγορεύθηκε για λόγους ασφαλείας η διέλευση των δικύκλων και των φορτηγών που δεν μεταφέρουν φορτία.

Επίσης, το κύμα κακοκαιρίας πλήττει και την ορεινή Ναυπακτία. Λόγω της χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το Χάνι Λιόλιου έως τον Ψηλό Σταυρό, καθώς και προς Περδικόβρυση, Κλεπά και Λιβαδάκι.

Χιόνια - Ναύπακτος

Ακόμη, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας από Καταφύγιο προς Αναβρύτη, Κεντρική, Ασπριά και Άνω Χώρα, από Γραμμένη Οξυά προς Λεύκα και Μανδρινή, από Ανεμάκι, προς Ελευθεριανή και από Αμπελακιώτισσα προς Κρυονέρια Γρηγόρι και Ελατόβρυση.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως και στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας- Προυσσού, από το 11ο χιλιόμετρο έως τα όρια του νομού Αιτωλοακαρνανίας. 

Βίντεο – φωτογραφίες: tempo24.news, kalavrytanews.com, tvstar.gr, lamiareport.gr, nafpaktianews.gr. 

Ενημέρωση της Τροχαίας για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο στις 23:00 (22 Δεκεμβρίου 2017)

Ενημέρωση τροχαίας - 22 Δεκεμβρίου - 20.00

Ενημέρωση τροχαίας - 22 Δεκεμβρίου - 20.00

Ενημέρωση τροχαίας - 22 Δεκεμβρίου - 20.00

Ενημέρωση τροχαίας - 22 Δεκεμβρίου - 20.00

Ενημέρωση τροχαίας - 22 Δεκεμβρίου - 20.00

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο