LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2017 10:43 | Ανανέωση: 15 Νοεμβρίου 2017 13:43

Φονικές οι πλημμύρες σε Μάνδρα – Νέα Πέραμο και Ελευσίνα (βίντεο)

Επτά άνθρωποι νεκροί και πολλοί ανγοούμενοι και εγκλωβισμένοι. Αποκλεισμένοι δρόμοι. «Μάχη» για εξομάλυνση της κατάστασης. Δραματικές εικόνες από το σημείο.

Νέα Πέραμος - Ελευσίνα - Μάνδρα - πλημμύρες

Σε τραγωδία εξελίσσεται η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα τη Μάνδρα Αττικής, την Νέα Πέραμο και την Ελευσίνα (Μαγούλα). Συνολικά επτά άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι, την ώρα που εκφράζονται φόβοι ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.

Δύο ηλικιωμένοι ανασύρθηκαν νεκροί μέσα από τα σπίτια τους στη Μάνδρα Αττικής. Αρχικά μία γυναίκα, περίπου 100 ετών, ανασύρθηκε από συνεργεία της Πυροσβεστικής από το σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη. Λίγο αργότερα, ένας ηλικιωμένος άνδρας, περίπου 85 ετών βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στην οδό Αγαμέμνονως, επίσης στη Μάνδρα Αττικής. Και οι δύο πνίγηκαν, όταν εγκλωβίστηκαν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Ακόμα ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε προαύλιο χώρο, στη Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για άνδρα 65 ετών, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Μία γυναίκα, το πέμπτο θύμα της κακοκαιρίας, εντοπίστηκε νεκρή σε εξωτερικό χώρο και εκείνη στη Μάνδρα Αττικής. Επρόκειτο για ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε νεκρή πάνω στα εξωτερικά κάγκελα του σπιτιού της, στην οδό Αίαντος.

Ένας άνδρας, το τέταρτο θύμα, ανασύρθηκε νεκρός, όταν το όχημά του παρασύρθηκε, ενώ βρισκόταν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θηβών, στη γέφυρα Παραδείσου, λίγο πριν από τα διόδια της Ελευσίνας. Επιχείρηση απεγκλωβισμού τους βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που πολλά σημεία της ευρύτερης περιοχής παραμένουν απροσπέλαστα.

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε επτά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι νεκροί είναι πέντε και τρεις αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, δύο ακόμα άτομα έχουν βρεθεί νεκρά στη θάλασσα. Συγκεκριμένα, στο λιμάνι της Ελευσίνας και στις εγκαταστάσεις της ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο. Το Λιμενικό ειδοποίησε κυβερνήτης λάντζας και στο σημείο σπεύδει σκάφος και μονάδα υποβρύχιων αποστολών του Λιμενικού. Εικάζεται ότι πρόκειται για νεκρούς που ξεβράστηκαν λόγω των πλημμυρών στην περιοχή.

Επιπλέον, υπάρχουν τουλάχιστον δέκα αγνοούμενοι.

Τέσσερα άτομα, επίσης κάτοικοι της Μάνδρας, έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο, με συμπτώματα υποθερμίας.

Επίσης, οδηγός βαρέως οχήματος μεταφέρθηκε τραυματίας σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους τραυματίες, ωστόσο η υπάρχουσα κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια για ασφαλή συμπεράσματα, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε διάφορα σημεία, στα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση.

Νέα Πέραμος - πλημμύρες

Νέα Πέραμος - πλημμύρες

Νέα Πέραμος - πλημμύρες

Μέγαρα – Νέα Πέραμος και Μαγούλα έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες που μετέτρεψαν δρόμους, εθνικές οδού και πολεοδομικά συγκροτήματα σε μια απέραντη λίμνη νερών και σε λασπότοπο. 

Προβλήματα υπάρχουν τόσο στην ηλεκτροδότηση όσο και στην υδροδότηση των πληγείσων περιοχών.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, για να ενημερωθεί για την τραγική κατάσταση, ενώ ο Ν.Τόσκας μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές. 

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική καταιγίδα στη Μάνδρα Αττικής.

Έδωσα εντολή να μεταβεί στο σημείο κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να συντονίσει με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις επιχειρήσεις για την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών από τη φυσική καταστροφή», έγραψε σε tweet του ο Πρωθυπουργός.

Νέα Πέραμος - πλημμύρες

Νέα Πέραμος - πλημμύρες

Νέα Πέραμος - πλημμύρες

Νέα Πέραμος - βροχή - πλημμύρες

Τα καταστήματα έχουν πλημμυρίσει και δεν λειτουργούν. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 600 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα και σπίτια. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 40 οχήματα και συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων.

Νέα Πέραμος - πλημμύρες

Νέα Πέραμος - πλημμύρες

Νέα Πέραμος - πλημμύρες

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά, στην Παλαιά και Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Η παράσυρση σταθμευμένων οχημάτων είναι εντυπωσιακή και στα κέντρα των πόλεων της Νέας Περάμου και της Μάνδρας.

Νέα Πέραμος - πλημμύρες

Νέα Πέραμος - πλημμύρες

Οι κάτοικοι των περιοχών έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, καθώς το ύψος του νερού ξεπερνά το 1,5 μέτρο, ενώ εγκλωβισμένοι είναι και οι υπάλληλοι του εργοστασίου της Τζόνσον στην περιοχή.

Νέα Πέραμος - πλημμύρες

Νέα Πέραμος - πλημμύρες

Νέα Πέραμος - βροχή - πλημμύρες

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στη Μάνδρα Αττικής, όπου επίσης έχει πλημμυρίσει όλη η περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι πυροσβέστες που επιχειρούσαν για τον απεγκλωβισμό επιβαινόντων κοντέινερ, εγκλωβίστηκαν και οι ίδιοι. Το νερό στη Μάνδρα έχει φτάσει στα 2 μέτρα ύψος, παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έχουν πλημμυρίσει όλα τα ισόγεια, ενώ εκτός των οχημάτων, έχει παρασυρθεί και ένα περίπτερο.

Μάνδρα - πλημμύρες

Μάνδρα - πλημμύρες

Μάνδρα - πλημμύρες

Μάνδρα - πλημμύρες

Μάνδρα - πλημμύρες

Στην Ελευσίνα οχήματα κόλλησαν στη γέφυρα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και ένα λεωφορείο. Η Πυροσβεστική επενέβη για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων, ενώ χρειάστηκε να σπάσει το τζάμι του οδηγού για να τους απεγκλωβίσει.

Νέα Πέραμος - πλημμύρες - διασώσεις - λεωφορείο

Νέα Πέραμος - πλημμύρες - διασώσεις - λεωφορείο

Νέα Πέραμος - πλημμύρες - διασώσεις - λεωφορείο

Νέα Πέραμος - πλημμύρες - διασώσεις - λεωφορείο

Νέα Πέραμος - πλημμύρες - διασώσεις - λεωφορείο

Νέα Πέραμος - πλημμύρες - διασώσεις - λεωφορείο

πλημμύρες - Ελευσίνα - Εθνική Οδός

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν έσπασε αντιπλημμυρικό φράγμα που συγκρατεί τα νερά που πέφτουν από το όρος Πατέρα, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και τα νερά να πνίξουν τις κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται στους πρόποδές του. Νερά και φερτά υλικά έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια με εμπόδια, επικίνδυνα για όσους επιχειρήσουν να τους περάσουν. Η Πυροσβεστική, όπως και η Περιφέρεια, απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Νέα Πέραμος - βροχή - πλημμύρες

Νέα Πέραμος - βροχή - πλημμύρες

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για πρωτοφανή εικόνα και οι φωτογραφίες και τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τους επιβεβαιώνουν.

Κλειστοί δρόμοι και σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα, Mέγαρα, Ελευσίνα και Μαγούλα σήμερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου.

Δύο σχολεία στην Νέα Πέραμο έχουν, άλλωστε, πλημμυρίσει.

Επίσης, φαντάροι που επρόκειτο να παρουσιαστούν σήμερα στο στρατόπεδο των Ειδικών Δυνάμεων, στην Νέα Πέραμο, μπορούν να παρουσιαστούν από αύριο.

Η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το πρωί της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου 2017, στην περιοχή της Νέας Περάμου Αττικής, ενημερώνει τους στρατεύσιμους της 2017 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ που υποχρεούνται να καταταγούν σήμερα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), ότι δύνανται να καταταγούν και αύριο, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017.

Όσο αφορά στην κίνηση των οχημάτων, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην παλαιά Εθνική Οδό και συγκεκριμένα στο 39χλμ από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην Παλαιά Εθνική Ελευσίνας – Θηβών και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγία Σωτηρία, στο 2ο χλμ της Εθνικής.

πλημμύρες - Ελευσίνα - Εθνική Οδός

πλημμύρες - Ελευσίνα - Εθνική Οδός

Προβλήματα έχουν αναφερθεί και στην Νέα Εθνική Οδό, από το 34ό χλμ μέχρι το 39ό χλμ προς Κόρινθο. Εκεί η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

πλημμύρες - Ελευσίνα - Εθνική Οδός

Εκτροπή των οχημάτων γίνεται στο 15,5 χλμ της Νέας Εθνικής Αθηνών – Κορίνθου, στον κόμβο Ασπροπύργου προς Κόρινθο, στο 21ο χλμ από Ελευσίνα προς Κόρινθο και στο 24ο χλμ από τη Μάνδρα προς Αθήνα. 

Δείτε τις μαρτυρίες εγκλωβισμένων οδηγών στο Καλημέρα Ελλάδα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟι κατηγορούμενοι για την Επαναστατική Αυτοάμυνα (εικόνες)Χθες 18:27 | Ειδήσεις

Στην δημοσιότητα έδωσε η Αντιτρομοκρατική τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των συλληφθέντων και του ενός καταζητούμενου.

Επεισόδια και εισβολή στην ΑΣΟΕΕΧθες 12:36 | Ειδήσεις

Ένταση και δακρυγόνα έξω στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Ομάδες νεαρών και αστυνομικοί μπήκαν και στο προαύλιο. Τραυματισμοί και αντιδράσεις. Αποδοκιμάστηκε ο Νίκος Φίλης

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθίσει εκ νέου στο εδώλιο ο ΚορκονέαςΧθες 18:13 | Ειδήσεις

Αναίρεση στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ικανοποίηση στην οικογένεια Γρηγορόπουλου.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός παραπέμπεται σε δίκηΧθες 18:29 | Ειδήσεις

Με ποια κατηγορία παραπέμπεται ο «Μανώλης της 17 Νοέμβρη». 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι την Τρίτη06:04Φίδι δάγκωσε ράπερ στα γυρίσματα βιντεοκλίπ (βίντεο)23:59Μποσταντζόγλου - Παπαδήμα στο “Πρωινό”: η συνεργασία μας συχνά είναι δύσκολη (βίντεο)23:46Πολιτικό άσυλο στο Μεξικό ζήτησε ο Έβο Μοράλες23:34Εργατικό ατύχημα το έμφραγμα λόγω εργασιακού στρες23:21Στην ΑΕΚ ο Γιάνκοβιτς23:08Χατζηδάκης: Δεν γίνεται εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ με ματζούνια και ευχές22:56“The Final Four”: Ποιοι άντεξαν την πρόκληση (εικόνες)22:42Παπαγγελόπουλος: Ποινικό αδίκημα αν δεν εξαιρεθούν από την Επιτροπή εμπλεκόμενοι με την Novartis22:29Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ στην Θεσσαλονίκη (βίντεο)22:15“Επαναστατική Αυτοάμυνα”: τι “δείχνουν” τα όπλα που βρέθηκαν στην γιάφκα (βίντεο)22:02Φοιτητικό συλλαλητήριο για το άσυλο και τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ (εικόνες)21:50Η Λαμία έκανε… “πάρτι” στη Λάρισα21:38Υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΝΠΕ ο Απόστολος Τζιτζικώστας21:25Έφοδος της ΕΛΑΣ σε κλαμπ: Για πρωτοφανή αστυνομική βία κάνει λόγο στον ΑΝΤ1 ο DJ (βίντεο)21:13Δείπνο στο Προεδρικό: Λαβράκι, ούζο και… χαμόγελα (εικόνες)21:00Επιπλέον ποσοστό σε ΑΔΜΗΕ και “Αριάνδη” θέλει το Πεκίνο20:48“Άρχισαν τα όργανα” στις ΗΠΑ για την επίσκεψη Ερντογάν (βίντεο)20:35Παυλόπουλος: Κίνα και Ελλάδα ξεκινούν μια νέα πορεία συμπόρευσης και συνδημιουργίας20:24“Επαναστατική Αυτοάμυνα”: Τα μέλη της οργάνωσης και ο φυγάς (βίντεο)20:13
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο