LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2017 07:10

Έφοδος “Ρουβίκωνα” σε γραφείο γιατρού που φέρεται να έπαιρνε “φακελάκια” (βίντεο)

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο καταγράφει τις απειλές που δέχεται ο γιατρός μέσα στο γραφείο του στο νοσοκομείο.

Ρουβίκωνας - γιατρός - φακελάκι - Ευαγγελισμός

Έφοδο σε γραφείο γιατρού στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας”, κατηγορώντας τον ότι παίρνει “φακελάκια” από ασθενείς.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, απαθανατίζεται το “ντου” στο γραφείο και οι απειλές προς τον γιατρό “θα σου σπάσουμε το κεφάλι”, “θα σου κόψουμε το χέρι”, κτλ.

Αναλυτικά, όσα ειπώθηκαν στο γραφείο του γιατρού στον “Ευαγγελισμό” και το βίντεο-ντοκουμέντο:

“Ρουβίκωνας”: Γιατί παίρνεις φακελάκια για να χειρουργείς τον κόσμο;

Γιατρός: Ποιος το είπε αυτό το πράγμα;

“Ρουβίκωνας”: Ποιος το είπε; Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και συ κρυφό καμάρι; Μη μιλάς τώρα, μη μιλάς, μη μιλάς! Γιατί εκμεταλλεύεσαι τον πόνο του άλλου και την ανάγκη του;

Γιατρός: Ποιον εκμεταλλεύτηκα;

“Ρουβίκωνας”: Μη μιλάς! Πήρες πολύ πρόσφατα και παίρνεις φακελάκια.

Γιατρός: Από ποιον πήρα φακελάκι;

“Ρουβίκωνας”: Δεν θα σου πω εγώ το όνομα να τον εκθέσω. Ηρθε και μας το είπε. Και το ξέρει όλο το νοσοκομείο.

Γιατρός: Ποιος; Τι είναι αυτά που λέτε;

“Ρουβίκωνας”: Λοιπόν, άκουσέ με λίγο. Άκουσε με. Αν το ξαναμάθουμε, αν μάθουμε πάλι ότι έχεις πάρει φακελάκι...

Γιατρός: Ποιοι είστε εσείς κατ’ αρχάς;

“Ρουβίκωνας”: Από τον “Ρουβίκωνα” είμαστε. Λοιπόν, αν μάθουμε πάλι ότι ξαναπαίρνεις “φακελάκι” εδώ μέσα, θα βγάλουμε τη φωτογραφία σου και το όνομά σου σε όλο το νοσοκομείο.

Γιατρός: Τελείωσες;

“Ρουβίκωνας”: Δεν τελείωσα. Δεν μιλάς καθόλου! Εάν το συνεχίσεις, θα έρθουμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι. Και αν μας πιάσουν και πάμε φυλακή, ξέρεις τι θα κάνουμε; Θα βγούμε από τη φυλακή και θα σου ξανασπάσουμε το κεφάλι. Μη διανοηθείς, θα σου κόψουμε το χέρι. Θα σου βάλουμε τα λεφτά από το φακελάκι να τα φας. Συνεννοηθήκαμε;

Γιατρός: Ωραία, περιμένω να τελειώσετε για να μιλήσω.

“Ρουβίκωνας”: Δεν θα μιλήσεις.

Γιατρός: Εντάξει.

“Ρουβίκωνας”: Τελευταία προειδοποίηση! Λοιπόν, άιντε… Μην ξανατολμήσεις να πάρεις φακελάκι. Τελείωσε… Την άλλη φορά δεν θα σε πετύχουμε στο νοσοκομείο, εντάξει; Εδώ σεβόμαστε το χώρο, όχι εσένα…

Ευαγγελισμός: είμαστε ανοιχτοί σε καταγγελίες για φαινόμενα διαφθοράς

Ανακοίνωση αναφορικά με το περιστατικό εξέδωσε και η Διοίκηση του Ευαγγελισμού, την οποία υπογράφει η Διοικήτρια Νάγια Μητσάκη, στην οποία τονίζεται ότι το Νοσοκομείο είναι ανοικτό σε καταγγελίες πολιτών.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι ανοικτή σε καταγγελίες πολιτών για τα φαινόμενα διαφθοράς.

Υπάρχουν θεσμοί, οι οποίοι λειτουργούν, εμπιστευόμαστε και οφείλουμε να σεβόμαστε, όπως το «Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Πολιτών» που συστάθηκε σύμφωνα με το άρθρο 60 του Ν. 4368/2016 και την υπ’ αριθμ. πρωτ. Α3δ/Γ.Π. οικ. 10976/10.2.2017 Υπουργική Απόφαση που καθορίζει το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας του.

Νέο θεσμό επίσης αποτελεί η «Λίστα Χειρουργείου», που συστάθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Α3Α/οικ.97136/23.12.2016 Υπουργική Απόφαση, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε στο Νοσοκομείο στις 27.3.2017 και μέχρι σήμερα αποδεικνύεται επιτυχής.

Έτσι, έχουν τεθεί ασφαλιστικές δικλείδες για την διευκόλυνση υποβολής καταγγελιών, αναφορών, παραπόνων κ.λ.π., η διερεύνηση των οποίων άμεσα αντιμετωπίζεται με διεξαγωγή Προκαταρκτικής Έρευνας, Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και ότι άλλο απαιτείται.

Το προσωπικό του Ευαγγελισμού παρέχει πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια.

Τα παραπάνω έχουν εμπεδωθεί στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, που με την εμπιστοσύνη του έχει αναδείξει τον «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ» σε κορυφαίο Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

 Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη χθεσινή επίθεση στο γιατρό του Ευαγγελισμού και κάθε είδους βία εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, επιρρίπτοντας ευθύνες για την ανομία στην κυβέρνηση:

ΙΣΑ: Ο κ.Τόσκας να συλλάβει τους δράστες ή να παραιτηθεί

Ο ιατρικός κόσμος της χώρας και ιδιαίτερα όσοι εργάζονται στο πολύπαθο ΕΣΥ κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, πρέπει να μπορούν να ασκούν το ιατρικό λειτούργημα στο χώρο εργασίας τους σε συνθήκες ασφάλειας κι αξιοπρέπειας.

Αυτές τις συνθήκες πρέπει να τους τις διασφαλίζει το επίσημο Κράτος.

Το σημερινό (σσ. Χθεσινό) περιστατικό στον Ευαγγελισμό και οι τραμπουκισμοί σε βάρος ενός γιατρού,  αποδεικνύει ότι το Κράτος είναι υπό διάλυση και η κοινωνία μας σταδιακά μετατρέπεται σε ζούγκλα. Αυτά που ζούμε σήμερα, όπου δυναμικές μειοψηφίες καταλύουν με ευκολία τους νόμους κι εξευτελίζουν ατιμώρητοι άλλους πολίτες , δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά. Η απόδοση δικαιοσύνης και η αντιμετώπιση πιθανών παραβατικών συμπεριφορών δεν μπορεί να γίνεται με κανόνες αυτοδικίας.

Για τους λειτουργούς της υγείας που παραβαίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη, προβλέπονται συγκεκριμένες, νόμιμες διαδικασίες για την τιμωρία τους. Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε Φαρ Ουέστ. Η βία γεννά βία κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι τεράστια γι’ αυτόν τον ηθικό κατήφορο που παίρνει η χώρα. Τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας με τους ίδιους κάθε φορά πρωταγωνιστές, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα από το Κράτος αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η σιωπή είναι συνενοχή. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει άμεσα να καταδικάσει το περιστατικό με ξεκάθαρη δημόσια δήλωση. Ο δε κ. Τόσκας δεν έχει καμία πια δικαιολογία. Οφείλει άμεσα είτε να συλλάβει τους δράστες της σημερινής επίθεσης, είτε να παραιτηθεί.

Ο ΙΣΑ καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται.

ΕΙΝΑΠ: Η ατομική βία δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα στον τομέα της Υγείας

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, στην οποία καταδικάζει τα γεγονότα, τονίζοντας πως σε ανάλογες περιπτώσεις χρηματισμού γιατρών πρέπει να κατατίθενται καταγγελίες στα Πειθαρχικά Όργανα και να τιμωρούνται μέσω αυτής της οδού οι παραβάτες.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει τα γεγονότα που συνέβησαν στο νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Η πάγια θέση μας είναι ότι αν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες χρηματισμού για γιατρούς να τις καταθέτουν στα Πειθαρχικά Όργανα για να τιμωρούνται.

Ούτε το άδικο κράτος που ζούμε, ούτε η ατομική βία μπορούν να λύσουν το σοβαρό πρόβλημα στον τομέα της υγείας το οποίο βιώνουμε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)Σήμερα 12:05 | Ειδήσεις

Δείτε εικόνες με ομάδες της Δίωξης Ναρκωτικών και της ΟΠΚΕ, που με δύο σκύλους, έκαναν έρευνα το πρωί στις Φυλακές Κορυδαλλού, με πλούσια ευρήματα.

Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγόΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη το τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας. Ποια είναι η κατάσταση του οδηγού του δικύκλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο