LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 19 Οκτωβρίου 2017 18:15

Βίντεο ντοκουμέντο: η 32χρονη εφοριακός λίγο πριν την άγρια δολοφονία της

Κάμερες ασφαλείας απαθανάτισαν τη Δώρα έξω από το Β' Νεκροταφείο. Τι υποστηρίζει ο πατέρας της. Ραγίζει καρδιές η αδελφή της.

Δώρα Ζέμπερη - κάμερα ασφαλείας -  δολοφονία - Β νεκροταφείο

Ένα βίντεο ντοκουμέντο με την άτυχη εφοριακό, που βρέθηκε μαχαιρωμένη μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας.

Το νεαρό κορίτσι φαίνεται να περπατά στο δρόμο που οδηγεί προς την πύλη του νεκροταφείου, λίγη ώρα πριν την άγρια δολοφονία της.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο δρόμος είναι γεμάτος κόσμο και αυτοκίνητα, ενώ η ίδια περπατά αμέριμνη προς τον προορισμό της μέχρι τη στιγμή που στρίβει αριστερά για να εισέλθει στο χώρο του νεκροταφείου.

Η άτυχη Δώρα βρέθηκε νεκρή το ίδιο απόγευμα με 14 μαχαιριές, κάτι που δείχνει το μένος με το οποίο της επιτέθηκε ο δράστης.

Η νεαρή εφοριακός βρισκόταν, όπως σχεδόν κάθε απόγευμα τους τελευταίους μήνες, στο Κοιμητήριο όπου είχε ταφεί ένα κοντινό της πρόσωπο, όταν δέχθηκε την επίθεση από άγνωστο.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, το θύμα αιφνιδιάστηκε από τον δράστη, ενώ τα βαθιά τραύματα είναι από τέσσερις μαχαιριές και τα υπόλοιπα είναι επιφανειακά.

Ο πατέρας της κοπέλας, που εργαζόταν στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά, έκανε λόγο για πληρωμένο δολοφόνο, καταγγέλλοντας ότι η δολοφονία της κόρης του σχετίζεται με κάποια από τις υποθέσεις που χειριζόταν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοπέλα που δούλευε στους ελέγχους του Δικαστικού Τμήματος, είχε στο παρελθόν εκφοβιστεί. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η κόρη του χειριζόταν μεγάλες υποθέσεις, όπως αυτήν της λίστας Λαγκάρντ.

Οι Αρχές, ωστόσο, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, γνωστοποίησαν ότι από την τσάντα της κοπέλας έλειπαν το κινητό και τα χρήματά της, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, η δολοφονία δεν σχετίζεται με τη δουλειά της, ενώ η ίδια δεν χειριζόταν καμία μεγάλη υπόθεση.

Δώρα Ζέμπερη - θύμα - δολοφονία - Β΄ Νεκροταφείο

Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, σε συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει ότι οι υπηρεσίες των οποίων είναι επικεφαλής θέτουν στη διάθεση των Αρχών οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορεί να συμβάλλουν στις έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το χρονικό του εγκλήματος

Δώρα Ζέμπερη - θύμα - δολοφονία - Β΄ Νεκροταφείο

Η 32χρονη επισκεπτόταν καθημερινά το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπως δήλωσε και ιεράς του χώρου, ο οποίος την γνώριζε. Ο ίδιος σε πρωινές του δηλώσεις, περιέγραψε τη δολοφονία όπως εκείνος την είδε, βρισκόμενος σε κοντινό μνήμα.

Το μνήμα στο οποίο βρισκόταν η Δώρα είναι κοντά στην συρμάτινη περίφραξη του χώρου, που είναι σε απόσταση αναπνοής από τις γραμμές και το σταθμό του ΗΣΑΠ. Εκείνος ήταν κοντά και την άκουσε να καλεί σε βοήθεια. Πλησιάζοντας προς τις φωνές της και χωρίς να την βλέπει ακόμα, την είδε υποβασταζόμενη από έναν άνδρα να κάθεται σε ένα μνήμα.

Όταν ο ιερέας πλησίασε, την άγγιξε. Η κοπέλα ανάσαινε ακόμα, όμως δεν του απάντησε και άφησε την τελευταία της πνοή.

Όπως φάνηκε στη συνέχεια, είχε παλέψει με τον δράστη, καθώς το μπουφάν της ήταν κάτω και τα λουλούδια σκόρπια στο σημείο της επίθεσης. Η νεαρή γυναίκα προχώρησε περίπου 15 μέτρα καλώντας σε βοήθεια, προτού καταρρεύσει, κοντά στην είσοδο του νεκροταφείου. Σε όλη τη διαδρομή υπήρχαν κηλίδες αίματος.

Το Νεκροταφείο έκλεισε και διεκόπη η κυκλοφορία του ΗΣΑΠ, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έφτασαν στο σημείο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο δράστης να διέφυγε από το σημείο με τον Ηλεκτρικό. Να σημειωθεί τέλος ότι, το συρματόπλεγμα της περίφραξης στο σημείο είναι ιδιαιτέρως χαμηλό και άρα εύκολα προσπελάσιμο.

 

Την ίδια ώρα, η αδελφή της άτυχης 32χρονης ραγίζει καρδιές με το σπαρακτικό της μήνυμα, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook.

«Αδελφή μου, αίμα μου, έφυγες νωρίς. Σε περιμένω να γυρίσεις κι ακόμη δεν γύρισες. Ήσουν αδελφή, μάνα και πατέρας μαζί και τώρα μας άφησες μόνους» γράφει η Κωνσταντίνα και τονίζει: «Σε σκότωσαν άδικα κι ήσουν ένας άγγελος. Σε περιμένω να γυρίσεις, ήσουν η ζωή μου όλη».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρόδος: Παλαιό βλήμα πυροβολικού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ιαλυσού23:59ΠΑΟΚ: Με Πέλκα «λυτρωτή» κατάφερε το 1-0 κόντρα στον Ατρόμητο23:43Εντοπισμός 26 αλλοδαπών και μίας σορού στο Αγαθονήσι – Σύλληψη διακινητή μετά από καταδίωξη ταχύπλοου23:23Χαλκιδική: Άνδρας καταγγέλει ότι σκότωσαν τον σκύλο του μέσα στην αυλή του σπιτιού του23:06Super League: Ο Πιερό σκόραρε μετά από έξι μήνες, 1-0 η ΑΕΚ τον Αστέρα Τρίπολης22:49Πάτρα: Τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στον χώρο της πανεπιστημιούπολης22:32Υεμένη: Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε τη σύλληψη τουλάχιστον έντεκα εργαζομένων του από τους Χούθι22:15Λάρισα: Καυγάς έξω από καφετέρια - Τραυματίστηκε ένας άνδρας21:58ΝΒΑ: Επιστρέφει στους Μπακς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο21:41Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Στην Κεφαλονιά για διακοπές με τα παιδιά τους21:24Ολυμπιακός: Υπέγραψε για δύο χρόνια ο Ταρέμι21:07Σοκ στο Ηράκλειο: Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη δίπλα σε τρακτέρ20:50Υεμένη: Ο αρχηγός των Χούθι υπόσχεται να εντείνει τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ20:33Κοζάνη: Εναέριες προσπάθειες πυρόσβεσης της φωτιάς στη Νέα Νικόπολη (βίντεο)20:16Τροχαίο Θεσσαλονίκη: Η μητέρα της 26χρονης που τραυματίστηκε στον ΑΝΤ1 - «Το παιδί είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση»19:59Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία που εκτελούσε τη διαδρομή Μηλιές – Άνω Λεχώνια λόγω τεχνικού προβλήματος19:42Αποκλειστικό ΑΝΤ1 - Χίος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που πέφτει στη θάλασσα ο κρατούμενος19:25Formula 1: Θρίαμβος Πιάστρι στην Ολλανδία19:08Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Ελλάδα και Ευρώπη (εικόνες)18:51Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» η συμφωνία και φέρνει τον Ντέσερς στην Αθήνα18:37
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο