Ξεκινά ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας 2017
Σε 2 εβδομάδες, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η έναρξη του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας 2017. Με ένα νέο θέμα κάθε χρόνο που αφορά τα πιο κρίσιμα και επείγοντα προβλήματα της Ευρώπης, ο διαγωνισμός του 2017 θα επικεντρωθεί στο γεφύρωμα του χάσματος των ανισοτήτων.
Στις 28 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη, εμπειρογνώμονες από το ελληνικό σύστημα Κοινωνικής Καινοτομίας αλλά και από όλη την Ευρώπη, θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν για την κοινωνική καινοτομία και πως το χάσμα της ανισότητας θα μπορούσε να γεφυρωθεί εξασφαλίζοντας τους τρόπους με τους οποίους όλα τα μέλη της κοινωνίας μπορούν να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την τεχνολογική αλλαγή.
Θα μιλήσουν οι:
- Αμαλία Ζέπου, Αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων
- Ουρανία Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Έλληνες εμπειρογνώμονες και πρωτοβουλίες όπως:
- Σοφία Λάμπρου, Impact Hub Athens
- Nadir Noori, Μέλος του Solomon Mag, τουRefugee Forum καιτουWe Need Books
- Free & Real
•Βασίλης Βλαχοκυριάκος, OpenLab Athens, που θα εξηγήσει στο απογευματινό πάνελ πως προτείνει να διαδοθούν τα οφέλη της τεχνολογικής αλλαγής
- Προηγούμενος φιναλίστ του διαγωνισμού: Solidarity Salt
- Επανεκκίνησις, Options FoodLab, Solomon, El Sistema και Χυμοποιείο Juice Bar
Κοινωνικοί Καινοτόμοι από το εξωτερικό, όπως:
- Madeleine Gabriel, Nesta, Ηνωμένο Βασίλειο
- Inés Bebea, Ondula, Ισπανία
- Antonin Léonard, OuiShare, Γαλλία
- Felix Weth, Fairmondo, Γερμανία
Παρουσιαστής θα είναι ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουμπλής.
Εκείνη την ημέρα, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να μιλήσετε τόσο με ενεργούς παράγοντες από το χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας από την Ελλάδα που θα παραβρίσκονται στην εκδήλωση, όσο και με φιναλίστ των προηγούμενων διαγωνισμών.
Οι οργανισμοί που εκπροσωπούν και τα έργα που έχουν υλοποιήσει, είναι πραγματικά υποδείγματα και περιλαμβάνουν πρωτοβουλίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από την απασχόληση και κατάρτιση προσφύγων για την πώληση αλατιού, μέχρι τη δημιουργία συλλογικών εταιριών catering που ενσωματώνουν στο μεγαλύτερο κομμάτι τους την κουζίνα μεταναστών και προσφύγων.