LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 10 Φεβρουαρίου 2017 10:40 | Ανανέωση: 10 Φεβρουαρίου 2017 15:57

Αμετακίνητοι στα μπλόκα τους οι αγρότες

Έκλεισε ο κόμβος στο Χέρσο που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης. Στάση αναμονής στη Δ. Μακεδονία. Άκαρπη η συνάντηση Αποστόλου - αγροτών.

Μπλόκα - αγρότες - Λάρισα - Νίκαια

Αμετακίνητοι στα αγροτικά τους μπλόκα παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας και με ομόφωνη απόφασή τους προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν από τις 30/1 και σκληραίνουν τη στάση τους.

Λίγα λεπτά πριν τις 12.30 το μεσημέρι έκλεισε από αγρότες και κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας ο κόμβος στο Χέρσο, που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ. Στο σημείο βρίσκονται περί τα 100 τρακτέρ, εκ των οποίων τα 50 από το Κιλκίς και τα υπόλοιπα από το τελωνείο των Ευζώνων, ενώ ο κόμβος Χέρσου είναι στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Δοϊράνης - Προμαχώνα.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε αποκλεισμένο το σημείο για το επόμενο δίωρο», τόνισε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Καρυπίδης, πρόεδρος Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Παιονίας, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν αποκλείεται να το πάμε και επ’ αόριστον. Θα εξαρτηθεί από τη γενική συνέλευση που θα ακολουθήσει και το τι θα αποφασίσει ο κόσμος».

Κλειστή εξακολουθεί να είναι από τις 30/1 η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου - Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης - Ειδομένης.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Αποστόλου - αγροτών

Άκαρπη ήταν η συνάντηση εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τους άλλους εμπλεκόμενους υπουργούς, καθώς όπως είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας «από τη συζήτηση δεν προέκυψε απολύτως τίποτα θετικό» για τα αιτήματα τα οποία υποβλήθηκαν.

Ζήτησε να παραμείνουν τα τρακτέρ στα μπλόκα και να ενισχυθεί ο αγώνας των αγροτών όσο γίνεται περισσότερο. «Η μεγαλύτερη κλιμάκωση είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο συλλαλητήριο της τρίτης στην Αθήνα», πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Μπούτα, ο μικρομεσαίος αγρότης δεν έχει προοπτική, «αν συνολικά αυτή η πολιτική δεν έρθει τούμπα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

«Είμαστε 15 - 20 μέρες στα μπλόκα με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης. Αν μέρος του πλαισίου αυτού το ικανοποιούσε η κυβέρνηση, θα μπορούσαμε να πάρουμε ανάσες επιβίωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε τον αγώνα τους «αγώνα επιβίωσης».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Το κυβερνητικό κλιμάκιο παραδέχτηκε πως δεν μπορεί να κανει τίποτα σε μέτρα που έχουν δημοσιονομικό χαρακτήρα τουλάχιστον όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι το αφορολόγητο ατομικό εισόδημα θα είναι αυτό που έχει ψηφιστεί δηλαδή 8.860 ευρώ για αγρότες χωρίς παιδιά μέχρι 9.550 για αγρότες με τα περισσότερα παιδιά.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

«Από τις επιδοτήσεις η βασική ενίσχυση είναι εκείνη η οποία φορολογείται, κανονικά είναι εισόδημα. Από το πρασίνισμα και τις συνδεδεμένες είναι εισόδημα 12.000 και πάνω, όλες οι υπόλοιπες επιδοτήσεις, αποζημιώσεις δεν αποτελούν εισόδημα, δεν φορολογείται ο αγρότης», πρόσθεσε.

Για το ακατάσχετο των 15.000 ευρώ που διεκδικούν οι αγρότες η κ. Παπανάτσιου είπε ότι εξετάζεται. «Μπορεί να έχουμε τη βούληση, αλλά δεν ξέρουμε αν μπορεί να γίνει τεχνικά», ανέφερε.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΟΜΒΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΑΓΡΟΤΕΣ - ΤΡΑΚΤΕΡ

Υπενθυμίζεται ότι οι Σερραίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν επανειλημμένα επιχειρήσει τη μετάβασή τους στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από παρακαμπτήριους οδούς, ακόμη και μέσα από τα χωράφια. Έως σήμερα τουλάχιστον δεν το έχουν καταφέρει, λόγω της παρουσίας αστυνομικής δύναμης.

Πίσω στα πράσινα φανάρια...

Πίσω στο αρχικό μπλόκο που έστησαν στις 30/1, στα πράσινα φανάρια (πριν τη διασταύρωση αεροδρομίου), επέστρεψαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, που στη 13.00 ολοκλήρωσαν τον 24ωρο αποκλεισμό του κεντρικού οδικού κόμβου προς και από το αεροδρόμιο "Μακεδονία". Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν, με μεγάλες καθυστερήσεις, μέσω της μοναδικής παρακαμπτηρίου οδού από ξενοδοχείο που βρίσκεται παράλληλα.

"Θα συνεχίσουμε τον επ΄αόριστον αποκλεισμό στα πράσινα φανάρια", διεμήνυσε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος από τα Σήμαντρα Χαλκιδικής, προσθέτοντας "όσο η κυβέρνηση μας απαξιώνει, τόσο εμείς θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας".

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και όσων συντάσσονται με αυτήν, αφορά στο να ορίσει η ελληνική κυβέρνηση ακριβής ημερομηνία συνάντησής τους, με τον πρωθυπουργό-είτε υπό την εποπτεία του- και τους αρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). Υπενθυμίζεται ότι στο μπλόκο στα πράσινα φανάρια συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Χαλκιδικής και πολλών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΟΜΒΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΑΓΡΟΤΕΣ - ΤΡΑΚΤΕΡ

Στα διόδια των Μαλγάρων παραμένουν αγρότες της ευρύτερης περιοχής και σήμερα βρίσκονται με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση της Αθήνας. Στον κόμβο Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι και όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου "δεν θα προχωρήσουμε σε κάποιο αποκλεισμό, αλλά θα ενισχύσουμε άλλους συναδέλφους μας όπου μας χρειάζονται".

Στην αεροφέγυρα Κατερίνης βρίσκονται από το βράδυ της 28/1 αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής και παρακολουθούν τις εξελίξεις, σχεδιάζοντας συμβολικούς αποκλεισμούς εφοριών και τραπεζών. Απέσυραν τα τρακτέρ τους από τον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, που βρίσκονταν στο σημείο από τις 23/1.

Σε στάση αναμονής η Δυτική Μακεδονία 

Σε στάση αναμονής, λόγω της συνάντησης στην Αθήνα, βρίσκονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας, παραμένοντας ωστόσο στα αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί στα εξής σημεία: στο 'Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα και στην Αγία Κυριακή, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Θέση έχουν ήδη πάρει και αυτοί του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας, αλλά και στον κόμβο Μανιακίου. Τονίζεται ότι οι συμμετέχοντες στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας-Έδεσσας έχουν συνταχθεί πλέον και επίσημα με τη συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας και σήμερα σε γενική τους συνέλευση θα σχεδιάσουν τη μετάβασή τους με τρακτέρ στην Έδεσσα, εντός της επόμενης εβδομάδας, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του μπλόκου, Στέλιος Δεμερτζίδης.

Στήθηκε το αγροτικό μπλόκο στη γέφυρα Ρυμνίου, που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης, ενώ ακόμη βρίσκεται στην... τελική ευθεία η προσπάθεια που γίνεται για να στηθεί μπλόκο στα Κοίλα Κοζάνης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχοΣήμερα 13:53 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε  δήλωση του ο δήμαρχος Νίκαιας, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης για το περιστατικό

Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)Σήμερα 10:20 | Ειδήσεις

Η «καταδίωξη» διήρκεσε περίπου μισή ώρα, και συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, ενώ τουρίστες και ντόπιοι απαθανάτιζαν με τα κινητά τους.

Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στο πρώην αεροδρόμιοΣήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες βόμβες εντοπίστηκαν στην περιοχή που γίνονται τα έργα ανάπλασης του πρώην αεροδρομίου Αθηνών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32Ψυχικό: Σύλληψη άνδρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση19:18Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στο πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο