LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 01 Φεβρουαρίου 2017 11:32

Μπλόκα και συλλαλητήρια οργανώνουν οι αγρότες

Νέα προσπάθεια για Προμαχώνα. Αποκλεισμούς δρόμων, συλλαλητήρια και άλλες δράσεις, που δεν αποκαλύπτουν ακόμη, προγραμματίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της κεντρικής Μακεδονίας.

 Αγρότες - μπλόκα - ελληνοσκοπιανά σύνορα - Εύζωνες

Κλειστή έως και τις 18:00 τουλάχιστον αποφάσισαν να κρατήσουν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο τελωνείο που βρίσκεται στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει στον κόμβο της Ειδομένης.

Το τι μέλλει γενέσθαι θα αποφασιστεί στη γενική τους συνέλευση, σήμερα αργά το απόγευμα. Στο σημείο, αναμένονται και σήμερα άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από Σκύδρα, ορεινή Έδεσσα και Μελίσσι, οι οποίοι και θα ξεκινήσουν με τα αγροτικά τους οχήματα στις 10.00-11.00 το πρωί, με κατεύθυνση το τελωνείο των Ευζώνων. Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους, που υπολογίζονται σε πάνω από 350, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας από δήμο Παιονίας, Γιαννιτσά, Χαλκηδόνα, Κιλκίς, Χαλάστρα, Μάλγαρα, Σίνδο, Νησέλι Αλεξάνδρειας και το Αιγίνιο Πιερίας.

Μπλόκα - αγρότες - Λάρισα - Νίκαια

Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, ξεκαθάρισε ότι «όσα φορτηγά ή νταλίκες μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα τα περνάμε και χωρίς καθυστερήσεις μάλιστα». Υπενθυμίζεται ότι το τελωνείο των Ευζώνων και ειδικότερα τον κόμβο της Ειδομένης, κατέλαβαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας στις 30/1, στις 16:30. Ωστόσο, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Παιονίας συγκεντρώθηκαν στις 28/1 σε σημείο που βρισκόταν 1,5 χιλιόμετρο πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1000 μέτρα προ του κόμβου της Ειδομένης.

Νέα προσπάθεια για Προμαχώνα

Τις επόμενες κινήσεις τους αναμένεται μα καθορίσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών, οι οποίοι αν και δεν καταθέτουν τα όπλα, σε ό,τι αφορά τη μετάβασή τους στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ωστόσο δεν αποκλείεται να κάνουν και άλλες δράσεις. Ένα σενάριο που κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, είναι να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους στο κέντρο των Σερρών.

Μπλόκα - αγρότες - Λάρισα - Νίκαια

Χθες το πρωί, στα 100 μέτρα πριν από το τελωνείο του Προμαχώνα, παρατάχθηκαν πεζοί αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συμβολική διαμαρτυρία, ενώ μπροστά τους τον δρόμο "φράκαραν" οι αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν έντονη παρουσία σε όλο το μήκος του δρόμου που οδηγεί απο τη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα, μέχρι και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Τονίζεται ότι τα τρακτέρ των Σερραίων αγροτών και κτηνοτρόφων βρίσκονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, στο ύψος του Λευκώνα, από τις 25/1.

Να σκληρύνουν τη στάση τους, στα σημεία όπου έχουν στήσει τα μπλόκα, επιχειρούν όλο και πιο έντονα αγρότες και κτηνοτρόφοι της κεντρικής Μακεδονίας, προγραμματίζοντας, ωστόσο, και άλλες δράσεις για τις επόμενες ημέρες, τις οποίες, όμως, κρατούν... επτασφράγιστο μυστικό.

Μπλόκα - τρακτέρ - αγρότες - Νίκαια

Στον επ΄ αόριστον αποκλεισμό, και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, στα «πράσινα φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία»), προχώρησαν από τις 30/1 το απόγευμα αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Το σημείο ενισχύθηκε χθες με συναδέλφους τους από τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής και σήμερα αναμένονται και νέες δυνάμεις. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς, μέσω των οποίων είναι εφικτή και η μετάβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Χθες, Τρίτη, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο επιχείρησαν δύο φορές να μεταβούν στο «Μακεδονία», προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας και χωρίς να κλείνουν τον δρόμο να κατευθυνθούν στον επιβατικό σταθμό για μια συμβολική κινητοποίηση, αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις, η παρουσία των οποίων στο σημείο είναι έντονη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα θα γίνουν νέες προσπάθειες.

Μπλόκα - αγρότες - Λάρισα - Νίκαια

Παρατεταγμένοι στα διόδια των Μαλγάρων είναι οι αγρότες που εγκαταστάθηκαν στο σημείο στις 28/1 και χθες πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό μιάμισης ώρας. Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ένας εκ των δύο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Κώστας Ανεστίδης, αγρότης και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, προγραμματίζεται η μετάβαση -με τρακτέρ- στην 10η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης «Zootechnia», το προσεχές Σάββατο και με άλλες δυνάμεις από τις γύρω περιοχές.

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο ύψος του Δερβενίου, παρέταξαν τα τρακτέρ τους αγρότες από τις περιοχές Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρια, Άσσηρο και Λαγκαδά, σύμφωνα με ενημέρωση -στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- του προέδρου του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρου Χατζητομάρη. Σήμερα, το σημείο αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω, ενώ σε γενική συνέλευση, που έχει προγραμματισθεί για το μεσημέρι, θα καθοριστεί το πλάνο της περαιτέρω δράσης τους.

Συμβολική κίνηση...ετοιμάζουν οι αγρότες Κατερίνης

Τη μετάβασή τους στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης, κινούμενοι με δύο-τρία τρακτέρ, προγραμματίζουν σήμερα για μετά τις 14.00 αγρότες της περιοχής, που έχουν στήσει από το απόγευμα του Σαββάτου το μπλόκο τους στην αερογέφυρα.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης, Γιώργος Χαρισόπουλος, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «θα μεταβούμε στο σημείο, προκειμένου να επιδώσουμε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας, με τα αιτημάτά μας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, που αναμένεται στις 13.00 να παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείου Κατερίνης». Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο μπλόκο στήθηκε το βράδυ της 28/1 απο αγρότες και κτηνοτρόφους της Κατερίνης.

Μπλόκα - τρακτέρ - αγρότες - Νίκαια

Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει, από τις 23/1 στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούν συμβολικούς αποκλεισμούς μίας ώρας και στα δύο ρεύματα, κίνηση που αναμένεται να επαναλάβουν και σήμερα.

Ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο

Επισημαίνεται ότι οι συντασσόμενοι με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, δεν προτίθενται να προβούν σε αποκλεισμούς δρόμων, όπως επανειλλημένων έχουν δηλώσει. Το μόνο που οργανώνουν είναι συλλαλητήριο στην 10η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτοροφίας και Πτηνοτροφίας «Ζοοtechnia» αύριο, Πέμπτη, οπότε ανοίγει τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής. Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν για να σταθμίσουν την κατάσταση και να δουν πώς θα κινηθούν στο εξής. Πάντως, όπως κάνουν σαφές ότι «παρακολουθούν στενά τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα σε επίπεδο κινητοποιήσεων».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού και οι μαρτυρίες (βίντεο)Χθες 18:25 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στο Πασαλιμάνι όπου ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του. Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες εργάτες, κρατείται ο εργολάβος.

Άγιοι Ανάργυροι – Μητέρα Κυριακής στον ΑΝΤ1: Το “Νινάκι” μου περιμένει δικαίωσηΧθες 10:52 | Ειδήσεις

Η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, του τελευταίου θύματος γυναικοκτονίας, μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1.

Τέμπη - Νίκος Πλακιάς: Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα (βίντεο)Χθες 10:11 | Ειδήσεις

Μία καταγγελία - βόμβα έκανε ο Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας που έχασε στο μοιραίο τρένο τις δίδυμες κόρες του και την ανηψιά του.

“Daniel” - Βλοχός Καρδίτσας: Τι ζητούν 115 οικογένειες με επιστολή στον ΠρωθυπουργόΤρίτη 16 Απριλίου 2024 21:44 | Ειδήσεις

Ανοιχτή επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη στέλνουν 115 οικογένειες από τον Βλοχό Καρδίτσας που επλήγη από την κακοκαιρία “Daniel” τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα υπέβαλε το 4ο αίτημα για πληρωμή21:03Τροχαίο: Οδηγοί πιάστηκαν στα χέρια και τις έφαγε… αστυνομικός20:49Κασσελάκης: Η δεξιά καπηλεύεται πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια (βίντεο)20:35Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουση20:22Μέση Ανατολή: Επίθεση της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ - Τραυματίες στρατιώτες (βίντεο)20:09Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη19:55“Our Ocean Conference” – Γεραπετρίτης: Τα παρόντα κράτη δεσμεύτηκαν για μέτρα κόστους 11,5 δις δολαρίων, υπέρ της θάλασσας (εικόνες)19:41
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο