LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2017 20:12

“Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” – Βράβευση αριστούχων μαθητών από την Eurobank

Για 14η χρονιά η Eurobank στηρίζει τους αριστούχους όλης της χώρας.

Τελετή βράβευσης - Eurobank - αριστούχοι - απόφοιτοι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αθήνα η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων του Νομού Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για 14η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση συνολικά 16.000 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.

Με την εκδήλωση στην Αθήνα ολοκληρώθηκε ο κύκλος των βραβεύσεων για το σχολικό έτος 2015-2016. Φέτος, βραβεύθηκαν 1.091 αριστούχοι μαθητές από όλη την Ελλάδα και πραγματοποιήθηκαν 9 συνολικά εκδηλώσεις σε μεγάλες περιφέρειες της χώρας.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. 

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Τελετή βράβευσης - Eurobank - αριστούχοι - απόφοιτοι

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας
Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Ζουράρις, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ιωάννης Γκόλιας, η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κα. Ισμήνη Κριάρη, η αναπληρωτής Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κα. Κωνσταντία-Αικατερίνη Λαζαρίδη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νικόλαος Μουμούρης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κ. Αθανάσιος Φαλούκας, ο αναπληρωτής Διευθυντής και Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κ. Θεόδωρος Γατσώρης, ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής κ. Νίκος Θεοχαράκης, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Τελετή βράβευσης - Eurobank - αριστούχοι - απόφοιτοι

Στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι: «Η πρωτοβουλία της Eurobank να υλοποιεί το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» για 14 χρόνια τώρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Από την πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να σταθεί δίπλα στους νέους και τις νέες μας σ’ αυτόν τους τον αγώνα. Ξεκινώντας από την ελάφρυνση του άγχους που συνοδεύει για πολλά χρόνια τώρα την εισαγωγή στις Πανεπιστημιακές μας σχολές και προχωρώντας σε προγράμματα οικονομικής και κοινωνικής στήριξης των φοιτητών μας και ενίσχυσης των νέων ερευνητών, δεσμευόμαστε ότι θα σχεδιάσουμε μαζί το δρόμο που θα μας οδηγήσει έξω από την κρίση, στην πραγματικότητα μιας καλύτερης παιδείας».

Τελετή βράβευσης - Eurobank - αριστούχοι - απόφοιτοι

Απευθυνόμενος στις μαθήτριες και τους μαθητές που αρίστευσαν και βραβεύθηκαν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, είπε μεταξύ άλλων:

«Αυτό που επείγει είναι να δημιουργηθούν οι δυνατότητες να ζήσετε και να δημιουργήσετε στη χώρα σας, εφόσον αυτό θελήσετε. Δεν είναι μόνον η επιθυμία ενός γονιού να έχει το παιδί του την ευκαιρία να σταδιοδρομήσει στην πατρίδα του. Είναι και μια απόλυτη οικονομική προτεραιότητα. Οι καλύτεροι Έλληνες μαθητές και φοιτητές έχουν εξαιρετικά προσόντα και γι’ αυτό συστηματικά διαπρέπουν όπου κι αν βρεθούν στο εξωτερικό. Η φυγή, όμως, και η οριστική παραμονή τους στο εξωτερικό, έχει βαριά οικονομική επίπτωση, επιδεινώνει τη δημογραφική κρίση και υπονομεύει τις προοπτικές της Ελλάδας. Ένας συρρικνωμένος και γερασμένος πληθυσμός δεν μπορεί να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους για να συντηρήσουμε το επίπεδο ζωής που έχουμε κατακτήσει – και παρά την κρίση παραμένει υψηλό. Η δημογραφική συρρίκνωση αποτελεί μείζονα απειλή για τη χώρα, που έχει υποτιμηθεί στο δημόσιο διάλογο, καθώς επικρατούν σημαντικά άμεσα προβλήματα, που όμως δεν πρέπει να συσκοτίζουν τις βαθύτερες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως χώρα και ως κοινωνία σε σχετικά μικρό βάθος χρόνου, σε λιγότερο από μία δεκαετία».

Στην εκδήλωση, πέραν των αριστούχων μαθητών και μαθητριών βραβεύθηκαν και τα 7 αντίστοιχα Λύκεια απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του κάθε σχολείου στη διάκριση αυτών των μαθητών αλλά και συνολικά στη μαθησιακή διαδικασία. 

Τα βραβεία των Λυκείων απένειμαν, ο πρόεδρος του Δ.Σ του ομίλου  Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης, και οι αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Eurobank κκ. Σταύρος Ιωάννου και Θεόδωρος Καλαντώνης. 

Χαιρετισμό απηύθυνε  ο Ολυμπιονίκης κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, κ. Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος αφού συνεχάρη τους μαθητές αναφέρθηκε στον αγώνα προς την αριστεία και τις αξίες που πρέπει να τον συνοδεύουν όπως το ευ αγωνίζεσθαι, η ευγενής άμιλλα και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, ενώ προέτρεψε τα νέα παιδιά να συνεχίσουν με την ίδια παρακίνηση, το ίδιο όραμα, το ίδιο πάθος αλλά και με τις ίδιες αρχές, να αγωνίζονται για κάθε στόχο της ζωής τους.

Ομιλία πραγματοποίησε η βραβευθείσα του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» το 2004, Ευδοξία Κυριαζοπούλου η οποία βραβεύθηκε ως πρώτη του νομού Αττικής αλλά και πρώτη των πρώτων σε όλη την Ελλάδα. Η Ευδοξία, μετά τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και της ειδίκευσης στην Παθολογία είναι  πλέον εργαζόμενη στο Αττικό Νοσοκομείο. Στην ομιλία της, ανέφερε ότι «η πρωτοβουλία της Eurobank αποτελεί ένα κίνητρο για τη μετέπειτα πορεία στις ακαδημαϊκές σπουδές και τον επαγγελματικό στίβο αλλά και μια ηθική αναγνώριση της αριστείας που έρχεται όχι σαν αποτέλεσμα τύχης αλλά σκληρής προσπάθειας και μεθοδικότητας εμπεριέχοντας βέβαια και απογοητεύσεις αλλά και αγωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ζωής». Τέλος, ευχήθηκε στα παιδιά να είναι  πάντα πρώτοι, να χαράξουν λαμπρή πορεία στον επιστημονικό τους τομέα και να συνδράμουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάταση της χώρας μας, σταματώντας τη διαρροή των νέων αξιόλογων και ταλαντούχων ανθρώπων στο εξωτερικό.

Τις τιμητικές πλακέτες που απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε κάθε εκπαιδευτική περιφέρεια της Αττικής, ο οποίος ήταν πάνω από 17.500 για τα Γενικά Λύκεια ή 1.750 για τα Επαγγελματικά, έλαβαν:

Στην Α’ περιφέρεια Αθήνας, το 26ο Γενικό Λύκειο Αθήνας για τον Ορέστη Σαβρανάκη, στην Β’ περιφέρεια Αθήνας, το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βαρβακείου Σχολής για τον Ιωάννη-Ραφαήλ Γκίκα, στην Γ’ περιφέρεια Αθήνας, το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Αυγουλέα-Λιναρδάτου" για τον Σπυρίδωνα Σουλελέ, στην Δ’ περιφέρεια Αθήνας, το 1ο Γενικό Λύκειο Γλυφάδας για τον Τόμας-Κόρναντ Γιούστικ, στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Ώθηση" για την Ίριδα Κωνσταντοπούλου, στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής, το 2ο Γενικό Λύκειο Μεγάρων για την Γκεντιάνα Μίσιου και στην περιφέρεια Πειραιά, το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά για τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη.

Βραβεύθηκαν επίσης τέσσερα σχολεία από τη νησιωτική Ελλάδα, απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε κάθε νομό, ο οποίος ήταν πάνω από 17.500 για τα Γενικά Λύκεια ή 1.750 για τα Επαγγελματικά. Συγκεκριμένα, στον νομό Δωδεκανήσου το 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου για την Ελένη Μαραγκού, στο νομό Κυκλάδων το Γενικό Λύκειο Νάξου για την Γεωργία Γρυλλάκη, στο νομό Σάμου το ΕΠΑΛ Σάμου Μαυρογένειο  για τον Κωνσταντίνο Μαράτο και στο νομό Χίου το Γενικό Λύκειο Βροντάδου για τον Γιώργο Αποστολίδη.

Στην εκδήλωση της Αθήνας βραβεύθηκαν 348 αριστούχοι απόφοιτοι του Νομού Αττικής, καθώς και 32 αριστούχοι από τους νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου και Χίου και που φοιτούν στα Πανεπιστήμια της Αθήνας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κορονοϊός: Στος έλεος της πανδημίας η Βραζιλία12:06“Ιανός”: κλειστά σχολεία στην Καρδίτσα11:53“Ιανός”: Αυτοψία Μητσοτάκη στην Καρδίτσα11:41Πτώση δέντρου σε γραμμές του ΗΣΑΠ11:28Απαγωγή Μαρκέλλας: βανδάλισαν το σπίτι της κατηγορούμενης 11:16Αποκάλυψη για μαζική εξαφάνιση ειδών πριν 233 εκ. χρόνια11:04Κορονοϊός - Ιταλία: επιστρέφουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι10:52Εικόνες - σοκ: Φρικτό τροχαίο δυστύχημα για 32χρονο10:40Γιώργος Σεφέρης: σαν σήμερα “έφυγε” ο λυρικός Έλληνας νομπελίστας10:27Εντυπωσιακό βίντεο: Η στιγμή που κεραυνός σκάει σε πυλώνα της ΔΕΗ10:15Ιταλία: Εκλογές και δημοψήφισμα στη σκιά του κορονοϊού10:03“Ιανός”: βρέθηκε νεκρός ο άνδρας που αγνοούνταν στην Καρδίτσα09:51Διπλός σεισμός στην Κρήτη09:39Σκυλακάκης για επιστρεπτέα προκαταβολή: δεν θα επιστρέφεται μέρος της όπου υπάρχει lockdown09:27ΑΔΜΗΕ: ιστορικό ρεκόρ καθαρής ενέργειας στην Ελλάδα09:15Συναγερμός για ακυβέρνητο σκάφος στο Λαύριο09:02“Ιανός” - ΔΕΔΔΗΕ: “Μάχη” για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές08:51Κορονοϊός - Δημόπουλος στον ΑΝΤ1: τα εμβόλια είναι σε πολύ καλή τροχιά εξέλιξης08:38Κορονοϊός - Βρετανία: Πρόστιμο σε όσους παραβιάζουν τον κανόνα της αυτοαπομόνωσης08:26Επιδοτούμενοι άνεργοι: ξεκινά η ηλεκτρονική δήλωση παρουσίας08:14
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο