LATEST NEWS
 
Κοινωνία /Αστυνομικό ΔελτίοΔημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2017 15:24

Υποψήφιοι στόχοι της Ρούπα οι Τσίπρας, Μητσοτάκης και Σαμαράς

Ακόμη τέσσερα πολιτικά πρόσωπα στην «λίστα». Στοιχεία-“φωτιά” βρήκε η Αντιτρομοκρατική. Απάντηση στη σύλληψη της Ρούπα η επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ;

Πόλα Ρούπα - Αλέξης Τσίπρας - Κυριάκος Μητσοτάκης - Αντώνης Σαμαράς - στόχοι

Σημειώσεις-«φωτιά» που αποδεικνύουν ότι υποψήφιοι στόχοι της Ρούπα ήταν οι Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς, καθώς και άλλα τουλάχιστον τέσσερα πολιτικά πρόσωπα βρήκαν στο κρησφύγετο της οι αστυνομικοί.

Όπως προκύπτει από όσα διαρρέουν από αστυνομικές και πολιτικές πηγές, εκτός από τον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η Πόλα Ρούπα ερευνούσε τις συνήθειες και τα δρομολόγια ακόμη πέντε κορυφαίων πολιτικών προσώπων.

Πρόκειται για δεδομένα που έχει καταγράψει η Πόλα Ρούπα και οι συνεργοί της απο την παρακολούθηση των πρώην Πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, του πρώην Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην Εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ και νυν Προέδρου της Attica Bank, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Σημειώσεις για 78 πρόσωπα

Συνολικά, στις σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα, στην Ηλιούπολη, υπάρχουν εγγραφές και «καταχωρίσεις στοιχείων» για συνολικά 78 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων πολλά στελέχη εταιρειών και τραπεζών, κυρίως σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εμπλεκόμενους με την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, προφανώς με αφορμή την οποία σχεδίαζαν επίθεση, την οποία θα ακολουθούσε προκήρυξη, όπου θα περιλαμβάνονταν τα ονόματα τους.

ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ - ΣΥΝΕΡΓΟΣ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Στην ίδια κατοικία τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψαν χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούσαν παρακολούθηση για ενδεχόμενη απαγωγή ενός γνωστού επιχειρηματία με πολυσχιδή δραστηριότητα, ενός εφοπλιστή και άλλων προσώπων.

Η Ρούπα «συγκέντρωνε» διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν και πληροφορίες για τα δρομολόγια και τις «συνήθειες» τους κατά τις μετακινήσεις τους.

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΑΤ - ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ

Απάντηση στη σύλληψη της Ρούπα η επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ;

Επίθεση με πυροβολισμούς από καλάσνικοφ δέχτηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί η διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, αλλάζοντας τη νυχτερινή βάρδια.

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΑΤ - ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ

Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ. Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Την επίθεση καταδίκασαν ομόφωνα η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο η επίθεση να αποτελεί μιας μορφής «απάντηση» στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα.

Μαξίμου: δεν υπάρχουν ενδείξεις για επικείμενο "χτύπημα"

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο «βρέθηκαν στο σπίτι της Ρούπα σημειώματα με τα ονόματα του Πρωθυπουργού, πρώην Πρωθυπουργών, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων πολιτικών προσώπων. Η ΕΛΑΣ δεν τα αξιολογεί ως σημαντικά ευρήματα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ενδείξεις στοχοποίησης».

Πόλα Ρούπα - 25χρονη κατηγορούμενη - σύλληψη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έχει επικοινωνήσει προσωπικώς με τους επτά πολιτικούς και τους έχει ενημερώσει για τα ευρήματα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ενδελεχέστερη ενημέρωση τους από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Ιδίως σε ότι αφορά τους κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά, υπενθυμίζεται ότι το 2013 τα γραφεία της ΝΔ, στην Συγγρού, είχαν αποτελέσει στόχο επίθεσης από ενόπλους, που πυροβόλησαν από μεγάλη απόσταση προς το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.

Την ευθύνη της επίθεσης αναλάβει η οργάνωση ΟΛΑ, στην οποία εξετάζεται η συμμετοχή ενόπλων που πλαισίωναν την Πόλα Ρούπα.

Την ίδια ώρα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται η εξέταση και ανάλυση πειστηρίων από τα καταλύματα της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης που δηλώνει μέλος του Επαναστατικιού Αγώνα, προκειμένου να προσδιορισθεί η ταυτότητα 3 ή 4 συνεργών τους, από τους οποίους εκτιμάται ότι τουλάχιστον δύο είναι «γνωστοί» στις διωκτικές αρχές.

Στοιχεία επιχειρείται να αντληθούν και από κινητά και άλλα στοιχεία που βρέθηκαν στην κατοχή του 38χρονου, ο οποίος συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη και θεωρείται τροφοδότης όπλων οργανώσεων αντιεξουσιαστών.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία Byron: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί09:36Σεισμός 4.3 ρίχτερ ανοιχτά της Λακωνίας09:22Λάρισα: Έκτακτη ειδοποίηση 112 για υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα09:08Παναθηναϊκός: Ήττα με πολλά λάθη - Ανύπαρκτοι οι Φαρίντ και Γιουρτσέβεν08:54Πτώση βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος Χαϊδαρίου08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 6 Δεκεμβρίου08:26Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:12Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 29 παίκτες για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο23:59Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον"23:50Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία23:42Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου23:34Βραχνάς για τις οικογένειες το κόστος ενοικίου (βίντεο)23:26Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγό της 23:18Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών23:10Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοί 23:02Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ - Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός22:54Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας (εικόνες)22:44Καλαμάτα: Ξεκόλλησε μαρκίζα 4 καταστημάτων στο κέντρο της πόλης (εικόνες)22:34ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η ομάδα θα καλύψει τα έξοδα της Φενερμπαχτσέ στην επιστροφή της22:24Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων22:14
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο