LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 07 Ιανουαρίου 2017 18:49 | Ανανέωση: 07 Ιανουαρίου 2017 22:30

Σοβαρά προβλήματα από τη σιβηρική εισβολή

Ακινητοποιημένα εκατοντάδες οχήματα στην Αθηνών - Πατρών. Χιόνια ακόμα και στα νησιά. Προβλήματα και στην Αττική. Δύο ηλικιωμένοι βρέθηκαν νεκροί σε Κομοτηνή και Ναύπακτο.

Χιόνια - Ελλάδα - δρόμοι - εκχιονιστικό

Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσε η σιβηρική εισβολή που είναι σε εξέλιξη από την Παρασκευή.

Εδώ και ώρες, έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες οχήματα στην Εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, μετά από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε ο χιονιάς. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Ολυμπία Οδός», σχετικά με την κίνηση στην εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και Αιγίου, αναφέρεται ότι «διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και κατά διαστήματα διακόπτεται η κυκλοφορία».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «τα συνεργεία της "Ολυμπίας Οδού" από χθες το βράδυ επιχειρούν με όλες τις δυνάμεις ρίχνοντας αλάτι». Νωρίτερα μέσα στη μέρα, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση «είχαμε δύο συμβάντα με "δίπλωμα" νταλίκας και αρκετά μικρότερα συμβάντα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν». Ακόμη, στην ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού» παρακαλούνται οι οδηγοί «ενόψει της νύχτας και της υψηλής πιθανότητας παγετού, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για τις επόμενες ώρες και σε κάθε περίπτωση να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας».

Όσοι οδηγοί επιθυμούν απομακρύνονται από το σημείο με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής κι έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς δεν πρόκειται να μείνει εγκλωβισμένος εκεί τη νύχτα.

Επίσης, χρειάστηκε να κλείσει για κάποιες ώρες η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της γέφυρας, κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, κρίθηκε αναγκαίο να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα. Και τούτο διότι υπάρχει κίνδυνος να πέσουν στο οδόστρωμα κομμάτια από παγωμένο χιόνι, που υπάρχει στα ψηλά σημεία της γέφυρας.

Μια 78χρονη διακομίσθηκε νεκρή, αργά χθες το απόγευμα, στο νοσοκομείο της Κομοτηνής από εισπνοή αναθυμιάσεων, σύμφωνα με τον διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργο Φιλιππίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε σήμερα το τραγικό περιστατικό. Η 78χρονη είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αναθυμιάσεις, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

Νεκρός βρέθηκε και ένας ηλικιωμένος άνδρας, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το πρωί, όταν έφυγε από το σπίτι του εν μέσω κακοκαιρίας. Ο ηλικιωμένος από τα Πιτσιναίικα Ναυπάκτου βρέθηκε τελικά νεκρός κοντά στον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας.

Οι ανατολικές περιοχές του Δήμου Ναυπακτίας αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης. Γκρέιντερ και σκαπτικά μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους για να καθαρίσουν όπου χρειάζεται. Ωστόσο, απαιτείται μεγάλη προσοχή καθώς οι δρόμοι είναι πολύ ολισθηροί.

Στην Αττική ο χιονιάς «χτύπησε» κυρίως τα βόρεια προάστια, με το θερμόμετρο να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και να φλερτάρει ακόμα και με τους -5 βαθμούς σε περιοχές όπως η Ιπποκράτειος Πολιτεία, όπου χρειάζονται αλυσίδες. Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Παρασκευής παραμένει κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και η περιφερειακή οδός Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την λεωφόρο Διονύσου.

Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, το χιόνι ξεπέρασε τους 20 πόντους, με αποτέλεσμα ακόμη και στο κέντρο της πόλης η κυκλοφορία να γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα που κινούνται σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, στη Θεσσαλονίκη κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου ενώ στην Ημαθία η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης- παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στην Πέλλα, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο από τοπική κοινότητα Κερασιάς έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.

Στην Πιερία, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην εθνική οδό Κατερίνης/ Ελασσόνας, από το 15ο χιλιόμετρο έως το 44ο (όρια με Π.Ε. Λάρισας), στην επαρχιακή οδό Βρύας/ Ελατοχωρίου (χιονοδρομικό κέντρο), από το 16ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Λαγοράχης/ Ελατοχωρίου (χιονοδρομικό κέντρο) από το 16ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο.

Στο Κιλκίς η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Καστανερής / Λιβαδίων από το 9ο χιλιόμετρο και στις Σέρρες, στην επαρχιακή οδό Σερρών/ Λαϊλιά, από το 18ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά, στην επαρχιακή οδό Σιδηροκάστρου/ Καρυδοχωρίου (από Φαιά Πέτρα έως Καρυδοχώρι), από το 2ο χιλιόμετρο έως το 5ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού από τη διασταύρωση Κορμίστας προς την Ιερά Μόνη Εικοσιφοίνισσας, και στην επαρχιακή οδό Σερρών/ Βροντούς (από το 25ο χιλιόμετρο έως Βροντού).

Στα λευκά ντύθηκε και η πόλη της Λάρισας. Το χιόνι μέσα στη πόλη σε διάφορα σημεία έφτασε στα 2-5 εκατοστά, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους -4 βαθμούς Κελσίου.

Αντιολισθητικές αλυσίδες σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας είναι απαραίτητες στις περιοχές: Αγιά Λάρισας - Επ. Ο. Ελάφου -Σκλήθρου. • Ε.Ο. Αγιόκαμπου - Σκλήθρου • Ε.Ο. Δήμητρας - Ανατολής • Ε.Ο. Αγιάς - Μελιβοίας • Ε.Ο. Αγιάς - Καλαμακίου • Ε.Ο. Αγιάς - Δήμητρας • Ε.Ο. Αγιάς - Αγιόκαμπου, από 1ο έως 6ο χλμ. - Ελασσόνα Λάρισας • Ε.Ο. Ελασσόνα -Γρεβενών, 1ο έως 33ο χλμ. • Εντός πόλεως Ελασσόνας. • Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνα, από 41ο έως 61ο χλμ. • Ε.Ο. Λάρισας - Κοζάνης, από 30ο έως 70ο χλμ. • Π.Ε.Ο. Λάρισας - Κοζάνης, 38Ο έως 60Ο χλμ. Περιοχή Φαρσάλων • Όλο το οδικό δίκτυο στα Φάρσαλα Λάρισας.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της Πελοποννήσου, έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις και ο παγετός, αλλά όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, όλοι οι αυτοκινητόδρομοι είναι ανοικτοί, ενώ οι μηχανισμοί της Περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε επιφυλακή και τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς, για να παραμένουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Χιόνια έπεσαν ακόμα και στις παραλίες της Λέσβου και της Χίου! Εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, ιδιαίτερα τις προσβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ενέργειας και ασφάλειας.

Σε όλη τη Λέσβο χιονίζει από τις 4 περίπου το πρωί. Αποτέλεσμα να ‘το στρώσει’ απ’ άκρη σ’ άκρη από το λιμάνι της Μυτιλήνης στα ανατολικά μέχρι το λιμάνι του Σιγρίου στο δυτικό άκρο του νησιού. Αποκλεισμένα είναι τα περισσότερα από τα χωριά. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες γίνεται έκκληση να αποφεύγονται οι μετακινήσεις του πληθυσμού, που έτσι κι αλλιώς δεν ξέρει από χιόνια.

Μάχη για να μείνουν ανοικτοί και οι δρόμοι της Χίου! Σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, υπάρχουν προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της βόρειας πλευράς του νησιού. Ιδιαίτερη προσοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται κατά την ανάβαση στον Προβατά, από το Αίπος μέχρι το 18 και από εκεί μέχρι και τη Βολισσό (ιδιαίτερη προσοχή στον Άγιο Ισίδωρο Πιτυούς και στο Γιαννάκι) καθώς και στον οδικό άξονα που συνδέει τη Λαγκάδα με τα Καρδάμυλα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιοΣήμερα 11:00 | Ειδήσεις

Μια απίστευτη κλοπή σημειώθηκε στην περιοχή της Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας 40χρονος έκλεψε τη μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο. 

Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγόΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη το τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας. Ποια είναι η κατάσταση του οδηγού του δικύκλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο