LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 29 Δεκεμβρίου 2016 18:44

Συγγνώμη ζητά ο Δήμος Αθηναίων για την “Ρόδα” στο Σύνταγμα

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων. Διευκρινίσεις και από τον Φορέα Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS.

ΡΟΔΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Συγγνώμη ζητά ο Δήμος Αθηναίων «για την αναστάτωση που προκλήθηκε» με την «Ρόδα». Σε ανακοίνωσή του τονίζει, ότι η απόφαση για την απόσυρση δεν ήταν «ευχάριστη» αλλά «επιβεβλημένη διότι προέχει πάντοτε το ζήτημα της ασφάλειας» και σε αυτό το θέμα, υπογραμμίζει, «δεν χωρούν ανεύθυνα παιχνίδια εντυπώσεων».

Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον δήμαρχο, Γ. Καμίνη, «όταν διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου, η καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων για την αδειοδότηση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, το ενδιαφέρον των Αθηναίων και των επισκεπτών απέδειξε ότι «η Ρόδα ήταν μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης». Διευκρινίζεται ακόμη, ότι «η “Ρόδα” ήταν δωρεά προς τον Δήμο Αθηναίων, η χρήση της για το διάστημα των γιορτών θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες, καθώς και ότι η μεταφορά και τοποθέτησή της στην πλατεία Συντάγματος δεν επιβάρυνε ούτε ένα ευρώ τον Δήμο, όπως βεβαίως δεν θα τον επιβαρύνει ούτε η αποσυναρμολόγησή της». Επίσης, επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι ο κ. Καμίνης έκανε δεκτή την παραίτηση που του είχε υποβάλλει ο κ. Τεντόμας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), του δημοτικού φορέα που είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. 

ρόδα - Σύνταγμα

Διευκρινίσεις της εταιρείας TUV Hellas 

Διευκρινίσεις για τις ενέργειές της και τον ρόλο της στη διαδικασία λειτουργίας της ρόδας στο Σύνταγμα, η οποία τελικά θα απομακρυνθεί, δίνει η εταιρεία επιθεωρήσεων - πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση:

Α) Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Φορέας Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης μέλος του TÜV NORD GROUP. O Φορέας μας διαθέτει τεράστια εμπειρία στον τομέα της Επιθεώρησης Ψυχαγωγικών Εγκαταστάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και είναι ο μοναδικός διαπιστευμένος Φορέας Επιθεώρησης από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για τη διενέργεια ελέγχων και πιστοποιήσεων σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις διασκέδασης βάσει των Ευρωπαϊκών Προτύπων.

Β) Το έργο και οι υπηρεσίες μας καθορίζονται από την απαρέγκλιτη εφαρμογή της νομοθεσίας και των σχετικών Προδιαγραφών εσωτερικών διαδικασιών, για τη διασφάλιση της ασφαλούς και απρόσκοπτης λειτουργίας του εξοπλισμού  και του σεβασμού των κανόνων για την ασφάλεια των επισκεπτών - χρηστών.

Γ) Κατασκευές όπως η Ρόδα Παρατήρησης είναι διεθνώς αντικείμενο επιθεώρησης, βάσει των σχετικών Προδιαγραφών, από το στάδιο έγκρισης της μελέτης τους, της κατασκευής τους, της εκάστοτε τοποθέτησης – εγκατάστασης έως το στάδιο των τελικών δοκιμών – παραλαβής από διαπιστευμένους Φορείς Επιθεώρησης.

Δ) Με δεδομένο ότι η Ρόδα διέθετε ήδη πιστοποίηση συμμόρφωσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις των διεθνών προτύπων, στον Φορέα μας ανατέθηκε η Επιθεώρηση και η Πιστοποίηση της εγκατάστασης της Ρόδας (επί τόπου επιθεώρηση κατά την ανέγερση, ανασκόπηση εγχειριδίων κατασκευής και μελετών, έγκριση μελετών στήριξης, τελικές δοκιμές παραλαβής) για λογαριασμό του Ιδιοκτήτη, Ανεγέρτη και Λειτουργού της εταιρείας SKY VIEW ATTRACTIONS.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΡΟΔΑΣ - ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Ε) Το Έργο λόγω της φύσης της κατασκευής και της ιδιαιτερότητας του χώρου εγκατάστασης ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Οι Επιθεωρητές και ελεγκτές μελετητές του Φορέα μας παρακολουθούσαν συνεχώς το έργο σε όλη τη φάση της προετοιμασίας, της ανέγερσης και των δοκιμών της εγκατάστασης. Ήμασταν εκεί Παραμονή και Ανήμερα Χριστουγέννων για να υποστηρίξουμε την εταιρία και τη δημόσια διοίκηση στα αιτήματα τους, να παρέχουμε διευκρινίσεις επί των απαιτήσεων των προδιαγραφών παραλαβής και να αναμένουμε τις διορθωτικές ενέργειες.

ΣΤ) Μέχρι την απόφαση της αποσυναρμολόγησης της Ρόδας από τον Δήμο υπήρχαν παρεκκλίσεις από τις προδιαγραφές και ελλείψεις που δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουν στο Οργανισμό μας να εισηγηθεί την Ασφαλή Λειτουργία της Εγκατάστασης και την Έκδοση σχετικού Πιστοποιητικού.

Στα 140 χρόνια λειτουργίας του μητρικού μας οργανισμού TÜV NORD σε όλο τον κόσμο και στα 30 παρουσίας της TÜV HELLAS στη χώρα μας αποκλειστικός μας γνώμονας είναι η ποιότητα και η συμμόρφωση των κατασκευών με την κείμενη νομοθεσία, τα σχετικά πρότυπα και τις προδιαγραφές και πάνω από όλα η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των χρηστών.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΡΓΑΝΗ: Πάνω από 3,5 εκατομμύρια καταγεγραμμένες υπερωρίες στο επτάμηνο του 202510:39Τρόμος για 26χρονη στη Θεσσαλονίκη: Ακινητοποιήθηκε από ληστές στο σπίτι της – Η διάσωσή της από την αστυνομία10:25Επιχείρηση του ελληνικού FBI για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων – 20 συλλήψεις10:11Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λίστα των «πρασίνων»09:57Nτοκουμέντα για τη μαφία της Κρήτης: Οι "επιδείξεις" όπλων και τα ραντεβού09:43Αττική Οδός: Σύγκρουση 3 οχημάτων μετά την έξοδο Μαραθώνος – Καθυστερήσεις από Ανθούσα έως Κάντζα09:28Απώλεια για τη Γαλλία: Εκτός Ευρωμπάσκετ ο Αλεξάντρ Σαρ09:14Επεισόδιο με Έλληνες ψαράδες στο Θρακικό Πέλαγος – Τουρκικά αλιευτικά πυροβόλησαν στον αέρα (βίντεο)08:59Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν 3 Σεπτεμβρίου08:43ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 5 Σεπτεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη08:14Ντόναλντ Τραμπ: Είμαι πολύ δυσαρεστημένος με τον Πούτιν00:03Γαλλία: Το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο λιώνει με ταχείς ρυθμούς καθώς κινείται σε πιο θερμά νερά23:49Σχολικά είδη: Πόσο κοστίζει η επιστροφή στα θρανία για τους γονείς το 2025;23:35Conference League: «Τρανταχτές» απουσίες στην Ευρωπαϊκή Λίστα της ΑΕΚ23:21Ο Τραμπ χαρακτηρίζει το Σικάγο "την πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο" 23:07Υεμένη: Οι Χούθι αναφέρουν ότι εξαπέλυσαν επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα22:54Πυρκαγιά σε επιχείρηση στο Περιστέρι - Ένα άτομο μεταφέρθηκε με αναπνευστικά στο νοσοκομείο22:40Η Πέγκυ Ζήνα μιλάει για το ρίσκο που πήρε στην καριέρα της και ανοίγει την καρδιά της στον ΡΥΘΜΟ 94.922:26Κυριάκος Μητσοτάκης: Δυνατό Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυνατή θαλάσσια άμυνα για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα22:12
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο