LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 10 Δεκεμβρίου 2016 09:13 | Ανανέωση: 10 Δεκεμβρίου 2016 14:37

Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια των πλοίων. Τι δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός. Η ανακοίνωση της ΠΝΟ και το αυστηρό της μήνυμα στην κυβέρνηση.

Πλοία - ΠΝΟ - λιμάνι - Ηράκλειο - Κρήτη - λήξη απεργίας

Λύνουν κάβους τα καράβια μετά την πολυήμερη απεργία που είχε κηρύξει η ΠΝΟ, αντιδρώντας στο φορολογικών καθεστώς των ναυτικών.

Το πρωί συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία αποφάσισε την αναστολή της απεργίας και την άμεση αναχώρηση των πλοίων, εν όψει και των εορτών. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από απόλυτη πλειοψηφία.

Έτσι, τα πρώτα πλοία αναχώρησαν ήδη, δίνοντας "ανάσα" σε επιβάτες, αλλά και παραγωγούς που έβλεπαν επί μέρες τα προϊόντα τους να παραμένουν στα λιμάνια.

«Πρυτάνευσε η λογική ύστερα από διάλογο 18 ημερών. Το αίτημα για το οποίο έγινε η απεργία, η κυβέρνηση το ικανοποίησε πλήρως. Δεν υπάρχει θέμα φορολόγησης» τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Πάντως, η ΠΝΟ εμμένει στα αιτήματα της και δηλώνει πως τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί ακόμα. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι ο υπουργός όχι μόνον δεν δεσμεύτηκε αλλά απλά δήλωσε, χωρίς τίποτε συγκεκριμένο, ότι δεν πρόκειται να γίνει εξίσωση με τους εργαζομένους της στεριάς, παραδεχόμενος όμως, ότι, δυστυχώς, η τελική απόφαση και έγκριση ανήκει στους θεσμούς.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ στέλνει και αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της το κυρίαρχο μήνυμα της απεργίας.

Πλοία - ΠΝΟ - λιμάνι - Ηράκλειο - Κρήτη - λήξη απεργίας

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Παρασκευής η απεργία της ΠΝΟ "έσπασε" σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Νάξο, όπου ναυτιλιακές εταιρείες και ιδιώτες μετέφεραν ανθρώπους και προϊόντα σε άλλες περιοχές.

Στο μεταξύ  με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν οι εκτεταμένες καταστροφικές ζημιές που έγιναν με την φωτιά στα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ της Παρασκευής. Τόσο για τα επεισόδια όσο και για τη φωτιά στα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου διενεργεί προανάκριση.

Πλοία - ΠΝΟ - λιμάνι - Ηράκλειο - Κρήτη - λήξη απεργίας

Εξ άλλου  η ΑΝΕΚ σε χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση της ανέφερε: «Σήμερα τα εκδοτήρια της κοινοπραξίας ΑΝΕΚ - Superfast στο λιμάνι του Ηρακλείου έγιναν στόχος εμπρηστικής επίθεσης. Πρόκειται για μια άδικη και αναίτια επίθεση. Η ΑΝΕΚ LINES έχει αποδείξει ότι συμπαραστέκεται και στηρίζει τους δίκαιους αγώνες και τις διεκδικήσεις των αγροτών όπως και των ναυτεργατών. Είμαστε σίγουροι ότι τα σημερινά επεισόδια δεν εκφράζουν τα αιτήματά τους.

Οφείλουμε όλοι να καταδικάζουμε ενέργειες οι οποίες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα πολιτών και εργαζομένων.Και όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν έχουμε, ούτε θέλουμε να εμπλακούμε σε καμία είδους διένεξη για διχόνοια μεταξύ των πολιτών ή του παραγωγικού ιστού της χώρας μας. Λυπούμαστε που μας εμπλέκουν. Ας κοιτάξουν το όποιο πρόβλημα και όχι να μας στοχοποιούν για να αποφεύγουν το πρόβλημα και τη λύση του».

Εκδοτήρια - ΑΝΕΚ - Κρήτη - Ηράκλειο - επεισόδια - πυρκαγιά - φωτιά

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ:

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα προκειμένου να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί  από την  εννιαήμερη  μέχρι σήμερα απεργιακή της κινητοποίηση, αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Πρώτα απ’ όλα θεωρεί πρώτιστη υποχρέωσή της να ευχαριστήσει τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους ναυτεργάτες,  οι οποίοι μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημα τους, συσπειρωμένοι γύρω από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης.
Θα ήταν  παράλειψη δε  να μην απευθύνει και τις ευχαριστίες της και στο επιβατικό κοινό, για την πλήρη κατανόηση του στο δίκαιο αγώνα μας.

2. Εφιστά την προσοχή στην Κυβέρνηση και ιδιαιτέρα στους αρμόδιους Υπουργούς να  λάβουν σοβαρά υπόψη  τους το κυρίαρχο μήνυμα της απεργίας μας ότι δηλαδή ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ  και να προβούν σε επανεξέταση της αρνητικής συμπεριφοράς τους στην αντιμετώπιση των δίκαιων και καυτών αιτημάτων μας  και να κατανοήσουν μια για πάντα ότι οι ναυτεργάτες δεν ζητούν τίποτε νέο αλλά απλά αγωνίζονται  να διασώσουν όσα  τους έχουν απομείνει μετά τις συνεχείς περικοπές, που δέχτηκε ο κλάδος από τα αλλεπάλληλα  κτυπήματα της Τρόικας και των μέχρι  σήμερα Κυβερνήσεων.

Και ναι μεν οι διαβεβαιώσεις, γραπτές και προφορικές του Υπουργού Ναυτιλίας και του Υπουργού των Οικονομικών, για το φορολογικό, λειτούργησαν  προς το  παρόν ως κατ’ αρχή πυροσβεστικό μέσο, πλην όμως σαφέστατα και αναμφισβήτητα δεν αποτελούν και ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Το θέμα του κοινωνικοασφαλιστικού και τα καθαρά εργασιακά θέματα είναι στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις. Ας μην επαναπαύονται λοιπόν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι ότι ο αγώνας μας τελείωσε. Αντίθετα  η εννιαήμερη απεργία μας αποτελεί απαρχή νέων αγώνων. Τα προβλήματα είναι πολλά,  είναι  καυτά και ζητούν άμεσες  και ουσιαστικές  λύσεις.

3. Καταγγέλλει όλες τις μεθοδεύσεις των υπηρεσιακών και εξωυπηρεσιακών παραγόντων και παραγοντίσκων, οι οποίοι με επαίσχυντες μεθόδους και  χρησιμοποιώντας στο έπακρο τον κοινωνικό αυτοματισμό στοχοποίησαν  τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας  και ολόκληρο τον κλάδο των ναυτεργατών  προκειμένου να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες και ελλείψεις. Οι προσπάθειες όμως αυτές έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα και ατσάλωσαν ακόμη περισσότερο την θέληση μας και τον αγωνιστικό μας παλμό.

4. Με την πεποίθηση ότι οι αρμόδιοι έλαβαν τα μηνύματα της απεργίας μας και  με την κατανόηση των εγγενών προβλημάτων  των νησιωτών μας,  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την άμεση προσωρινή αναστολή των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και παραμένουμε σε επιφυλακή περιμένοντας χειροπιαστές αποδείξεις από τους κυβερνώντες  για την επίλυση των προβλημάτων μας, σύμφωνα με τις διατυπωθείσες δηλώσεις τους. Διακηρύσσει  επίσης ότι αν σύντομα δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου μας, θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα  μας.

5. Καλεί τους ναυτεργάτες, όπου και αν ευρίσκονται, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να παραμείνουν συσπειρωμένοι και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας για νέους αγώνες. Μέχρι τότε οργανωνόμαστε και προετοιμαζόμαστε για την  ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία του αγώνα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαπαευαγγέλου: Διπλή μάσκα στις εκκλησίες - Self test πριν τις μαζώξεις του ΠάσχαΣήμερα 18:07 | Ειδήσεις

Πόσα ειναι τα ενεργά κρούσματα σε όλη την χώρα και η πληρότητα στις ΜΕΘ. Τι είπε για το Πάσχα. Σε ποιούς πολίτες έκανε νέα έκκληση για να εμβολιαστούν.

Χαρδαλιάς για Πάσχα: Αυστηροί έλεγχοι για τις μετακινήσεις (βίντεο)Σήμερα 18:00 | Ειδήσεις

Οι 4 λόγοι για τους οποίους επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ποιες περιοχές εντάσσονται στο “βαθύ κόκκινο”.

Νέα Σμύρνη - Σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών: Η μαρτυρία μητέρας στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Σοκάρει η επίθεση που δέχθηκαν οι τρεις μαθήτριες λίγα μέτρα από το σχολείο. Συνελήφθη ο δράστης από μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας.

Καιρός: έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - έρχονται βροχές και καταιγίδεςΣήμερα 11:58 | Ειδήσεις

Από πότε χαλάει ο καιρός και ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεαστούν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ο δρόμος προς το Euro 2020”: Καρπετόπουλος – Λιώρης για την πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:12Νέα Σμύρνη - Σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών: Η μαρτυρία μητέρας στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:00“Μαφία των Βαλκανίων”: τα πλοκάμια και οι φόνοι στην Ελλάδα19:47Γαλλία: Τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι19:35Ρουσσόπουλος για Γηροκομείο στα Χανιά: όλα τα πιστοποιητικά θανάτου αναφέρουν ανακοπή καρδιάς (βίντεο)19:23Κοντοζαμάνης: Self test σε όλο το Δημόσιο από 26 Απριλίου19:12Euro 2020: Οριστικά εκτός Μπιλμπάο και Δουβλίνο19:00Χαρδαλιάς για Πάσχα: Αυστηροί έλεγχοι για τις μετακινήσεις (βίντεο)18:48Σταμπουλίδης: Οι κανόνες, τα μέτρα και το ωράριο λειτουργίας σε mall και εστίαση18:41Ινδική μετάλλαξη κορονοϊού - Πάτρα: η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ18:37Παπαευαγγέλου: Διπλή μάσκα στις εκκλησίες - Self test πριν τις μαζώξεις του Πάσχα18:25Χανιά - Γηροκομείο: Εισαγγελική παρέμβαση για τους δεκάδες θανάτους18:12Οι ανακοινώσεις για κορονοϊό - lockdown, λιανεμπόριο και self test (βίντεο)18:01Μητσοτάκης σε βιβλιοπωλείο: Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (εικόνες)17:48Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Παρασκευής17:39Κορονοϊός: δεκάδες θάνατοι και 2754 νέα κρούσματα την Παρασκευή17:30“High tech” κλοπές αυτοκινήτων στην Αττική (εικόνες)17:16“Η Φάρμα”: τι θα δούμε στα νέα επεισόδια17:04Δολοφονία στην Κυψέλη: Βασανιστικός ο θάνατος του ηλικιωμένου16:52“Ξήλωναν” καταλύτες από αυτοκίνητα στη Δυτική Αττική (εικόνες)16:40
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο