LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2016 07:22

Ιερέας μετατίθεται λόγω… εξορκισμών και Harley

Η Μητρόπολη Δημητριάδος θεωρεί ότι η καθημερινότητα του ιερέα «σκανδαλίζει», αλλά οι πιστοί τον στηρίζουν ανεπιφύλακτα.

 Μαγνησία - ιερέας - παπάς - Harley

Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κάτω Γατζέας στη Μαγνησία , η μετάθεση του ιερέα της Παναγιάς Τρύπας, πατέρα Γεώργιου Δεληκώστα, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Οι κληρικοί θεωρούν πως ο ιερέας «σκανδαλίζει» με την καθημερινότητά του, καθώς οδηγεί Harley και οι πρωτοβουλίες του δεν συνάδουν με το έργο της ιερουργίας, σε αντίθεση με τους πιστούς που θεωρούν ότι βρίσκεται πιο κοντά τους.

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», στο «κάδρο» των αρνητικών σχολίων που φέρεται να συγκέντρωσε στο πρόσωπό του ο συγκεκριμένος ιερέας μπήκαν το τελευταίο διάστημα και οι εξορκισμοί με τις πληροφορίες να λένε ότι ο 46χρονος ιερέας είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα και δέχονταν κόσμο από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό στους οποίους διάβαζε λειτουργικές ευχές κατά των εξορκισμών.

Η είδηση της απομάκρυνσης του ιερέα έβαλε… φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατοντάδες πιστούς να χρησιμοποιούν ακόμη και υβριστικά σχόλια κατά της απόφασης της Μητρόπολης. Χθες το βράδυ, σε μια αυθόρμητη κίνηση, δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στην Παναγία Γορίτσα για να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνση του ιερέα, τον οποίο χαρακτηρίζουν «πατέρα τους», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eleftheria.gr.

Ο πατέρας Γεώργιος Δεληκώστας, φαίνεται ότι είχε… σκανδαλίσει κάποιους με τον τρόπο ζωής του. Οδηγούσε μηχανή μάρκας Harley, κάπνιζε πίπα, ενώ επέλεγε να πίνει καφεδάκι με πιστούς στον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησίου.

Μέσα στα δύο χρόνια που λειτουργεί στην Παναγία Γορίτσα -σύμφωνα με τους πιστούς- έχει προσφέρει πλούσιο έργο. Έχει φροντίσει για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού και ιονισμού της σπηλιάς μέσα στην οποία λειτουργεί το παρεκκλήσι, για την τοποθέτηση φίλτρων στο δίκτυο ύδρευσης και την κατασκευή ράμπας, προκειμένου να είναι εύκολη η πρόσβαση όλων των πιστών.

Το μεγαλύτερο όμως έργο που φαίνεται ότι έχει προσφέρει -για όσους τον γνωρίζουν και έχουν συναναστραφεί μαζί του- είναι η επιστροφή πολλών πιστών, ιδίως νέων, στις τάξεις της Εκκλησίας. Κάθε φορά που λειτουργεί, το παρεκκλήσιο είναι γεμάτο από κόσμο, ενώ ακόμη και τις ημέρες που δεν γίνεται κάποια τελετή, πολλοί πιστοί πηγαίνουν στην Παναγία Τρύπα, αναζητώντας τον πατέρα Γεώργιο για να μοιραστούν μαζί του το πρόβλημά τους, να αναζητήσουν μία συμβουλή.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι στη Μητρόπολη υπήρχαν αντιδράσεις για τον τρόπο που λειτουργούσε ο πατέρας Γεώργιος. Μάλιστα κάποιοι έλεγαν ότι λειτουργούσε έξω από τα πρότυπα της ιεροσύνης.

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το… ποτήρι φαίνεται να ήταν οι φήμες περί συναθροίσεων για την αντιμετώπιση των εξορκισμών που φέρεται να τελούσε ο πατέρας Γεώργιος Δεληκώστας. Η φήμη αυτή φαίνεται να είχε προσελκύσει κόσμο από κάθε γωνιά της γης. Άνθρωποι από τον Παναμά μέχρι και τη μακρινή Ινδία, που αναζητούσαν βοήθεια -σύμφωνα με πληροφορίες- απευθύνονταν στο συγκεκριμένο ιερέα.

Μαγνησία - ιερέας - παπάς - Harley

Η απάντηση της Μητρόπολης Δημητριάδος

Για τη μετάθεση του ιερέα η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δήλωσε στον «Ταχυδρόμο» ότι «ο π. Γεώργιος μετατίθεται διότι αναλαμβάνει άλλη Εκκλησία» ενώ προσέθεσε ότι «η Μητρόπολη αποφασίζει πού θα υπηρετούν οι ιερείς» προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν.

Παράλληλα ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, π. Δαμασκηνός Κιαμέτης ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά, ότι δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στα προσκυνήματα , ενώ σημείωσε ότι δεν υπήρχε μόνιμος εφημέριος στην Ευαγγελίστρια Άνω Γατζέας και οι λειτουργίες τελούνταν από ιερείς του Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι εξυπηρετούσαν εκ περιτροπής το ναό.

O υπεύθυνος Τύπου της Μητροπόλεως, π. Επιφάνειος Οικονόμου, τόνισε ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του επισκόπου να τοποθετεί τους κληρικούς του σε ναούς, όπου πιστεύει, κατά την ποιμαντική του κρίση, ότι θα αποδώσουν καλύτερα και θα καλύπτονται οι ποιμαντικές ανάγκες της κάθε περιοχής».

Στην «αντεπίθεση» οι πιστοί

Οι αντιδράσεις δεν περιορίστηκαν στο facebook. Δεκάδες πιστοί που πληροφορήθηκαν τη μετάθεση του ιερέα και συμμετείχαν στη χθεσινή λειτουργία που γίνεται κάθε Τετάρτη στο παρεκκλήσι, δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον ιερέα και πήραν πρωτοβουλία να αντιδράσουν.

Ήδη από χθες ξεκίνησε συγκέντρωση υπογραφών για να ανακληθεί η μετάθεση του πατέρα Γεώργιου από την Παναγία Τρύπα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο