LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 02 Νοεμβρίου 2016 08:32

Πέθανε ο Γιώργος Βασιλείου

Ηττήθηκε στην μάχη με τον καρκίνο. Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός από τον ρόλο του ως "Ταξίαρχος Θεοχάρης" στην σειρά "Καλημέρα Ζωή" του ΑΝΤ1.

Γιώργος Βασιλείου

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 66 του χρόνια ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Σλυμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ο Γιώργος Βασιλείου έγινε ιδιαίτερα αγαπητός από τον ρόλο του ως «Ταξίαρχος Στάθης Θεοχάρης» στην επιτυχημένη καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ζωή» του Νίκου Φώσκολου, στην οποία συμμετείχε για πάνω από μια δεκαετία, ενώ είχε παίξει και στην «Λάμψη». Επίσης, είχε πάρει μέρος και σε πολλές άλλες σειρές του ΑΝΤ1 όπως «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη», «Αγαπάτε αλλήλους», «Εκλογή», «Ο εκβιαστής», «Τα καλά παιδιά» και  «Πλάκας μέλαθρον». 

Ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ο Γιώργος Βασιλείου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Υπήρξε βουλευτής στη Β’ περιφέρεια Πειραιά με την Νέα Δημοκρατία (2004 – 2007) και επίτιμος πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Τμήματος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λάρνακας. Τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο στον πνεύμονα.

Γεννήθηκε το 1950 στην πόλη της Λαμίας, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου, γνώρισε την σύζυγό του, Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια τότε της Νομικής σχολής Αθηνών, την οποία παντρεύτηκε μετά από 4 χρόνια και απέκτησε τα 2 παιδιά του, Βασίλη Βασιλείου (1979) και Ιουλιέττα Βασιλείου (1988).

Γιώργος Βασιλείου

Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου όπως: Θανάσης Βέγγος, Ρένα Βλαχοπούλου κ.α. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ύστερα από πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, βιντεοκασέτες και τηλεόραση, γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο, τον οποίο αποκαλούσε από τότε δάσκαλο και ο οποίος του εμπιστεύτηκε σπουδαίους ρόλους, όπως αυτόν του 'Στάθη Θεοχάρη' της καθημερινής σειράς Καλημέρα Ζωή (26-11-1993 έως 31-3-2006).

Στις εκλογές του 2004 εξελέγη Βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2007, μετά το πέρας της βουλευτικής του ιδιότητας, εργάστηκε κατά καιρούς σε θέατρο και τηλεόραση. Το Νοέμβριο του 2011 ανακοίνωσε την προσχώρηση του στο κίνημα της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", και την απόφαση του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β' Πειραιώς. Τα τελευταία 12 χρόνια διέμενε μόνιμα στη Σαλαμίνα με τη σύζυγό του.

Ο Γιώργος Βασιλείου είχε πάρει μέρος και είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα, τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες. Επίσης έδώσει τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττίσεις και παιδικές παραγωγές, καθώς επίσης έχει διδάξει στη δραματική σχολή της Τράγκα.

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη

«Ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος, ο Γιώργος Βασιλείου, έφυγε από κοντά μας, ύστερα από σκληρή μάχη για τη ζωή. Υπηρέτησε, ως ηθοποιός, την τέχνη που αγάπησε και συμπαρατάχθηκε, ως βουλευτής της παράταξής μας, στους αγώνες για το συλλογικό καλό. Με ιδιαίτερη θλίψη για την απώλειά του, εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γιώργος Βασιλείου

Φιλμογραφία

  • Η φούσκα (2002)
  • Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα (1989)
  • Ο κοντός και οι μνηστήρες (1988)
  • Ο μεγάλος παραμυθάς (1988)
  • Ράκος.... Νο 14: Και ο πρώτος μπουνάκιας (1986)
  • Ο άνθρωπος που το ’παιζε πολύ (1981)
  • Το ξένο είναι πιο γλυκό (1981)
  • Τα καμάκια (1981)
  • Ρένα να η ευκαιρία (1980)
  • Τώρα θέλω τώρα (1980)

Γιώργος Βασιλείου

Βιντεοταινίες

  • Αρέσω και κυκλοφορώ (1986)
  • Οι σκληρές της πενιάς και του ροκ (1986)
  • Ο Εμμανουέλος (1986)
  • Ο τελευταίος γυφτοκράτορας (1986)
  • Ο φίκος μου ο Νίντζα (1986)
  • Η κολπατζού (1986)
  • Αρέσω και κυκλοφορώ (1986)
  • Ο σωφέρ και το μανούλι (1986)
  • Ο γυφτοροκάς (1986)
  • Ο μαφιόζος (1986)
  • Ο παρθενοφάγος (1986)
  • Πολιτσ΄μάνα του σαματά η μάνα (1986)
  • Πονηρός ο βλάχος (1986)
  • Η μικρομεσαία των μπάτσων σχολή (1987)
  • Ο άρχοντας της λιγούρας (1987)
  • Η φλόγα (1987)
  • Η ψεύτρα από το Κατάκωλο (1987)
  • Μαρκησία του λιμανιού (1987)
  • Πράσινα, μπλε και κόκκινα καρύδια (1987)
  • Τα ντερέκια (1987)
  • Το 'πε, το ΄πε ο παπαγάλος, είσαι κόκορας μεγάλος (1987)
  • Μια νύχτα στο τμήμα ηθών (1987)
  • Μπουνιά και συχώριο (1987)
  • Η γυναίκα της πρώτης σελίδας (1987)
  • Ο κουρδιστός εραστής (1987)
  • Ο λαχειοπώλης (1987)
  • Εκείνη η γυναίκα (1988)
  • Το ρεπορτάζ (1988)
  • Ο ερωτόγυφτος με το Ντάτσουν (1988)
  • Οι συνένοχοι (1988)
  • Γύφτος και γοητεία (1989)
  • Ο σύντροφος και ο μπάτσος (1989)
  • Άγαμοι και θύτες (1990)
  • Ο χαρτοπαίχτης (1990)
  • Ο Ταμπάκος ζει (1990)
  • Άβε Μαφία ...: Εθνική Ακαδημία Απατεώνων (1989)
  • Άγαμοι & θύτες (1990)

Γιώργος Βασιλείου

Τηλεοπτικές σειρές

  • Καλημέρα ζωή (1993-2006) ... ΑΝΤ1
  • Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη (2002) ... ΑΝΤ1
  • Καλώς ήρθες μαζί μας (1994) ΑΝΤ1
  • Αγαπάτε αλλήλους (1993) ΑΝΤ1
  • Εκλογή (1993) ΑΝΤ1
  • Η Ελίζα και ..... οι άλλοι (1992) .... Mega
  • Ο εκβιαστής (1992) ΑΝΤ1
  • Τα καλά παιδιά (1992) ΑΝΤ1
  • Πλάκας μέλαθλόν (1992) ΑΝΤ1
  • Η λάμψη (1991) ΑΝΤ1
  • Η γυναίκα της πρώτης σελίδας (1990) Mega
  • Ο χαρτοπαίχτης (1990) ΕΤ1
  • Οδός ανθέων (1988) ΕΤ1
  • Η βεντέτα (1986) .... ΕΡΤ2
  • Οι ιερόσυλοι (1983) ΕΡΤ2
  • Ορκιστείτε παρακαλώ (1982) ΥΕΝΕΔ
  • Αργώ (1980) .... ΕΡΤ
  • Ναυτικές ιστορίες (1978) ΥΕΝΕΔ
  • Η θέμις έχει νεύρα (1975) .... ΕΡΤ
  • Γυφτοπούλα (1974) .... ΥΕΝΕΔ
  • Εν τούτω νίκα (1973) ΥΕΝΕΔ
  • Χαρούμενη Κυριακή (1972) .... ΕΡΤ
  • Η γειτονιά μας (1972) ΥΕΝΕΔ

Γιώργος Βασιλείου

Τηλεοπτικό θέατρο

  • Τα... λαμόγια (2004) ΑΝΤ1
  • Πολιτική κουζίνα (2004) Star
  • Δυο γάμοι και μια μοιχία (2002) ΑΝΤ1
  • Πόρνες και πόρνες (1994) ΑΝΤ1
  • Μπράβο Κολλονέλο (1986) ΕΡΤ2
  • Η χαρτοπαίχτρα (1985) ΕΡΤ
  • Ο ουρανοκατέβατος (1985) ΕΡΤ

Μεταγλωτισμένες παραγωγές

  • Ντένις ο τρομερός (1988) ΕΤ1
  • Ο επιθεωριτής Σαΐνης (1985)
  • Τάο - Τάο (1985) ΕΡΤ
  • Κάντυ Κάντυ (1983) ΕΡΤ
  • Το θαυμάσιο ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον (1983) ΕΡΤ 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Καραϊβάζ: οι έρευνες, τα κλεμμένα σκούτερ και η διαδρομή των εκτελεστώνΣήμερα 17:36 | Ειδήσεις

Που στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας. Πως έδρασε ο εκτελεστής του Καραΐβάζ και τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση. Στο "μικροσκόπιο" το κινητό, ο υπολογιστής και το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου.

Λύκεια: Με self tests επιστρέφουν μαθητές και εκπαιδευτικοίΣήμερα 01:07 | Ειδήσεις

Πόσα κρούσματα έχουν δηλωθεί μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Πώς εκδίδεται η σχολική κάρτα, την οποία επιδεικνύουν οι μαθητές.

Γιώργος Καραϊβάζ: Η διαδρομή του από την Καλλίφυτο της Δράμας μέχρι τη δημοσιογραφία (βίντεο)Σήμερα 10:12 | Ειδήσεις

Ελεύθερη έκφραση, αιχμηρή πένα, απονομή Δικαιοσύνης αυτός ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ. "Το Πρωινό" τον αποχαιρετά με ένα συγκινητικό αφιέρωμα.

Μαθητές κάνουν κατάληψη επειδή άνοιξαν τα σχολεία κι όχι τα φροντιστήριαΣήμερα 09:39 | Ειδήσεις

Μαθητής Λυκείου μιλά στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την κατάληψη που αποφάσισε το 15μελες με το άνοιγμα του σχολείου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιάκωβος Τσούνης: Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του υποστρατήγου Επί Τιμή (εικόνες)18:53Δολοφονία Καραϊβάζ: οι έρευνες, τα κλεμμένα σκούτερ και η διαδρομή των εκτελεστών18:42Εμβολιασμός - Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για ευπαθείς ομάδες18:35Κορονοϊός - Θεοδωρίδου: έρευνες για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 16 ετών18:26Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Δευτέρας18:20Κορονοϊός: “έκρηξη” στους θανάτους και 1606 νέα κρούσματα την Δευτέρα18:11Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους για τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson (βίντεο)18:01Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Στο δρόμο παραμένουν οι διαδηλωτές (εικόνες)17:48Ψήφος αποδήμων: Η νέα ρύθμιση Βορίδη17:35ΟΠΕΚΕΠΕ: απάτη με τις αγροτικές ενισχύσεις17:22Self test - Τζανάκης: πάνω από 8.500 νέα κρούσματα αν δεν είχαν καταγραφεί οι θετικοί17:11Πρίγκιπας Ουίλιαμ για Φίλιππο: Θα μου λείψει ο παππούς μου17:00Τουρκική λίρα: Νέα υποχώρηση16:48“Η φωτογραφία της ζωής μου” σε νέα ημέρα και ώρα (εικόνες)16:37Παρίσι: Πυροβολισμοί έξω από νοσοκομείο 16:25Χάρι: Επιστροφή για την κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου16:14Johnson & Johnson: Στην ΕΕ τα πρώτα εμβόλια - Πότε φτάνουν στην Ελλάδα16:05“Άγριες Μέλισσες”: νέα επεισόδια με “καυτές” αποκαλύψεις που κλονίζουν (εικόνες)15:54Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για συρροή κρουσμάτων σε χωριό15:45Ο Πάνος Καλλίδης αποκαλύπτεται στο “Πρωινό” (βίντεο) 15:33
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο