LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 02 Νοεμβρίου 2016 08:32

Πέθανε ο Γιώργος Βασιλείου

Ηττήθηκε στην μάχη με τον καρκίνο. Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός από τον ρόλο του ως "Ταξίαρχος Θεοχάρης" στην σειρά "Καλημέρα Ζωή" του ΑΝΤ1.

Γιώργος Βασιλείου

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 66 του χρόνια ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Σλυμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ο Γιώργος Βασιλείου έγινε ιδιαίτερα αγαπητός από τον ρόλο του ως «Ταξίαρχος Στάθης Θεοχάρης» στην επιτυχημένη καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ζωή» του Νίκου Φώσκολου, στην οποία συμμετείχε για πάνω από μια δεκαετία, ενώ είχε παίξει και στην «Λάμψη». Επίσης, είχε πάρει μέρος και σε πολλές άλλες σειρές του ΑΝΤ1 όπως «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη», «Αγαπάτε αλλήλους», «Εκλογή», «Ο εκβιαστής», «Τα καλά παιδιά» και  «Πλάκας μέλαθρον». 

Ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ο Γιώργος Βασιλείου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Υπήρξε βουλευτής στη Β’ περιφέρεια Πειραιά με την Νέα Δημοκρατία (2004 – 2007) και επίτιμος πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Τμήματος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λάρνακας. Τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο στον πνεύμονα.

Γεννήθηκε το 1950 στην πόλη της Λαμίας, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου, γνώρισε την σύζυγό του, Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια τότε της Νομικής σχολής Αθηνών, την οποία παντρεύτηκε μετά από 4 χρόνια και απέκτησε τα 2 παιδιά του, Βασίλη Βασιλείου (1979) και Ιουλιέττα Βασιλείου (1988).

Γιώργος Βασιλείου

Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου όπως: Θανάσης Βέγγος, Ρένα Βλαχοπούλου κ.α. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ύστερα από πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, βιντεοκασέτες και τηλεόραση, γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο, τον οποίο αποκαλούσε από τότε δάσκαλο και ο οποίος του εμπιστεύτηκε σπουδαίους ρόλους, όπως αυτόν του 'Στάθη Θεοχάρη' της καθημερινής σειράς Καλημέρα Ζωή (26-11-1993 έως 31-3-2006).

Στις εκλογές του 2004 εξελέγη Βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2007, μετά το πέρας της βουλευτικής του ιδιότητας, εργάστηκε κατά καιρούς σε θέατρο και τηλεόραση. Το Νοέμβριο του 2011 ανακοίνωσε την προσχώρηση του στο κίνημα της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", και την απόφαση του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β' Πειραιώς. Τα τελευταία 12 χρόνια διέμενε μόνιμα στη Σαλαμίνα με τη σύζυγό του.

Ο Γιώργος Βασιλείου είχε πάρει μέρος και είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα, τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες. Επίσης έδώσει τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττίσεις και παιδικές παραγωγές, καθώς επίσης έχει διδάξει στη δραματική σχολή της Τράγκα.

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη

«Ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος, ο Γιώργος Βασιλείου, έφυγε από κοντά μας, ύστερα από σκληρή μάχη για τη ζωή. Υπηρέτησε, ως ηθοποιός, την τέχνη που αγάπησε και συμπαρατάχθηκε, ως βουλευτής της παράταξής μας, στους αγώνες για το συλλογικό καλό. Με ιδιαίτερη θλίψη για την απώλειά του, εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γιώργος Βασιλείου

Φιλμογραφία

  • Η φούσκα (2002)
  • Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα (1989)
  • Ο κοντός και οι μνηστήρες (1988)
  • Ο μεγάλος παραμυθάς (1988)
  • Ράκος.... Νο 14: Και ο πρώτος μπουνάκιας (1986)
  • Ο άνθρωπος που το ’παιζε πολύ (1981)
  • Το ξένο είναι πιο γλυκό (1981)
  • Τα καμάκια (1981)
  • Ρένα να η ευκαιρία (1980)
  • Τώρα θέλω τώρα (1980)

Γιώργος Βασιλείου

Βιντεοταινίες

  • Αρέσω και κυκλοφορώ (1986)
  • Οι σκληρές της πενιάς και του ροκ (1986)
  • Ο Εμμανουέλος (1986)
  • Ο τελευταίος γυφτοκράτορας (1986)
  • Ο φίκος μου ο Νίντζα (1986)
  • Η κολπατζού (1986)
  • Αρέσω και κυκλοφορώ (1986)
  • Ο σωφέρ και το μανούλι (1986)
  • Ο γυφτοροκάς (1986)
  • Ο μαφιόζος (1986)
  • Ο παρθενοφάγος (1986)
  • Πολιτσ΄μάνα του σαματά η μάνα (1986)
  • Πονηρός ο βλάχος (1986)
  • Η μικρομεσαία των μπάτσων σχολή (1987)
  • Ο άρχοντας της λιγούρας (1987)
  • Η φλόγα (1987)
  • Η ψεύτρα από το Κατάκωλο (1987)
  • Μαρκησία του λιμανιού (1987)
  • Πράσινα, μπλε και κόκκινα καρύδια (1987)
  • Τα ντερέκια (1987)
  • Το 'πε, το ΄πε ο παπαγάλος, είσαι κόκορας μεγάλος (1987)
  • Μια νύχτα στο τμήμα ηθών (1987)
  • Μπουνιά και συχώριο (1987)
  • Η γυναίκα της πρώτης σελίδας (1987)
  • Ο κουρδιστός εραστής (1987)
  • Ο λαχειοπώλης (1987)
  • Εκείνη η γυναίκα (1988)
  • Το ρεπορτάζ (1988)
  • Ο ερωτόγυφτος με το Ντάτσουν (1988)
  • Οι συνένοχοι (1988)
  • Γύφτος και γοητεία (1989)
  • Ο σύντροφος και ο μπάτσος (1989)
  • Άγαμοι και θύτες (1990)
  • Ο χαρτοπαίχτης (1990)
  • Ο Ταμπάκος ζει (1990)
  • Άβε Μαφία ...: Εθνική Ακαδημία Απατεώνων (1989)
  • Άγαμοι & θύτες (1990)

Γιώργος Βασιλείου

Τηλεοπτικές σειρές

  • Καλημέρα ζωή (1993-2006) ... ΑΝΤ1
  • Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη (2002) ... ΑΝΤ1
  • Καλώς ήρθες μαζί μας (1994) ΑΝΤ1
  • Αγαπάτε αλλήλους (1993) ΑΝΤ1
  • Εκλογή (1993) ΑΝΤ1
  • Η Ελίζα και ..... οι άλλοι (1992) .... Mega
  • Ο εκβιαστής (1992) ΑΝΤ1
  • Τα καλά παιδιά (1992) ΑΝΤ1
  • Πλάκας μέλαθλόν (1992) ΑΝΤ1
  • Η λάμψη (1991) ΑΝΤ1
  • Η γυναίκα της πρώτης σελίδας (1990) Mega
  • Ο χαρτοπαίχτης (1990) ΕΤ1
  • Οδός ανθέων (1988) ΕΤ1
  • Η βεντέτα (1986) .... ΕΡΤ2
  • Οι ιερόσυλοι (1983) ΕΡΤ2
  • Ορκιστείτε παρακαλώ (1982) ΥΕΝΕΔ
  • Αργώ (1980) .... ΕΡΤ
  • Ναυτικές ιστορίες (1978) ΥΕΝΕΔ
  • Η θέμις έχει νεύρα (1975) .... ΕΡΤ
  • Γυφτοπούλα (1974) .... ΥΕΝΕΔ
  • Εν τούτω νίκα (1973) ΥΕΝΕΔ
  • Χαρούμενη Κυριακή (1972) .... ΕΡΤ
  • Η γειτονιά μας (1972) ΥΕΝΕΔ

Γιώργος Βασιλείου

Τηλεοπτικό θέατρο

  • Τα... λαμόγια (2004) ΑΝΤ1
  • Πολιτική κουζίνα (2004) Star
  • Δυο γάμοι και μια μοιχία (2002) ΑΝΤ1
  • Πόρνες και πόρνες (1994) ΑΝΤ1
  • Μπράβο Κολλονέλο (1986) ΕΡΤ2
  • Η χαρτοπαίχτρα (1985) ΕΡΤ
  • Ο ουρανοκατέβατος (1985) ΕΡΤ

Μεταγλωτισμένες παραγωγές

  • Ντένις ο τρομερός (1988) ΕΤ1
  • Ο επιθεωριτής Σαΐνης (1985)
  • Τάο - Τάο (1985) ΕΡΤ
  • Κάντυ Κάντυ (1983) ΕΡΤ
  • Το θαυμάσιο ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον (1983) ΕΡΤ 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑττική - Κρήτη: τι ισχύει για σχολεία, τηλεργασία, δικαστήρια και μαγαζιά την ΠέμπτηΧθες 23:50 | Ειδήσεις

Ποιοι εμβολιασμοί δεν θα γίνουν. Πως θα λειτουργήσουν τράπεζες και ΔΟΥ. Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε τομέα. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Λεωφορεία - Τρόλεϊ: Αποσύρονται λόγω ολισθηρότητας του δρόμουΧθες 20:07 | Ειδήσεις

Τι ώρα θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια την Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΑΣΑ.

Μελίσσια: Ηλικιωμένος γλίστρησε στον πάγο πηγαίνοντας στο φαρμακείο και πέθανεΧθες 19:12 | Ειδήσεις

Ο άνδρας γλίστρησε στον πάγο, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του. Δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν οι γιατροί.

Έκρηξη στην Συγγρού: Τα αίτια και τα σενάρια (βίντεο)Χθες 22:04 | Ειδήσεις

Στην κυκλοφορία δόθηκε ο δρόμος αργά το βράδυ. Για σειρά παραγόντων που βοήθησαν να μην υπάρξουν θύματα, κάνουν λόγοι οι Αρχές. Τεράστιες ζημιές σε πολλά κτήρια σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Aνακάλυψη: φωτεινό αντικείμενο στον γαλαξία που δεν μοιάζει με κανένα άλλο (εικόνες)23:59“Ελπίδα” - Οροπέδιο: θα σκοτωνόταν και κάποιοι χλεύαζαν23:50Αττική - Κρήτη: τι ισχύει για σχολεία, τηλεργασία, δικαστήρια και μαγαζιά την Πέμπτη23:39Ολυμπιακός: Καρβάλιο και Ντιμπί Κεϊτά έρχονται στην Ελλάδα 23:28Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου23:15Τράπεζες: με ραντεβού η επίσκεψη σε υποκατάστημα23:02Κύπελλο Ελλάδας: η Λαμία στους “4” με γκολ στην παράταση22:49Κορονοϊός - Ολυμπιακός: Νέα κρούσματα στην ομάδα22:35Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 171 σημεία22:22Έκρηξη στην Συγγρού: Τα αίτια και τα σενάρια (βίντεο)22:09“Ελπίδα” - ΔΣΑ: Οι πληγέντες δικαιούνται πραγματικής και πλήρους αποζημίωση21:55Ινφαντίνο: Με Μουντιάλ κάθε διετία, δεν θα πνίγονται Αφρικανοί στη Μεσόγειο21:42Σέρρες - Απόπειρα βιασμού: Ελεύθεροι με όρους οι δυο νεαροί 21:28Φιλοποίμην Φίνος: σαν σήμερα πέθανε ο “πατέρας” του ελληνικού κινηματογράφου21:15Ηράκλειο: Πτώμα ξεβράστηκε σε παραλία 21:01“Ελπίδα”: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνδράμει πολίτες για τρίτη ημέρα (εικόνες)20:48“Ελπίδα” - ΔΕΔΔΗΕ: νέα ενημέρωση για τις διακοπές ρεύματος20:34Λεωφορεία - Τρόλεϊ: Αποσύρονται λόγω ολισθηρότητας του δρόμου 20:21“Ελπίδα” - Αποστολόπουλος: πολλοί οδηγοί “φταίνε” για τα προβλήματα (βίντεο)20:09Χαλάνδρι: Διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο εν μέσω χιονιού (βίντεο)19:55
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο