LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΔικαιοσύνηΔημοσίευση: 19 Οκτωβρίου 2016 20:12

Ορίστηκαν οι νέες διασκέψεις του ΣτΕ για τις άδειες

Πότε κρίνεται η συνταγματικότητα του "νόμου Παππά" για τις άδειες.Άκαρπη η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Συμβούλιο της Επικρατείας - ΣτΕ - τηλεοπτικές άδειες

Δύο ακόμα διασκέψεις, την ερχόμενη Δευτέρα 24/10και Τετάρτη 26/10 όρισε σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Ν.Σακελλαρίου για το επίμαχο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, μετά και την χθεσινή απόφαση υπέρ του "παραδεκτού" των προσφύγων των τηλεοπτικών σταθμών, με πλειοψηφία 16-9 από του Συμβούλους  της Επικρατείας, στην τρίτη, κατά σειρά, διάσκεψη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία διήρκεσε 4 ώρες.

Στην επόμενη διάσκεψη –τέταρτη κατά σειρά- αναμένεται να ολοκληρωθεί η εισήγηση του Γ.Παπαγεωργίου που ξεκίνησε χθες. Ο εισηγητής τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά, αλλά και των υπουργικών αποφάσεων που ακολούθησαν μετά την ψήφιση του νόμου, χωρίς όμως η εισήγησή του  να δεσμεύει τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στη συνέχεια, αναμένεται να τοποθετηθούν οι Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας και τα υπόλοιπα μέλη της σύνθεσης, προκειμένου να αναπτύξουν τα νομικά τους επιχειρήματα αναφορικά με τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και τις θέσεις που έχει προβάλει το ελληνικό δημόσιο.

Πηγές του Συμβουλίου της Επικρατείας εκφράζουν την εκτίμηση ότι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά  η κρίσιμη ψηφοφορία που θα καθορίσει το εάν το νομοθετικό πλαίσιο του διαγωνισμού είναι ή όχι σύμφωνο με το Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί στη διάσκεψη της ερχόμενης Τετάρτης.

Ολομέλεια - Βουλή - διαφθορά - διαπλοκή

Άκαρπη η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς δεν επιτεύχθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία των 4/5. Πλέον, είναι ορατό το ενδεχόμενο να επανέλθει η τροπολογία Παππά, η οποία είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Κι ενώ διαρρεόταν ακόμα και από κυβερνητικές πηγές ότι ήταν πιθανό να υπάρξει παρέμβαση στην Βουλή από Αλέξη Τσίπρα, τελικά αυτό δεν συνέβη καθώς ο πρωθυπουργός αναχώρησε για τις Βρυξέλλες ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, τα προερχόμενα από την κυβερνητική πλειοψηφία στελέχη τάχθηκαν υπέρ της ανάγκης να προχωρήσει κανονικά η συζήτηση και η ψηφοφορία για τα πρόσωπα που προτείνονταν να απαρτίσουν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης (με πρώτα την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι), ζήτησαν ολιγοήμερη αναβολή της ψηφοφορίας, μέχρι να υπάρξει η τελική απόφαση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του νόμου Παππά, μετά την χθεσινή παραδοχή των προσφυγών που έχουν κατατεθεί από υφιστάμενους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στα άκρα η πολιτική κόντρα για την τροπολογία Παππά

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, εν όψει της επικείμενης Διάσκεψης των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια αυταρχική κυβέρνηση, με μόνο μέλημα την  παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος .

"Μην δημιουργείται πρόβλημα δημοκρατίας την ώρα που υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η χώρα βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, με ακραίες μεθόδους από την κυβέρνηση, που προσβάλλουν το κράτος δικαίου".

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, παίρνοντας το λόγο μετά την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ, στην Ολομέλεια, απάντησε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να έχει το δικό της πολιτικό στίγμα, επιλέγει για άλλη μια φορά να είναι ουρά των συμφερόντων» και απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «η υποχρέωσή σας να συμβάλλετε στην νόμιμη συγκρότηση του ΕΣΡ και στην λειτουργία του, δεν είναι υπό αίρεση κι ούτε μπορεί να μπαίνει υπό όρους».

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στο βραδινό δελτίο του ΣΚΑΪ, και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να κριθεί αντισυνταγματικός ο διαγωνισμός, είπε ότι τότε «γυρνάμε στην προηγούμενη κατάσταση», καθώς θα πρέπει να αναλάβει την αρμοδιότητα το ΕΣΡ και «αν αφαιρεθεί η δυνατότητα διεξαγωγής διαγωνισμού από το υπουργείο, δεν θα μπορώ να κάνω κάτι», όπως είπε. Παραδέχθηκε δε ότι θα υπάρχει ζήτημα με τους νέους καναλάρχες.

Γεροβασίλη: η ΝΔ "τορπίλισε" την συγκρότηση του ΕΣΡ

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η Όλγα Γεροβασίλη μετά την άκαρπη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, με στόχο να συγκροτηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, «η Νέα Δημοκρατία τορπίλισε σήμερα την συγκρότηση του ΕΣΡ, υιοθετώντας μια προκλητικά αντιθεσμική συμπεριφορά. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να απολογηθεί για την στάση αυτή, η οποία δεν έχει άλλο σκοπό, παρά μόνο να αποτρέψει την επιβολή κανόνων νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, να υπερασπιστεί την διαπλοκή και να εκβιάσει την ακύρωση του διαγωνισμού, από τον οποίο το ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει 258 εκ. ευρώ.

Δημήτρης Τζανακόπουλος - διευθυντής γραφείου πρωθυπουργού - ΑΝΤ1

Τζανακόπουλος:απαραίτητη η τροπολογία Παππά για την ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου

Σχολιάζοντας το νέο «ναυάγιο» για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και την Ρίτσα Μπιζόλγλη, έκανε λόγο για «διαρκές μπλόκο που μπαίνει από την ΝΔ, η οποία από την πρώτη στιγμή, λειτουργώντας ως συνήγορος των τηλεοπτικών σταθμών, στην αρχή όλων και εν συνεχεία όσων δεν πήραν άδεια, εκφράζει συγκεκριμένες θέσεις υπέρ της διαπλοκής».

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση προτίθεται, μετά τις εξελίξεις αυτές, να επανακαταθέσει την «Τροπολογία Παππά», που προβλέπει «μαύρο» εντός 5 ημερών από την δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ για τα κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «είναι απαραίτητο βήμα η τροπολογία, για να συνεχιστεί η προσπάθεια ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου», λέγοντας πάντως ότι «θα επιδιώξουμε συναινέσεις και στόχος είναι να βρεθεί μια λύση στην οποία θα συμφωνούν όλοι».

ΒΟΥΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ - ΜΜΕ

Διαμαρτυρία των εργαζόμενων στα κανάλια

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχώρησαν δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι έκαναν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο την Βουλή.

Διπλή παρέμβαση προς τη δικαιοσύνη για την υποκλοπή της αλληλογραφίας μέλος του ΣτΕ

Παράλληλα με το μέτωπο αυτό, η  οργισμένη αντίδραση του δικαστικού κόσμου, αλλά και η  καταδίκη από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου της δημοσιοποίησης των προσωπικών δεδομένων, αλλά και του ονόματος, από την εφημερίδα «Αυγή», συμβούλου της Επικρατείας, προκάλεσε διπλή παρέμβαση προς τη δικαιοσύνη.

Η εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Νικολάου Παρασκευόπουλου, για την διενέργεια έρευνας σχετικά με την παραβίαση και ανακοίνωση προσωπικών δεδομένων, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, και  παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας, διαβιβάστηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ειδικότερα στον εισαγγελέα Σπυρίδωνα Παππά, ο οποίος θα διενεργήσει την σχετική κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, διατάχθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του επίμαχου δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης σε Φύσσα: ομαδική δουλειά και πειθαρχία οι συνταγές της επιτυχίας11:20Κορονοϊός: Πάνω από 11 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως11:09Νεκρός μοτοσικλετιστής σε τροχαίο10:56Σε Έλληνα μαθητή το πρώτο βραβείο ποίησης σε παγκόσμιο διαγωνισμό10:44“Ο πόλεμος των Αχμέντοφ”: Ο Ρώσος κροίσος και το διαζύγιο των 500 εκ. ευρώ10:32Μητσοτάκης στους FT: Δεν θα δεχτώ επιπλέον όρους για το Ταμείο Ανάκαμψης10:20Θανατηφόρο τροχαίο στον Πειραιά10:07Σιάτλ: Νεκρή η μία από τις δύο γυναίκες που χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο σε διαδήλωση09:55Εβδομαδιαίες προβλέψεις για τα ζώδια09:42Δημογραφική κρίση στη χώρα μας: δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον09:30Σαουδική Αραβία: Αγοραστική φρενίτιδα λόγω... ΦΠΑ!09:18Ντέρμπι “αιωνίων” για το… γόητρο στο ΟΑΚΑ09:06Στην Εντατική ο άνδρας που καταπλακώθηκε από τρακτέρ08:53Καρέτα - καρέτα: αίσθηση από την μελέτη για τα χρόνια ωοτοκίας της!08:41Επιχείρηση απεγκλωβισμού ανθρώπων από χείμαρρο στη Θεσσαλονίκη08:29Νίκος Σταυρίδης: από την απογοήτευση στην καταξίωση08:17Μετρό: σε λειτουργία η γραμμή 3 μέχρι τη Νίκαια08:05Κροατία: στις κάλπες οι πολίτες εν μέσω κορονοϊού07:52Ο Κάνιε Γουέστ υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ07:40Κορονοϊός: μείωση των ημερήσιων αριθμών κρουσμάτων και θανάτων στις ΗΠΑ07:28
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο