Γιαννόπουλος: Αναλαμβάνω ξανά την προεδρία του ΚΕΕΛΠΝΟ
Ανέλαβε και πάλι τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ ο Θανάσης Γιαννόπουλος μετά την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ περί αντικαταστάσεώς του ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο αποπεμφθείς πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, έπειτα από πίεση που είχε δεχθεί τον περασμένο Μάιο από τον Παύλο Πολάκη να παραιτηθεί από την ηγεσία του Κέντρου.
Με ανακοίνωσή του εκφράζει βαθιά πίστη προς τη Δικαιοσύνη και τους δικαστικούς λειτουργούς και τονίζει ότι η τοποθέτησή του τον Απρίλιο του 2015 από την τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν εξαιρετικά τιμητική με άκρως επιστημονικά κριτήρια.
«Η λειτουργία μου ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού υπήρξε με γνώμονα το κανονιστικό πλαίσιο του και τις προτεραιότητες που τίθενται στο επίπεδο της Δημόσιας Υγείας» τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει:
«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης θα συνεχίσω να προσφέρω τις επιστημονικές γνώσεις και υπηρεσίες για την επίλυση εκκρεμοτήτων στο πεδίο πρόληψης της Δημόσιας Υγείας στο Προσφυγικό και στην υλοποίηση προγραμμάτων που έχει εκπονήσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Συντάσσομαι στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να ανταπεξέλθει τόσο στις υγειονομικές προκλήσεις τις καθημερινότητας όσο και στις θεσμικές παρεμβάσεις, για την πάταξη φαινομένων, που συχνά πυκνά αποτελούν τροχοπέδη στο χώρο της Υγείας».
Σε απολογία καλεί το υπουργείο Υγείας τον κ. Γιαννόπουλο
Προθεσμία πέντε ημερών για να απολογηθούν έχουν λάβει απο το υπουργείο Υγείας ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος και άλλα δύο πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, τόσο ο κ. Γιαννόπουλος, όσοι και ο τέως αντιπρόεδρος, Ιωάννης Γιαννάκης και το τέως μέλος, Δημήτριος Μπίτας, μετά την απόφαση του Συμβουλίου να κρίνει αντισυνταγματική την διαδικασία αποπομπής τους, καλούνται εντός προθεσμίας πέντε ημερών, να διατυπώσουν εγγράφως τις απόψεις τους αναφορικά με τις πράξεις και τις παραλείψεις που τους αποδόθηκαν.
Το υπουργείο Υγείας θεωρεί ότι «το ΣτΕ δεν έκρινε την ουσία και τους λόγους αντικατάστασης του Προέδρου και των δύο μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που προσέφυγαν σε αυτό. Αποφάνθηκε επί του καθαρά τυπικού/ διαδικαστικού ζητήματος και ακριβώς για το λόγο αυτό ανέπεμψε την υπόθεση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου».
«Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι οι διαδικαστικές εκκρεμότητες που προέκυψαν λόγω της απόφασης του ΣτΕ αντιμετωπίζονται», επισημαίνει και υπογραμμίζει ότι «αδιαπραγμάτευτος στόχος του υπουργείου Υγείας παραμένει η θεσμική και διαχειριστική εξυγίανση ενός πολύ κρίσιμου για τη Δημόσια Υγεία φορέα όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ».