LATEST NEWS
 
Κοινωνία /Παιδεία-ΘρησκείαΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2016 14:59

Αντιδράσεις για τις εξετάσεις υπαλλήλων με “πλαστά πτυχία”

Χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους αφορά η διάταξη που προωθεί το ΥΠΕΠΘ. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση που κάνει λόγο για "πλυντήριο παρανομιών".

Υπουργείο Παιδείας

Ειδικές εξετάσεις αναμένεται να διεξαχθούν για τους δημοσίους υπαλλήλους που κατέχουν πλαστούς τίτλους σπουδών έπειτα από νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει σύντομα του υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διάταξη θα κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση και θα διευρύνει το χρονικό διάστημα του νόμου Γιαννάκου προκειμένου να καλύπτεται κάθε μη σύννομη περίπτωση λειτουργίας ιδιωτικών ΤΕΕ ή χορήγησης πτυχίου, χωρίς χρονικό προσδιορισμό, υλοποιώντας έτσι σχετική πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προς το υπουργείο Παιδείας, πρόταση που εκκρεμεί από το 2015.

Όπως αναφέρει το άρθρο 24 του ν. 3577/2007 (Α' 130), τα πτυχία των μαθητών Ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας λόγω των παραπάνω διαπιστωμένων παρανομιών, θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων. Όμως, οι εξετάσεις αυτές δεν έγιναν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «οι επιτήδειοι ιδιοκτήτες σχολείων και οι άλλοι εμπλεκόμενοι που είχαν οργανώσει μια κερδοφόρα βιομηχανία 'πιστοποίησης προσόντων', είτε διέφυγαν τις κυρώσεις του νόμου λόγω παραγραφής είτε καταδικάστηκαν σε ελαφριές ποινές».

Την ίδια στιγμή καταγγελία για το σχετικό ζήτημα είχε κάνει η ΟΙΕΛΕ στον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος με τη σειρά του διαβίβασε τα στοιχεία στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Από το πόρισμα του Σώματος που προέκυψε προτάθηκε από το αρμόδιο υπουργείο τροποποίηση , ώστε να καλύπτει κάθε μη σύννομη περίπτωση λειτουργίας ιδιωτικών ΤΕΕ ή χορήγησης πτυχίου, χωρίς χρονικό προσδιορισμό.

Σύμφωνα με το πόρισμα (328/Α/2015) του Σώματος, προτάθηκε στο υπουργείο Παιδείας η τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 3577/2007, ούτως ώστε

Συνέντευξη Τύπου -  Υπ. Παιδείας - Νικ.. Φίλης - Πανελλαδικές Εξετάσεις

Φίλης: Το πρόβλημα με τους μη νόμιμους τίτλους σπουδών το κληρονομήσαμε

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τους μη νόμιμους τίτλους σπουδών που πιστοποιούν επαγγελματική επάρκεια είναι ένα πρόβλημα που δεν δημιούργησε η σημερινή κυβέρνηση. Έχει δημιουργηθεί εδώ και 15-20 χρόνια... Το κληρονομήσαμε και είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε λύση», δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, και επιρρίπτει ευθύνες στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι, ενώ το γνώριζε και ο ίδιος όταν ήταν υπουργός, δεν έκανε κάτι. «Είναι γνωστό και όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Διοίκησης ο κ. Μητσοτάκης, το γνώριζε το θέμα αυτό. Υπήρχε νομοθετική πρόβλεψη από την εποχή της ΝΔ, που δεν εφαρμόστηκε, ούτε από τη ΝΔ, ούτε από το ΠΑΣΟΚ. Το έβαλαν κάτω από το χαλί. Εμείς, δεν το βάζουμε κάτω από το χαλί. Το αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο της νομιμότητας, χωρίς αγριότητες και λαϊκισμούς», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φίλης αναφερόμενος στο νόμο της Μαριέτας Γιαννάκου, όταν ήταν υπουργός Παιδείας (ν.3577/2007 -Α΄ 130), σημειώνει: «Παρόλο που υπήρξε πρόβλεψη της κ. Γιαννάκου με νόμο, δεν υλοποιήθηκε αυτός ο νόμος από τις μετέπειτα κυβερνήσεις. Συνεπώς, είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργήσουμε με βάση τη νομιμότητα -σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο- και να προχωρήσουμε στη διαδικασία αυτή». Απαντώντας, σε ερώτηση σχετικά με πρόβλεψη των πειθαρχικών διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα, ακόμη και για απόλυση, σε περίπτωση πλαστού πτυχίου, ο υπουργός Παιδείας αναφέρει: «Αν υπάρχει πλαστό πτυχίο και διαπιστωθεί με βάση τη διαδικασία που υπάρχει, διαπιστωθεί ονομαστικά όμως, και υπάρξει καταλογισμός προσωπικός, βεβαίως θα ισχύσουν οι διαδικασίες αυτές».

Ωστόσο, το σχετικό ζήτημα έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

ΝΔ: Απαιτούμε μια Ελλάδα αξιοκρατίας

Βολές κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε δήλωσή του πως ελπίζει «η Κυβέρνηση να μην φτάσει στο ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει με οποιονδήποτε τρόπο σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο».

Όπως μάλιστα σημείωσε ο ίδιος «προκαλούν τους νέους ανθρώπους, που αγωνίζονται να σπουδάσουν για να αποκτήσουν, με το σπαθί τους, μια θέση στην αγορά εργασίας.

Προκαλούν τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που πέτυχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι.

Προκαλούν και προσβάλλουν τους φορολογούμενους πολίτες, που απαιτούν αξιοκρατία και διαφάνεια στο Δημόσιο, το οποίο πληρώνουν για να λειτουργεί».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση δείχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, αφού όπως επισημαίνει αγωνίστηκε «και ως Υπουργός μαζί με χιλιάδες έντιμους και άξιους Δημοσίους Υπαλλήλους να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ανομίας που κυριαρχούσε.»

 Τι απαντά το ΥΔΜΕΔ:

Απάντηση στα όσα αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών και Δ. Ανασυγκρότησης με ανακοίνωσή του.

Το αρμόδιο υπουργείο απαντά φράση προς φράση στις βολές του Προέδρου της ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

1)Λέει ο κ. Μητσοτάκης: «Ελπίζω η Κυβέρνηση να μην φτάσει στο ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει με οποιονδήποτε τρόπο σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο».

Σε ακραία σημεία φαυλότητας είχαν φτάσει οι κυβερνήσεις τις οποίες υπηρέτησε ως Υπουργός, ο κ. Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες ανέχθηκαν να λειτουργούν  φάμπρικες ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ εκπαιδευτηρίων και στη συνέχεια προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να συγκαλύπτουν τις ανομίες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή ένα θέμα οι ρίζες του οποίου βρίσκονται στην εποχή της παντοδυναμίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αφορά την παράνομη λειτουργία ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επιχειρεί  να εμπλέξει τη Δημόσια Διοίκηση και το ΑΣΕΠ ισχυριζόμενος ότι μεγάλος αριθμός υπαλλήλων με παράνομους τίτλων σπουδών παραμένουν στο Δημόσιο.

Να θυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη αυτό που όφειλε να γνωρίζει:  η αποκάλυψη πλαστών πιστοποιητικών ή εγγράφων επισείει την άμεση ανάκληση διορισμού ή/και την πειθαρχική του δίωξη. Προφανώς αν ο κ. Μητσοτάκης  δεν βρίσκεται σε σύγχυση ή δεν γνωρίζει τους δημοσιοϋπαλληλικούς κώδικες και τους νόμους της Πολιτείας, τότε επιδιώκει να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις με σκοπό την συκοφάντηση του Δημόσιου Τομέα και όσων τον υπηρετούν.

2) Λέει ο κ. Μητσοτάκης:  «Προκαλούν τους νέους ανθρώπους, που αγωνίζονται να σπουδάσουν για να αποκτήσουν, με το σπαθί τους, μια θέση στην αγορά εργασίας. Προκαλούν τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που πέτυχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι»

Ο κ. Μητσοτάκης προκαλεί ολόκληρη την κοινωνία και την κοινή λογική όταν υποδύεται ότι δεν γνωρίζει –παρά το ότι χρημάτισε υπουργός- ότι οι προσλήψεις γίνονται από το ΑΣΕΠ το οποίο  και κάνει έλεγχο ΟΛΩΝ των πιστοποιητικών που προσκομίζουν οι υποψήφιοι για το Δημόσιο και ότι στη συνέχεια γίνεται νέος έλεγχος κατά την πρόσληψή τους από τον φορέα ή την υπηρεσία που τους προσλαμβάνει.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως προκαλεί μιλώντας για «χιλιάδες συμπολίτες μας, που πέτυχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι» όταν φεύγοντας από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ήταν ΕΚΕΙΝΟΣ ο οποίος είχε αφήσει σε ομηρία περίπου  9.000 επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2008 και μετά.

3) Λέει ο κ. Μητσοτάκης:  «Προκαλούν και προσβάλλουν τους φορολογούμενους πολίτες, που απαιτούν αξιοκρατία και διαφάνεια στο Δημόσιο, το οποίο πληρώνουν για να λειτουργεί. Νοιάζομαι προσωπικά για αυτήν την υπόθεση, γιατί αγωνίστηκα και ως Υπουργός μαζί με χιλιάδες έντιμους και άξιους Δημοσίους Υπαλλήλους να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ανομίας που κυριαρχούσε».

Ο κ. Μητσοτάκης για το μόνο το οποίο νοιάστηκε προσωπικά ήταν για την συρρίκνωση και διάλυση του Δημόσιου Τομέα με χιλιάδες απολύσεις όπως του υπαγορεύουν οι νεοφιλελεύθερες εμμονές του.

ΦΕΚ - απολύσεις - πλαστά πτυχία - σύνθεση

4) Λέει ο κ. Μητσοτάκης:  «Μαζί υλοποιήσαμε το αίτημα της κοινωνίας για ελέγχους που προστατεύουν το κύρος της Δημόσιας Διοίκησης και δεν δείξαμε καμία ανοχή σε αυτούς που κλέβουν το μέλλον των συμπολιτών μας».

Ο κ. Μητσοτάκης και εδώ ψεύδεται χωρίς την παραμικρή συστολή αφού ακόμη και για την υπόθεση των παράνομων εκπαιδευτηρίων και των μη νόμιμων τίτλων, υπήρξε νόμος της πρώην υπουργού Παιδείας  Μαριέττας Γιαννάκου (άρθρο 24 του ν.3577/2007) ο οποίος ΟΥΔΕΠΟΤΕ εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ.

5) Λέει ο κ. Μητσοτάκης:  «Αποτέλεσμα της δουλειάς μας ήταν να αναδειχθεί το θέμα των 2.000 τίτλων σπουδών “υποτιθεμένων” αριστούχων, πολλοί εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για διορισμό στο Δημόσιο. Θέλουμε να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα με αξιοκρατία».

Καμία «δουλειά» πέραν τη συγκάλυψης δεν έκανε ο κ. Μητσοτάκης ακόμη κι όταν  είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση των παράνομων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Ευρώπη», στην Αρτα, με αποτέλεσμα την παραγραφή των αδικημάτων 35 εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Αντίθετα, οι Υπουργοί Παιδείας των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν ενδελεχείς ελέγχους μέσω των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης για το σύνολο των Ιδιωτικών ΤΕΕ της χώρας και εντόπισαν όλα τα Ιδιωτικά ΤΕΕ, στα οποία σημειώθηκαν αντίστοιχες παρατυπίες που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 24 του ν.3577/2007.

Ο πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, διαβίβασε τα στοιχεία των καταγγελιών της ΟΙΕΛΕ στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το οποίο συνέταξε και το σχετικό πόρισμα (328/Α/2015) του Σώματος.

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης πόσοι από τους «χιλιάδες υποτιθέμενους αριστούχους» μπήκαν στο Δημόσιο και γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις δεν εφαρμόστηκαν οι νόμοι. Επίσης πόσοι από αυτούς μπήκαν στον ιδιωτικό τομέα και πάλι με «ψευδή» στοιχεία.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει την παλινόρθωση του φαύλου συστήματος το οποίο οικοδόμησε η παράταξή του και στήριξε ο ίδιος προσωπικά.

6) Λέει ο κ. Μητσοτάκης:  «Οι πολίτες απαιτούν και μαζί τους απαιτώ από την Κυβέρνηση να κάνει, επιτέλους, σε κάτι, το σωστό»

Οι πολίτες απαιτούν να αποκαλυφθούν όλες οι «φάμπρικες» που είχαν στήσει οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ τόσο στην Εκπαίδευση όσο και στο Δημόσιο. Και θα αποκαλυφθούν.

Στον κ. Μητσοτάκη απευθύνουμε τα ίδια ερωτήματα τα οποία του θέτει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) με σημερινή ανακοίνωση του προέδρου της και απαιτούμε μαζί με την κοινωνία άμεσες απαντήσεις:

•             Πού βρίσκονταν το 2005, όταν η ΟΙΕΛΕ ανακίνησε το ζήτημα και κατέθεσε μηνύσεις;

•             Πού βρίσκονταν, όταν παραγράφονταν τα αδικήματα των 35 εμπλεκόμενων και όταν η ΟΙΕΛΕ ζητούσε τη νομική αναψηλάφιση του θέματος;

•             Τι έλεγαν, όταν η Κομισιόν το 2014 «πάγωσε» τη διαδικασία αντιστοίχισης του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων λόγω των παράνομων και παράτυπων τίτλων στην ιδιωτική εκπαίδευση;

•             Γιατί δεν πήραν θέση, όταν ο Σύνδεσμος των ιδιοκτητών (ΣΙΕΙΕ) μήνυσε τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, επειδή κατήγγειλε το θέμα των τίτλων και των διορισμών των κατόχων τους στο Δημόσιο στην Κομισιόν (απηυδισμένος από την απόλυτη απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων που κάλυπταν τους πραγματικούς ενόχους); Τώρα τάχα θυμήθηκαν το θέμα;

ΠΑΣΟΚ: Κάθε έννοια αξιοκρατίας, λογικής και κράτους δικαίου καταπατάται

Αντιδράσεις για το ζήτημα και από το ΠΑΣΟΚ που σε ανακοίνωση του αναφέρει πως εν μέσω πανελληνίων μονό ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η όποια προσπάθεια τακτοποίησης περιπτώσεων δημοσίων υπαλλήλων που προσελήφθησαν κάνοντας χρήση πλαστών τίτλων».

«Κάθε έννοια αξιοκρατίας, λογικής και κράτους δικαίου καταπατάται, την ίδια στιγμή που χιλιάδες νέα παιδιά δίνουν έναν δύσκολο, αλλά έντιμο αγώνα για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» λέει το ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ - γραφεία - Χαριλάου Τρικούπη

«Τι έχει να πει σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους η κυβέρνηση; Ότι η αναξιοκρατία η εξαπάτηση δικαιούνται μιας δεύτερης ευκαιρίας; Τι έχει να πει στους χιλιάδες ανέργους πτυχιούχους ο κ. Φίλης;

Ότι οι τίτλοι δεν έχουν αξία, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση;» συνεχίζει σε ανακοίνωσή του κόμμα ενώ καλεί τον αρμόδιο υπουργό να σταματήσει κάθε συζήτηση και διαδικασία επί του θέματος που η κυβέρνηση επέλεξε να διευθετήσει ενώ ταυτόχρονα καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της, "γιατί προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια ηθικής και προκαλεί τους πολίτες".

Ποτάμι: εξετάσεις "πλυντήριο" για πλαστά πτυχία

Στη Βουλή έφερε το Ποτάμι το ζήτημα της ενδεχόμενης νομιμοποίησης πλαστών τίτλων σπουδών δημοσίων υπαλλήλων με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής), Γρηγόρης Ψαριανός (Β΄ Αθηνών), Κατερίνα Μάρκου (Β΄ Θεσσαλονίκης), Κώστας Μπαργιώτας (Λάρισας) και Ιάσονας Φωτήλας (Αχαΐας) προς τους υπουργούς Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ταυτόχρονα σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι αναφέρει πως «κατά το δοκούν ή καλύτερα όποτε τους συμφέρει, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άλλοτε καταγγέλλει τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και άλλοτε τις μνημονεύει όπως τώρα κάνει και ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, προκειμένου να βρει ένα άλλοθι για την ειλημμένη απόφασή του να «νομιμοποιήσει» τα πλαστά πτυχία μιας μερίδας δημοσίων υπαλλήλων μέσω εξετάσεων».

Ακόμη επιτίθεται σφοδρά προς την κυβέρνηση λέγοντας πως αντί να κάνει το αυτονόητο «και να απομακρύνει από τη θέση τους όσοι εν γνώσει τους απέκτησαν πλαστά και παράνομα πτυχία σε συνεννόηση με επιτήδειους ιδιοκτήτες σχολείων, και κατέλαβαν μια θέση στο Δημόσιο εις βάρος άλλων συμπολιτών μας, εφευρίσκει έναν ακόμη τρόπο να ενδυναμώσει το πελατειακό κράτος που χτίζει εδώ και 16 μήνες».

"Οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, το πελατειακό κράτος μένει" αναφέρει Το Ποτάμι ολοκληρώνοντας.

ΑΔΕΔΥ: Καμία ανοχή σε περιπτώσεις κατάθεσης πλαστών πτυχίων στο Δημόσιο

Από τη μεριά της και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει τέτοιου είδους φαινόμενα τονίζοντας σε ανακοίνωσή της πως «Είναι σαφές ότι η προσκόμιση και κατάθεση πλαστών τίτλων σπουδών στο Δημόσιο, αποτελεί πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα. Συνεπώς, όπου και όποτε αποδεδειγμένα διαπιστώνεται η ύπαρξη φαινομένων παραβατικότητας, θα πρέπει -χωρίς δεύτερη σκέψη- να εφαρμόζονται οι διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων».

Μάλιστα καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να πράξουν τα δέοντα και να εφαρμόσουν το νόμο.

«Δηλώνουμε, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση και με κανένα τρόπο, δεν πρόκειται να δεχτούμε την αναπαραγωγή της κλασικής αποπροσανατολιστικής εκμετάλλευσης απαράδεκτων φαινομένων παραβατικότητας και διαφθοράς, με στόχο την ενοχοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και την αποσιώπηση των ευθυνών του πελατειακού, διαμεσολαβητικού, διαπλεκόμενου μέρους του πολιτικού συστήματος που κακοδιοικεί, συγκαλύπτει και αρνείται τη διαφάνεια» λέει η ΑΔΕΔΥ η οποία επισημαίνει ότι ανάλογη θα πρέπει να είναι και η αντιμετώπιση όλων όσων εμπλέκονται στη χορήγηση πλαστών πτυχίων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιοΣήμερα 11:00 | Ειδήσεις

Μια απίστευτη κλοπή σημειώθηκε στην περιοχή της Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας 40χρονος έκλεψε τη μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο. 

Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγόΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη το τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας. Ποια είναι η κατάσταση του οδηγού του δικύκλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο