LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 05 Μαΐου 2016 19:32

Καταθέσεις “κλειδιά” στην υπόθεση της μικρής Μαρίας

Τι είπε ο ψυχολόγος της αστυνομίας που μίλησε με την μικρή Μαρία. Τι κατέθεσε ο παππούς της αλλά και οι άνθρωποι που την βρήκαν. Στην αντεπίθεση οι γονείς.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΙΑ - ΕΚΘΕΣΗ - ΑΝΗΛΙΚΟ - ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ

Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου θα βρεθούν και πάλι την Παρασκευή οι γονείς της 4χρονης Μαρίας οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ οι ίδιοι πέρασαν στην αντεπίθεση καταθέτοντας μήνυση κατά αγνώστων για την αρπαγή της Μαρίας.

Πάντως, το ζευγάρι καλείται να λογοδοτήσει για όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι στη μάντρα του παππού της Μαρίας όπου η οικογένεια με φίλους τους γιόρταζαν το Πάσχα.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι δύο γονείς της 4χρονης «εξέθεσαν αυτήν σε μεγάλο κίνδυνο» αφήνοντάς την, μόνη στον μεγάλο μη περιφραγμένο χώρο της μάντρας η οποία από την μία πλευρά της συνορεύει με γκρεμό και από την άλλη με την Λεωφόρο Σχιστού «χωρίς να έχουν οπτική και ακουστική επαφή με αυτήν και χωρίς να μεριμνήσουν για την ασφάλειά της».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καλούνται να αντικρούσουν οι δύο κατηγορούμενοι, δεν προκύπτει ο ισχυρισμός τους περί αρπαγής της 4χρονης, αν και οι ίδιοι επιμένουν σε αυτή την εκδοχή. Αντίθετα όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος τους, αποτέλεσμα της δικής τους παράλειψης εποπτείας και φροντίδας ήταν η 4χρονη «να διαφύγει της προσοχής τους και να απομακρυνθεί περιπλανώμενη μόνη και αβοήθητη κατά το μεγαλύτερο μέρος της 1-5-2016 και τη νύκτα της 2-5-2016 σε παρακείμενη δασώδη έκταση όπου και κοιμήθηκε κάτω από τα δέντρα, πάνω σε κλαδιά ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε ύστερα από διαδρομή τεσσάρων χιλιομέτρων από το σημείο της εξαφάνισής της μέσω της λεωφόρου Αθηνών στην περιοχή Αφαία Χαϊδαρίου στο ρεύμα προς Αθήνα με κίνδυνο να την παρασύρουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα, εκτεθειμένη σε όλους τους σχετικούς κινδύνους, καθόσον περιφερόταν στα δάσος, στο δρόμο και στην ευρύτερη περιοχή χωρίς την παρουσία και εποπτεία ενηλίκου μέχρις ότου έγινε αντιληπτή στις 2-5-2016 και περί ώρα 12.45 επί της Λεωφόρου Αθηνών πλησίον της γέφυρας Σκαραμαγκά στο ρεύμα προς Αθήνα από δύο διερχόμενους οδηγούς που ειδοποίησαν την αστυνομία».

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΙΑ - ΕΚΘΕΣΗ - ΑΝΗΛΙΚΟ - ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ

Καταθέσεις "κλειδιά" για την υπόθεση

Τι κατέθεσε ο Ψυχολόγος της Αστυνομίας που εξέτασε τη μικρή Μαρία-Ειρήνη

«Η ανήλικη ήταν εμφανώς σοκαρισμένη από το γεγονός, καθότι περιπλανιόταν το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης μέρας και τη νύχτα στο δάσος και ανέφερε ότι κάποια στιγμή κοιμήθηκε κάτω από τα δέντρα σε κάτι κλαδιά. Ως προς το πώς εξαφανίστηκε επανέλαβε πάρα πολλές φορές ότι την άφησε η μητέρα της και ότι εκείνη την έψαχνε φοβισμένη και την φώναζε, αλλά δεν ήταν πουθενά. Την ρώτησα αν άκουσε κανέναν να τη φωνάζει ή αν είδε κάποιον να την ψάχνει και είπε πως όχι. Μέχρι σήμερα το πρωί ανέφερε ότι δεν συνάντησε κανέναν στο δάσος. Από τις ερωτήσεις που της έκανα για τη σχέση με τους γονείς της και την οικογένειά της, οι απαντήσεις της ήταν διφορούμενες, καθώς άλλες φορές έλεγε ότι οι γονείς της την αγαπούν και άλλες όχι. Την ρώτησα επανειλημμένα αν η ίδια από μόνη της διέφυγε της προσοχής των γονιών της και χάθηκε στο δάσος, αλλά εκείνη επέμενε ότι την άφησε η μητέρα της. Ύστερα από κάποια ώρα το παιδί άρχισε να κουράζεται και να διαμαρτύρεται και να ζητάει τη μητέρα του, την οποία κάλεσα στο χώρο. Όταν συναντήθηκε η ανήλικη με τη μητέρα της συνέχισε να λέει και σε εκείνη ότι την άφησε μόνη της στο δάσος. Εξαιτίας της πολύ νεαρής ηλικίας της ανήλικης είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το κατά πόσο η περιγραφή της για την εξαφάνισή της είναι ακριβής και πραγματική». 

Η κατάθεση της μητέρας της Μαρίας-Ειρήνης στους Αστυνομικούς:

«Αφού είχαμε τελειώσει το γεύμα σηκώθηκα από το τραπέζι για να κόψω ένα πεπόνι. Εκείνη τη στιγμή τα δύο ανήλικα τέκνα μου ήταν στην αυλή και παίζανε δίπλα ακριβώς από το τραπέζι. Ενώ ήμουν μέσα στο σπίτι που βρίσκεται εντός της μάντρας άκουσα τον άνδρα μου να φωνάζει και να αναζητά την ανήλικη Μαρία-Ειρήνη. Με ρώτησε αν την είχα δει και τον ρώτησα τι είχε συμβεί. Ο σύζυγός μου μου είπε ότι δεν τη βρίσκει και άρχισα κι εγώ να την αναζητώ. Το συμβάν έγινε περίπου την 15:00 ώρα, δεν θυμάμαι ακριβώς. Αφού την αναζητήσαμε και δεν την βρίσκαμε ο σύζυγός μου κάλεσε την αστυνομία. Δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί, όμως φοβάμαι για τη ζωή της. Η Μαρία Ειρήνη είναι ένα παιδί που δεν φεύγει ποτέ από δίπλα μου. Από το χώρο της κουζίνας που ήμουν δεν είχα οπτική επαφή με τα παιδιά μου, αλλά ούτε ακουστική επαφή, καθώς είχαμε μουσική και δεν άκουγα τα άτομα που βρίσκονταν στην αυλή. Όσο ήμουν στην κουζίνα ο σύζυγός μου πρόσεχε τα παιδιά μας.»

Γονείς - εισαγγελέας - μικρή Μαρία

Τι κατέθεσε ο πατέρας της Μαρίας στους Αστυνομικούς:

«Καθώς ετοιμάζαμε το φαγητό η κόρη μου Μαρία-Ειρήνη έπαιζε με τον αδελφό της στο χώρο της μάντρας. Περί ώρα 14:40 διέφυγε της προσοχής μου και έχασα την οπτική επαφή με την κόρη μου. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι μεγάλων διαστάσεων, δεν είναι περιφραγμένος και εντός αυτού υπάρχουν πλήθος παλαιών αυτοκινήτων και ψυγείων, τα οποία προορίζονται για παλιοσίδερα. Στη μία πλευρά έχει γκρεμό ενώ στην άλλη είναι η Λεωφ.Σχιστού. Άρχισα να την αναζητώ, όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι στη μάντρα, χωρίς να καταφέρουμε να τη βρούμε. Ανησυχώ για τη ζωή της ανήλικης κόρης μου.»

Τι κατέθεσε ο παππούς της Μαρίας στους Αστυνομικούς:

«Όσο καθόμασταν στην αυλή ακούγαμε μουσική από ραδιοκασετόφωνο σε χαμηλή ένταση και κατανάλωσα 1-2 ποτηράκια κρασί. Οι υπόλοιποι έπιναν κρασί ή μπίρα. Περί ώρα 15:30 καθόμασταν όλοι στο τραπέζι και είπα στη νύφη μου να σηκωθεί, αφού είχαμε φάει για να κόψει στα παιδιά λίγο πεπόνι, όπως και έκανε. Τα ανήλικα εγγόνια μου μόλις είχαν σηκωθεί από το τραπέζι και άρχισαν να παίζουν. Η μικρή μου εγγονή η Ειρήνη-Μαρία γυρνάει με κοιτάει και μου λέει «Παππού, πάω στο πόνυ» και έπειτα λέει στον μικρό αδελφό της Γιώργο «Έλα μαζί μου». Ο Γιώργος είπε όχι. Εγώ  καθόμουν όλη την ώρα στην άκρη του τραπεζιού και είδα την μικρή να πηγαίνει προς το μικρό πόνυ. Έτρεξα να βρω τη Μαρία, αρχικά πήγα στο πόνυ και όταν έφτασα δεν την είδα. Τότε ουρλιάξαμε όλοι το όνομά της για να μας ακούσει και απλωθήκαμε κατά μήκος της μάντρας για να την βρούμε. Εγώ πήγα αμέσως απέναντι στο πόνυ για να την βρω, μήπως το φοβήθηκε και μετά στο δρόμο για να την βρούμε. Έπειτα ειδοποιήσαμε το 100.»

Τι κατέθεσε ο Λιμενικός που εντόπισε τη Μαρία-Ειρήνη

«Την 02/05/2015 και περί ώρα 12:45 καθώς πήγαινα με το αυτοκίνητό μου από την περιοχή του Σχιστού για το Χαϊδάρι στο ύψος της περιοχής Αφέα επί της Λεωφ.Αθηνών στην δεξιά πλευρά είδα ένα κοριτσάκι ανήλικο να κάθεται στην άκρη του δρόμου. Αμέσως σταμάτησα και πήγα κοντά του. Ήταν μόνο του και φοβισμένο. Είχα δει στην τηλεόραση και στο ίντερνετ ότι από χθες στην περιοχή του Σχιστού είχε εξαφανιστεί ένα κοριτσάκι και το αναζητούσαν. Τα χαρακτηριστικά του κοριτσιού ταίριαζαν απόλυτα. Το ρώτησα «πώς σε λένε» και μου απάντησε «Μαρία». Αμέσως μετά πήρα τηλέφωνο την Άμεση Δράση και τους ενημέρωσα. Το κοριτσάκι ήταν καλά στην υγεία του, αλλά αρκετά φοβισμένο και ταλαιπωρημένο. Μετά από λίγη ώρα ήρθε η Αστυνομία όπου και τους παρέδωσα το παιδί.»

Τι κατέθεσε η γυναίκα που βρήκε την μικρή Μαρία-Ειρήνη 

«Είδα στα δεξιά του οδοστρώματος και πάνω στο πεζοδρόμιο ένα μικρό κοριτσάκι να κάθεται μόνο του και μου έκανε φοβερή εντύπωση. Αμέσως αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για το κοριτσάκι που είχα δει την προηγούμενη μέρα στην τηλεόραση. Ρώτησα το κοριτσάκι πώς το λένε και μου είπε ότι ονομάζεται «Μαρία». Επίσης μου είπε ότι έχει άλλα δύο αδελφάκια. Επειδή το παιδί κρύωνε το σκέπασα και του έδωσα λίγο να φάει, γιατί πείναγε. Τέλος, όταν τη ρώτησα πώς βρέθηκε εδώ μου απάντησε «Με άφησε η μαμά μου».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχοΣήμερα 13:53 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε  δήλωση του ο δήμαρχος Νίκαιας, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης για το περιστατικό

Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)Σήμερα 10:20 | Ειδήσεις

Η «καταδίωξη» διήρκεσε περίπου μισή ώρα, και συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, ενώ τουρίστες και ντόπιοι απαθανάτιζαν με τα κινητά τους.

Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιοΣήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες βόμβες εντοπίστηκαν στην περιοχή που γίνονται τα έργα ανάπλασης του πρώην αεροδρομίου Αθηνών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο