LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΣυνδικαλιστικάΔημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2016 11:38 | Ανανέωση: 15 Φεβρουαρίου 2016 22:43

Στο Μαξίμου για διάλογο οι αγρότες

Στο Μαξίμου η πρόταση των 60 μπλόκων. Επισημοποίηση του χάσματος μεταξύ αγροτών. Αποστόλου:Θετικό οτι ανταποκρίνονται στην πρόσκληση.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Λίγο μετά τις 14:00 εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου η αντιπροσωπεία των αγροτών, αφού παρέδωσε στην κυβερνητική εκπρόσωπο τις προτάσεις της, ξεκαθαρίζοντας ότι απλώς κατατέθηκαν οι προτάσεις στην Όλγα Γεροβασίλη και δεν έγινε κάποιος διάλογος πάνω σε αυτές. 

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην κυβέρνηση αποφασίστηκαν σε σύσκεψη άνω των 60 μπλόκων που έγινε προ τεσσάρων ημερών στην Πέλλα.

Ο Δημήτρης Δημογιάννης σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε ότι πρόκειται για «κοστολογημένες προτάσεις και όχι αιτήματα», ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο πάνω σε αυτές θα γίνει η συζήτηση με τον Πρωθυπουργό.

«Στη λογική ότι η κυβέρνηση δεν κουβεντιάζει με τους αγρότες, εμείς απαντάμε με τις προτάσεις μας που καταθέσαμε στο Μαξίμου και στους πολιτικούς αρχηγούς», είπε ο Δ.Δημογιάννης.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Ερωτηθείς αν δίνεται τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, για τον ορισμό της συνάντησης, απάντησε αρνητικά, συμπληρώνοντας ότι, «υπάρχει ένας εύλογος χρονικός ορίζοντας και μέχρι τότε συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις. Όλα τα μπλόκα έχουν στραμμένες τις ρόδες τους στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά.

Η κίνηση αυτή "επισημοποιεί" το χάσμα μεταξύ των αγροτών, καθώς εκείνοι από το μπλόκο της Νίκαιας απορρίπτουν οποιονδήποτε διάλογο και συνεδριάζουν σήμερα προκειμένου να καθορίσουν  τις παραιτέρω μορφές κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.

Ο Δημήτρης Δημογιάννης τόνισε ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν προέκυψαν από τη σύσκεψη των 60 και άνω μπλόκων, που «έχουν υπογραφή», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όλα τα μπλόκα είναι πάνω στην ίδια γραμμή». Εκτοξεύοντας εμμέσως βολές στο μπλόκο της Νίκαιας, σημείωσε ότι τα άλλα μπλόκα είχαν προσκληθεί στη συνέλευση της Πέλλας, όμως δεν προσήλθαν.

«Εμείς εκπροσωπούμε τα μπλόκα τα οποία υπογράφουν,  δεν ήρθαμε να κάνουμε διαχωρισμό, ήρθαμε να καταθέσουμε μια πρόταση» είπε σχετικά. Τα μπλόκα της Πελοποννήσου, εν τω μεταξυ, αποφάσισαν να στείλουν τη δική τους πρόταση στην κυβέρνηση. 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου χαρακτήρισε θετικό το γεγονός οτι άρχισαν να ανταποκρίνονται οι αγρότες στην πρόσκληση για διάλογο και όπως είπε "αναμένουμε κι άλλα αιτήματα των αγροτών γιατί θέλουμε σε αυτή τη συνάντηση όχι μόνο να υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα αλλά να γίνει ουσιαστικός διάλογος και να αφορά όλους τους αγρότες".

Απαντώντας, εξάλλου, στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκου για τα φορολογικά βάρη των αγροτών, ο Τρύφων Αλεξιάδης υποστήριξε πως η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα από την διαπραγμάτευση να εξασφαλίσει στους αγρότες το καλύτερο φορολογικό καθεστώς. 


Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να προσέλθουν σε διάλογο για «το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της  ΕΕ στο λαιμό μας» έστειλαν οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

 Καλούν την κυβέρνηση να συζητήσει «με τους διάφορους “προθύμους” που αλληλοσπρώχνονται για το ποιός θα πρωτοανέβει τα σκαλιά του Μαξίμου», και διαμηνύουν πως «πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε..»

Οι αγρότες της Ροδόπης, από την πλευρά τους, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς από σήμερα  απέκλεισαν επί 72 ώρες το τελωνείο της Νυμφαίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον κόμβο του Τυχηρού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη δεν θα μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται από και προς Βουλγαρία κανένα τροχοφόρο όχημα. 

Στον επ΄ αόριστο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου, προχώρησαν αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

Κλειστή παραμένει από χθες το απόγευμα στις 18:00 η παλαιά εθνική οδός Κορίνθου-Αθήνας στον Ισθμό από τους αγρότες και σύμφωνα με πληροφορίες ο αποκλεισμός θα διαρκέσει έως θα τις 18:00 απόψε.

Εν τω μεταξύ, για τρίτη εβδομάδα παραμένει κλειστή η νέα εθνική οδός στον Ισθμό από τους αγρότες και η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσω του παραλιακού δρόμου, μέσα από το χωριό Καλαμάκι.

Οι αγρότες του κόμβου της Καρδίτσας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με τον Παύλο Σπυρόπουλο,  μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση, για να προγραμματιστούν διάφορες δράσεις, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Στο μεταξύ ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας έκανε λόγο για ζημιά στην οικονομία από τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Ο κ. Μάρδας παρομοιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις με εκείνες στα μέσα της δεκαετίας του '90 είπε το κόστος των μπλόκων που τότε διήρκησαν 58 ημέρες, είχε προσδιοριστεί σε 13 δισ. δραχμές, με μείωση αγροτικών εξαγωγών κατά 100 εκατομμύρια δολάρια, για να ακολουθήσει διακύμανση με φθίνουσα πορεία για τις εξαγωγές πριν ανακάμψουν, μετά από 2-3 χρόνια.

Το Ποτάμι: Ζητείται σχέδιο και σοβαρότητα

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πρέπει έστω τώρα, να κάνουν κάτι που θα έπρεπε να έχουν κάνει από την εποχή που μοίραζαν αφειδώς υποσχέσεις: να κάτσουν και να δουλέψουν σοβαρά, πάνω σε όλα τα θεσμικά αιτήματα των παραγωγών, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς να αξιοποιήσουν το νέο εργαλείο της ΚΑΠ.

Να ξεκαθαριστεί πρώτα απ' όλα ποιος πρέπει να είναι ο αποδέκτης όλων των μέτρων στήριξης που παρέχονται από την Ε.Ε., δηλαδή ποιος είναι ο «κατ’ επάγγελμα αγρότης».

Θα πρέπει επιτέλους να γίνει ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα.

Τα ρεαλιστικά αιτήματα των παραγωγών πρέπει να γίνουν αποδεκτά, ωστόσο οι μαξιμαλισμοί του παρελθόντος δεν έχουν καμία θέση στο σήμερα. Η επιβολή των μέτρων δεν μπορεί να είναι ισοπεδωτική, εξισώνοντας όλους τους αγρότες και αντιμετωπίζοντάς τους ενιαία, αδιαφορώντας για την πολύ μεγάλη ανομοιογένεια που χαρακτηρίζει τον κλάδο.

Είναι εγκληματικό οι Έλληνες παραγωγοί να είναι τόσο πίσω σε σχέση με τους συναδέλφους τους, των 28 κρατών – μελών της Ε.Ε., σε σχέση με την αξιοποίηση της νέας ΚΑΠ.

Αυτά απαιτούν σχέδιο και σοβαρή δουλειά. Αλλά η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει δείξει ότι και τα δύο είναι ασύμβατα με τον χαρακτήρα της» αναφέρει χαρακτηριστικά Το Ποτάμι σε ανακοίνωση του.

Ένωση Κεντρώων: Ζητούμε από την Κυβέρνηση να διαβουλευθεί από μηδενική βάση με τους αγρότες

«Ζητούμε άμεσα από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τις προτάσεις της για το Αγροτικό και να επιτευχθεί διαβούλευση με τους αγρότες κάτω από μηδενική βάση.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη στην Ελλάδα υπό τους όρους και τους κανόνες του κ. Κατρούγκαλου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΆγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)Σήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας, νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα που ο 39χρονος δολοφονησε άγρια την Κυριακή, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)Σήμερα 12:15 | Ειδήσεις

Σοκαριστικό είναι το βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο διανομέας την ώρα που περιμένει στο φανάρι, ένας άνδρας να του ρίχνει μπουνιές στο πρόσωπο. 

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιοΣήμερα 16:04 | Ειδήσεις

Ποια η αιτία για την οποία το αεροσκάφος επέστρεψε στην Αθήνα, λίγο μετά από την απογείωσή του. Ποιο δρομολόγιο εκτελούσε.

Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείαςΣήμερα 11:04 | Ειδήσεις

Η πρόσκρουση σε κολώνα, η προσπάθεια των επίδοξων ληστών να διαφύγουν πεζοί και η σύλληψη ενός εξ αυτών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”20:58Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο