LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 26 Ιανουαρίου 2016 15:14 | Ανανέωση: 26 Ιανουαρίου 2016 20:50

Ενίσχυση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες

Κοινό μήνυμα των μπλόκων για "σκλήρυνση στάσης". Κλεισίμο και των διοδίων στις Αφίδνες. Τι μήνυμα έστειλε ο Τσίπρας, τον οποίο αρνούνται να δουν οι παραγωγοί.

Λάρισα - Νίκαια - Εθνική Οδός - μπλόκο - αγρότες - διαμαρτυρία - ασφαλιστικό - τρακτέρ

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες οι οποίοι στις γενικές συνελεύσεις 75 και πλέον μπλόκων σε Σίνδο Θεσσαλονίκης και Νίκαια αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενώ έθεσαν και τους όρους συνάντησής τους με τον Πρωθυπουργό, καθώς και Υπουργούς της κυβέρνησης. 

Κλείσιμο δρόμων, λιμανιών, τελωνείων για περισσότερες ώρες, με διευκόλυνση άλλων κοινωνικών ομάδων, αποφάσισε η συνέλευση των σχεδόν 30 μπλόκων της Νίκαιας.

Προϋπόθεση για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είναι να αποσυρθούν τα νομοσχέδια για Ασφαλιστικό και Φορολογικό, ανέφερε ο επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας, μετά το τέλος της συνάντησης και τόνισε ότι «ζητάμε απαντήσεις στα αιτήματά μας και όχι κουβεντολόι».

Το ωράριο των αποκλεισμών θα αποφασιστεί από τα κατά τόπους μπλόκα, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 6ώρο καθημερινό αποκλεισμό των δρόμων.

Αν έχουν διάθεση να απαντήσουν στα αιτήματα και όχι δηλώσεις όπως κάνουν στα πάνελ, τότε δεχόμαστε να συναντηθούμε με τους Υπουργούς, τότε «διασφαλίζουμε ότι θα τους κεράσουμε και τσάι, να έρθουν».

«Είναι νωρίς, ωστόσο να ειπωθεί αν θα συμπλεύσουν με τα άλλα μπλόκα», είπε τέλος ο κ.Μπούτας.

ΛΑΡΙΣΑ - ΝΙΚΑΙΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ - ΑΓΡΟΤΕΣ - ΜΠΛΟΚΟ - διαμαρτυρία - ασφαλιστικό

Νέα πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα στους αγρότες για διάλογο

Ο Πρωθυπουργός κατά ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στην Βουλή αναφέρθηκε στις των αγροτών και την άρνηση τους να συναντηθούν μαζί του. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την απορία του ότι «ενώ τώρα οι πόρτες του διαλόγου είναι ανοιχτές από την αρχή, κάποιοι δεν τον θέλουν», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι αντίθεση με τους αγρότες και επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση του προς τους διαμαρτυρόμενους για διάλογο, ενώ σημείωσε ότι «δεν θέλουμε να δυσφημούσε αγώνες, οι αγώνες είναι χρήσιμοι, αρκεί να έχουν και αποτέλεσμα».

«Στις κινητοποιήσεις η μεγάλη πλειονότητα είναι κάποιοι που βλέπουν τα εισοδήματα τους να μικραίνουν, όμως κάποιοι από αυτούς που πρωτοστατούν παίρνουν επιδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας προαναγγέλλοντας «ρυθμίσεις για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και σε φορολογικές ρυθμίσεις, με στόχο την προστασία των αδυνάμων».

«Αν δεν γίνει μεταρρύθμιση, το 2026 η βασική σύνταξη θα είναι μηδέν ευρώ», είπε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι «με την παρέμβαση της Κυβέρνησης το ύψος της θα είναι σήμερα 384 ευρώ», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν μεν επιβαρύνσεις, μικρές επιβαρύνσεις, αλλά αυτές έχουν αποτέλεσμα», δίνοντας το παράδειγμα αγρότη ηλικίας 57 ετών που θα βγει σε σύνταξη το 2016, λέγοντας ότι από το 2018 θα δίνει επιπλέον εισφορές 14,5 ευρώ τον μήνα, αλλά θα πάρει το 2026 σύνταξη 580 ευρώ και όχι 280 που έπαιρνε αν δεν γινόταν η μεταρρύθμιση».

 ΛΑΡΙΣΑ - ΝΙΚΑΙΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ - ΑΓΡΟΤΕΣ - ΜΠΛΟΚΟ - διαμαρτυρία - ασφαλιστικό


Δεν βλέπει Τσίπρα η Σίνδος

Λίγο μετά τις 15:00 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των εκπροσώπων 45 μπλόκων, που ξεκίνησε με εντάσεις, στις 12:00 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, συνέχισε με αποχώρηση του βασικού διοργανωτή της, των εκπροσώπων του μπλόκου των Τεμπών, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την απόφαση της συνεδρίασης, θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί των δρόμων, όμως θα αυξηθούν κατά μία ώρα. Συγκεκριμένα, ο πρωινός αποκλεισμός θα γίνεται από τις 12:00 μέχρι τις 14:00, ενώ ο απογευματινός από τις 18:00 μέχρι τις 21:00 (μέχρι τώρα ήταν 19:00 με 21:00).

«Ο αγώνας συνεχίζεται ενωτικά και με μεγαλύτερο σθένος» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδάκης, εκπρόσωπος της συνέλευσης, μετά το τέλος της.

Αγρότες - Διαμαρτυρία - Σίνδος - μπλόκο - συνεδρίαση - δηλώσεις - απόφαση - Δημήτρης Παπαδάκης

Όπως τόνισε ο ίδιος, «δεν θα γίνει καμία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, αν δεν αποσυρθούν πρώτα τα νομοσχέδια για Ασφαλιστικό και φορολογικό κι αν δεν υπάρξει σαφής δέσμευση των υπόλοιπων υπουργών για τη στάση που θα κρατήσουν».

Την Πέμπτη στις 15:00 θα συγκεντρωθούν στη ΧΑΝΘ λίγα μέτρα από τη ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Agrotica. 

Παράλληλα οι ανθοπαραγωγοί Αττικής γλαστρικών και δρεπτών Ανθοκομικών προϊόντων κλείνουν με τα φορτηγά τους τα διόδια Αφιδνών.


Το ψήφισμα του μπλόκου της Νίκαιας

Η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Γενάρη στη Νίκαια της Λάρισας, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 37 μπλόκα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη,  χαιρετίζει τον πανελλαδικό αγωνιστικό ξεσηκωμό των μικρομεσαίων αγροτών. Όλους τους εργαζόμενους που αντιδρούν στην καταιγίδα του ασφαλιστικού, του φορολογικού κα. Τους δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που με τρακτέρ  κι άλλα αγροτικά μηχανήματα  έχουν στήσει  μπλόκα σ’ όλη τη χώρα.  Καλούμε όσους συναδέλφους δεν έχουν βγει ακόμα στον αγώνα να συστρατευτούν μαζί μας για να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρά τα μπλόκα.

Βγήκαμε στους δρόμους ν’ αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας. Να αντιπαλέψουμε την  πολιτική που θέλει να μας ξεπαστρέψει, να μας πετάξει στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ώστε να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματικών ομίλων υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, της Ε.Ε. Για να μην περάσουν τα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα του τρίτου μνημονίου που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους συνεταίρους της στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ και ψήφισε μαζί με άλλα κόμματα. Αυτά τα μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που όχι μόνο αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, αλλά μας επιτίθεται, εξακοντίζοντας εναντίον μας όχι μόνο συκοφαντίες, βρισιές και χυδαιότητες περί φοροδιαφυγής, αλλά και χημικά. Κι ύστερα μας καλεί σε συναντήσεις και σε «διάλογο».

Δεν πρόκειται να  πέσουμε στην παγίδα ενός «διαλόγου» που δεν θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στο καθένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα που αποφασίσαμε. Καμιά συνάντηση αν δεν  αποσυρθούν  τα σχέδια για το ασφαλιστικό, αν δεν καταργηθεί η φορολογία από το  πρώτο ευρώ και των τεκμήρια  διαβίωσης. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Καλούμε όλα τα μπλόκα σε κλιμάκωση της πάλης,  στη βάση του πλαισίου αιτημάτων μας, όπως έχουν διαμορφωθεί, ως το ελάχιστο για να επιβιώσουμε και να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καταλήξαμε σε πανελλαδική δράση όλα τα μπλόκα να προχωρήσουμε σε συντονισμένο κλείσιμο για περισσότερες ώρες δρόμων, τελωνείων, λιμανιών κ.α.

Κάθε μπλόκο να οργανώσει και τις δικές του αγωνιστικές παρεμβάσεις, πχ στα γραφεία του ΟΓΑ, του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε Τράπεζες, Δικαστήρια για τις διώξεις κ.α.

Στόχος των ενεργειών μας είναι να εκφράζεται η αλληλεγγύη των λαϊκών στρωμάτων στον αγώνα μας. Να ενισχύεται η ενότητα και η κλιμάκωση του αγώνα.

Επόμενος βασικός σταθμός  της αγωνιστικής μας πορείας θα είναι η πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Πάμε με όλους όσους στοχεύουν μαζί μας τον ίδιο αντίπαλο Καλούμε τους αγρότες των μπλόκων να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις και, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουν την ίδια με μας αγωνιστική στόχευση κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και των μονοπωλιακών ομίλων, να διαδηλώσουμε την αγωνιστική αντίστασή μας σ΄ αυτή την πολιτική που μας καταστρέφει.

Κοινός αγώνας όλων των παραγωγών του πλούτου, μικρομεσαίων αγροτών, βιοτεχνών, εμποροϋπαλλήλων ενάντια στους ληστές του μόχθου απέναντι στην κερδοφορία της εκμετάλλευσης, του ιδρώτα μας.

Αποστόλου: Ο διάλογος είναι μονόδρομος

«Ο διάλογος είναι μονόδρομος. Για να υπάρχει ωστόσο διάλογος με τους αγρότες οι κινητοποιήσεις πρέπει να έχουν συλλογική έκφραση», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

«Διαμορφώνονται δύο βασικά μέτωπα στη Νίκαια της Λάρισας και τη Θεσσαλονίκη και αυτό δείχνει ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση. Η συμφωνία με τους δανειστές αναφέρει ρητά ότι χρειάζεται αναμόρφωση του ασφαλιστικού και η όποια καθυστέρηση θα δημιουργήσει πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Αποστόλου.

Οι αγρότες ζήτησαν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, πρόσκληση την οποία αποδέχτηκε. «Μην περιμένουν άλλου χαρακτήρα κινήσεις από την κυβέρνηση», ξεκαθάρισε σχετικά ο υπουργός. «Υπάρχουν γκρίζες σκιές στο φορολογικό των αγροτών και πρέπει να μπει τάξη», τόνισε ο ίδιος.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ23:14Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο