LATEST NEWS
 
Κοινωνία /Γενικά /

Τύπος

Δημοσίευση: 21 Αυγούστου 2015 09:53

Οι εκλογές «κυριαρχούν» στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πως σχολιάζουν οι εφημερίδες το διάγγελμα Τσίπρα και την απόφαση για πρόωρες εκλογές. 

εφημερίδες

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μονοπωλεί τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εκλογές τη χειρότερη στιγμή. Παραιτήθηκε (χθες το βράδυ) ο Αλέξης, κάλπες 20 Σεπτεμβρίου". Η εφημερίδα γράφει ότι "Αυτό που η "δημοκρατία" αποκάλυψε από προχθές και επανέλαβε χθες στο πρωτοσέλιδό της είναι πλέον οριστικό. Η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου (σύμφωνα με την πρόταση του Μαξίμου) μια και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε στη χειρότερη στιγμή για την Ελλάδα να πάει σε εκλογές ειδικού σκοπού, με στόχο τόσο να ξεκαθαρίσει τα εσωκομματικά του όσο και να λύσει τα χέρια του για την επόμενη ημέρα, καθώς ο ίδιος προεξοφλεί ότι θα είναι και πάλι πρώτος".

ΕΘΝΟΣ: "Τα διλήμματα στον δρόμο για τις κάλπες. Ο σχεδιασμός των κομμάτων μετά την απόφαση Τσίπρα για εκλογές τον Σεπτέμβριο". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Με ανοιχτά "χαρτιά" οι ηγέτες όλων των κομμάτων ετοιμάζονται να μπουν στην προεκλογική μάχη, η οποία ουσιαστικά ξεκίνησε χθες, αμέσως μετά την υποβολή παραίτησης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα κίνηση η οποία θα οδηγήσει, στις 20 Σεπτεμβρίου κατά πάσα πιθανότητα, σε πρόωρες εκλογές. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με τη δήλωσή του έδωσε προσωπικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση, θέτοντας τον εαυτό του απέναντι στους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χρεοκοπία Τσίπρα. Μετά από 206 ημέρες ακυβερνησίας και καταστροφής, προκαλεί ζητώντας ψήφο για να... κυβερνήσει". Η εφημερίδα γράφει ότι "Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει κάλπες και οι κάλπες φέρνουν αβεβαιότητα. Αυτή τη στιγμή δεν είναι "κλειδωμένη" ούτε καν η ημερομηνία των εκλογών. Ο Α. Τσίπρας θέλει την 20ή Σεπτεμβρίου, αφού η 13η δεν είναι εφικτή, αλλά το γεγονός ότι ο Ευ. Μεϊμαράκης αποφάσισε να αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση και να στηθούν κάλπες στις 27 Σεπτεμβρίου".

ΕΣΤΙΑ: "Εκλογές κομματικής σκοπιμότητας. Ραγδαίες εξελίξεις μετά την παραίτηση Τσίπρα". Η εφημερίδα τονίζει ότι "Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, δια της χθεσινής του παραιτήσεως, απέδειξε ότι δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αφήνει να χαθεί η μοναδική διεθνής συγκυρία αυτών των ημερών, που δημιουργεί δυναμική διαπραγματεύσεως του χρέους. Και τούτο, διότι, ως φαίνεται, η προτεραιότης του να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο κόμμα του υπερβαίνει τα συμφέροντα της πατρίδος. Αντί της ενότητος την οποία επιβάλλει η στιγμή, επιλέγει την οδό της κομματικής αντιπαραθέσεως, την οποίαν μοιραίως φέρνει η πρόωρος προσφυγή στις κάλπες".

Η ΑΥΓΗ: "Καθαρή εντολή. Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας". Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μπροστά μας έχουμε ακόμα να δώσουμε πολλές δύσκολες μάχες, αυτή τη φορά εντός της χώρας" και όλα αυτά "απαιτούν καθαρή εντολή" λαό "συμπόρευση με την κοινωνία" δήλωσε χθες ο Αλ. Τσίπρας στο διάγγελμά του με το οποίο γνωστοποίησε την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή στις κάλπες". Αμέσως μετά εκδηλώθηκαν αντιδράσεις τόσο από τους διαφωνούντες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που επιβεβαίωσαν την απόφασή τους για ξεχωριστή πολιτική πορεία, όσο και από την αντιπολίτευση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Στοίχημα για όλους. Κάλπες με διαδικασίες-εξπρές μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού". Η εφημερίδα γράφει ότι "Με τα πεπραγμένα του ως πρωθυπουργός αναμετράται ο Αλέξης Τσίπρας, που παραιτήθηκε χθες το βράδυ, οδηγώντας σε κάλπες πιθανότατα στις 20 Σεπτεμβρίου. Το "πράσινο φως" έδωσαν οι Ευρωπαίοι. Να αποκτήσουν χώρο και ρόλο στο πολιτικό σκηνικό επιθυμούν Β. Μεϊμαράκης και Στ. Θεοδωράκης, που ανακοίνωσαν ότι θα κρατήσουν τις διερευνητικές εντολές. "Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα", το επικρατέστερο όνομα για το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Τι θα επιφέρουν στην οικονομία οι κάλπες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Νέες εκλογές με ευθύνη Τσίπρα. Πιθανότερες ημερομηνίες 20 και 27 Σεπτεμβρίου. Οριστικά νέο κόμμα από την Αριστερή Πλατφόρμα". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Επτά μήνες μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση και ενώ έχει μεσολαβήσει η μεγάλη περιπέτεια του δημοψηφίσματος ο κ. Αλέξης Τσίπρας με προσωπική του ευθύνη οδηγεί τη χώρα εκ νέου στις κάλπες, λόγω των εσωτερικών αντιφάσεων και αδιεξόδων του ΣΥΡΙΖΑ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να δυναμώσει την πάλη ενάντια στα μνημόνια, δια διέξοδο σε όφελός του ενισχύοντας το ΚΚΕ. Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις επικείμενες εκλογές". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Η κυβέρνηση αποφάσισε να προκηρύξει εκλογές, ζητώντας από το λαό την ψήφο για να συνεχίσει τη βάναυση αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική με τα προηγούμενα μνημόνια και το νέο, που ψήφισε μαζί με ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός στις χτεσινοβραδινές δηλώσεις του υποσχέθηκε ότι μέσα στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου για την ανάκαμψη του κεφαλαίου μπορεί να φέρει μέτρα ανακούφισης του λαού. Τα ίδια έλεγε και πριν από τις εκλογές του Γενάρη και έφερε μνημόνιο. Είναι μεγάλη παγίδα, στην οποία δεν πρέπει να πέσει ο λαός".

ΤΑ ΝΕΑ: "Υπέρβαση Τσίπρα με κάλπες εν καμίνω. "Επαφίεμαι στην κρίση σας, περήφανος για τη μάχη που έδωσα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Να επισπεύσει τις εκλογές αποφάσισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε χθες στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως επιθυμεί οι κάλπες να στηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, και απηύθυνε διάγγελμα. Οι επιλογές Τσίπρα έγιναν αποδεκτές από τους εταίρους, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα προανήγγειλε νέο κόμμα".

Kontranews: "Φοβούνται τις εκλογές Μεϊμαράκης, Φώφη και Σταύρος. Πρώτη φορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ήθελαν εκλογές". Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μοναδικό παράγοντα σταθερότητας και ομαλότητας για την πορεία της χώρας, αποτελεί ο Αλέξης Τσίπρας. 'Άλλωστε είναι ο μοναδικός ηγέτης που διαθέτει η χώρα με τεράστια αποδοχή από την κοινωνία, ενώ διεμβολίζει σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό φάσμα από τη δημοκρατική Δεξιά έως και ολόκληρη την Αριστερά".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε εκλογική ομηρεία. Ο νέος κύκλος αβεβαιότητας τρομάζει την οικονομία". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Στη δίνη των πρόωρων εκλογών βρίσκεται η οικονομία και ειδικά η χρηματιστηριακή αγορά. Οι φήμες από νωρίς χθες το πρωί για παραίτηση της κυβέρνησης οδήγησαν σε μαζικές πωλήσεις μετοχών ή σε έλλειψη επενδυτών με αποτέλεσμα να καταγραφεί ιστορικό χαμηλό για τις τραπεζικές μετοχές".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εκλογές-"εξπρές". Παραίτηση πρωθυπουργού. Προσφυγή στις κάλπες 20 Σεπτεμβρίου". Η εφημερίδα τονίζει ότι "Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, για τις 20 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες με διάγγελμά του ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος υπέβαλε στη συνέχεια την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. ο πρωθυπουργός ζήτησε "νέα καθαρή εντολή" για την υλοποίηση της συμφωνίας με τους εταίρους και τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για το δημόσιο χρέος, ενώ κάλεσε τους πολίτες να αναδείξουν μια σταθερή κυβέρνηση".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασηςΣήμερα 11:42 | Ειδήσεις

Εξελίξεις μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Ξεκινά έρευνα για Εισαγγελέα Πρωτοδικών, για παράβαση καθήκοντος ή υπόθαλψη εγκληματία.

Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της ΑθήναςΤρίτη 23 Απριλίου 2024 21:32 | Ειδήσεις

Σε ποιες οδούς και πλατείες θα απαγορεύεται η διέλευση αλλά και η στάση και η στάθμευση οχημάτων. Πόσες ώρες θα διαρκέσει η κάθε απαγόρευση.

Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίωνΣήμερα 08:08 | Ειδήσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία για του οδηγούς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείαςΧθες 11:04 | Ειδήσεις

Η πρόσκρουση σε κολώνα, η προσπάθεια των επίδοξων ληστών να διαφύγουν πεζοί και η σύλληψη ενός εξ αυτών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο