Νεπάλ
Δημοσίευση: 30 Απριλίου 2015 09:15Η Ελληνίδα εθελόντρια στο Νεπάλ μιλάει για τον εφιάλτη που έζησε
Η Κλειώ Ρουσσομουστακάκη ήταν μια από τις ελληνίδες που βρέθηκε στο Νεπάλ και βίωσε τη φρίκη του μεγάλου σεισμού των 7,8 Ρίχτερ που ισοπέδωσε τη περιοχή και προκάλεσε των θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.
Η Κλειώ είχε βρεθεί στο Νεπάλ μαζί με τη μεγαλύτερη αδερφή της Κατερίνα και τη παρέα τους για τις διακοπές του Πάσχα, αλλά όταν η παρέα τους επέστρεψε εκείνη παρέμεινε μαζί με το φίλο της στη περιοχή όπου πρόσφερε εθελοντική εργασία ως δασκάλα αγγλικών σε ένα χωριό.
Το χωριό που βρισκόντουσαν όταν χτύπησε ο Εγκέλαδος ήταν από τα τυχερά καθώς δεν είχε πολλές ζημιές λόγω και της δόμησης τους, αφού τα περισσότερα κτίσματα ήταν ουσιαστικά καλύβες. Αρχικά λοιπόν δεν ήταν δυνατόν να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος και οι μετασεισμοί ήταν συνεχόμενοι, ο πανικός άρχισε να κάνει την εμφάνιση του.
Η Κλειώ αναγκάστηκε να περπατήσει δύο ώρες για να πάει σε πόλη που είχε σύνδεση internet για να επικοινωνήσει με τους γονείς της. Η διαδρομή ήταν αρκετή για να βιώσει την απόλυτη φρίκη που επικρατούσε στη περιοχή. Σε κάθε μετασεισμό οι κάτοικοι τρομοκρατημένοι έβγαιναν στους δρόμους ουρλιάζοντας. Οι υποδομές είχαν υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή και βέβαια υπήρχαν και τα πτώματα των άτυχων που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια.
Η Κλειώ που φιλοξενήθηκε σήμερα στο «Πρωινό ΑΝΤ1», δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι με το πέρασμα της ώρας και τις εικόνες που αντίκριζε άρχισε να «φρικάρει». Άλλωστε σκεφτόμενη την επιστροφή στη πατρίδα θα έπρεπε να βρει αρχικά ένα τρόπο να φτάσει στο Κατμαντού, το οποίο απείχε οδικώς έξι ώρες, αλλά με τις καταστροφές στις υποδομές το ταξίδι έμοιαζε Γολγοθάς.
Τέλος καλό όλα καλά για τη Κλειώ και την οικογένεια της, η οποία επέστρεψε στη πατρίδα και η τραυματική εμπειρία που έζησε δεν την έκανε να αλλάξει τη θεώρηση της για τη ζωή. Αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ότι θέλει να ξαναπάει στη περιοχή για να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της κι ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την προσφορά βοήθειας στις κατεστραμμένες περιοχές.