LATEST NEWS
 
Κοινωνία /Αστυνομικό Δελτίο /

Ρόδος

Δημοσίευση: 08 Νοεμβρίου 2014 12:37

Στη φυλακή τα δύο αδέλφια που αλληλοκατηγορούνται για το φόνο της γιαγιάς τους

Προσωρινά κρατούμενα κρίθηκαν χθες τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για το φόνο της γιαγιάς τους στην Ρόδο. Αφορμή του φόνου: μία τηλεόραση.

Ρόδος - έγκλημα - γιαγιά - Ουρανία Γερόλυμου

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η απολογία των δύο αδελφών που αλληλοκατηγορούνται για το φόνο της 69χρονης γιαγιάς τους, στις 3 Νοεμβρίου στην Ρόδο. Η προφυλάκισή τους αποφασίστηκε με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας.

Η ανακρίτρια εξέτασε μόνο το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στο φόνο και ενημέρωσε τους δύο κατηγορούμενους και τους νομικούς συμβούλους τους ότι μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα εξεταστεί και η κατηγορία της ληστείας από κοινού.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική» η 29χρονη κατηγορούμενη αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει λάβει στο παρελθόν φαρμακευτική αγωγή, ενώ βρισκόταν υπό την επίβλεψη και οικονομική συντήρηση του θύματος.

Η νεαρή κοπέλα είχε εισαχθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου Κρήτης και ενώπιων της Ανακρίτριας αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το έγκλημα.

Σύμφωνα με την απολογία της την ημέρα του φόνου, επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της γιαγιάς της και στη συνέχεια διαπίστωσε ότι το παράθυρο της κουζίνας και του μπάνιου ήταν ανοιχτά και λίγο αργότερα είδε ότι ήταν ανοιχτή η ντουλάπα του σπιτιού, το οποίο ήταν αναστατωμένο και έλειπε η τηλεόραση.

Ρόδος - έγκλημα - γιαγιά - Ουρανία Γερόλυμου

Ρόδος - έγκλημα - γιαγιά - Ουρανία Γερόλυμου

Ρόδος - έγκλημα - γιαγιά - Ουρανία Γερόλυμου

Όταν, όπως κατέθεσε, είδε την γιαγιά της ξαπλωμένη ανάσκελα και ακίνητη, ενώ το κεφάλι της ήταν σκεπασμένο με μία κουβέρτα και στο πρόσωπό της υπήρχε ένα μαξιλάρι. Τότε, υποστηρίζει, ειδοποίησε την αστυνομία.

Ρόδος - έγκλημα - γιαγιά - Ουρανία Γερόλυμου

Το προηγούμενο βράδυ, στις 21:00 σύμφωνα με την απολογία, ο αδελφός της, η σύντροφός του και ένας ακόμα φίλος τους ήταν στο σπίτι της 69χρονης κι έπαιζαν χαρτιά. Έφυγαν και ο αδελφός της επέστρεψε στην οικία του θύματος στις 2:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η 29χρονη υποστήριξε ότι η γιαγιά και ο αδελφός της δεν είχαν καλές σχέσεις κι εκείνος δεν την επισκεπτόταν συχνά, γιατί η 69χρονη τον είχε υποψιαστεί, μαζί με τον θείο του, ως δράστες της κλοπής μιας δεύτερης τηλεόρασης και ενός φορητού υπολογιστή.

Η κατηγορούμενη υπέβαλε υπόμνημα ενώπιον της Ανακρίτριας επισημαίνοντας ότι η σε βάρος της κατηγορία έχει στηριχθεί αποκλειστικά σε ψευδή κατάθεση του αδελφού της, με μοναδική του σκοπιμότητα τη μετακύληση της ευθύνης από εκείνον σε αυτήν.

Τόνισε ακόμα ότι δεν είναι δυνατόν να έχει βάση η σε βάρος της κατηγορία μόνο στα λεγόμενα του αδελφού της, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, τη στιγμή της προσαγωγής του, παραδεχόμενος ότι «εκείνος το έκανε».

Από καταθέσεις των μαρτύρων και των συγκατηγορούμενών της συμπεραίνεται ότι η 29χρονη το βράδυ της δολοφονίας της γιαγιάς της ήταν στο σπίτι της, ανυποψίαστη και με φυσιολογική συμπεριφορά.

Ρόδος - έγκλημα - γιαγιά - Ουρανία Γερόλυμου

Υποστήριξε επιπλέον ότι η σχέση με τη γιαγιά της ήταν άριστη, περιγράφοντας ότι κάθε πρωί πήγαινε στο σπίτι της 69χρονης πίνανε μαζί καφέ, της έδινε τσιγάρα και επέστρεφε πάλι το απόγευμα. Σημείωσε επιπλέον ότι συντηρούσε τη διατροφή της γιαγιάς της με δικά της έξοδα, από την εργασία της ως καθαρίστρια δύο με τρεις μέρες την εβδομάδα. Υπογράμμισε επιπλέον ότι δεν έχει κανένα κληρονομικό δικαίωμα από την περιουσία της γιαγιάς της, θέλοντας να τονίσει ότι δεν υπήρχε κίνητρο για τη δολοφονία από μέρους της.

Ρόδος - έγκλημα - γιαγιά - Ουρανία Γερόλυμου

Η εκδοχή του 26χρονου αδελφού

Ο 26χρονος από την άλλη επέμεινε ότι υπαίτια για τη δολοφονία της γιαγιάς του είναι η αδελφή του.

Αρχικά είχε παραδεχτεί την ενοχή του, αλλά λίγο αργότερα επέρριψε την ευθύνη στην αδελφή του, ισχυριζόμενος ότι εκείνος απλά μεταπώλησε την τηλεόραση.

Κατέθεσε μάλιστα ότι είχε ενημερωθεί πως η γιαγιά του ήταν λιπόθυμη και ο ίδιος δεν μπήκε στο διαμέρισμα. Από την αστυνομική έρευνα, ωστόσο, εντοπίστηκαν δύο αποτσίγαρα κάτω από τον καναπέ, της ίδιας μάρκας που καπνίζει ο κατηγορούμενος.

Ο ίδιος ο 26χρονος είπε ότι την ίδια μάρκα κάπνιζε και η γιαγιά του και η αδελφή του, ενώ για την ώρα που η αδελφή του λέει πως πήγε με τους φίλους του στο σπίτι της γιαγιάς του, εκείνος βρισκόταν στο σπίτι της αδελφής του για να δανειστεί το μηχανάκι της.

Ισχυρίζεται ότι συμπεριφερόταν περίεργα και ότι του έλεγε ότι δεν είχε λεφτά, ότι δεν την συνέδραμε η γιαγιά τους και ότι του υπέδειξε ένα σημείο σε παρακείμενο χωράφι στο οποίο είχε κρύψει κάτω από μια λαμαρίνα την τηλεόραση.

Ρόδος - έγκλημα - γιαγιά - Ουρανία Γερόλυμου

Ρόδος - έγκλημα - γιαγιά - Ουρανία Γερόλυμου

Υποστηρίζει ότι του εκμυστηρεύτηκε ότι είχε ανοίξει το παράθυρο με σίδερο και ότι όταν μπήκε στο σπίτι η γιαγιά τους ξύπνησε και πήγε να ανοίξει το φώς. Τότε όπως υποστηρίζει, η αδελφή του  διηγήθηκε ότι την έσπρωξε και έπεσε και χτύπησε στο κάγκελο του κρεβατιού μένοντας λιπόθυμη.

Μάλιστα του ζήτησε, όπως είπε, να μπει στο σπίτι και να πάρει το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, πράγμα, που όπως ισχυρίζεται, αρνήθηκε να κάνει.

Τότε κανόνισε να πάει στην οικία ο φίλος του για να φορτώσει την τηλεόραση και εν συνεχεία την πώλησε έναντι 150 ευρώ.

Ρόδος - έγκλημα - γιαγιά - Ουρανία Γερόλυμου

Αφού περιγράφει τις υπόλοιπες κινήσεις του τα ξημερώματα της ίδιας μέρας ισχυρίζεται ότι πληροφορήθηκε για το θάνατο της γιαγιάς του από τους αστυνομικούς, το ίδιο πρωί.

Και στο παρελθόν όπως κατέθεσε απολογούμενος, η αδελφή του απειλούσε την γιαγιά της και της έπαιρνε συνεχώς λεφτά.

Επέμεινε εξάλλου ότι αποφάσισε να αναλάβει την ευθύνη αρχικώς, μη αντιλαμβανόμενος το βάρος των κατηγοριών και τελικώς άλλαξε την κατάθεσή του διότι σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με την αδελφή του, τον έφτυσε και διότι θα τον εγκατέλειπε η σύντροφός του.

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος είναι γνώριμος στις αρχές για υποθέσεις σχετιζόμενες με χρήση και καλλιέργεια κάνναβης και για υποθέσεις μικροκλοπών.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Ρόδος - έγκλημα - γιαγιά - Ουρανία Γερόλυμου

Η ιατροδικαστική εξέταση, έδειξε ότι η ώρα θανάτου ήταν μεταξύ 21:00 και 3:00 τα ξημερώματα της 3ης Νοεμβρίου

Συγκεκριμένα από τη νεκροψία νεκροτομή διαπιστώθηκαν:

Ευρύ θλαστικό τραύμα που περιλαμβάνει αμφότερες τις κογχικές χώρες, τη ρινική χώρα και την κατώτερη μετωπιαία χώρα.

Αμφότεροι οι οφθαλμικοί βολβοί έχουν υποστεί ρήξη-πολτοποίηση και όλα τα οστά της περιοχής (μετωπιαίο, ηθμοειδές, σφηνοειδές, ρινικό και αριστερό ζυγωματικό) είναι κατακερματισμένες,

Δύο θλαστικά τραύματα του δέρματος στην περιοχή του σώματος της κάτω γνάθου, δεξιά. Ανοικτό κάταγμα του σώματος της κάτω γνάθου αριστερά,

Εκχύμωση των χειλέων αριστερά και τομή στην κάτω επιφάνεια της γλώσσας από τους οδόντες.

Εκχύμωση αριστερής υποκλειδίου χώρας.

Καθολική υποδόρια αιμορραγική διήθηση των κροταφικών μυών και των μαλακών μορίων του θολού του κρανίου.

Τα συντριπτικά κατάγματα του προσωπικού κρανίου συνεχίζουν και ως κάταγμα του πρόσθιου βόθρου της βάσης του κρανίου.

Καθολικό υπαραχνοειδές αιμάτωμα συνέπεια των τραυμάτων. Κάκωση της γλώσσας και των χειλέων. Κατάγματα κατά τη μεσότητα πλευρών. Το περικάρδιο κατά την οπίσθια επιφάνειά του είναι διαρρηγμένο. Συστοίχως διαπιστώθηκε ρήξη του τοιχώματος της δεξιάς κοιλίας της καρδίας. Επίσης διαπιστώνεται θλάση – πολτοποίηση μικρής περιοχής του μυοκαρδίου του μεσοκοιλιακού τοιχώματος.

Πολλαπλές ρήξεις της κάψας του αριστερού λοβού του ήπατος και μερική πολτοποίηση του υποκείμενου ηπατικού παρεγχύματος.

Οι κακώσεις της κεφαλής έχουν προκληθεί πιθανότατα από άμεσες πλήξεις με αμβλύ θλον όργανο. Οι κακώσεις του θώρακος και της κοιλίας έχουν προκληθεί από την άμεση εξωτερική άσκηση πίεσης επί της πρόσθιας επιφάνειας του κορμού του σώματος.

Ο θάνατος της 69χρονης επήλθε συνεπεία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και κακώσεων θώρακος και κοιλίας.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)Σήμερα 12:05 | Ειδήσεις

Δείτε εικόνες με ομάδες της Δίωξης Ναρκωτικών και της ΟΠΚΕ, που με δύο σκύλους, έκαναν έρευνα το πρωί στις Φυλακές Κορυδαλλού, με πλούσια ευρήματα.

Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγόΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη το τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας. Ποια είναι η κατάσταση του οδηγού του δικύκλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτία σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο