LATEST NEWS
 
Κοινωνία /Γενικά /

Κακοκαιρία

Δημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2014 19:53

Την Δευτέρα αναμένονται οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πλημμύρες

Συνεργεία καταγράφουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη νεροποντή της Παρασκευής στο λεκανοπέδιο, ώστε μέχρι την Δευτέρα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ - ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ολοκληρωμένη εικόνα για τις ζημιές που έχουν γίνει στους δήμους που επλήγησαν από τη χθεσινή κακοκαιρία θα έχει έως αύριο το υπουργείο Εσωτερικών, όπως δήλωσε ο υπουργός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος βρίσκεται σε επαφή με την Πυροσβεστική, η οποία συνεχίζει την καταγραφή των ζημιών στους οκτώ δήμους και αναμένεται να την ολοκληρώσει μέχρι αργά σήμερα το βράδυ. Πρόκειται για τους δήμους Αχαρνών, Ιλίου, Περιστερίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγ. Αναργύρων - Καματερού,(ο δήμος έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης )Αγ. Ι Ρέντη - Νίκαιας και Πειραιά.

Ο κ. Ντινόπουλος θα αποστείλει τη Δευτέρα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα τα στοιχεία, προκειμένου οι δήμοι να λάβουν την έκτακτη βοήθεια, το ύψος της οποίας θα εξαρτάται από τις ζημιές που έχει προκληθεί σε κάθε δήμο. Στόχος είναι να αποδεσμευθεί το απαιτούμενο ποσό το συντομότερο προκειμένου να δοθεί άμεσα στους δήμους και τους πληγέντες.

Η Πυροσβεστική πραγματοποιεί την καταγραφή με δύο φόρμες - μια για τα κινητά και μια για τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία. Σε περίπτωση που κάποιοι πολίτες έχουν υποστεί καταστροφές και δεν έχει περάσει η Πυροσβεστική, μπορούν να επικοινωνούν με το 199 ώστε να μεταβεί άμεσα η υπηρεσία.

Απίστευτες οι εικόνες από τις βιβλικές καταστροφές:

Σήμερα, Σάββατο, 25 Οκτωβρίου η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου επισκέφθηκε το Καματερό και τους Αγίους Αναργύρους. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο, καθώς και κατοικίες που υπέστησαν ζημίες από την πρόσφατη πλημμύρα.

Παράλληλα, από το πρωί, μηχανικοί της Περιφέρειας Αττικής, με επικεφαλής τους  αντιπεριφερειάρχες Πειραιά, Κεντρικού Τομέα, Δυτικού Τομέα και Δυτικής Αττικής επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές. Σε συνεργασία με τους Δήμους προέβησαν στη διενέργεια αυτοψιών και στην καταγραφή ζημιών πληγέντων κτηρίων και έργων υποδομής, έτσι ώστε να οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές καθώς επίσης και στην ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων ενόψει της αποζημίωσής τους. Τα περισσότερα συνεργεία έχουν ολοκληρώσει τις αυτοψίες τους και μέχρι αύριο, Κυριακή, θα έχουν ολοκληρώσει το σχεδιασμό χαρτών πληγεισών περιοχών και συντάξει τις σχετικές τεχνικές εκθέσεις που θα διαβιβαστούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών εντός των οποίων θα αποζημιωθούν οι θεομηνιόπληκτοι (άρθρο 36 του ν. 2459/1977, ΦΕΚ Α 17 και ΥΑ 20725/Β.979/10-5-2011, ΦΕΚ Β 1207).

Ήδη ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, γνωστοποίησε στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τις πληγείσες περιοχές.

Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής, από την Παρασκευή το βράδυ συντονίζει και συμμετέχει σε επιχειρήσεις απάντλησης υδάτων, καθαρισμού φερτών υλικών και ρεμάτων, στους δήμους: Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Ιλίου, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Αχαρνών - Θρακομακεδόνων, Περάματος, κ.α. Ύστερα από σχετικά αιτήματα των δήμων Ιλίου και Αχαρνών - Θρακομακεδόνων, η Περιφέρεια απευθύνθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξή τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (ν. 3013/2002, ΦΕΚ Α 102).

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες:

Τη Δευτέρα, ύστερα από αίτηση των επιχειρήσεων, θα ξεκινήσουν οι καταγραφές των ζημιών που προκλήθηκαν, από Επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής. Οι επιχειρήσεις, όπως ορίζονται στο άρθρο 36 του ν. 2459/1977, ΦΕΚ Α 17, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15 – 17, 115 47, Αθήνα, τηλ. επικοινωνίας 2132063663, 2132063655).

Διευκρινίζεται ότι για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πολιτών, για επισκευές κύριας κατοικίας ή αντικατάσταση οικοσκευής κλπ, αρμόδιοι είναι οι οικείοι Δήμοι.



Και ο Πειραιάς μετρά τις πληγές του

Εργασίες για την καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες της νεροποντής ξεκίνησαν, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Συγκεκριμένα ενεργοποιήθηκαν συνεργεία, τα οποία άρχισαν να εργάζονται από τα βράδυ της Παρασκευής:

1. Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στο οδόστρωμα και στα φρεάτια, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος της Ιχθυόσκαλας ενώ απομακρύνθηκαν φερτές ύλες από τον δρόμο.

2. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Αν. Παπανδρέου, αφού έγινε απάντληση υδάτων από τις σήραγγες της λεωφόρου. Πάντως, μέχρι το απόγευμα συνεχίζονταν οι εργασίες στην σήραγγα, στο ύψος της Πύλης Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά. Επίσης, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου συνεργεία μηχανικών της Π.Ε. Πειραιά έκαναν επιτόπιες αυτοψίες στην πλ. Ιπποδαμείας, στον Πειραιά, στην Παλαιά Κοκκινιά, στην Αγία Σοφία Πειραιά (οδό Αιτωλικού), στο Κερατσίνι και στο Πέραμα για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών και την καταγραφή καταστημάτων και επιχειρήσεων, που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης είχε διαδοχικές συναντήσεις συνεργασίας με τους δημάρχους Πειραιά Γ. Μώραλη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκο και Περάματος, Γ. Λαγουδάκη.

Την Κυριακή το πρωί στελέχη της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά θα προχωρήσουν σε καταγραφή των ζημιών σε εμπορικά καταστήματα.



Καταγράφουν τις καταστροφές στη Δυτική Αττική

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου με κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές. Ξεκίνησαν από το δήμο Φυλής – Άνω Λιοσίων και από το ρέμα Εσχατιάς, στο οποίο εμφανίστηκαν και τα σημαντικότερα πλημμυρικά φαινόμενα. Διαπιστώθηκε ότι νότια της Αττικής οδού και συγκεκριμένα παραπλεύρως της οδού Ανεξαρτησίας, υπήρχαν σοβαρότατες ζημιές στα πρανή του ρέματος σε μήκος 800μ. Είχαν γκρεμιστεί τοιχία, που κατέστρεψαν και τμήμα της οδού Ανεξαρτησίας.

Στο Δημοτικό διαμέρισμα Ζεφυρίου στη συμβολή των οδών Ιλισού και Βούρβαχη στο ρέμα Εσχατιάς ξεθεμελίωσε το οδόστρωμα στην οδό Ιλισού,  αποκαλύφθηκαν φρεάτια  ομβρίων, και κατέρρευσε τοιχίο της γέφυρας, με ταυτόχρονη καθίζηση και αποκάλυψη φρεατίων. Στο δήμο Ασπροπύργου στο ρέμα του Αγίου Ιωάννη λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ παρασύρθηκε πεζογέφυρα και λίγα μέτρα πιο πάνω αποκαλύφθηκε αγωγός καυσίμων.

Το κλιμάκιο της Περιφέρειας  διαπίστωσε ζημιές σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, και σε αγροτικές καλλιέργειες. Κοινό ήταν το συμπέρασμα με τους δημάρχους Χρίστο Παπού και Νίκο Μελετίου ότι κυρίως απαιτείται επείγουσα αποκατάσταση των πρανών και συνολική διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς. Επισημάνθηκε ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων στην οδό Ανεξαρτησίας και στην Ιλισού στο δήμο  Αχαρνών. Οι υπηρεσίες συζήτησαν και με κατοίκους της περιοχής.

Επιπλέον, από το πρωί του Σαββάτου συνεργεία της ΠΕ και των Δήμων καταγράφουν αναλυτικά τις ζημίες στην ΠΕ Δυτικού Τομέα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας μαζί με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρο Σχινά και συνεργάτες της Περιφέρειας επισκέφτηκαν πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αθήνας (π.χ. οδοί Φιλιππιάδος, περιοχή Κλειστού Γυμναστηρίου Περιστερίου, Τσαλαβούτα κ.α.), όπου συνομίλησαν με τους κατοίκους και δεσμεύθηκαν για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων τους. Η βασική δέσμευση ήταν η σύνταξη μελέτης από την Περιφέρεια για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος στη οδό Φιλιππιάδος.

Ακόμη, όπως ενημέρωσε η Περιφέρεια Αττικής, σήμερα το μεσημέρι κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής,  Ερμίνα Κυπριανίδου μαζί  με το Δήμαρχο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Αριστείδη Βασιλόπουλο, επισκέφτηκαν την οδό Σκρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, που υπέστη ζημιές από τη χθεσινή βροχόπτωση.

Κατά την επίσκεψή τους συνομίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις καθώς και η προώθηση μέτρων αντιπλημμυρικής θωράκισης, για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος στην περιοχή.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟλυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό ΣτάδιοΧθες 18:34 | Ειδήσεις

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί σήμερα στους Γάλλους διοργανωτές, θα διανυκτερεύσει στη γαλλική πρεσβεία και αύριο θα ''επιβιβασθεί'' στο τρικάταρτο ''Belem''.

Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεωνΧθες 18:14 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την εισήγηση, για τις καθυστερήσεις της υπήρχαν διαμαρτυρίες Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά και διαδίκων, ενώ οι καθυστερήσεις είχαν αυξητικό ρυθμό.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικάΧθες 18:28 | Ειδήσεις

Δέκα κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στην ανακρίτρια. Οι υπόλοιποι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΧθες 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο