Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροκάλη
Δημοσίευση: 21 Φεβρουαρίου 2014 07:26Ζητείται άρση ασυλίας για όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Οι δύο ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, ζητούν να αρθεί η ασυλία και των υπολοίπων εννέα βουλευτών της Οργάνωσης, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν έχουν διωχθεί. Εις βάρος τους αλλά και εις βάρος των προφυλακισμένων ηγετικών στελεχών προέκυψαν στοιχεία που διευρύνουν το κατηγορητήριο.
Μόλις έγινε γνωστό το δικαστικό αίτημα, ο Ηλίας Κασιδιάρης μαζί με άλλους δυο βουλευτές της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν θερμό επεισόδιο στους διαδρόμους της Βουλής, εξαπολύοντας ύβρεις εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του Νίκου Σηφουνάκη από το ΠΑΣΟΚ.
«Η χούντα Βενιζέλου - Σαμαρά βλέποντας ότι η Χρυσή Αυγή έρχεται πρώτη στις ευρωεκλογές, στους δήμους και τις περιφέρειες έδωσε εντολή σε κάποιους αλήτες που λυμαίνονται το δικαστικό σώμα να κλείσουν στη φυλακή όλους τους βουλευτές μας», σημείωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Παράλληλα, οι ανακρίτριες κρίνουν ότι πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, με σκοπό την τροφοδοσία της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των ήδη κατηγορουμένων βουλευτών Γιώργου Γερμενή, Ηλία Κασιδιάρη, Στάθη Μπούκουρα, Νίκου Μίχου, Γιάννη Λαγού και του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη, Παύλος Σαράκης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη τόνισε ότι πρόκειται για ανυπόστατες κατηγορίες.
Τα στοιχεία «φωτιά» που οδήγησαν τις ανακρίτριες στο αίτημα
Σε τουλάχιστον 115 μάρτυρες στηρίζονται οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου οι οποίες και ζητούν την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει θεωρούνται καταλυτικά, όπως και υλικό που έχει κατασχεθεί για την λειτουργία της οργάνωσης αλλά και τη δράση της.
Μέχρι και για ναρκωτικά προκύπτουν ευθύνες για τον Νίκο Μίχο, ενώ για τον προφυλακισμένο υπαρχηγό Χρήστο Παππά, προκύπτει ότι διατηρούσε στο προσωπικό του αρχείο δύο εκκλησιαστικά βιβλία βυζαντινών αρχαιοτήτων που χρονολογούνται από το 1830 και εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοτήτων.
Οι ανακρίτριες έχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι η οργάνωση, που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, είχε πάντα χαρακτήρα ιδεολογικής καθοδήγησης προς τον εθνικοσοσιαλισμό, με αναφορές στο Γ Ράιχ, τον Χίτλερ και τα SS.