LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 20 Μαρτίου 2019 23:21

Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”

«Η ΝΔ δεν συμμετέχει στην συναλλαγή», τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Επίθεση στην κυβέρνηση για την "τροπολογία Κουντουρά", όπως την χαρακτήρισε, εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης" λέγοντας ότι η ΝΔ δεν συμμετέχει στην συναλλαγή.

Miλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ για την "Ψήφο των Αποδήμων και το Φαινόμενο του Brain Drain/Brain Gain", ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ΝΔ σε συνεννόηση με τους βουλευτές της που είναι και υποψήφιοι για την ευρωβουλή "αποφασίσαμε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει χρήση της "τροπολογίας Κουντουρά", δεν θα παραμείνουν βουλευτές μέχρι να διαπιστώσουν αν μπορούν να εκλεγούν ευρωβουλευτές. Εμείς δεν το παίζουμε δίπορτο... Αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι βαθιά ανήθικο και επιβεβαιώνει ότι υπήρξε πολιτική συναλλαγή για να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης και για να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα εξαργυρώνονται τα γραμμάτια. Τις συναλλαγές αυτές ας τις κάνουν μόνοι τους, η ΝΔ έχει τον δικό της κώδικα αξιών δεν συμμετέχει στην συναλλαγή".

Πακέτο εκλογικών αναμετρήσεων

Αναφέρθηκε στην σημασία των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019 λέγοντας ότι "Εκλογές και ευρωεκλογές είναι πακέτο εκλογικών αναμετρήσεων. Οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα με δύο ημίχρονα και η ΝΔ θα πρέπει να βάλει πολλά γκολ από το πρώτο ημίχρονο και να πετύχει μία ξεκάθαρη νίκη που την επόμενη ημέρα κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και των εθνικών εκλογών. Θα είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες και θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να στείλουν ένα μήνυμα "ως εδώ" στον κ. Τσίπρα αλλά στηρίζοντας ταυτόχρονα τη ΝΔ. Γι αυτό δεν υπάρχει χαλαρή ή αδιάφορη ψήφος στις ευρωεκλογές".

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τους τέσσερις λόγους για τους οποίους οι Έλληνες θα πρέπει να καταψηφίσουν την κυβέρνηση:

  • Ο πρώτος λόγος είναι ότι είπε ψέματα στους Έλληνες πολίτες, τους εξαπάτησε, έταξε πράγματα που δεν τα έκανε
  • Ο δεύτερος είναι ότι έπνιξε τους Έλληνες στους φόρους
  • Ο τρίτος λόγος είναι η Συμφωνία των Πρεσπών που κάθε μέρα παράγει αρνητικά τετελεσμένα, αποτελεί μέγιστο σφάλμα και βαριά εθνική υποχώρηση που σωρεύει νέα προβλήματα κάθε μέρα όπως η ταυτότητα των προϊόντων της Βορείου Ελλάδος που αμφισβητείται
  • Ο τέταρτος λόγος είναι ότι ο κ. Τσίπρας δίχασε τους Έλληνες με έναν τρόπο πρωτοφανή για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης.

Κ. Μητσοτάκης - Ευρωκοινοβούλιο - Brain Gain

Δύσκολη αλλά αναγκαία η αποβολή Ορμπάν 

Αναφέρθηκε στην απόφαση του ΕΛΚ να αναστείλει την συμμετοχή του κόμματος του Ορμπάν. "Το ΕΛΚ πήρε μια γενναία και δύσκολη απόφαση", είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η "ΝΔ ανοικτά και ξεκάθαρα έστειλε επιστολή που έλεγε ότι δεν μπορεί να δεχόμαστε στις τάξεις μας ένα κόμμα που μιλά για ανελεύθερη δημοκρατία και που η πολιτική του στο μεταναστευτικό αναιρεί τις αρχές της υπευθυνότητας και αλληλεγγύης της ΕΕ". Πρόσθεσε ότι έτσι ακυρώνεται και μία φιλολογία που χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας που προσπαθεί να ταυτίσει τη ΝΔ και τον ίδιο με τον κ. Ορμπάν. Αντίθετα, είπε, ο κ. Ορμπάν μοιάζει με τον κ. Τσίπρα στις τακτικές της ανελεύθερης δημοκρατίας που εφαρμόζει στην υπονόμευση του κράτους δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών.

Έκκληση στους Έλληνες του εξωτερικού

Απευθυνόμενος στο κοινό που είναι Έλληνες που ζουν στις Βρυξέλλες είπε: "Προσβλέπω στην δική σας ενεργό συμμετοχή στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, παρακαλούμε όσοι δεν έχετε την βεβαιότητα ότι θα έλθετε στην Ελλάδα για να ψηφίσετε, να εγγραφείτε στους σχετικούς καταλόγους μέχρι την 29 Μαρτίου ώστε να έχετε την δυνατότητα να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές. Αν μπορείτε να κατεβείτε να ψηφίσετε να το κάνετε γιατί η εκλογική αναμέτρηση αφορά και τις τοπικές εκλογές στις οποίες η ΝΔ έχει δώσει πολιτικό χρώμα. Όποτε και αν έλθει η ώρα για τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, η ΝΔ είναι έτοιμη, μακάρι να γίνουν ακόμη και σε ένα μήνα. Η εκλογική μάχη θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και θα είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να έλθετε στην Ελλάδα. Θα δώσετε απάντηση στον εμπαιγμό στην κυβέρνηση που μιλάει για την ψήφο των αποδήμων αλλά στην πράξη δεν κάνει τίποτε για να ψηφίσετε στον τόπο διαμονής σας.

Η ΝΔ έχει καταθέσει νομοθετική πρόταση ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη για το πως οι απόδημοι μπορούν να ψηφίσουν στις πρεσβείες και τα προξενεία. Θα το κάνει μέσα στους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησής της".

Κ. Μητσοτάκης - Ευρωκοινοβούλιο - Brain Gain

Η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη

Δήλωσε υπερήφανος ως επικεφαλής της παράταξης που έβαλε την χώρα στην ΕΕ. "Είμαι υπερήφανος που η ΕΕ τίμησε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με μία γέφυρα που φέρει το όνομά του...Και είμαι περήφανος που ερχόμενος πέρασα και από την αίθουσα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος υπέγραψε την συμφωνία του Μάαστριχτ που έβαλε το θεμέλιο για την ενοποίηση της Ευρώπης", είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι εάν πριν από 40 χρόνια η ΝΔ έβαλε την χώρα στη ΕΕ, πριν από τέσσερα χρόνια η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Θύμισε την δύσκολη συγκυρία υπό την ηγεσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που η ΝΔ πήρε μία δύσκολη απόφαση που γνώριζε ότι έχει πολιτικό κόστος: "Κάναμε το σωστό για την πατρίδα, χωρίς την ψήφο της ΝΔ η Ελλάδα δεν θα ήταν σήμερα στην Ευρώπη. Κόντρα στον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα. Με αυτές τις αξίες δίνουμε και τώρα τη μάχη για την Ευρώπη που θέλουμε". Αναφέρθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο λέγοντας ότι κάνουμε έναν επιτυχημένο συνδυασμό εμπειρίας και ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο, που έχει την τιμή να είναι επικεφαλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ιδιαίτερα σημαντικές οι ευρωεκλογές

Αναφέρθηκε στην σημασία των ευρωεκλογών λέγοντας ότι "οι εκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς η Ευρώπη αμφισβητείται στον πυρήνα της από λαϊκιστές είτε από δεξιά ή από αριστερά. Αμφισβητείται όμως και από τους ίδιους τους πολίτες. Ωστόσο η Ευρώπη ήταν είναι και θα παραμείνει το κοινό μας σπίτι. Εγώ θα αγωνιστώ για μία ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή και καλύτερη Ευρώπη". 

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του λέγοντας ότι θα επιδιώξει ρυθμούς ανάπτυξης του 4% και το συνέδεσε με το brain drain. Mε αυτούς τους ρυθμούς είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, η Ελλάδα θα χρειαστεί εκτός από οικονομικό κεφάλαιο και ανθρώπινο κεφάλαιο και να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή των ανθρώπων που έφυγαν γιατί δεν έβρισκαν δουλειά ή καλά αμοιβόμενη εργασία. Η δημιουργία θέσεων εργασίας ώστε να μην φεύγουν οι έλληνες και ακόμη και να επιστρέψουν, είναι ο βασικός στόχος της ΝΔ, να υπάρξουν ευκαιρίες. Αυτό μπορεί να γίνει, συνέχισε, αρκεί να υιοθετήσουμε μία πολιτική που θα φέρει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες δουλειές. Αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Ελληνικό που θα έπρεπε σήμερα, όπως είπε, να δουλεύουν 50.000 άνθρωποι σε ένα έργο που θα μπορούσε να αλλάξει την όψη της Αθήνας και της Ελλάδας. "Χαμηλότεροι φόροι και εισφορές περισσότερες επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας" είναι το μήνυμα που πρέπει να θυμάστε, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε σχέση με την ΕΕ είπε ότι θα προτείνει ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και θα διεκδικήσει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και πρόσθεσε ότι στον δρόμο προς τις εκλογές "θα ξεδιπλώσουμε το τολμηρό πρόγραμμά μας". Κλείνοντας ευχαρίστησε τα στελέχη για την στήριξή τους που κράτησε όρθια τη ΝΔ..

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσίπρας: το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι κόλαφος για τον ΜητσοτάκηΣήμερα 21:50 | Ειδήσεις

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ζητούν την εξουσία για να αθωώσουν όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, δήλωσε από την Πάτρα ο Πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Ψέματα, φόροι και Μακεδονία, γι΄ αυτά θα θυμόμαστε τον κ. ΤσίπραΣήμερα 21:52 | Ειδήσεις

Σφοδρή επίθεση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον Πρωθυπουργό, από την Λιβαδειά. «Πρώτο ημίχρονο» οι ευρωκάλπη, είπε.

Ο ΑΝΤ1 στη “φωλιά του Διαβόλου” (βίντεο)Σήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Η κάμερα του ΑΝΤ1 και ο Χρήστος Μαζανίτης βρέθηκαν στο πεδίο βολής τεθωρακισμένων στην Ξάνθη. Η γυναίκα αρχηγός πληρώματος.

Γεωργιάδης: να πάρει ο Τσίπρας Νόμπελ, ψευτιάς και πολιτικής απάτηςΣήμερα 16:55 | Ειδήσεις

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας για την υπόθεση της Novartis, δήλωσε ότι αδυνατεί να καταλάβει κάποιο λόγο για τον οποίο θα τον καλούσε ο εισαγγελέας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μακελειό σε οικογενειακή γιορτή (βίντεο)23:49Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας ανηλίκων που είχε “γδύσει” τις Σέρρες23:46Πέθανε ο Μηνάς Εφραίμογλου23:32Βόλεϊ: Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ23:18Δραπέτης από φυλακή της Λιθουανίας συνελήφθη στην Ελλάδα23:10Γιούνκερ: Η Μέρκελ μπορεί να αναλάβει ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο22:51Η Μαρία ήρθε στον κόσμο για να σώσει τον αδελφό της (βίντεο)22:36Μητσοτάκης: Ψέματα, φόροι και Μακεδονία, γι΄ αυτά θα θυμόμαστε τον κ. Τσίπρα22:22Ο ΑΝΤ1 στη “φωλιά του Διαβόλου” (βίντεο)22:07Τσίπρας: το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι κόλαφος για τον Μητσοτάκη21:54Πρωτιά των Ελλήνων οδηγών στο… βρισίδι (βίντεο)21:40Πρωτοφανές! Πέταξε τη γυναίκα του από το αυτοκίνητο! (εικόνες)21:27Θύμα ληστείας η Ζωζώ Σαπουντζάκη (βίντεο)21:15Αγωνιώδης επιχείρηση εντοπισμού πεζοπόρων σε φαράγγι21:02Πήρε διαζύγιο η Αντέλ20:48Συγκλονίζει ηλικιωμένη που έπεσε θύμα ληστείας στο Παγκράτι (βίντεο)20:34Γεωργιάδης: να πάρει ο Τσίπρας Νόμπελ, ψευτιάς και πολιτικής απάτης20:21Ντοκουμέντο ΑΝΤ1: Ραντεβού θανάτου στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού (βίντεο)20:07Σκουρλέτης: ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρωτιά στις 26 Μαΐου19:54Καταγγελία αρπαγής από 12χρονη19:40
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο