LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2019 21:44

Τσίπρας: ζητήσαμε ψήφο εμπιστοσύνης για τη σταθερότητα και την αξιοπιστία της χώρας

Η ΝΔ δεν έχει να επιχειρήματα για να μας αντικρούσει, τόνισε ο Πρωθυπουργός. Εκτίμησε ότι η έλειψη αφηγήματος οδηγεί τη ΝΔ στην ακραία πόλωση.

Βουλή - Τσίπρας

Για ιδιαίτερα θεατρικό στυλ, υψηλών τόνων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. «Είναι μια εικόνα που μπορεί να πείσει βουλευτές και πολίτες;», αναρωτήθηκε.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ετοιμόρροπη κυβέρνηση με διαφορά 10-15 μονάδες διαφορά γιατί τέτοια νευρικότητα; Γιατί φωνάζετε και στοχοποιείτε; Μήπως ξέρετε τίποτα πραγματικές δημοσκοπήσεις και δεν μας τις λέτε και εμάς να χαρούμε λιγάκι γιατί διαβάζουμε τόσο καιρό τις ψεύτικες;», αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός.

«Μπορούσα να κρυφτώ και να ζητώ πρόταση δυσπιστίας. Θα μου ήταν εύκολο να κρυφτώ πίσω από το αίτημα, την προηγούμενη φορά η ΝΔ πήρε μόλις 127 ψήφους. Είχα την τόλμη να ζητήσω καθαρές λύσεις από τον πρώην κυβερνητικό μου εταίρο όσο και από τη Βουλή. Η κρισιμότητα όσων έχουμε μπροστά μας επιτάσσει καθαρές λύσεις», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Αν για κάτι δεν μπορείτε να με κατηγορήσετε είναι ότι δεν είχα το θάρρος να αναλάβω στην Βουλή και τον λαό ευθύνες», συμπλήρωσε.

«Αυτή τη στιγμή στην ΕΕ δεκατρείς κυβερνήσεις λειτουργούν με κόμματα που δεν έχουν την πλειοψηφία. Εγώ δεν κάνω αυτό ζητώ την πλειοψηφία της Βουλής», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Η ΝΔ δεν έχει να αντικρούει επιχειρήματα. Τον Ιούλιο του 2015 όταν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που αριθμούσε 149 έφυγαν 25 βουλευτές τι λέγατε; Είναι κυβέρνηση κουρελού; Μας λέγατε συνεχίστε με 125. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι ερμηνεύουν το Σύνταγμα και τον Κανονισμό ότι τους βολεύει», τόνισε με έμφαση.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται η πλήρης εμπιστοσύνη της Βουλής για να φτάσουμε στο τέλος της θητείας. Αυτό είναι το πρώτο και το βασικό ζήτημα που καλείται να απαντήσει η Βουλή. «Στις κρίσιμες ώρες οφείλουμε όλοι να παίρνουμε θέση. Οι βουλευτές δεν είναι στρατιωτάκια», είπε ο πρωθυπουργός.

Βουλή - Τσίπρας

«Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε να μας κάνει μαθήματα ηθικής ενώ ενέταξε τέσσερις βουλευτές στην ΚΟ της ΝΔ. Μας λέτε ότι οι βουλευτές που πήραμε ήταν στην αντιπολίτευση. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κυβέρνησε τρία χρόνια παίρνοντας τον βουλευτή Κατσίκη». συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός θύμισε ότι πριν από μια εβδομάδα η αντιπολίτευση ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης. «Τώρα που τη ζητώ πάλι έχουν προβλήματα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε το σθένος να προκαλέσει τη συζήτηση και σήμερα μας κάνει μαθήματα πολιτικής ηθικής».

Το βασικό πρόβλημα της ΝΔ, συνέχισε, είναι ότι έχει τεράστια δυσκολία να προσαρμοστεί στις συνθήκες. «Φαίνεται ότι με την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση. «Γι’ αυτό χθες και σήμερα αντί για πολιτικό επιχείρημα ή σχέδιο κατέληξε να διαβάζει λιβελογραφήματα. Με στοχοποίηση βουλευτών, απειλές και χαρακτηρισμούς, ύβρις και συνθήματα, ακόμα και προς τον Ναύαρχο Αποστολάκη που σήμερα είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αρνούμαι να πιστέψω ότι είναι το επίπεδο του κ. Μητσοτάκη. Θέλω να πιστέψω ότι είναι προϊόν κακών συμβούλων».

«Μένω άναυδος που δεν βρήκατε να πείτε μια κουβέντα για να καταδικάσετε το στέλεχος της ΝΔ, κ. Αβραμάκο, τον επικεφαλής της μεγαλύτερης νομαρχιακής της ΝΔ που έστελνε μαζικά μηνύματα στους οπαδούς της ΝΔ με τα κινητά των βουλευτών που προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση», ανέφερε. Ο δρόμος που έχει επιλέξει είναι επικίνδυνος, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε αναφορά του κ. Θεοδωράκη για το παρελθόν, πριν από 8 χρόνια, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα καταδίκαζε με ανακοινώσεις του τέτοια περιστατικά. Τον ρώτησε τι θα γινόταν, αν αυτό που έκανε τώρα ο κ. Αβραμάκος, το έκανε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης», η ΝΔ έχει κάνει την μετατόπιση από τον μεσαίο χώρο προς την ακραία δεξιά, φαίνεται ότι ζηλεύετε και τις πρακτικές της ακροδεξιάς όχι μόνο τις θέσεις της και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τον τόπο ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ο κ. Τσίπρας.

Βουλή - Τσίπρας

«Το επιχείρημα σας είναι ότι η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και η λήξη της κυβερνητικής μας συνεργασίας είναι λέει σκηνοθετημένη», είπε ο πρωθυπουργός, για να του θέσει το ερώτημα γιατί αφού έγινε «συναλλαγή» τότε έπρεπε να θέσει σε διακινδύνευση τη δυνατότητα να κυβερνά, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης;

Αυτό που έχετε πάθει είναι ότι αδυνατείτε να προσαρμοστείτε στην πραγματικότητα . Το ίδιο κάνατε όταν βγήκαμε από τα μνημόνια, εσείς λέγατε ότι είμαστε στο τέταρτο ενώ όλη η Ευρώπη το αναγνωρίζει. Τώρα υπάρχει ρήξη, αποχώρησαν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση κι εσείς συνεχίζετε να λέτε το αφήγημα σας περί σκηνοθεσίας. Αυτό το περί σικέ διαζυγίου και συναλλαγής είναι ό,τι πιο αστείο μπορεί να πει κανείς βλέποντας με ποιο σχέδιο πορευόμαστε για το αύριο του τόπου.

Ο καθένας θα πάρει την πατριωτική και εθνική ευθύνη, δήλωσε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης είπε, "Αδικείτε τους εαυτούς σας με την κριτική που κάνετε".

H έξοδος από τα Μνημόνια έχει φέρει στην επιφάνεια ξανά τις διαχωριστικές γραμμές που διαχρονικά υπάρχουν στο πολιτικό σύστημα και τώρα, πλέον, που τα μεγάλα οικονομικά ζητήματα έχουν επιλυθεί τα πολιτικά διλήμματα μπαίνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, είπε ο πρωθυπουργός.

"Η μετατόπιση της ΝΔ προς τα άκρα της δεξιάς ρητορικής, δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στο μεσαίο χώρο και η επιλογή του ΚΙΝΑΛ να ακολουθεί κατά πόδας τη ρητορική Μητσοτάκη και της ΝΔ, δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στο χώρο της κεντροαριστεράς", τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, "Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και το δίλημμα που τίθεται είναι σαφές: Από τη μια ο προοδευτικός πόλος με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη τι ; Ένα κόμμα με ρητορική Βορίδη -Γεωργιάδη- Σαμαρά".

Για ταύτιση της Φώφης Γεννηματά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι οι ομιλίες τους είναι ίδιες σε βαθμό που αναρωτήθηκε αν τις γράφουν και μαζί.

Επιδόθηκε σήμερα επισήμως στην ελληνική κυβέρνηση η ρηματική διακοίνωση της ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη του είπε ότι θα δοθεί όσος χρόνος θέλει για να τη συζητήσουν.

"Εσείς έχετε φωνές, εμείς έχουμε επιχειρήματα", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμοςΣήμερα 11:56 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η πιθανότητα έκδοσης μηνυμάτων 112 στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)Σήμερα 10:57 | Ειδήσεις

Θα ακολουθήσει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, ενώ αναμένεται να έχει συνάντηση και με πολίτες σε καφετέρια στην πλατεία της κωμόπολης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Φωτία σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο