LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 03 Ιανουαρίου 2019 22:47

Μητσοτάκης: oι Έλληνες έχουν απηυδήσει με τον Τσίπρα

«Ελπίζω ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει σύντομα την ευθύνη μιας νέας διακυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα εποχή»... 

Κυριάκος Μητσοτάκης - CSU

Περιγραφή του πλαισίου διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ, κριτική στην κυβέρνηση αλλά και έκφραση του οράματός του για το αύριο της Ευρώπης περιελάμβανε η εισαγωγική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ του CSU στην Γερμανία.

Ακολουθούν σημεία από την παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ:  

Eίναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι κοντά σας στο ξεκίνημα του 2019 και σας εύχομαι καλή χρονιά και σε σας και στο Kόμμα σας. Αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την Ευρώπη, αλλά μια εξίσου σημαντική χρονιά για την Ελλάδα, καθώς θα έχουμε εθνικές εκλογές τους αμέσως επόμενους μήνες, και σίγουρα μέχρι τον Οκτώβριο του 2019. Και πραγματικά ελπίζω ότι θα υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα που έχει οδηγήσει σε στασιμότητα την ελληνική οικονομία, σε μαρασμό τη μεσαία τάξη και δυστυχώς στην ανάσχεση κάθε προοπτικής που έχει η Ελλάδα για ανάκαμψη.

Αυτό λοιπόν που προτείνω για την Ελλάδα είναι μια συμφωνία ανάπτυξης, εστιασμένη σε νέες επενδύσεις, εξορθολογισμό του κράτους που θα λειτουργεί αποτελεσματικότερα και στη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι κεντρική προτεραιότητα για την Ελλάδα μετά από μια κρίση που διήρκησε περισσότερα από δέκα χρόνια, με τους πολίτες να έχουν κουραστεί και να έχουν απηυδήσει με τις επιλογές του κ. Τσίπρα.

Είμαι πεπεισμένος ότι θέλουν ένα νέο ξεκίνημα και ελπίζω ότι η Νέα Δημοκρατία, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι τα τελευταία τρία χρόνια, θα έχει σύντομα την ευθύνη μιας νέας διακυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα εποχή.

Την ίδια στιγμή, είναι μια εξίσου καθοριστική χρονιά για την Ευρώπη καθώς επίκεινται ευρωεκλογές. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Θέματα σχετικά με την εργασία, την ανάπτυξη, την διαχείριση των συνόρων θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης το επόμενο διάστημα. Ήμασταν το πρώτο κόμμα που δημόσια στηρίξαμε τον Μάνφρεντ Βέμπερ στην υποψηφιότητά του ως επόμενου προέδρου της Κομισιόν και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έλαβε το επίσημο χρίσμα στο Συνέδριο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι. Θα τον υποστηρίξουμε ολόθερμα στην επίτευξη του στόχου του, όπως επίσης θα στηρίξουμε τη συνολική προσπάθεια της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας να παραμείνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη ως εγγυήτρια της σταθερότητας και της ανάπτυξης για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Σας ευχαριστώ ξανά για την πρόσκληση να συμμετάσχω στην ετήσια συνεδρίασή σας. Τα κόμματά μας έχουν ισχυρούς δεσμούς και προσβλέπουμε σε μία ακόμη πιο στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση των κοινών μας προβλημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης - CSU

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε τα ακόλουθα:  

•             Για τις σχέσεις Γερμανίας - Ελλάδας

Είναι σημαντικό να αφήσουμε πίσω μας στερεότυπα που υπάρχουν στην Ελλάδα για τη Γερμανία, αλλά συχνά και στη Γερμανία για την Ελλάδα. Η Καγκελάριος Μέρκελ θα επισκεφθεί την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα. Στήριξε την χώρα μας κατά τη διάρκεια μίας δύσκολης περιόδου και έχουμε φτάσει στο σημείο, όπου χρειάζεται πλέον να μιλήσουμε για το μέλλον. Ο στόχος μου είναι να αφήσουμε τα οδυνηρά χρόνια της κρίσης πίσω μας και να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα αναπτυχθεί αξιοποιώντας τις δυνατότητές της. Η πρώτη προτεραιότητα μου -θέλω να το επαναλάβω- είναι να δημιουργήσουμε πολλές θέσεις εργασίας, ώστε οι νέοι που είναι άνεργοι να βρουν δουλειά. Και να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι Έλληνες που έφυγαν από την Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης, θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν. Πολλοί από αυτούς μάλιστα ζουν στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Βαυαρία. Θέλω να τους προσφέρω την επιλογή να γυρίσουν στην Ελλάδα. Βρίσκομαι εδώ επειδή πιστεύω σε ένα σχέδιο για το μέλλον.

Η νέα φάση στις ελληνογερμανικές σχέσεις αφορά τους οικονομικούς και στρατηγικούς δεσμούς, τις γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα και το πώς θα εργαστούμε από κοινού για να οικοδομήσουμε ένα σταθερό περιβάλλον στην περιοχή των Βαλκανίων και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ΕΕ.

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθώ με την Καγκελάριο Μέρκελ. Είναι κατάλληλη η στιγμή για να συζητήσουμε που βρισκόμαστε και για να δούμε τι έχουμε πετύχει και τι όχι. Διότι η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολύ περισσότερα βήματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά δεν έγιναν λόγω των πολιτικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης. Δεν θέλω να εμπλέξω την Καγκελάριο στην εσωτερική μας πολιτική συζήτηση. Εχω μια πολύ καλή προσωπική σχέση μαζί της και ευελπιστώ, με την εντολή των Ελλήνων πολιτών, να συνεργαστούμε και μετά τις επόμενες εκλογές. 

Κυριάκος Μητσοτάκης - CSU

•             Για το Μεταναστευτικό

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μετανάστευσης, θέλω να είμαι σαφής: ή Ελλάδα είναι το εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις συζητήσεις για το πως πραγματικά η Ευρώπη θα προστατέψει τα σύνορα της. Δυστυχώς, η παρούσα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει αποτύχει στο μεταναστευτικό. Ακόμη και οι συνθήκες στα κέντρα υποδοχής -παρά τα κονδύλια που έλαβε η χώρα- είναι φρικτές. Οι άνθρωποι που φτάνουν στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται απάνθρωπα, και αυτό είναι απαράδεκτο. Έχουμε μία συμφωνία με την Τουρκία η οποία δεν λειτουργεί επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν φροντίζει να επεξεργαστεί εγκαίρως τα αιτήματα ασύλου. Το  αποτέλεσμα είναι ότι δεν λαμβάνονται οριστικές αποφάσεις και ως εκ τούτου άνθρωποι συσσωρεύονται στα ελληνικά νησιά. Αυτή είναι μία πολιτική η οποία έχει ξεκάθαρα αποτύχει.

Όταν μιλάμε για μία Ευρώπη η οποία προστατεύει και διαχειρίζεται τα σύνορα της, κάτι το οποίο είναι κατ’ εμέ προϋπόθεση για την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στην Ευρώπη, θέλω η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια σε αυτή τη συζήτηση. Ταυτόχρονα, υπάρχει η ανάγκη να μοιραστούμε τα βάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι λογικό να περιμένουμε από χώρες που έτυχε λόγω της γεωγραφικής τους θέσης να βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να σηκώσουν όλο το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος. Αλλά ελπίζουμε ότι με αλληλοκατανόηση και αμοιβαίο σεβασμό στις ευαισθησίες όλων, μπορούμε να βρούμε λύσεις που είναι κοινά αποδεκτές. Συνεπώς, μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το άσυλο είναι κατά τη γνώμη μου απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΧθες 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Χθες 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές τουΧθες 22:55 | Ειδήσεις

Τους οχτώ τελευταίους υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτήΧθες 17:17 | Ειδήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι περίμενε μια βδομάδα χωρίς να ζητήσει την διαγραφή του για να δεί εάν θα τον αποβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο