LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 19 Νοεμβρίου 2018 15:25

Γεννηματά μετά τη συνάντηση με Σημίτη: Θα μείνουν με τη λάσπη στα χέρια

Τι δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μετά τη συνάντησή της με τον πρώην Πρωθυπουργό.

Μισή ώρα κράτησε η συνάντηση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στο γραφείο του στη Βουλή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

«Ματαιοπονούν. Με τη λάσπη στα χέρια θα μείνουν. Θα μας ξαναβρούν μπροστά τους», περιορίστηκε να πει στους δημοσιογράφους η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και παρέπεμψε στο αναλυτικό άτυπο ενημερωτικό σημείωμα του Κινήματος Αλλαγής για τη σκανδαλολογία.

Ο κ. Σημίτης, κατά την είσοδο της κ. Γεννηματά στο γραφείο του, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ είπε: «Εύχομαι την επόμενη φορά να συναντηθούμε για πιο ευχάριστα πράγματα».

«Τη βραδιά των εκλογών, για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την εκλογική επιτυχία της παράταξης», σχολίασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Σημίτης - Γεννηματά

Κύκλοι του ΚΙΝΑΛ ανέφεραν: «Η Φώφη Γεννηματά κατ’ επανάληψη σε όλους τους τόνους και με όλους τους δυνατούς τρόπους έχει διατυπώσει με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα τη θέση μας: Όλα στο φως .Οι ένοχοι όπου κι αν βρίσκονται να πληρώσουν .Η Δικαιοσύνη απρόσκοπτα και ανεπηρέαστα να επιτελέσει το έργο της. Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη και αντικειμενική, τυφλή και όχι μονόφθαλμη. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Κάναμε με αποφασιστικότητα και ευθυκρισία την πολιτική και ηθική αυτοκάθαρση. Ας την κάνουν κι αυτοί που με κάθε τρόπο προσπαθούν να σπιλώσουν το χώρο μας. Δεν θα δεχθούμε ποτέ την σπίλωση, δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί της παράταξης μας.

Το να ταυτίζεις κάθε ατομική συμπεριφορά και την ατομική επιλογή ελάχιστων στελεχών με το σύνολο μιας ολόκληρης παράταξης και να την μετατρέπεις σε συλλογική ευθύνη, προδίδει φασιστική αντίληψη και  ολοκληρωτική μεθοδολογία.

Εμείς υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά και αδιάλλακτα την τιμή και την υπόληψη  των εκατοντάδων  χιλιάδων  μελών και στελεχών  της δημοκρατικής παράταξης που έδωσαν τα πάντα για να υπηρετήσουν αρχές και αξίες . Και πρόσφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες στις πιο φωτεινές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.  Για αυτή την προσφορά στην πατρίδα των εκατοντάδων χιλιάδων στελεχών της παράταξης, αναλογεί μόνον τιμή και περηφάνια. Κανείς δεν θα ρίξει, ατιμώρητα,  στα σκυλιά της συκοφαντίας, την προσφορά μιας ιστορικής παράταξης.

Με το “βρώμικο ‘89” και την επιχείρηση εξόντωσης του Ανδρέα Παπανδρέου προσπάθησαν να απαλλαγούν από την παρουσία μας. Να μας εξαφανίσουν  από τον πολιτικό χάρτη. Η αλήθεια, όμως, έλαμψε. Η Δικαιοσύνη αποκαταστάθηκε. Η πολιτική σκευωρία έπεσε στο κενό. Και ο Ανδρέας με τη δύναμη του λαού γύρισε στην εξουσία με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο. Δεν τα κατάφεραν .Και σήμερα το πολιτικό τους σχέδιο είναι  να ξεμπερδεύουν με τη δημοκρατική παράταξη να ολοκληρώσουν ότι δεν πέτυχαν τότε.

Έχουν εντάξει στο προεκλογικό τους οπλοστάσιο την χωρίς αρχές και όρια ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Δεν τους ενδιαφέρει η πραγματική διερεύνηση των σκανδάλων, ούτε η απόδοση της Δικαιοσύνης. Το έδειξαν με τους ψευδομάρτυρες κουκουλοφόρους, με τις αναίτιες  και χωρίς στοιχεία παραπομπές σε προανακριτικές επιτροπές και τώρα το κορύφωσαν με την προκλητική προσπάθεια εμπλοκής του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και άλλων στελεχών στα πολιτικά  τους σχέδια. Έκαναν το μεγάλο λάθος. Αποκάλυψαν τις κυνικές τους επιδιώξεις και τα κίνητρα που τους υποκινούν. Ο ίδιος ο  Α. Τσίπρας  δεν νομιμοποίησε απλώς τις εντολές  του  Πολάκη προς τις κρατικές υπηρεσίες, προς την Δικαιοσύνη, τις τάχα ανεξάρτητες αρχές (με διορισμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ 16 από τα 17 μέλη), ουσιαστικά αποδείχτηκε ότι είναι ο εντολοδόχος του.

Είναι απολύτως ορατό ένα παραθεσμικό σύστημα, ένας ιστός αράχνης φτιαγμένος από λάσπη, συκοφαντία και διαβολή . Έδρα του είναι τα υπόγεια του Μαξίμου. Εκτελεστικός βραχίονας ο Ρασπούτιν. Το μέτωπο εναντίον της παράταξης συγκροτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ , τους συμμάχους του στη δεξιά και την ακροδεξιά. Αναίσχυντα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και πληρωμένα τρόλ  του Διαδικτύου, αναλαμβάνουν την διάχυση της λάσπης προς όλες τις κατευθύνσεις. Οδηγός της δράσης του συστήματος των υπογείων είναι το «δόγμα Γκαίμπελς». Ο Γκαίμπελς, πνευματικός πατέρας αυτών των μεθόδων, είχε επισημάνει ότι «το μέγεθος του ψέμματος δημιουργεί ένα σπέρμα αλήθειας». Με λίγα λόγια το ζητούμενο είναι απλό:  «Βάλτε όση πιο πολλή λάσπη, για όσους πιο πολλούς. Στο τέλος, κάτι θα μείνει.».

Σημίτης - Γεννηματά

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο κ. Τσίπρας  έχει αποτύχει σε όλα στην διακυβέρνηση του. Και αυτή η αποτυχία πρέπει να συγκαλυφθεί με αντιπερισπασμούς. Όπως επείγονται να συγκαλύψουν, μια αλυσίδα από υποθέσεις, που οφείλουν να απασχολήσουν την Δικαιοσύνη και αφορούν στην διακυβέρνηση και την ευθύνη του κ. Τσίπρα.

Αλήθεια που ήταν ο Πρωθυπουργός στο σκάνδαλο με τα “βοσκοτόπια” και τη σκανδαλώδη κατάτμηση της εργολαβίας της “Ολυμπίας Οδού”; Στο σκάνδαλο του Θριάσιου Πεδίου;  Στην αμαρτωλή σύμβαση του “Ελ. Βενιζέλος”(ακολουθούν το δρόμο που άνοιξε η ΝΔ στο παρελθόν) Στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ; Στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής; Στις δεκάδες διατάξεις σε νομοσχέδια και τροπολογίες για χαριστικές πράξεις απέναντι σε επιχειρηματίες; Στην υπόθεση του Υπ. Άμυνας για τα όπλα στον Περσικό, τις ομολογημένες σχέσεις με τους μεσάζοντες;

Στην επιμονή να μην ανοίγει το φάκελο των πραγματικών ευθυνών για την περίοδο της Κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009 που έφερε την κρίση και , βεβαίως, την περίοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 2015-2018 που την εξακόντισε στα ύψη. Περίοδοι κατά τις οποίες δεκάδες υποθέσεις με οσμή σκανδάλου κυριολεκτικά βοούν. Για να φθάσουμε στην κορύφωση του δράματος. Στο Υπ. Συμβούλιο όπου ακούστηκαν βαρύτατες καταγγελίες από Υπουργούς, ότι χρηματίζεται η Κυβέρνηση από τον κ. Σόρος. Αντί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να στείλει τα πρακτικά στη Δικαιοσύνη, σφυρίζει αδιάφορα. Σφυρίζει αδιάφορα για τη χαμένη τιμή του δήθεν «ηθικού πλεονεκτήματος» του αριστεροδεξιού μορφώματος που κυβερνά τον τόπο. 

Οι μάσκες έπεσαν οριστικά και  για τον κ. Μητσοτάκη και για την  ΝΔ. Παρακολουθούν αμήχανοι, αν όχι ικανοποιημένοι, να εξελίσσεται το πολιτικό σχέδιο της σκανδαλολογίας του κ. Τσίπρα πιστεύοντας από τη μεριά τους ότι θα προσκομίσουν εκλογικά οφέλη. Εξ άλλου δεν ξεχνάμε ότι  αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές του προηγούμενου εγχειρήματος κατά της δημοκρατικής παράταξης. Αγνοούν έτσι επιδεικτικά τις επιλεκτικές σχέσεις του «νεο- καραμανλισμού» και τη σύμπραξη  του με τα κυβερνητικά σχέδια.   Και γι αυτούς η ιστορία φαίνεται ότι δεν έχει διδάγματα.

Ο κάθε πολίτης σ’ αυτό τον τόπο μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει:

Ποιος νομοθέτησε ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο κατά της διαφθοράς που επιτρέπει στη Δικαιοσύνη να στέλνει φυλακή τους επίορκους και ποιοι εναντιώθηκαν σ’ αυτό. Ποιος και με μόνη την εικαζόμενη πραγματική ή μη ενοχή απέπεμψε τα στελέχη από την παράταξη και ποιοι προστατεύουν κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες. Ποιος άνοιξε τα κομματικά ταμεία του στον εξονυχιστικό οικονομικό έλεγχο σε καθεστώς διαφάνειας και ποιοι κρατούν τα δικά τους ερμητικά κλειστά. Γιατί από τον έλεγχο των δανείων των κομμάτων εξαιρείται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος ζητά πραγματική αξιολόγηση των αιτίων που οδήγησαν στην κρίση για τη μετά την ΟΝΕ περίοδο και ποιοι κρύβουν πεισματικά τις πιο σκανδαλώδεις υποθέσεις της ίδιας περιόδου κάτω από το χαλί. Ποιος υπερασπίζεται τη Δικαιοσύνη και ποιοι προστατεύουν κυκλώματα και υπόγειες διαδρομές που την εμπλέκουν στα πολιτικά  τους παιχνίδια. Όσοι ευελπιστούν να αναβιώσουν το «βρώμικο ‘89» με ένα αντίστοιχο το 2019 για να πετύχουν σήμερα αυτό για το οποίο απέτυχαν παταγωδώς τότε, ματαιοπονούν

Οι πολίτες έχουν και κρίση και γνώση. Κατανοούν  ότι ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να συγκαλύψει την αποτυχία του και να διασωθεί από την κατάρρευση που επέρχεται, δεν επιτίθεται κατά της δημοκρατικής παράταξης, αλλά κατά των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της.  Δεν διστάζει να διαλύσει το παν, μήπως και διασώσει κάποιο εκλογικό ποσοστό επιβίωσης. Ο αποτυχημένος σε όλα πρωθυπουργός, τελειώνει την παράσταση του, επιχειρώντας να κάψει και τους θεσμούς, όπως έκαψε την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια και τις ζωές των ελλήνων πολιτών.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν όμως επίγνωση  ότι τίθεται θέμα Δημοκρατίας στη χώρα. Η προσπάθεια να εμπλέξουν τον Πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ευρώ, του Ελσίνκι, των μεγάλων έργων θα γίνει μπούμερανγκ. Όπως απέτυχαν να αμαυρώσουν τη δεκαετία του ‘80, το ίδιο θα αποτύχουν για όλες τις περιόδους διακυβέρνησης και προσφοράς του ΠαΣοΚ. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Το σχέδιο να πλήξουν, να σπιλώσουν και να διαλύσουν τη δημοκρατική παράταξη δεν θα περάσει. Το σχέδιο τους να διαλύσουν την χώρα, το κράτος δικαίου και τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν θα περάσει.. Την Δημοκρατική Παράταξη θα την βρουν ξανά μπροστά τους. Τον Ελληνικό Λαό θα βρουν ξανά μπροστά τους!»

ΑΝΕΛ: Κανείς δεν σας πιστεύει πια

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τσουνίδης, απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Είναι απύθμενα υποκριτικό αλλά και φαιδρό ο εκπρόσωπος της «κλαδικής των διαρρηκτών» που σήμερα έχουν γεμίσει τον Κορυδαλλό, να μιλά για αξίες, αγώνες και ιδανικά!

Κανένας Έλληνας δεν σας πιστεύει πια. Στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με πρώτη εκείνη του Σημίτη, είναι απόλυτα ταυτισμένες με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Αυτό δεν μπορεί ούτε να διαγραφεί, ούτε να σβηστεί από τη μνήμη των Ελλήνων πολιτών.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ με πρώτη την κ. Γεννηματά συνεργάστηκε και συγκυβέρνησε με σεσημασμένους ακροδεξιούς, τον «τσεκουράτο» Βορίδη, τον Πλεύρη και τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Οδηγήσατε τους Έλληνες στη χρεοκοπία και αυτή η ντροπή θα σας συνοδεύει για πάντα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤο θέμα των κυρώσεων σε Τουρκία έθεσε ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο της ΕΕΣήμερα 06:59 | Ειδήσεις

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ. Τι περιλαμβάνει η ατζέντα των συνομιλιών.

Μανιαδάκης για Novartis: Με πίεζαν να “δώσω” πολιτικά πρόσωπαΧθες 19:02 | Ειδήσεις

Κατάθεση “φωτιά” από τον Νίκο Μανιαδάκη. Υπήρξε χειραγώγηση της εισαγγελικής έρευνας για τη Novartis, κατήγγειλε. Όλα όσα είπε στην μαραθώνια κατάθεσή του.

Τσίπρας: Κοινό μέτωπο απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της εποχήςΧθες 14:59 | Ειδήσεις

Επαφές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικούς Κόμματος.

“Ατσάλινο βέλος”: ελληνικά F-16 στον ουρανό της Κύπρου (εικόνες)Χθες 11:08 | Ειδήσεις

Σημαντική για συμβολικούς λόγους, αλλά κυρίως για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς, ειναι η κοινή άσκηση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λύθηκε το θρίλερ με τα οστά στον Πηνειό09:45Βίασαν μέχρι αιμορραγίας μια κοπέλα και μετά το πανηγύρισαν! (βίντεο)09:33“The 2night Show”: Η Ταμίλα Κουλίεβα μιλά για πρώτη φορά για τον χωρισμό της (βίντεο)09:20Προφυλακίστηκε η 31χρονη που δολοφόνησε τον πρώην σύζυγο της (εικόνες)09:08Μεξικό: πόλεμος για την απελευθέρωση του υιού Ελ Τσάπο (σκληρές εικόνες)08:55Συρία: Πανηγυρίζει η Τουρκία για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ08:42Βρέθηκαν τσεκούρια σε έφοδο της Αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών!08:30Νεκροί σε διαδηλώσεις για το... “WhatsApp” (εικόνες)08:17Μαθητές Δημοτικού βασανίζουν μέχρι θανάτου μια τυφλή γάτα (βίντεο)08:03Ολυμπιακός: Επέκταση συμβολαίου υπέγραψε ο Ποντένσε07:50Η Γαλλία έβαλε “φρένο” στην ένταξη Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας στην ΕΕ07:37Brexit: Στο Λονδίνο η μεγάλη “μάχη”07:24Το θέμα των κυρώσεων σε Τουρκία έθεσε ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο της ΕΕ07:11Λήξη συναγερμού για 18χρονη που εξαφανίστηκε06:57Κατέληξε η γυναίκα που προσπάθησε να σώσει βουλευτής της ΝΔ06:44Γλυφάδα: Έκρηξη ισοπέδωσε ΑΤΜ (βίντεο)06:30Ζώδια: οι προβλέψεις της Παρασκευής06:17Καιρός: ηλιοφάνεια με λίγες μπόρες την Παρασκευή06:03Στις Οινούσσες η μεγαλύτερη ελληνική σημαία (εικόνες)23:59Ευθύμης Γεωργόπουλος: Ο ρόλος του στην “Γυναίκα χωρίς όνομα” και η αγάπη του κόσμου (βίντεο)23:50
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο